Visatos amžius pagal hinduizmą

Pradėjo a.t.sielis, birželio 09, 2015, 20:37:20

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis



Vienos materialios visatos gyvavimo trukmė sutampa su šią visatą sukonstruojančios ir ją prižiūrinčios superintelektinės būtybės Brahmos gyvenimo trukme.

Brahmos gyvenimas sudarytas iš 100 jo metų = 36000 Brahmos dienų ir naktų, ir trunka 311,04 mljrd. žemiškųjų metų. Po kiekvienos Brahmos dienos, ateina laikas jam pailsėti, ir ateina Brahmos naktis, ir tuo metu dalis visatos yra sunaikinama (irgi "ilsisi"). Jeigu pažiūrėsim į aukščiau paveiksle pateiktą schemą, tai ten yra dar smulkesni ciklai, tokie kaip manvantaros, divja jugos ir jugos. Po kiekvienos divja jugos vyksta dalinis planetų gyvybės naikinimas, tvanas ir panašiai.

(Pavyzdžiui, fosilijų įrašas - fossil record - ir kiti geologiniai duomenys Žemėje rodo, kad buvo jau daug gyvybės išnykimų, daug ledynmečių ir apsėmimų).

(Abraomiškieji šventraščiai pažymi, kad viena diena aukštesniajame lygmenyje yra lygi tūkstančiui žemiškųjų metų)

O kai baigiasi visas Brahmos gyvenimas, ateina visiško visatos sunaikinimo laikas.

Didysis Kūrėjas - Maha Višnu - įkvepia, ir viskas sugrįžta į Jį. Jam iškvėpus, vėl bus manifestuota milijardų milijardai materialių visatų.

(Yra toks BBC dok. filmas apie NDE, "The Day I Died", kur country muzikos atlikėja Pam Reynolds pasakodama apie savo anapusinę NDE patirtį, sako uždavusi klausimą, kai pamatė ten visur pasklidusią nuostabią šviesą - "ar šviesa yra Dievas?", o jai atsako "šviesa atsiranda, kai Dievas kvėpuoja")

Įvairių rūšių naikinimai pasižymi įvairiais bruožais - ten būna ir visatos užliejimas vandeniu (čia truputį kitas vanduo nei žemiškasis), ir deginimas, ir elementų destrukcija ir sugrįžimas į savo neišreikštą būvį. Hinduizmo šventraščiuose galima rasti įvairiapusiškus naikinimų aprašymus.

Brahmos gyvenimas dalijamas į dvi puses, po 50 metų. Dabar esame pirmoje antrosios pusės kalpoje, t.y. mūsų visatos Brahma jau pragyveno 50 metų (=360*50=18000 Brahmos dienų), ir dabar yra 1 jo diena po tų 50 metų, t.y. 18001 diena. Šioje kalpoje jau praėjo 6 manvantaros, ir dabar yra septintoji manvantara. Šioje manvantaroje jau praėjo 27 divja jugos, ir dabar esame 28-oje divja jugoje. Ir šiuo metu yra Kali juga iš keturių jugų (Satja, Treta, Dvapara, Kali), ji prasidėjo 3102 pr. Kr., taigi praėjo 3102+2015=5117 metai Kali jugoje. Iš viso Kali juga trunka 432000 žemiškųjų metų, taigi, iki Kali jugos pabaigos ir kitos Satja jugos (Dorovės Amžiaus) pradžios liko 432000-5117=426883 metai.

All in all, išeina, kad šiai visatai dabar yra daugiau negu 155 mljrd. metų ir dar maždaug tiek pat liko.

Aukštyn