pentagramos.

Pradėjo exdead, rugsėjo 05, 2013, 18:49:13

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

exdead

maciau paragraf komentara, kad jis ta dalyka nesioja, pakabuka. Pentagramos skirtys apsisaugoti nuo vaiduokliu, kvieciamu dvasiu. Magas padaro pentagrama. Nupiesia ja ant zemes ir suraso visu dvyliko "velniu" vardus. Tada jis stoja i viduri ir kviecia kokia tik nori dvasia. Ji jo paliesti nagali. Jei dvasia prilies rata, pentagrama. Ji keliaus i pragara. Taip seniau esu skaites. Bet pacia pentagrama sukure vienas is "velniu" noredamas pasigaudyti sielu.

Benamis

Visu pirma nesupratau kodel buvai sukures sia tema skiltyje "Sveikata ir medicina", o visu antra tu aprasei tik populiariausia pentagramos naudojima Hollywoodo filmuose. Pentagrama turi daug reiksmiu.

exdead


Marius

Dievai..........pasigooglint gal dar sugebi?ar ir to nebeišmąstai?

exdead

Citata iš: Marius  rugsėjo 05, 2013, 19:08:08
Dievai..........pasigooglint gal dar sugebi?ar ir to nebeišmąstai?

.
.
.
Nereik man googlint. As paklsausiau jo nuomones, nes man idomu su kuo jis yra susidures arba ka skaites. Jei tau labai reikia kazko tai pats ir googlink.

Benamis

Citata iš: exdead  rugsėjo 05, 2013, 19:00:07
pvz?


Daug, stai tau is Wiki:

Pentagramos simbolis naudotas Senovės Graikijoje ir Babilonijoje. Pitagoriečiams ji simbolizavo sveikatą ir tobulybę bei vienybę. Pentagramos siejamos su pagoniškai tikėjimais, jas nešioja neopagonybės, senųjų politeistinių tikėjimų tikintieji. Krikščionybėje pentagrama gali reikšti penkias Jėzaus žaizdas arba Trejybę (Tėvas, Sūnus ir Šventoji dvasia) ir dvi Kristaus prigimtis (dieviškumą ir žmogiškumą). Pentagrama siejama ir su masonais.

Ji nuo senovės siejama su Veneros planeta, deivės Veneros, Afroditės (vaisingumo deivės) garbinimu. Patekančią Venerą - Aušrinę - romėnai vadino Liuciferiu. Kas aštuonerius metus įvyksta Veneros konjunkcija, susidaro ideali pentagrama aplink Zodiaką.

Kornelijaus Agripos brėžinys, į pentagramos simbolį įjungiantis astrologinę simboliką bei žmogaus kūno formą.

Numerologijoje ir magijoje pentagrama simbolizuoja žmogų: viršūnė - galvą, šoniniai trikampiai - rankas, apatiniai - kojas, o vidurys daugiakampis likusį kūną.

Vakarų okultizme figūruoja kaip apsaugos simbolis. Pvz., tikima, kad iškviestas demonas negali peržengti pentagramos ribų. Gėtės „Fauste" Mefistofelis negali palikti kambario, kol ant išėjimo nupiešta pentagrama.

paragraf 78

Na taip, tai kas parašyta pirmajame pranešime skamba kaip B kategorijos holivudinio scenarijaus ištrauka.
Šiaip pentagramą ne tik pakabuką nešioju, bet ir turiu išsitaturavęs ant riešo.



Va tik tokią fotkę radau.

Šiaip pentagrama kartu su kryžiumi yra du archajiškiausi simboliai, vaizduoti dar akmens amžiaus olų piešiniuose.
Pentagrama paprastai buvo geras simbolis, skirtas apsaugai (bet ne tokiai kokią aprašė exdead). Ji sutinkama visose pasaulio kultūrose.
Europos kontekste, ji buvo apsauginis simbolis nuo blogio. Beje nebuvo jokio skirtumo kaip piešti pengaramą, ji galėjo būti vaizduojama bet kaip.
Krikščionybėje simbolizavo penkias Kirstaus žaizdas, o ratas aplink pradžiąą ir pabaigąą, alfa ir omega. Taip pat simbolizavo ir žmogų kaip mikrokosmosą, kosmoso atspindį.
Tik XIX a. toks Eliphas Levis sumąstė jog apversta pentagrama gali reikšti blogį. Jis pradėjo apverstoje pentagramoje vaizduoti Bafometą ir rašyti demonų motinos Litilth ir mirties angelo Samaelio vardus, vietoj žmogaus mikrokosmoso simbolikoje naudotų pirmųjų tėvų vardų Adam ir Eve.
XX a. septintajame dešimtmetyje Leviškąją pentagramą su Bafometu pasisavino La Vėjaus pasekėjai, pasivadinę satanistais ir tada ji tapo visuotinai žinoma kaip blogio simbolis.

Na čia taip, trumpai apie pentagramos simboliką.
Šiaip tai mano mėgstamiausias simbolis, tai ilgai gilinausi į jo prasmę prieš tauiruodamsis

exdead

paragraf, tu ta pentagrama del "grozio" turi ar nori kokios nors apsaugos?

Marius

 '' Šiaip tai mano mėgstamiausias simbolis, tai ilgai gilinausi į jo prasmę prieš tauiruodamsis ''

Pas tave rimtai kažkoks sutrikimas,čia nesikabinėjimas,tiesiog graudu žiūrėt į tokius klausymus..

exdead

mariau be sustojimo prie visu kabiniesi. Gal tau demesio reikia ar ka? Sukurk tema, diskutuok.

paragraf 78

Baigiam offtopiką. Dėkui

exdead

paragraf. Buvo klausimas ten virsui...

paragraf 78

Na marius tau jau į jį atsakė, ar ne?

Aukštyn