Amerikos žvalgyba nori išmokti kontroliuoti orus

Pradėjo Benamis, liepos 22, 2013, 14:41:04

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Dar viena samokslo teorija virsta realybe? Panasu, kad taip :)

Apie Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) galią ir įtakingumą sklando daugybė konspiracinių teorijų. Dabar pasklido žinia, kad CŽV prisideda prie mokslinio geoinžinierinio tyrimo, kaip kontroliuoti orus.

Kaip rašo independent.co.uk, CŽV remia Nacionalinę mokslų akademiją (NMA), kuri aiškinsis, ar įmanoma pasitelkus geoinžinieriją (apibrėžiamą kaip didelio masto kišimasį į Žemės klimato sistemą), sustabdyti klimato pokyčius.

Kaip teigia NMA, bus tiriami keli geoinžinierijos metodai - saulės spinduliuotės kontrolės, anglies dvideginio šalinimo ir kt.

Tyrimo tikslas - įvertinti galimą minėtų metodų įtaką aplinkai, ekonomikai ir nacionaliniam saugumui.

Saulės spinduliuotės kontrolė - teorinė geoinžinerijos atšaka, kurios esmė - atspindėti saulės šviesą, siekiant užkirsti kelią infraraudoniesiems spinduliams ir nebeleisti didėti oro temperatūrai.

Pranešama, kad projektas atsieis 630 tūkst. JAV dolerių (1,6 mln. Lt), šias išlaidas NMA dalinsis su CŽV, Nacionaline vandenynų ir atmosferos administracija bei NASA.

NMA atstovo spaudai teigimu, interneto svetainėje tarp rėmėjų minima „JAV žvalgybos bendruomenė" yra CŽV.

Sklando gandai, kad JAV nuo seno bando kontroliuoti orą, pavyzdžiui, „suardyti" debesis, kaip buvo daroma per Vietnamo karą.

Taip pat plačiai rašyta, kad prieš 2008 m. olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją Kinijoje dirbtinai sklaidė debesis, kad virš stadiono nelytų.

Neseniai nuskambėjo nepatvirtintų pranešimų, kad pražūtingus tornadus Oklahomoje ir uraganą Sandy neva sukėlė JAV, naudodamasi Aliaskoje įrengtu elektromagnetiniu bangų siųstuvų kompleksu (HAARP).

CŽV atstovas spaudai nesutiko komentuoti NMA tyrimo, tik pasakė: „Natūralu, kad agentūra bendradarbiautų su mokslininkais tokiu klausimu kaip klimato pokyčiai, siekdama geriau suprasti šį fenomeną ir jo poveikį nacionaliniam saugumui."

DELFI.lt

Teroras

Laiko klausimas kada kitos panasios samokslo teorijos liks patvirtintos :)

likehsvilius

Visu pirma, man įdomu kaip jie tai sugebėtu padaryt?
Visu antra, sutriktu gamta.

  Prisižiurėjo fantastinių filmų dabar nori patys keist orus...

Teroras

Citata iš: likehsvilius  liepos 22, 2013, 16:46:28
Visu pirma, man įdomu kaip jie tai sugebėtu padaryt?
Visu antra, sutriktu gamta.

  Prisižiurėjo fantastinių filmų dabar nori patys keist orus...


Visu pirma: siaip sau apie tokius dalykus nemanau, kad galvotu. Tikriausiai jau turi uz ko uzsikabinti. O jau kaip jie ta padarys, manau ne musu smegeninei :)

Visu antra: ant gamtos jiems tikrai nusispjaut.

Zinok kas is pirmo zvilgsnio atrodo kaip fantastika, daznai tampa realybe ;)

.L.U.T.H.O.R.

Gaila niekas nenori kištis (tikriausiai), laisva valia damn it :D

varpainis

is to bandymo vaidinti dieva tikrai nieko gero neiseis.

idenmeyou

Manau kai kurios valstybes tiesiog bijotu pasakyti savo nuomone siuo klausimu ir isikisti ,taip pablogindama santykius su JAV

2Pacas

Kas toliau? Gal uzsinores kontroliuoti ir musu nuotaikas?

Aukštyn