Skrydis į Mėnulį – falsifikacija?

Pradėjo Benamis, rugsėjo 01, 2011, 14:58:41

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vitus

Tais laikais JAV ir SSSR santykiai buvo pakankamai įtempti. Kiekviena pusė tik ir laukė progos, kada susimaus antroji, kad iš jos pasityčioti. Todėl situacija, kad JAV imitavo skrydžius į Mėnulį, kabino rusams ant ausų makaronus, o tie tylėjo, leidosi mulkinami ir aplenkiami kosmoso varžybosi yra visiškai neįtikėtina. Galima suklastoti nuotraukas ir filmukus, bet neįmanoma suklastoti radio ryšio seansų. Žinoma, galima daryti prielaidą, kad rusai nesugebėjo atskirti iš kur sklinda radijo signalai, iš kosminio laivo, skrendančio į Mėnulį ar iš Holivudo filmavimo aikštelės. Arba manyti, kad jie apskritai nesekė ką veikia amerikiečiai kosmose ir nesiklausė jų pokalbių. Aš bent negaliu įsivaizduoti, kad taip galėjo būti, žinant kiek tais laikais buvo pasiklausymo stočių, kurios fiksuodavo kiekvieną krebštelėjimą eteryje.

Vytautas

Panašu kad tai buvo draugiškas susitarimas tarp abiejų pusių. Suprantama ne už dyka. Kiek prisimenu anuos laikus kažkaip nebuvo šitas klausimas liečiamas ir jame ieškoma sliekų. O jei priešai tai logiškai turėjo veikti kažkokia propaganda. Bet keistai jos nebuvo tarsi nieko nebūtų nutikę.  :)

Marius

Man tai aplomai vietoi vytovto butu geda cia rasineti tokias nesamones.Jis siame forume jau buvo priciuptas bemeluojantis ir issisukinejantis su savo nesamonemis del svytuokliu..tada buvo apsiramines,bet va apsimirso visi ir vel jis lenda y etery...cia yra lygiai tokia pati patologija kaip ir su inkognito, tik sitas nera toks arsus, todel ir pakenciamas..Jei y tema, tai vytovt, tu paaiskink kaip KAIP tada atsidre menulyje ir dabar su teleskopais namudiniais matomi menuleigiai,veliavos, paliktos siuksles ir net pedsakai menulyje? Ai vytovt..paklausk svytuokles ar amerikieciai buvo menuli..ji juk nemeluoja:-D

house_armin

Esu absoliuciai isitikines, kad tai nera anei jokia klastote. Kosmineje srityje JAV yra labiausiai pazengusi, o Rusijai iki JAV kiek iki saules. Vienas amerikietis pasakojo, kaip 1969 metais susede prie nespalvoto teliko ziurejo tiesiogine transliacija, ir yra tapogi isitikines, kad tai vyko istikruju. Visas pasaulis tai stebejo (kurie bent koki televizoriu ipirkt galejo ar radija). Jei tai butu klastote, toks dalykas jau seniausiai butu isristas, nes tai nera siaip kazkokia yada yada, o vis tik skrydis i menuli. Tokiu dalyku lengvai nepadirbsi, o jei ir padirbsi, ilgai neissaugosi. Melas anksciau ar veliau islenda. Jei tai butu "fake," iki dabar jau butu viskas isaiskinta, ir tokiu debatu kaip kad sitas -- nebutu. Visi galai butu atpainioti be diskusiju. Visada galima atrasti prie ko prisikabinti: veliava, oras, zvaigzdes, ateiviu laivai, etc. Bet tai ir telieka tik pasiveizdijimas, incijuotas pavidoliu-nevykeliu.

Vytautas

@Marius apie žmogaus pakenčiamumą nepakenčiamumą bent aš nedarau išvadų kuo jis tiki ar netiki. Ką žmogus nori tą tegul galvoja man nuo to nei šilta nei šalta.  :) Apie švytuoklę kaip pastebėjai daugiau neteikiu absoliučiai jokios informacijos ir patį nuraminsiu kad neteiksiu ateityje. Na o kadangi magijos, religijos, ezoterikos, ateivių srityse esu skeptikas tai kartais tai pasakau. Tikiuosi leisi.  :) Kas liečia buvimą mėnulyje tiesiog radau info pasidalinau. Vėl kas tuo tiki ar netiki man absoliučiai vienodai ir tuo labiau dėl to žmonės turintys priešingą nuomonę netampa blogais žmonėmis.  :) Kam tokia info nepatinta tiesiog neskaito ir tiki oficialia versija. Tegul sau tiki kuo tik nori. Tai absoliučiai nieko nekeičia. Bet tuo tarpu jau  į mėnulį 45m niekas neskraido. Juokingai ruošiasi skristi ant labai analogiško akmens gabalo Marso. Jei nėra ką veikti ant mėnulio arba nėra pinigų tai kokia logika kažką veikti ant Marso? Žodžiu man priimtinesni nebuvimo mėnulyje skeptikų argumentai nei oficiali versija. Bet visumoje visiškai dzin šitas reikalas. Mano realaus gyvenimo tai neįtakoja absoliučiai niekaip.  :)

TinSoldier

#35
rugpjūčio 19, 2015, 08:39:36 Redagavimas: rugpjūčio 19, 2015, 08:41:36 by TinSoldier
Tuo labiau, kad skrista daugybę kartų.. Vieną kartą, jei ir pavyktų kaip nors dar sužaist netikėtumo faktoriumi (nors ir jo nebuvo) ir išdurti visus, bet jau po kokio 5-6 skrydžio, tai jau reiktų kažkokių fantastinių gebėjimų, kad viską nuslėpti :D

Šito netaikau Vytautui (nepamenu jo požiūrio į ateivius), bet man labai patiko Nick Pope pasisakymas apie E. Mitchello replikas apie ateivius:

Citata"O man šiame šurmulyje juokingiausia, kad sąmokslo teorijų išpažinėjai tiki E. Mitchello kalbomis apie ateivius, bet netiki misijomis į Mėnulį, kuriose jis dalyvavo."


Citata iš: Vytautas  rugpjūčio 19, 2015, 08:30:33
Bet tuo tarpu jau  į mėnulį 45m niekas neskraido. Juokingai ruošiasi skristi ant labai analogiško akmens gabalo Marso. Jei nėra ką veikti ant mėnulio arba nėra pinigų tai kokia logika kažką veikti ant Marso?


Marsas neištyrinėtas. Marsas atskleistų daug naujų dalykų tiek apie pačią planetą, tiek apie visa Visatą. Be to, Marsas yra realiausia vieta įrengti žmonių koloniją, kas ateityje bus labai svarbu (Žemė nėra amžina). Todėl ir ruošiasi ten skristi :) O ką Mėnulyje daugiau veikti dabar? Jau keletas misijų buvo, net 12 žmonių vaikštinėjo jo paviršiumi, rankiojo mėginius ir t.t. Jau sąlyginai jis ištyrinėtas, dar vienas paprastas skyris nieko nebepakeistų. Tačiau yra NASA kuriama kosminio paleidimo sistema (SLS), kinai irgi kažką savo rezga, kas ateityje, planuojama, vėl sugrąžins žmones į Mėnulį. Bet, kai jau grąžins, tai su visom bazėm, gyventojais ir teraformavimo technologijom. Kol to padaryti dar nėra galimybių, ten tiesiog nelabai yra ką veikti :)

Vytautas

Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 19, 2015, 08:39:36
Šito netaikau Vytautui (nepamenu jo požiūrio į ateivius),


Požiūris tuo klausimu labai paprastas "nėra nes nėra jokių įrodymų kad jie yra"  :) Bet ne esu kategoriškas. Kad nėra įrodymų tai visiškai nereiškia kad nėra kažko. Bet šiam momentui tai tik fantazijos hipotezės. Tokiu principu vadovaujuosi ir visuose kituose klausimuose.  :)

Grynai praktinis klausimas kuo bazė Marse geresnė nei bazė Mėnulyje? Sąlygos šiaip labai analogiškos ir netinkamos gyventi laisvai kaip žemėje. O tyrinėjimas visiškai pakanka marsaeigių ar mėnuliaeigių. Kitas momentas neabejoju kad bent Mėnulio nuotraukų raiška gali būti kartais geresnė nei dabar pateikiama. Ant tipo paliktų amerikiečių daiktų būtų galima įžiūrėti net užkritusias dulkes.

TinSoldier

Citata iš: Vytautas  rugpjūčio 19, 2015, 09:02:57
Požiūris tuo klausimu labai paprastas "nėra nes nėra jokių įrodymų kad jie yra"  :) Bet ne esu kategoriškas. Kad nėra įrodymų tai visiškai nereiškia kad nėra kažko. Bet šiam momentui tai tik fantazijos hipotezės. Tokiu principu vadovaujuosi ir visuose kituose klausimuose.  :)

Grynai praktinis klausimas kuo bazė Marse geresnė nei bazė Mėnulyje? Sąlygos šiaip labai analogiškos ir netinkamos gyventi laisvai kaip žemėje. O tyrinėjimas visiškai pakanka marsaeigių ar mėnuliaeigių. Kitas momentas neabejoju kad bent Mėnulio nuotraukų raiška gali būti kartais geresnė nei dabar pateikiama. Ant tipo paliktų amerikiečių daiktų būtų galima įžiūrėti net užkritusias dulkes.


Marsas tiesiog panašesnis į Žemę :) Gravitacija kiek panašesnė (nors ir vis tiek mažesnė), dienos-nakties ciklai praktiškai identiški į Žemės, atmosfera lengviau performuojama būtų į tokią, kokioje žmogus galėtų kvėpuoti. Jau nekalbant apie tai, kad ji Marse jau dabar yra pakankamai stora, kad sulaikytų nuo kenksminų Saulės žybsnių ir pan. Marse paprasčiau išgauti vandenį ir deguonį, kiek žinoma, net ir dirvožemis (ir atmosfera) Marse turėtų labiau tikti auginti augalus.

Apskritai, žmogui Marse būtų lengviau prisitaikyti ir ten būtų kiek lengvesnis teraformavimas (planetos vertimas panašesne į Žemę).

CitataO tyrinėjimas visiškai pakanka marsaeigių ar mėnuliaeigių.


Kaip kažkuriuose mano žiūrėtuose debatuose kažkoks mokslininkas sakė: tai, ką marsaeigis padaro per mėnesį, žmogus padarų per keletą minučių. (ar kažkaip panašiai. nesu tikras, kokie tiksliai laiko tarpai buvo paminėti :D). Be to, kaip tuose pačiuose debatuose teigė, žmogaus užkelimas į svetimą planetą skatiną vaizduotę, tyrinėjimų troškimą, atradimų džiaugzmą, pasididžiavimą ir t.t. Tai daug labiau paskatintų žmoniją susidomėti mokslu ir pasauliu, kuriame gyvena nei robotas.

Sharikovas

Nemanau, kad visos tos samokslo teorijos visai neturi pagrindo. Kodel beveik per 50metu nebuvo padaryta nei viena ekspedicija atgal i menuli ? Nasa kazka slepia, arba meluoja, kaip pavyzdziui Calandzerio istorijoje kur is 7zuvusiu kosmonautu 6 po siai dienai gyvi. Siai dienai amerikieciai be rusisku varikliu net i orbita negaletu pakilti, tai negi toks regresas ivyko per 50 metu ?

TinSoldier

Citata iš: Sharikovas  rugpjūčio 19, 2015, 15:03:21
<...>Calandzerio istorijoje kur is 7zuvusiu kosmonautu 6 po siai dienai gyvi. <...>


Ano filmo, kur kažkur papost'inai, neturiu laiko pažiūrėti dabar. Bet ar yra daugiau ir tvirtesnių įrodymų apie tų astronautą gyvybiškumą nei, pvz, apie Jim'o Morrisono, 2pac'o, ar Elvio Preslio? Pvz, autentiškas pasas, arba oficialus/nedviprasmiškas artimųjų pareiškimas ar pan.? Ar, kaip visada, kažkas gatvėj pamatė panašų žmogų, sunarpliojo kokį nors neaiškumą, ir vualia - žmogus prikeltas iš mirusiųjų?


Vytautas

Keisto akivaizdaus regreso klausimas ir kelia patį didžiausią įtarimą kad čia kažkas ne taip. Nuo 1970 viskas žiauriai patobulėjo o kosmoso srityje visi vos sugeba iškelti vieną kitą palydovą. Prieš tai kelis sprogdindami. O į mėnulį skraidė tiesiog idealiai. Pagal pažangos tempus turėtų būti elementaru kaip perskristi vandenyną.  :) Bet ne kažkaip idiotiškai sunaikinama ideali technologija. Iš kitos pusės ekonomiškai absurdiška kelti po kelias tonas ir skraidyti n kartų kada buvo technologija pakelti iš karto 140 tonų. Bet iš tikro greičiausiai jos nebuvo o tik šou.  :)

Sąmokslas

Šiaip viskas paprasta.

Paleidžiama raketa be įgulos.

Žemėje iš studijos siunčiamas koduotas signalas į raketa.

Atgal iš raketos į žemę siunčiamas signalas perduodamas tiesioginei transliacijai.

Vuolia.

Aišku čia supaprastinus viską iki primityvumo parašiau, bet koncepcija galėjo būti tokia.

Vytautas

Žinant kad 1970m praktiškai buvo tik dvi kosminės valstybės tai jos sutarę galėjo kad ir į Marsą skristi ir visiems kitiems makaronus kabinti. Niekas nieko nesuprastų :) Pas mane kaime 1965m kaime dar elektros nebuvo. Močiutė balanomis arba žibaline lempa pasišviesdavo  :) Šiaip kažkaip labai jaukiai ir romantiškai prisimenu tą balanos spragsėjimą. Šalta o močiutė kuria ugnį.  :)

tadasas99

 nepersu savo konspiracines nuomones, bet turiu kelis klausimus be jau paminetu.
kokia technologija amerikieciai turejo pries beveik 50metu kad menuli galejo istyrineti vos zenge kelis zingsnius ir siandien dienai jau viska zino, ir nera ko ten daugiau tyrineti. siqndien nemanau kad taip greitai istyrinetu dangaus kuna (nekalbu apie kometa), pradesit komentuoti apie technologijas kuriomis siandien tyrinejamos tolimos planetos bet uzbegdamas uz akiu priminsiu kad ten praktiskai viskas pagrysta prielaidomis, o cia turime objekta kuri galime paciupineti.
jei gerai pamenu tai tamsioji menulio puse neistyrineta, kokiomis prielaidomis remdamiesi amerikieciai nusprende kad ten nieko nekitaip nei mums matomoje puseje?

house_armin

Citata iš: Sharikovas  rugpjūčio 19, 2015, 15:03:21
Nemanau, kad visos tos samokslo teorijos visai neturi pagrindo.

Samokslo teorijos ir neturi pagrindo, nes jos tik samokslo teorijos.
Citata iš: Sharikovas  rugpjūčio 19, 2015, 15:03:21
Kodel beveik per 50metu nebuvo padaryta nei viena ekspedicija atgal i menuli ?

Jei tiketi Armstrongo zodziais, tai todel, kad per pirmaji skrydi jie mate ateivius, kurie jokiu sveciu nelauke.
Citata iš: Sharikovas  rugpjūčio 19, 2015, 15:03:21
Siai dienai amerikieciai be rusisku varikliu net i orbita negaletu pakilti, tai negi toks regresas ivyko per 50 metu ?

Watna??

Aukštyn