Argentinietis paveikslus piešia ašaromis

Pradėjo Benamis, spalio 12, 2013, 12:17:11

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Originalumo nestokojantis Argentinos dailininkas sukūrė iki šiol neregėtą tapymo techniką - jis paveikslus piešia akimis, o tiksliau ašaromis. Be to, jis viską filmuoja, kad galėtų įrodyti autorystę.

Argentinietis dailininkas Leandro Granato, matyt, ne kartą sirgo smarkia sloga ir pūsdamas nosį taip išlavino savo ašarų latakus, kad jam šovė į galvą mintis kaip juos pritaikyti meninei saviraiškai.



L. Granato taip išlavino šią ašarų nutekėjimo į nosies ertmę funkciją, kad dabar gali lengvai panaudoti ją atvirkštiniu būdu. Prisipylęs į nosį vandeninių dažų jis gali juos švirkšti per tuos pačius ašarų latakus atgal. Taip gimsta jo paveikslai, o kad nebūtų nesusipratimų ir klastočių, dailininkas pasinaudoja ir moderniomis technologijomis.

„Darau ne kaip tradiciniai menininkai ir tam, kad patvirtinčiau autorystę, viską nufilmuoju. Kiekvienas paveikslas turi ir savo originalų vaizdo įrašą. Taigi, jei žmogus nori įsigyti paveikslą, jis gauna pasirašytą drobę ir vaizdo įrašą, kaip tai buvo sukurta", - pasakoja L. Granato.



Sunku pasakyti, ką apie tokį tapybos būdą galvoja akių bei nosies ir ausų gydytojai, bet menininkas sako sukūręs specialius vandeninius dažus, kurie nekenksmingi akims. Vienam paveikslui prireikia nuo 15 minučių iki mėnesio darbo. Kartą jis vienam kūriniui  išašarojo net 800 mililitrų dažų. „Pakrikštijau tai optiniu metu - man kiekvienas iš šių paveikslų yra lyg ir išverktas", - sako dailininkas. 

L. Granato jau kelerius metus dirba Buenos Airėse ir laiko save vieninteliu menininku, kuris ištobulino tokią originalią tapymo techniką.



15min.lt

eternal.bliss

#1
spalio 12, 2013, 12:27:48 Redagavimas: spalio 12, 2013, 12:29:45 by eternal.bliss
Na žinai, aš galiu pamyšti panašiai, paspjaudyti, bet ar tai menas? nemanau.
Jau tas "menas" prieina prie 2 metų vaiko peckelionių  lygio paveikslų už 10 000 000 lt.

Iš esmės jo "tehnika" nesukuria jokio efekto- nebent kažkokio įsivaizduojamo "tapymo ašaromis", Jeigu pasimtum bonkę su vandeniniais dažais tai ir akių negadintum, ir dar lengviau būtų tuos dažus purkšti.


Dabar nebesvarbu menas svarbu jo reklama, kas čia ir daroma.

varpainis

Normalu mena siais laikais labai mazai kas bekuria. O tokias blevyzgas sunku menu pavadinti

la.benas

Darbai brangūs dėl originalumo, ir visai nesvarbu, kad neypatingai atrodo.
Nors man tai visai negražu :(

Asasinas

Mano močiutė su drebančiu kojos piršu gražiau nupieštų. Keverzonė kažkokia. Beliko, kad susileistų dažus į šlapimo pūslę ir tada su tuo savo "aparatu" pradėtų piešti.

Nors iš dalies, prisigėrusiam jaunimėliui, gal toks paveikslas ir būtų linksmas. Sukeltų neišdildomas emocijas.

_Anonimas_

Na taip... Kai jau paveikslo piešimo technika ir momentinis įspūdis tampa daug svarbesnis už to paveikslo idėją ir išliekamąją vertę, tai vargu, ar menu bepavadinsi. "Duonos ir žaidimų" taip sakant - visada to visuomenei reikėjo :)

Benamis

Meno man niekuomet nesuprast:



Neikainojamas Maleviciaus kvadratas :-\

Arba to paties Maleviciaus darbas:



2008 metais parduotas uz 60,000,000$ :-\

eternal.bliss

Čia juokauji?  ;D
Lietuvis gal dar?

Benamis

Ne, jis rusu tapytojas :)

eternal.bliss

Sakau nesamonė   :)
Tokius kubus ir aš piešiau, bet iš neturėjimo ką veikti...

Benamis

Esme tame, kad tavo kubus niekas neperka ir kazin ar nupirks uz 60 mln. $ ;D

eternal.bliss

tai kas tie 60 mln.
mano už trilijonus neš.
pamatysi  :)

varpainis

Tie spalvoti kubai mano galva net 60 doleriu neverti :D Bet realiai paveikslai, seip meno kuriniai visokie, klasika tape automobiliai yra puiki investicija. Neseniai uz 30mln. buvo parduotas ferrari 250 gto. Gal but daugumai kaina atrodo nesamoninga, bet garantuoju kad po 10metu jo kaina bus jau koks 40mln.

Evilazh

Turiu labai destruktyvią nuomonę apie tokį meną, totali nesąmonė, visiškas absurdas. Kodėl žmogus turėtu pirkti popieriaus lapą ant kurio keverzonės visokios, kurias galima greitai atlikti be jokio vargo, tai nėra koks realistinis piešinys, ar meno skulptūra kurią kruopščiai atliko. Tokį meną kur kvadratai, ar ant lapo priklijuoti kiti spalvoto lapo gabaliukai, tiesiog nelogiška.. ir tai nėra labai vertinga, pagal mane. Jei taip, tai kiekvienas mažas vaikas gali tai padaryti. Taip, žiauriai labai kalbu, tačiau.. taip jau galvoju. Skaičiau kažkur, kad atsirado toks menas: Žmonės susirenka kambaryje, ir vemia ant grindų ir ant sienų, nes gaunasi "kažkokios figūros" ir panašiai, jiems už tai moka pinigus, nes tai, tipo.. menas.

Jei netikit, apie tą kvailą meną vėmimo, jis egzistuoja:

[spoiler]http://www.buzzfeed.com/somegameguy/meet-millie-brown-puke-artist-33sc[/spoiler]

Sunshine

#14
gruodžio 29, 2013, 18:26:35 Redagavimas: gruodžio 29, 2013, 18:47:09 by Sunshine
Niekada nepritariau tokiam iškreiptam požiūriui į meną... Asmeniškai, tokiuose "paveiksluose" nematau nei grožio, nei prasmės, kiekvienas gali tokį nutapyti be didelių pastangų (nebūtinai tokia technika kaip jis, bet gal atsiras drąsuolių išmėginti).:)
Tegu tokie "menininkai" nesupyksta, bet man ši istorija primena „vamzdį" Neries krantinėje... :D :)

Aukštyn