Įdomi teorija apie genetinę švarą

Pradėjo zipphead, rugsėjo 17, 2013, 10:52:07

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

zipphead

rugsėjo 17, 2013, 10:52:07 Redagavimas: rugsėjo 17, 2013, 10:55:51 by zipphead
Susidūriau su įdomia teorija, kurios pavadinimas yra ,,Telegonija".

Ši teorija teigia, kad po kiekvienų lytinių santykių abiejų partnerių organizmai genetiniame lygmenyje išsaugo dalį informacijos iš kito partnerio. Todėl, pavyzdžiui, nuo vieno vyro pastojusios moters vaikas gali turėti kito, ankstesnio jos partnerio (ne savo tėvo) bruožų. Arba, vaikas gali turėti savo tėvo ankstesniosios partnerės (ne savo mamos) bruožų. Tai tinka kalbant apie visus žinduolius, ne tik žmones. Tvirtinama, kad moters palikuoniai yra visų jos turėtų lytinių partnerių visuma. Ir ypač palikuonys priklauso nuo pirmojo vyro, kuris ,,nuplešė" merginai nekaltybę. Būtent pirmasis vyras, patinas įdeda savo genofondą į moterį, ją tarsi užprogramuoja, nepriklausomai kada ir nuo kurio ji vyro vėliau gimdys.

Telegonija teorijos šalininkų dažnai pristatoma kaip genetikos mokslo atšaka (nuorodas į informacijos šaltinius pateikiu apačioje*).
Teigiama, kad telegonija pagrįsta daugybe tyrimų tiek su žmonėmis, tiek su kitais gyvūnais, tačiau vėliau tų tyrimų duomenys buvę įslaptinti arba sunaikinti.
Taip pat teigiama, kad genetiką nagrinėjantis mokslas (paveldimumo teorijos) yra nepilnas ir netikslus, o žmonijai svarbi informacija slepiama siekiant manipuliuoti civilizacijų vystymusi.

Telegonijos efektas buvo pastebėtas daugiau kaip prieš 150 metų, kuomet žirgynuose, ieškodami ištvermingiausių arklių rūšių, žirgus ir arklius veisdami, nusprendė sukryžminti žirgus su zebrais. Lordui Mortonui, Čarlzo Darvino geram pažįstamui, bandymai nepasisekė, neįvyko nei vienas apvaisinimas. Nei arklių, nei zebrų kumelės nepastojo.  Bandymai buvo nutraukti, ir juos būtų pamiršę. Tačiau po kelerių metų, arklių kumelės, kurios dalyvavo šiuose bandymuose, pradėjo vesti dryžuotus zebriukus-žirgus nuo veislinių žirgų, nors lytinio kontakto tarp jų jau seniai nebebuvo.

Teigiama, kad atlikta daugybė bandymų su gyvūnais ir tai patvirtino minimąjį fenomeną.

Mokslo pasaulis pavadino šį reiškinį Telegonija.  Vėliau bandymus pakartojo Č. Darvinas (su kiaulėmis), prancūzų biologas ir filosofas Feliks La Dantek (Le Dantec, Félix). La Dantek šiuo klausimu parašė knygą ,,Evolutia individuala, ereditatea si neodarwinistii", kurią išleido 1889 m. Savo knygoje jis aprašė savo eksperimentus. Šunų augintojai, auginantys kilmingas (rūšines) šūnų veisles, jau nuo seno teigia, kad jei kilminga šuns kalė susiporuos su nekilmingu, ir jei po to ji ir nesusilauks vados (tarkim lytinio akto metu kalei nebuvo vaisingos dienos), tai vėliau net kilmingo šuns apvaisinta, neturės kilmingų šuniukų. Paprasčiausiai gimę šuniukai įgauna daug nekilmingojo bruožų.

Tęsiant galima sakyti, kad šia teorija grindžiamas ir rasinis grynumas (šią idėją aktyviai naudojosi Vokietija 2-ojo pasaulinio karo metu) - moteris, kada nors turėjusi santykius su neaiškiu vyru, niekada nesusilauks „grynakraujo" padermės vaikelio.

Teorijoje teigiama, kad neigiamos patino savybės pasireiškia kur kas labiau, nei teigiamos. T.y. jei moteris (patelė) lytiškai santykiauja su pirmu patinu (vyru) savo gyvenime, antru, trečiu.. Tai moteris perima neigiamas pirmojo, antrojo, trečiojo patino savybes. Neigiamos kiekvieno mūsų savybės yra dominuojančios. Tokiu būdu moteris tarsi kempinė sugeria visas savo patinų savybės: fizines, veido bruožus, deformacijas, ligas, polinkius į ligas, taip pat psichinius sutrikimus, neigiamus asmenybės bruožus ir t.t. Lygiai taip pat ir vyrai, santykiaudami su moterimis, perima joms anksčiau perduotas neigiamas savybes, ir tampa tų neigiamų savybių nešiotojai. Po to sutikę tokią pat "dėvėtą" merginą, patys prisirinkę neigiamų savybių iš įvairių lytinių partnerių, pagaliau pradeda norėti sveikų vaikų ir laimingos šeimos. Ir... nesigauna.

Telegonijos teorija taip pat dažniausiai naudojama kaip argumentas moralės srityje, prieštaraujant seksui iki vestuvių ar daugiau nei vieno partnerio turėjimui iki dabartinio.

Taigi, ar Jūs laikytumėte minėtą teoriją pagrįsta?


*
youtube.com/watch?v=-e7bEbXmGAMyoutube (Vyro kodas. Kitoks pastojimas.Telegonija.)
sveikata.info/telegonija (Telegonija)
forumas.veducentras.lt/viewtopic.php?f=6&t=256&hilit=telegonija (Telegonija ir jos įtaka žmogui)



Rumina

Aš tai tikiu telegonija. Manau, tai, kas vyksta tarp vyro ir moters, išties yra kažkas gilaus ir stebuklingo,  ne šiaip juslių tenkinimas. Juk daug dalykų vyksta energetiniam lygmeny, kurių mes nematom, nesuprantam nesuvokiam. O jei galvojam, kad nevyksta ir tai tik prasimanymai, tai vistiek tai vyksta. Nori tu to ar ne. Stumi tiesą tolyn ir užsimerki, kad jos nesužinotum, nes tau patinka gyventi kaip visi, juk tai normalu, visi taip daro ir niekas dar "nemirė". Ir nesvarbu, kad skyrybos nepaprastai dažnas atvejis šiandieninėje visuomenėje. Vėlgi, tai normalu, kodėl gyventi su tuo žmogumi, su kuriuo nebesijauti gerai, gali vesti trečią kartą. O juk čia viskas ir susiveda į tai, kad pirmiausia reikia atskirti, kas tikra o kas ne, jei nori tvirtos ir laimingos santuokos, harmonijos viduje ir balanso gyvenime, taikos ir ramybės. Bet kam šiais laikas tas rūpi.. nedaugeliui.. :) nors realiai, visi to viduje nori, bet kai užsimerki prieš tiesą, ne taip lengva yra suprasti. oi nelengva :D
atsiprašau už minčių netvarką, jos dar tik dėliojasi :D

Aukštyn