Savizudzio Siela

Pradėjo Dejes, balandžio 01, 2014, 15:35:21

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Dejes

Sveiki, man gyvenimas pasidare nemielas ir nesmagus. Labai daug problemu kankina mane. Nusizudyt jau nusprendes 100%. Tik dar siek tiek klausimu turiu.
Zodziu einu prie esmes, noreciau suzinoti kur keliauja savizudzio siela po mirties?  Prisiskaiciau ivairiu prielaidu, kad siela istringa cia zemej kuri laika, nes per anksti issejo is gyvenimo, beto kankinasi labai... Kitur raso, kad siela gali suvalgyti parazitai (sunaikinti siela).  Poto rasoma daug kur, kad vos mirus, vyksta reincharnacija, gimsta panasiomis salygomis kaip praitame gyvenima. Ir teigiama is vis sielos paskirtis yra igauti patirties zemeje. Prielaidu visokiausiu yra, bet kuri yra teisinga. Ar cia labai priklauso dar nuo sielos isprusimo lygio, kur ji keliaus zmogui nusizudzius? Noretusi konkretaus atsakymo kur keliauja savizudzio siela mirus ?

mcgyver

Niekas tau neatsakys. Nes neįmano atsakyti į tokius klausimus. Patarčiau nesižudyti. Vistiek mirsi, vėliau ar anksčiau, kam tai greitinti.

nereikalinga

#2
balandžio 01, 2014, 15:59:15 Redagavimas: balandžio 01, 2014, 16:04:59 by nereikalinga
Nėra čia tokių bepročių besielgiančių šitaip ,kurie atsakytu į šį klausimą.  Nori dar labiau nemielesnio pojūčio ? Nori palikt artimuosius,draugus su kruvinom ašarom. Juk pasilieka dar daugiau skausmo.
Gal tau pagalbos reikia,tikiu ,kad atsiras čia tau padėsiančių susivokti,atsistot į protą.
Bet kam išsipasakok,gali ir man  ::)
http://www.klausau.lt/telefonai

Supera

Juolab jei tai padaryti nori dėl kitų žmonių įtakos, daleiskim, užgauliojimo. Tai neverta pasirodyti silpnam, jie būtų nugalėtojai ir liktų nenubausti. Geriau nepasiduot ir galiausiai pamatysi, kad karma is a bitch ir suveiks jiem viskas ankščiau ar vėliau.

.L.U.T.H.O.R.

Kam jūs jį atkalbinėjat jeigu jis sako, kad 100proc nusprendęs. O dėl to kur keliauja siela, tai kiekvienam tikėjime skirtingai. Gali ir niekur nekeliauti, pasak mūsų nario Vytauto, žmogus gali ir neturėti sielos, tada miręs tiesiog išgaruosi į nebūtį.

paragraf 78

Sakyčiau jei jau žmogus prašo pagalbos tokiu būdu, tai jis tikrai nenusprendęs 100 procentų. Jei tikrai nusprendžia, tai ir nusižudo, tyliai ramiai, o tada jo ieško kelias dienas. Mano dėdė nei iš šio nei iš to nusižudė. Policija kelias dienas jo ieškojo nes buvo dingęs be žinios, o tada mano puseserė nuėjo į rūsį ir rado ten savo tėvą pasikorusį.
Dėjęs, jei reikia pagalbos skambink į pagalbos telefonais, eik pas psichiatrą ir viskas bus tvarkoje. Niekam nėra lengva gyventi, o kai kurie taip išsigąsta gyvenimo, kad deda į krūmus ir nusižudo, o kiti verkšlena ir sakosi jog nusižudys. Tas verkšlenimas tėra teroras kitų žmonių atžvilgiu. Tai žema.

idenmeyou

Daug kas priklauso ar visgi sąmonė yra atskira nuo kūno, jei vis dėl to taip, vistiek nėra aišku kas būtų su sąmone ar ji suprastų, kad paliko kūną ir nebėra tarp žmonių, jei ji to nesuprastų toliau tęstųsi tai ką ji jautė žemėje, bet čia tik spėliojimai niekas nėra įrodyta šiomis temomis realiai.

Master

Nereikia kaltini žmogaus dėl jo būsenos. Jeigu jis "tai" daro, tai reiškiasi, kad tam yra priežastis.
Ir mes kaip tik turėtumėme jam teikti pagalbą,kurios jis prašo (taip parodant pagarbą) apart to, kad žemintumėm jį, patarinėtumėme elementarius dalykus ar elgtumėmės taip kaip mums primesta. (nes manau, kad tai tik dar labiau žeidžia)
Mes atrodome dar keisčiau nei jis.
Šiaip manau, kad savižudžio siela tėra savoka, kurią išrado patys žmonės siekiantys savos naudos.
Ar gerai būtų visuomenėje jei visi imtų žudytis? Ne, nuo to nukentėtų ir valstybės biudžetas ir nebūtų ką valdyti, ką paveikti. Daugeliui faktas, kad žmogus nusižudo nėra priimtinas, todėl tai nelaikoma norma. Stengiamasi nuo to atgrasyti.
Tikslaus varianto negalėčiau pasakyti, tačiau manau, kad nieko tai sielai nebus.
Jeigu tave kas priverstų persipjauti gerklę (nes tarkime tik taip išsaugotum sau artimo žmogaus gyvybę). Tai juk būtų savižudybė? Bet ar mes ja tokia laikytumėme? Ar ji turėtų neigiamą atspalvį ir tu būtum kaltas dėl savo mirties? Neretai savižudybę išprovokuoja aplinka, primesta kito valia ar negebėjimas su ja susitaikyti. Taigi žmogus tikrai neprivalo prisiimti už tai atsakomybės (ypač tuomet kai dievo egzistencija, jo poreikiai neįrodyti)
Nors vėlgi, noriu tavęs paklausti Dejas. Jeigu tu jau nusprendęs tai padaryti, kodėl klausi? Ar tai jog savižudybė sukels neigiamų pasėkmių po mirties turės kažkokios reikšmės tavo apsisprendimui. Ką dėl to darysi?
Aišku jei tikrai reiktų motivacijos įsivaizduok kas pasikeistų jei tu dabar būtum miręs, ką prarastum, ko nepadaryt. Turi gyventi ne dėl kitų, ne dėl to kad reikia, o dėl ateities,dėl galimybių.
Ir šiaip įsivaizduok, kad jau esi miręs. Taigi ar gyvendamas šitaip ką prarandi? Ne, priešingai. Tu gali būti mirusiu gyvas. Tiesiog elkis pagal savo valią ir kartok : velniop viską. To užtektų.

czech-kuolis

Citata iš: Druwis  balandžio 01, 2014, 16:40:45
Kam jūs jį atkalbinėjat jeigu jis sako, kad 100proc nusprendęs.

Na, esmė detalėse. 100 % ką nors nusprendus papildomų klausimų paprastai nekyla. Sakytum, smalsus žmogus, bet turbūt ne ta sritis, kur būti smalsiam. Šiuo atveju atrodo, kad atsakymas dar kažką galėtų pakeisti (atvirai kalbant tai atrodo dar kitaip, bet gal garsiai nesakysiu, maža ką). 

nereikalinga

Būtų negražus juokelis,bet tikiuosi tai Balandžio 1-osios "juodas"humoras :)

Supera

Asmeniškai atkalbinėjant jokių žeminimų nematau. Tiesą sakant ir man buvo toks periodas, kai buvo super sunku ir galiu suprast ką jis išgyvena. Kyla įvairiausios mintys, net ir tokios kraštutinės. Bet nereikia pamiršti, kad aplink tave yra ir mylinčių žmonių, kuriuos tu be galo įskaudinsi, kad ir tėvai, taipogi neverta pamiršti ir kitų artimųjų. Kad ir geriausias draugas, kuriam patiki visas savo paslaptis, juk kiekvienas turim tokį, tai labai artimas žmogus ir jis išgyvens dėl tokio poelgio. Gali būt, kad net kaltins save, kad nesugebėjo padėti.
Todėl aš nemanau, kad verta tai daryti. Taip, gyvenimas žiaurus, bet kartu tai mokykla, ir ji tave moko įvairiausių dalykų. Aš esu išgyvenus ir geriausios draugės išdavystę, tai buvo žmogus, kuriuo besąltgiškai pasitikėjau, tačiau nepasidaviau, ir tai ne žiauriausias dalykas, kurį treko patirti, turiu ir labai skaudžios patirties. Bet, jei būčiau taip pasielgus, būtų dėl ko gailėtis.

Dejess

#11
balandžio 05, 2014, 01:20:12 Redagavimas: balandžio 05, 2014, 20:16:35 by Benamis
Tai ne pokstas. Yes as gyvas vis dar, nes kaip suprantu esu silpnavalis, sunku pries save ranka pakelt. Kiekviena diena galvoju apie savizudybe. Nes matau tai kaip- issejima i niekur,pabegima nuo problemu. Mirtis juk tobula... Mano problemos yra tokios, kad kamuoja mane depresija, nevisavertiskumo kompleksas. Bet cia dar niekis, pagrindine del pasitraukimo is gyvenimo priezastis  yra tokia, kad man gresia reali bausme iki 8m sedet kaleime. Jau teko menesi pabuvot lukiskese, zinau kas ten per zmones, visokiu ten yra... Buciau ir dabar ten sedejes iki teismo, gal kokius 6 men. Bet advokatas istrauke, tai laisvej teismo laukiu. Esu as gulejes durnyne Vilniuj, nes jau karta meginau nusizudyt pries koki pusmeti, prisiryjau vaistu migdomuju nemaza kieki. Taciau kita diena atsibudau savo masinoj apsvaiges ziauriai, sedau ir vaziavau i niekur be jokio tikslo, ir kaip taisykle mentai sustabde. Dabar gavau nesenaj nusoprendi teises 2metams ateme. Bet cia neesme,esme ta kad nenoriu sesti i kaleima, nes ten isprotesiu. Ne mano buduj jis skirtas. Is vis sedziu dabar namie, mazai bendrauju, viskas niuru... Nu ir ka man gali patart psichologas- nieko. Gal uz mane eis kaleima eis pasedet. Beto vaikstau as pas ta psychologa, israso vaistu kas menesi. Zmogus tik pats sau gali padet, nes tik pats zmogus geriausiai zino kokios jo problemos ir kaip jas ispresti galima. Neturiu as draugu, puse gyvenimo prie kompo praleides... Ir ko noret, pats kaltas gal kaltas auklejimas. IS tikro nesvarbu. Spintoj lynas galu masinaj traukt, gal isdrysiu vis gi kuria diena pasikart... Del ko gyvent? jei as saves nekenciu, nekenciu nei artimuju. Nors jie bando cia man visiap itikt- man giliai [cenzura]... Neklauskit uz ka man gresia kaleimas- nes neatsakysiu. Ir taip nemazai cia aprasiau. Kodel klausimas cia rasau? tikiuos kad kazka perskaitysiu, ir pradesiu juoktis kaip mazas vaikas, kuriam problemos vaikystej neegzistavo ?- nemanau. Ka galiu pakeisti, likau be pinigu, be masinos, be teisiu. Kaip invalidas- be ranku. Labai noreciau pradet gyvent kitaip dabar, bet tik vienas mintis- kaleimas. Ten ziaurus gyvenimas tarp sienu su savom taisyklem... Del ko klausiau del sielos jei nusizudyciau, nes gali but atvejis, kad nusizudzius kentesiu 1000x labiau nei dabar. Kas gali paneikti arba patvirtinti toki teigini? visur daxuja visko rasoma, ir bandai atsirinkt kuo tiket, kuo ne.
Kartais pamastau, kad juk yra zmoniu uz mane daug kartu blogiau gyvenanciu, yra invalidai, yra kurie kaleime sedi iki gyvos galvos ir pns. Pas mane visokiu minciu pilna, nes esu gan neprognozuojamas zmogus. Nezinau ka cia pasakyt, galit smerkt mane. Man visvien, be to patarimu jokiu neprasau, nes man vienodai. Man kiekviena diena lyg kova su savim. Arba paprasciausiai bandai atsijungt, pasileidi muzika ar filmus ziuri ar koki bruda nete skaitai. Kad tik negalvot apie blogus dalykus. Bet visvien ateina mintis jog reikia mirti- nes taip yra geriausia...Mhuahha viskas yra kaip ir [cenzura]. Nu as ir jauciuos lyg dejes ant visko. Nu ka padarysi yra kaip yra. Galiu mirti arba galiu gyventi. Noriu mirti, bet bijau nusizudyt? Ir ka man daryt gal sokt nuo 16 aukstu, nepajusiu kaip smegenis issitaskys ant plyteliu :)))) Pagalbos jokios neprasau, cia rasau tas kas sauna i galva ir kaip jauciuos. Te padeda jums Dievas, kuris neegzistuoja :) Linkiu sekmes visiems.

varpainis

Gerai apsisikai vadinas, jei iki 8 metu gresia. Bus pamoka, kad galva, o ne subine mastyt reikia. Turek bent kiek vyriskumo uz savo nesamones atsakyt. Pas vienus mazesnes, pas kitus didesnes tos klaidos, bet visi uz jas patys ir atsakom. Aisku lengviausia pabegt nuo visu bedu ir nusizudyt, paliekant verkiancius artimuosius, kuriem jau ir taip pakankamai nervu kainavai. Zmones dar ne po tiek atsedi ir kas noro turi normaliai gyvena toliau.

nereikalinga

Tu dar tikrai ne viską praradęs,tuo labiau,kad tai pats sakai,kad norėtum gyvent kitaip. Na ir kas tie 8 metai nieko,garantija čia tik pradžia,dar teismai nesibaigė. Nuosprendis dar negalutinis. Gal dar sumažės ir metai. O be juk žinoma,išleidžiama ir ankščiau. Kaip sakoma už gerą elgesį,ar kaip ten. Žinai,sėdėjimas,gyvenimas prie kompo,taip pat lyg kalėjimas savotiškas. Realus bendravimas ,ryšys, veikimas, aukščiau visko.
Ne tu vienas ir ne tu paskutinis,tame kalėjime sėdi ( sėdėsi ) gal tai susivokimo kelias,kurį džiaugsies ištvėręs.
Žinoma su dabartine situacija,tas GAL nieko nereiškia.Be to nėra tokia tragedija tame kalėjime,kai apsišlifuoji yra pakeliama viskas. Be to priklausomai koks tu kompiuterastas buvai :) Gali tai būti netgi ypač naudinga tavo ateičiai šis tarpsnis.
Bėje įroyk ,kad Dievo nėra :)
Svarbu laikytis,kad ir kaip sunku būtų,nors tai ir nepaguos šiuo metu.

Supera

Na, o dabar bandant atsakyt į klausimą kas nutinka savižudžio sielai, esu girdėjus, kad jei nusižudai tai tavo siela labai kenčia ten kažkiek tai tūkstančių metų, o po to kelis gyvenimus gyveni nevisavertį gyvenimą, ta prasme būni pralyžiuotas ar kažkas tai tokio. aišku garantuot to niekas negali, bet ar verta šitaip kankintis?

Aukštyn