Backmasking

Pradėjo Benamis, sausio 08, 2012, 15:46:06

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Backmasking yra terminas, kilęs iš anglų kalbos, reiškiantis atbulai įrašytą žinutę, kurią galima išgirsti tik grojant dainą atbulai. Toks įrašas esant fonetiniam pakeitimui dažniausiai būna labai neaiškus.

Tokį žinutės įrašymo tipą išpopuliarino anglų grupė The Beatles, naudojusi atbulą vokalą ir instrumentuotę savo 1966 metų albume Revolver. Nuo to laiko įvairūs atlikėjai naudoja atbulinį įrašimą įvairioms paskirtims tiek analoginiuose, tiek skaitmeniniuose įrašuose.

Atbulas įrašymas tapo diskutuotina tema Jungtinėse Amerikos Valstijose XX a. 9 dešimtmetyje, kai krikščionių grupės pradėjo tvirtinti, kad įžymios roko grupės naudoja tokį įrašymą satanistiniams tikslams.

Daug kas sako, kad siuo metodu zmones yra tarsi "zombuojami", nes tiesiogiai mes siu zinuciu negirdime (girdi tik musu pasamone). Stai pateikiu kelius pavyzdzius:





Pats nelabai tuo tikiu, nes mano manymu tai yra tiesiog is principo: ka zmogus nori isgirsti ta ir isgirsta :) Kokios jusu nuomones?

paragraf 78

Pritariu, kas nori tas išgirsta.
Šiaip manau, tai atsitiktinai susidėlioję garsai. Tam kad išgirstum šlovinat šėtoną, nebūtinai reikia atsukinėti garsą atgal kad išgirstum. Paimk kokį King Diamond ir išgirsi.

unco

#2
sausio 08, 2012, 18:11:35 Redagavimas: sausio 08, 2012, 18:17:58 by unco
Pink Floydai  taip pat specialiai slaptas žinutes slėpdavo, taip savo stiliumi  :)

Ir  daugiau muzikantų slepia  aiškias žinutes, kurios dainoje skamba kaip keistos sapalionės (dar pvz. http://www.youtube.com/watch?v=Gzn9NfN_eNo , taip pat visiem žinomas Eminemas ir t.t.)

O kam įdomu, siūlau panaršyti čia, įkelta neblogos pavyzdinės medžiagos http://jeffmilner.com/backmasking/

Phoenix


Beelzebub


Ta pati daina atvirkščiai:

Hekate

Įdomu ar "Mindless Self Indulgence" dar dainų kaip sakoma Backmaskina, nes aš jų seniau laabai klausiausi. Įdomiai čia tas visas dainų įrašymas, bet aš manau ką žmogus nori girdėti tą ir girdi  :)

Beelzebub

Citata iš: Hekate  balandžio 20, 2012, 19:43:39
Įdomu ar "Mindless Self Indulgence" dar dainų kaip sakoma Backmaskina, nes aš jų seniau laabai klausiausi. Įdomiai čia tas visas dainų įrašymas, bet aš manau ką žmogus nori girdėti tą ir girdi  :)


Aš visdar mėgstu jų paklausyti kartais. Pakelia nuotaiką. :) Šiaip man atrodo aš jų visas dainas perklausiau, lyg ir nėra daugiau backmasking, nors jau nebepamenu, gali visko būt. Nors šita daina aišku yra specialiai backmaskinta.

Šiaip beveik visose dainose atsukus atgal, galima prisiklausyti visokių nesamonių kaip "I love Satan" ir panašiai, bet čia manau tik sutapimas.

DEUS

Tas visas backmasking dalykelis tikrai keistas, bet gal ir vertas demesio.

lukas11xxf

kraupu net klausytis  :-\

Aukštyn