Prieš 200 metų miręs vienuolis – dar gyvas?

Pradėjo Benamis, vasario 03, 2015, 15:33:02

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

vasario 03, 2015, 15:33:02 Redagavimas: vasario 03, 2015, 15:37:02 by Benamis
Atsirado teigiančių, kad lotoso pozoje meditavęs ir prieš 200 metų taip miręs vienuolis iš tikrųjų „nėra miręs" ir yra tik per vieną žingsnį nuo tapimo tikru Buda, rašo leidinys „Siberian Times", pirmas paskelbęs apie radinį Mongolijoje.



Šio keistoje pozoje sustingusio kūno, kuris buvo rastas apdengtas galvijų odomis, teismo medicininiai tyrimai dar nėra baigti. Tačiau vienas ekspertas nesiliauja tvirtinęs, kad šis kūnas iš tikrųjų yra vienuolis „labai gilioje meditacijoje" ir itin retoje bei ypatingoje dvasinėje būsenoje, kuri vadinama „tukdam".

Sakoma, kad per pastaruosius 40 metų Indijoje užfiksuota 40 tokių atvejų su medituojančiais Tibeto vienuoliais.

Žinomas budistas ir asmeninis Dalai lamos gydytojas, dr. Barry Kerzinas, sakė: „Turėjau garbės pats pasirūpinti kai kuriais medituojančiais žmonėmis, buvusiais tukdam būsenoje. Jeigu žmogus sugeba joje išbūti daugiau nei tris savaites - o tai nutinka retai - jo kūnas pamažu susitraukia ir galų gale iš žmogaus lieka tik plaukai, nagai ir rūbai. Paprastai šiuo atveju žmonės, kurie gyvena greta vienuolio, mato vaivorykštę, kelias dienas nesitraukiančią iš dangaus. Tai reiškia, kad jis atrado „vaivorykštinį kūną". Tai yra pati aukščiausia būsena, artima Budos būsenai".

[Pastaba. Vieno skaitytojo komentaras po straipsniu:

Ne danguje pasirodo vaivorykštė, o pats kūnas skleidžia vaivorykštės spalvų šviesą. Šis vienuolis palinkęs į priekį - tai IN meditacija. Tokia meditacija gali baigtis mirtimi, t.y. pilnu "užsidarymu". Bet mirtis yra tik viena iš šios meditacijos galimybių - visada yra galimybė rinktis.]

„Jeigu medituojantysis gali ir toliau būti tokioje meditacinėje būsenoje, jis gali tapti Buda. Pasiekus tokį aukštą dvasinį lygį medituojantysis taip pat padeda kitiems, o visi žmonės aplink jį jaučia gilų džiaugsmo jausmą", - pridūrė medikas budistas.

Kol kas įtariama, kad aptiktasis kūnas priklauso Lamos Dashi-Dorzho Itigilovo mokytojui.
1852 metais Buriatijoje gimęs Dashi-Dorzho Itigilovas buvo Tibeto budistų tradicijos Lama.
Mongolijos Budistinio meno instituto Ulanbatoro budistų universitete įkūrėjas ir profesorius Ganhugiynas Purevbata sakė: „Lama sėdi lotoso pozicijoje vajra, jo kairė plaštaka yra ištiesta, o dešinė ranka simbolizuoja pamokslaujantį Sutrą. Tai yra ženklas, kad Lama nėra miręs, bet paniręs į labai gilią meditaciją pagal senovinę budistų lamų tradiciją".

Mumifikuotos vienuolio liekanos, apdengtos galvijų odomis, rastos sausio 27 dieną, Mongolijos Songinokhairkhano provincijoje.

Įdomu tai, kad, anot policijos pareigūnų, vienuolis buvo pavogtas iš kitos šalies pusės. Buvo rengiamasi jį parduoti juodojoje rinkoje.

Prisistatyti nenorėjęs pareigūnas sakė, kad mumijos pirmoji buvimo vieta - ola Kobdsko regione. Ten mumiją radęs vyras ją parsigabeno į savo namus Ulanbatore.

Jis ketino mumiją parduoti juodojoje rinkoje „už labai didelius pinigus", o vietinė žiniasklaida aiškina, kad mumiją prieš parduodant buvo ketinama pervežti už Mongolijos sienų. Policija atskleidė planuojamą nusikaltimą ir sulaikė 45 metų vyrą, kuris įvardintas tik Enhtoro vardu.

Mongolijos kriminalinio kodekso 18 straipsnis nurodo, kad kultūrinio paveldo objektų kontrabanda yra nusikaltimas, užtraukiantis baudą iki sumos, prilygstančios 38 000 eurų arba nuo 5 iki 12 metų laisvės atėmimo. Šiuo metu vienuolio kūnas saugomas Ulanbatoro Nacionaliniame teisminės ekspertizės centre.

DELFI

idenmeyou

Žiūrint kaip pažiūrėsime ką reiškia gyvas. Ar galime su juo vesti dialogą, ar gali jis su mumis išgerti puodelį arbatos, ar gali jis judėti, žinoma, kad ne, taigi lieka išvada, kad jis miręs.

.L.U.T.H.O.R.

Palei tokią logiką komoje esantis žmogus ar netgi giliai miegantis irgi miręs :D

idenmeyou

Bet komos būsenoje smegenys būna gyvos, arba tik apmirusios, suprantama sąmonės netekimas yra, bet šiuo vienuolio atveju ten nebėra nieko.

Galima bandyti tirti vienuolio smegenis jei tik jos būtų ir jos parodytų, kad nėra jokio funkcionavimo, vadinasi jis miręs. Dabar likusi pas jį tik kaukolė, tad tokio bandymo nepadarysi.

O koma visai kitas dalykas, žmogus gi nepradeda pūti, jo labiau tos pačios smegenys nėra visiškai mirusios ir širdis veikia.

Enigma

Priimtiniausias variantas - užkonservuoti, kad dabartinėmis sąlygomis kūnas daugiau neirtų ir pastatyti į muziejų. Atsiradus pažangioms technologijoms - bandyti lįsti į kaukolę, netrigdant galimos jų veiklos. Tačiau ši versija, gali pasirodyti klaidinga, tad optimaliausias antras variantas būtų paiimti mėginius, kad nustatyti, kokiomis sąlygomis jis taip išsilaikė ir kokiomis aplinkybėmis toje oloje galėjo užsnūsti ir ramiai numirti visų užmirštoje vietoje.

Benamis

Citata iš: Enigma  balandžio 16, 2015, 00:48:02
paiimti mėginius, kad nustatyti, kokiomis sąlygomis jis taip išsilaikė ir kokiomis aplinkybėmis toje oloje galėjo užsnūsti ir ramiai numirti visų užmirštoje vietoje.


Tai, kad niekam jau nepaslaptis kaip vienuoliai save mumifikuoja: http://anomalija.lt/2014/11/budistu-vienuoliai-save-paversdavo-gyvomis-mumijomis/ :)

Enigma

Citata iš: Benamis  balandžio 16, 2015, 01:07:33
Citata iš: Enigma  balandžio 16, 2015, 00:48:02
paiimti mėginius, kad nustatyti, kokiomis sąlygomis jis taip išsilaikė ir kokiomis aplinkybėmis toje oloje galėjo užsnūsti ir ramiai numirti visų užmirštoje vietoje.


Tai, kad niekam jau nepaslaptis kaip vienuoliai save mumifikuoja: http://anomalija.lt/2014/11/budistu-vienuoliai-save-paversdavo-gyvomis-mumijomis/ :)


Ačiū už papildymą forumo kolegą. Hmm, bet tada išeina, taip, kaip fotografija rodo, kad jo kūnas dar nėra visai suiręs - nemiręs, nors gyvybės ženklų atrodo nulis..

D

Paprastas miręs žmogus jau būtų sutrupėjęs.

yutu

Labai idomu... :)
Gal yra kokiu naujienu apie sia mumija?

Supera

Techniškai jei smegenys negyvos tai galima sakyt miręs. Kai ištinka klinikinė mirtis, kūnas funkcionuoja, galima palaikyti gyvybę, bet smegenys yra mirusios, todėl niekad neprabus, tai skaityk miręs, kaip dar vadina daržovė.

CitataPaprastas miręs žmogus jau būtų sutrupėjęs.

O kodėl, nebūtinai. Viskas priklauso nuo salygų kuriose tas kūnas buvo. Kaip upių dumbluose randa gerai išsilaikiusius su visais plaukais net.

tadasas99

cia kalbama apie dvasini pasauli, t.y. persikelima i dvasini pasauli, krikscionims suprantamas atitikmuo butu sielos isejimas is kuno.
o jus diskutuojat apie klinikine mirti, taip klinikines mirties diagnoze teisinga, bet medicina nepripazysta dvasines busenos, antraste "pres 200m mires nera mires" kiek klaidinanti, bet straipsnyje juk paaiskinta apie ka kalbama, net jei pripazystame siela tai cia nebutu sensacija, juk siela nemirtinga, bet samoningai iseiti is kuno, cia jau gal sensacija.
p.s. pagal senoves sventus rastus cia butu pasiektas 3 egzistencijos lygmuo, o ju minima 5.
kiek cia teisybes as nzn, bet tiesiog kartais idomu paieskoti senoves rastu (legendu) atitikmenu, kurie kartais labai nustebina ir seja dar daugiau abejoniu musu vadinamu isprusimu

saulius

taip pat būtų šalčiau, nevyktų fotocheminiai, fotoelektriniai ar irimo procesai, kuriem reikalinga šviesa.
Paprastam žmogui kokia žalia, mėlyna ar raudona šios spalvos tėra ženklai (ar simboliai?) prote, o modernus mokslininkas žvelgia giliau ir kitaip. Jam šviesa tai energija, svyravimai erdvėje turintis įvairias savybes - tam tikras svyravimų dažnis ar bangos ilgis, bangos poliariškumo kampas, šviesa galima matyti kaip fotoną ir kartu kaip bangą.

Aukštyn