Anomalija.lt

Paranormalūs reiškiniai => Jūsų istorijos ir liudijimai => Kiti nepaaiškinami įvykiai => Temą pradėjo: Firenson vasario 29, 2016, 15:20:09

Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: Firenson vasario 29, 2016, 15:20:09
Sveiki, taigi noreciau papsakoti apie keista nutikima, kurio nesureiksimu labai bet noreciau isgirsti jusu nuomones, galbut kazkas panasaus ir jum buvo ivyke. Taigi, rytas kaip visada- atsikeles iskart ejau nusiprausti, prisleidau vandens ir guliu. Staiga is niekur nieko pradejo stipriai pilva sukt, pykint. Nu ka islipau is vonios visas slapias ir nuejau i wc. Tik iejes isgirdau trinksma, pagalvojau kas cia dabar, greitai isbegau is wc, pasirodo veidrodis kuris buvo  prilipdytas prie sienos netoli vonios nukrito ir suduzo. Sukes buvo visur: vonioj ant zemes.. Jeigu buciau buves vonioj, jau manau nebebutu manes gyvuju tarpe. Taigi, nezinau kas tai buvo, kazkoks savisaugos instinktas, angelo sargo apsauga ar kazkas pan. Namuose buvau vienas, sori uz rasyba be lt raidziu. ;)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: Benamis vasario 29, 2016, 16:11:48
Vieni tai vadina intuicija (kuri galejo pasireiksti net pykinimu), kiti sako, kad tai aukstesniu jegu isikisimas ir pan. Kas tai buvo greiciausiai niekas nesugebes atsakyti. Taciau tokiu istoriju tikrai daug pasaulyje.

Pvz. musu forumo @paragraf 78 administratorius irgi pasakojo, kai ejo Kauno gatve ir isgirdo, kad ji kazkas saukia, sustojo, atsisuko taciau nieko nepamate, o uz keliu sekundziu prie pat jo nukrito didelis varveklis. Nebutu atsisukes ir sustojes, kazin kaip viskas pasibaigtu.

Dziaukis ir dekok likimui :)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: paragraf 78 vasario 29, 2016, 16:47:34
Patikslinimas: tai buvo Vilniuje, Gedimino pr. Tik buvo pirmas apsilankymas Vilniuje ir pažįstamų jokių nebuvo, tad šaukti kaip ir nebuvo kam :)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax vasario 29, 2016, 18:31:31
Visada atkreipiame dėmesį į tai,kas galėjo nutikti,bet nenutiko.Deja,daugybė tokių atvejų baigiasi ne visai gerai,bet tada niekam nekyla mintis jų mistifikuoti. :)
Šiaip tai reikėtų pasikliauti intuicija,tai iš tiesų neklystantis pojūtis.Šių laikų žmogus toks užimtas,kad dažniausiai intuicijos kuždesio neišgirsta.Bet tik intuicijos dėka žmonės kaip rūšis įveikė istorines negandas individualiu ir visuomeniniu lygiu,tik dėl jos veikimo žmonija vis dar egzistuoja.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: TinSoldier vasario 29, 2016, 19:09:55
Citata iš: xsistemax  vasario 29, 2016, 18:31:31Bet tik intuicijos dėka žmonės kaip rūšis įveikė istorines negandas individualiu ir visuomeniniu lygiu,tik dėl jos veikimo žmonija vis dar egzistuoja.
Galima būtų kokių nors pavyzdžių? :)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax vasario 29, 2016, 20:11:58
Pavyzdžių nesunku rasti bet kuriame žmogaus priimtame sprendime,kuris atrodo nelogiškas.Neturint jokių išankstinių duomenų priimamas sprendimas,kuris pasirodo pats optimaliausias,nors tą optimalumą lemiančios priežastys atsiranda gerokai vėliau.Daugeliu atvejų tas priežastis tiesiog neįmanoma numatyti ar apskaičiuoti jų atsiradimo tikimybę.
Intuicija-iš esmės įgimta,bet nesuvokta proskopija.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: time vasario 29, 2016, 20:48:52
Citata iš: xsistemax  vasario 29, 2016, 18:31:31intuicija <...> neklystantis pojūtis
Ištikrųju čia ne nuojauta. Tai kažkoks kitas reiškinys - kaip perspėjimas, ateities įvykių nuvokimas ar kažkas tokio.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: kiskis vasario 29, 2016, 22:43:28
Jei taip buvo istikruju, vadinasi tai kazkos zenklas tau, nes jei tikslas buvo tave gelbet, paprasciau buvo priklyjuot veidrodi stipriau, ar padaryt , kad tu isvis neitum i vonia, negu tave taip gelbet.(cia aisku galiu klysti :) )
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: paragraf 78 kovo 01, 2016, 08:45:50
Citata iš: xsistemax  vasario 29, 2016, 20:11:58Pavyzdžių nesunku rasti
Nors rasti ir nesunku, tačiau tu kažkaip mistiškai bandai išvengti tiesaus atsakymo ir pateikti konkrečius pavyzdžius :) ar ne?
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: TinSoldier kovo 01, 2016, 10:36:01
Citata iš: xsistemax  vasario 29, 2016, 20:11:58Pavyzdžių nesunku rasti bet kuriame žmogaus priimtame sprendime,kuris atrodo nelogiškas.Neturint jokių išankstinių duomenų priimamas sprendimas,kuris pasirodo pats optimaliausias,nors tą optimalumą lemiančios priežastys atsiranda gerokai vėliau.Daugeliu atvejų tas priežastis tiesiog neįmanoma numatyti ar apskaičiuoti jų atsiradimo tikimybę.
Intuicija-iš esmės įgimta,bet nesuvokta proskopija.
Na, man, kaip paragraf'ui, irgi norėtųsi konkretesnio atsakymo :)
Ypač pavyzdžių, kuriose situacijose konkrečiai intuicija padėjo įveikti istoriškai svarbias visuomenines negandas ir pan., kaip prieš tai teigei. Nes bent man apie tai pagalvojus pirmiausiai į mintis ateina svarbiausias istorijos variklis - revoliucijos. Ir negaliu prisiminti revoliucijos (jos idėjų), kilusios vien iš intuicijos. Taip pat iškyla visokie tokie dalykai kaip vergijos panaikinimas, sufražizmas ir pan. socialiniai pokyčiai - jie taip pat man atrodo visiškai logiškai prieiti. Maža to, atrodo, jog toji pati intuicija labiau nulėmė idėjas, jog juodaodžiai, moterys ir pan. yra menkesnės būtybės už kitus.

Arba tiek vienu, tiek kitu atveju veikė tam tikra logika. Bet didelės intuicijos svarbos tai nelabai įžvelgiu. Klystu?
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: time kovo 01, 2016, 14:35:13
Citata iš: TinSoldier  kovo 01, 2016, 10:36:01didelės intuicijos svarbos
Čia ne intuintymumas, kažkoks atsitiktinis įvykis ir tiek. Per daug sumistifikuojama.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax kovo 01, 2016, 22:03:04
Įrodyti intuicijos svarbą lemtinguose istorijos posūkiuose-slidus reikalas,bet pabandysiu. :)
9-aisiais m.e.m. Teutoburgo miške Arminijaus vadovaujami germanai sunaikino romėnų armiją,vadovaujamą Varo.
Vieta puolimui buvo pasirinkta logiškai:siauras kelias tarp aukštų mišku apaugusių kalvų ir pelkių.Bet vien šito nebūtų užtekę,gerai parengti ir ginkluoti romėnai neabejotinai būtų mūšį laimėję,kad ir su nuostoliais.
Lemtinga aplinkybė buvo staiga kilusi didžiulė,kelias paras užsitęsusi audra.Dėl jos sunkieji pėstininkai klimpo ištižusioje žemėje,negalėjo panaudoti sunkiosios ginkluotės.
Mūšio baigtis : visiškai sunaikinti trys legionai,pats Varas sužeistas nusižudė.
Istorinė reikšmė:Romos imperija neišsiplėtė į kitą Reino pusę.
Arminijus tiesiog intuityviai pajuto,jog būtent tą dieną reikia pulti.Apie artėjančią audrą žinoti jis niekaip kitaip negalėjo.
Tik nesakykit,kad viskas atsitiktinai sutapo,šiame pasaulyje atsitiktinumai neegzistuoja.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: kiskis kovo 01, 2016, 23:05:35
Citata iš: xsistemax  kovo 01, 2016, 22:03:04šiame pasaulyje atsitiktinumai neegzistuoja.
https://www.youtube.com/watch?v=O0K5fAxEwv0
 tik atvirksciai siuo atveju :D : слово есть, а жопы нет :)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: Realybė kovo 02, 2016, 00:22:07
Yra keli variantai jūsų atveju. Vienas jų laimingas atsitiktinumas, kitas veidrodis. Veidrodžiai sugeria daug visokių emocijų. Savų, svetimų, skausmo, ašarų ir džiaugsmo akimirkų. Taigi, kaip seniai pas jus tas veidrodis ? Naujas pirktas, kokiu oru, kokie žmonės į jį žiūrėjo ( mes to aišku nesužinosim), o gal jums jis kaip senelio ar tėvų palikimas? Gal butas nuomojamas ir prieš jums atsikraustant veidrodis sugėrė daug svetimos energijos. Gal iš veidrodžio giluminės energijos kilo jums pavojus, gal jis "sprogo" norėdamas apsaugoti jums brangius žmones.
Parašykite, tai įdomu.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: Realybė kovo 02, 2016, 00:24:30
Citata iš: time  kovo 01, 2016, 14:35:13
Citata iš: TinSoldier  kovo 01, 2016, 10:36:01didelės intuicijos svarbos
Čia ne intuintymumas, kažkoks atsitiktinis įvykis ir tiek. Per daug sumistifikuojama.
Netikiu, kad yra mistifikuojama. Jie žmogus netikėtai išvengia auto įvykio ar kitos nelaimės, tai atsitiktinumas ar lemtis?
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: paragraf 78 kovo 02, 2016, 08:23:36
Citata iš: xsistemax  kovo 01, 2016, 22:03:049-aisiais m.e.m.
O prie ko čia intuicija?

@Realybė nerašyk dviejų pranešimų vienas paskui kitą, jei nori kažką papildyti, naudokis redagavimo funkcijomis
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: Firenson kovo 02, 2016, 20:30:51
Veidrodziui buvo apie metai, pirktas.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: tadasas99 kovo 02, 2016, 20:46:49
Kiek suprantu diskusija apie intuicija, bet niekas neklause kas ta intiucija. I mistifikavimus nesileisiu, nelb patinka.
 Bet kvantine fizika kalbanti apie daleliu poras bei kita tema multivisata leidzia daryti prielaida kad kitoje identiskoje visatoje tavo identiska kopija toje pacioje sitacijoje tuo paciu metu taippat pasielge del logisku priezasciu, tarkim jusu sarysis panasus kaip daleliu poru, tuomet jo ligiskai priimta veiksma tu pakartoji nevalingai, pats pavarini ta veiksma inticija, angelu sargu ar dar kazkuo.
 Cia seip fantazuoju.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: time kovo 02, 2016, 21:19:14
Kartais veidrodžiai nukrinta tiesiog kai yra pakabinti ant senos pakabos. Gabūt pakaba buvo perdaug išlaisvėjusi ir nukrito kartu su veidrodžiu. Nežinau to, bet kartais taip būna.

Senos pakabos nebetaip stipriai laiko.

Bet kitavertus gali būti kaltė, kad veidrodis buvo neikigalo užkabintas. Gali būti, kad nelygiai pasikabino ir trūko skylės erdvės gerai užkabinti. Galbūt buvo per siaura anga padaryta kabinimui? O šiaip nutinka panašūs nutikimai sudrebėjus sienai, kai kaimynai drebina lubas. Ypač butuose.

Nepatarčiau sumistifikuoti, kol aplinkybės nėra išaiškintos. Siūlau pirma pasigilinti.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax kovo 03, 2016, 10:45:35
Teutoburgo mūšio istorijoje intuicijos apraiškos akivaizdžios : Arminijus galėjo sąmoningai suplanuoti puolimą,bet jo laiką jam padiktavo intuicija.Jis intuityviai juto,jog tai pati geriausia diena laimėti,apie tuo metu kilsiančią audrą žinoti jis niekaip negalėjo.Sprendimas atsirado anksčiau už jį optimizuojančią aplinkybę.
Intuicija nepavedė ir romėnų,tik jų reakcija buvo neadekvati : užuot pasirinkę kitą kelią ar palaukę keletą dienų,jie,prieš įžengdami į mišką,sudegino bombardas ir katapultas.Teisingo sprendimo negalėjo priimti dėl arogancijos.
Yra ir kita teorija,aiškinanti mįslingas šio įvykio aplinkybes : gamta įsikišo į žmonių konfliktą.Gamta,kaip intelektuali sistema niekada nėra stojusi į kurią nors pusę žmonių kovose.Priešingai,gamta stengiasi sustabdyti beprasmes žudynes ir "atvėsinti"abi konfliktuojančias puses(pvz.:1812,1941 metų žiemos ir t.t.).
Intuicija yra pasąmoninė funkcija,ji visada veikia nepriekaištingai,tik ne visada ją išgirstame.Garantuoju,jog @paragraf 78 tikrai buvo kilęs noras užeiti į kavinę,pažiopsoti į kokį išskirtinės architektūros pastatą ar tiesiog pasukti kita gatve.Ir jeigu būtų šitų norų neignoravęs-nebūtų net sužinojęs,kas jo laukia priekyje.Būtent taip intuicija ir funkcionuoja:nepastebimai,bet užtikrintai.Klykti ji pradeda tik kraštutiniu atveju,kai nebelieka kitų priemonių,kaip išsaugoti biologinę struktūrą.
Tikiuosi,dar pamenate,jog esame trys būtybės viename:pasąmonė,sąmonė ir biologinis kūnas?
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: paragraf 78 kovo 03, 2016, 11:11:31
Ar čia išvados nebus pagrįstos tavo noru išaukštinti intuiciją?
Tu juk nebendravai su Arminijumi, ir nežinai kokių paskatų vedamas jis taip vykdė mūšio planą. Vien nuo to kad tau norisi jog čia būtų veikusi intuicija teorija nepasidaro tikra.
Tai kad apeliuoji į menamą mano patirtį taip pat teiginio nesustiprina.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: Realybė kovo 03, 2016, 13:12:45
@tadasas: "Bet kvantine fizika kalbanti apie daleliu poras bei kita tema multivisata leidzia daryti prielaida kad kitoje identiskoje visatoje tavo identiska kopija toje pacioje sitacijoje tuo paciu metu taippat pasielge del logisku priezasciu, tarkim jusu sarysis panasus kaip daleliu poru, tuomet jo ligiskai priimta veiksma tu pakartoji nevalingai, pats pavarini ta veiksma inticija, angelu sargu ar dar kazkuo.
Cia seip fantazuoju."

Tai gal ir gerai, kad fantazuoji, nes skaitau ir nesuprantu, kokia identiška kopija ir tuo pačiu metu, taip pat pasielgė.... va cia tai kvantinė mistika :-D
Prašau neįsižeisti, bet sujuokino laki vaizduotė.  ;D
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: Realybė kovo 03, 2016, 13:35:45
 :D
Citata iš: paragraf 78  kovo 02, 2016, 08:23:36
Citata iš: xsistemax  kovo 01, 2016, 22:03:049-aisiais m.e.m.
O prie ko čia intuicija?

@Realybė nerašyk dviejų pranešimų vienas paskui kitą, jei nori kažką papildyti, naudokis redagavimo funkcijomis
Ačiū, dar pilnai neišmokau naudotis šiuo puslapiu, nes kai užsivedu.... :D
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: paragraf 78 kovo 03, 2016, 13:56:50
Citata iš: Realybė  kovo 03, 2016, 13:35:45Ačiū, dar pilnai neišmokau naudotis šiuo puslapiu, nes kai užsivedu.... :D
(https://lolcow.farm/pt/src/1429252847874.gif)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: time kovo 03, 2016, 13:59:18
@xsistemax Kaikuriais istoriniais įvykiais negalima pasitikėti skaitant pažodžiui, nes yra priskiriamos ypatybės: kokias suvokia tą įvykį nagrinėjantis specialistas..
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax kovo 04, 2016, 13:47:50
@paragraf 78 ,nereikia žinoti,ką galvojo Arminijus,jis net pats sąmoningai nesuprato savo pasirinkimo.Pakanka to,jog jo sprendimą pateisino vėliau atsiradusi aplinkybė.
O tavo atveju,nejau manai,kad tave nuolat sekioja kažkoks mistinis Angelas-sargas? :) Ir niekada nesusimąstei,kodėl taip idealiai sutampa fiksuojamo ir viso pasaulio bei sąmonės ir visos psichinės veiklos procentinė išraiška?
Daugybė mistinių dalykų yra funkcijos,integruotos į mus pačius,tik nesuvoktos sąmoningai.
Esu praėjęs intuicijos stiprinimo kursą.Tai nereiškia,kad būtent ji buvo stiprinama.Ne,buvau mokomas išgirsti ir teisingai interpretuoti jos siunčiamus signalus.Pvz.:jei,vairuojant automobilį čiuptelėjai už saugos diržo ar įsikišai į kišenę telefoną-už kelių kilometrų sustabdys policija.Jei patikrinai,ar įjungtos šviesos-nestabdys,bet postas bus.Jeigu kovinėje misijoje atsitiktinai palietei ginklą-ardyk,nes lemiamu momentu užstrigs dėl žvirgždo,kuris pateko į užtaisymo mechanizmą,kai pračiuožei nuobirynu.
Intuicija reiškiasi automatiniais veiksmais,norais,nuojautomis,vizijomis ir sapnais.
Nėra jokių Angelų-sargų,jų ir nereikia,kai turime save.Tik išmokim save suprasti...
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: TinSoldier kovo 04, 2016, 14:08:00
Kokia tavo teorija, kaip/kodėl toji intuicija veikia?

Sutinku, kad intuicija gali būti labai galinga, atskleisti labai daug. Nesutinku, jog intuicija iš tiesų tokia galinga, kaip čia pateiki. Tačiau pasąmonė žino gerokai daugiau nei sąmonė. Bet mechanizmas, kaip aš jį suprantu, tai tikrai negalėtų numatyti už kelių kilometrų stovinčio policijos ekipažo...

Kaip aš suprantu ir kaip, manau, palaikytų meinstryminis mokslas, tiesiog pasąmonė sugeria ir apdoroja daug daugiau informacijos iš aplinkinio pasaulio nei patenka į sąmonę.

Todėl net menkiausios užuominos: šešėliai, net ir menkiausi kitų žmonių gestai, pakitęs elgesys, balsas, subtilūs oro pokyčiai, pasąmoninė įvykių analizė ir t.t. gali padėti pasąmonei įvertinti aplinką ir nuspėti įvykius. Ir viskas vyksta tuo metu, kai sąmonė visiškoj nežinomybėj lieka ir tik ir jaučia tą kažkokią nuojautą - pasąmonės gautą ir įvertintą informaciją.

Tačiau dėl tokio mechanizmo:

1. Pasąmonė vis tiek gali dažnai klysti.
2. Tikrai nenumatys įvykių, apie kuriuos informacija konkrečiai smegeninei neprieinama.

Tad koks taviškis intuicijos mechanizmas?
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax kovo 04, 2016, 14:29:52
Pagal dabartinio mokslo pasiekimus žinome,kad pasaulį formuoja stebėtojas.Kadangi jokio dievo lig šiol neradome,belieka apeliuoti į save.Sąmoningai kvantų "nedėliojame",taigi,tai daro pasąmonė.Ji žino,kas ir kur "padėta".Ir informuoja mus.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: puodukas kovo 04, 2016, 16:09:51
Citata iš: xsistemax  kovo 04, 2016, 14:29:52Pagal dabartinio mokslo pasiekimus žinome,kad pasaulį formuoja stebėtojas.Kadangi jokio dievo lig šiol neradome,belieka apeliuoti į save.
Tas variantas "į save" netinka, nes tiek ateistai, tiek neateistai sutinka, kad žmogus atsiradęs vėliausiai, kai jau gyvenimas "kunkuliavo".

Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: klajunas kovo 04, 2016, 16:10:09
Apie teoriją kaip veikia protas/intuicija. Daugiau kognityvinės psichologijos požiūriu.

https://psichotronika.wordpress.com/2016/02/02/proto-demistifikavimas/ (https://psichotronika.wordpress.com/2016/02/02/proto-demistifikavimas/)

O aptariamu atveju, mechanizmas įmanomas toks: atmosferoje veikia elektrostatinis laukas, susijęs su Schumano rezonansu. Keičiantis oro sąlygomis, keičiasi elektrostatinio lauko parametrai. Šie parametrai sąveikauja su EEG, kuri atsispindi būsenos pokyčiuose. Elektrostatiniai pokyčiai artėjant audrai, pakeičia elektrinį smegenų aktyvumą, kuris susietas su savijauta, būsena ir jeigu žmogus išmokęs savijautos pokyčius tinkamai interpretuoti, t.y., yra jautrus, jis gali nesąmoningai susieti artėjančius ženklus, kurie apeina įprastą juslinį patyrimą. Ir šia informacija pasinaudoja priimdamas sprendimus, suvokdamas tai kaip intuiciją.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: kiskis kovo 04, 2016, 17:19:54

Citata iš: TinSoldier  kovo 04, 2016, 14:08:00Todėl net menkiausios užuominos: šešėliai, net ir menkiausi kitų žmonių gestai, pakitęs elgesys, balsas, subtilūs oro pokyčiai, pasąmoninė įvykių analizė ir t.t. gali padėti pasąmonei įvertinti aplinką ir nuspėti įvykius. Ir viskas vyksta tuo metu, kai sąmonė visiškoj nežinomybėj lieka ir tik ir jaučia tą kažkokią nuojautą - pasąmonės gautą ir įvertintą informaciją.

Tačiau dėl tokio mechanizmo:

1. Pasąmonė vis tiek gali dažnai klysti.
2. Tikrai nenumatys įvykių, apie kuriuos informacija konkrečiai smegeninei neprieinama.

Tad koks taviškis intuicijos mechanizmas?
Atskrenda angelas sargas ir pasnibzda inticijai i ausi , kad priekyja stovi patrulis, reik dirza segtis.

Samone tai durnas virsininkas o pasamone pavaldiniai kurie labai  daug dirba daug zino, o intuicija patarejas-tarpininkas, kurio samone-virsininkas del ispuikimo-isprotejimo neklauso-negirdi paprastai.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax kovo 04, 2016, 19:51:59
@puodukas ,sutinku,kad žmogui,kaip biologinei būtybei yra apie 4 mln.metų.Bet ar sąmonei bei pasąmonei tiek pat?Labiausiai tikėtina,jog šitos informacijos tvarkymo struktūros išvis nepavaldžios laikui.
Ir tą informaciją tvarko ne vien žmogus,bet ir miriadai kitų intelekto pasireiškimo formų,tokiu būdu kurdamos nuolat kintantį pasaulį.
Nesakau,kad mano pateikta informacija apie intuiciją yra teorijos stadijoje,tai greičiau įžvalga.Negaliu ignoruoti kasdien sutinkamo reiškinio.Paieškojus sąsajų su žinomais faktais ir dėsningumais tiesiog šitokia išvada geriausiai atitinka stebimą situaciją.Ir nesikerta su turimomis žiniomis. :)
@kiskis ,tavo paaiškinimas humoro forma-superinis. :)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: puodukas kovo 04, 2016, 22:00:17
Citata iš: xsistemax  kovo 04, 2016, 19:51:59Ir tą informaciją tvarko ne vien žmogus,bet ir miriadai kitų intelekto pasireiškimo formų,tokiu būdu kurdamos nuolat kintantį pasaulį.
Pirmiau intelektas ar materija?.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax kovo 05, 2016, 17:42:11
Materialūs objektai-intelekto kūriniai.Klausimas lengvesnis,negu apie vištą ir kiaušinį. :)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: time kovo 05, 2016, 17:48:59
Citata iš: xsistemax  kovo 05, 2016, 17:42:11Materialūs objektai-intelekto kūriniai.
Kaip tu viską įrodysi?
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax kovo 05, 2016, 19:16:19
Įrodinėti nereikia,tai JAU įrodyta.Reikia mokykloj ne varnas gaudyti,o mokytis. :)
Pastudijuok kvantų teoriją.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: time kovo 05, 2016, 19:17:10
Citata iš: xsistemax  kovo 05, 2016, 19:16:19Įrodinėti nereikia,tai JAU įrodyta.Reikia mokykloj ne varnas gaudyti,o mokytis.
Pastudijuok kvantų teoriją.
Iš kur intelektualūs tvariniai atsirado?
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax kovo 05, 2016, 19:28:30
Juos,kaip skafandrus susikūrė protas,panoręs gyventi nedraugiškoje aplinkoje. :)
Pats intelektas-neišvengiama sistemos,turinčios pakankamai elementų,savybė.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: time kovo 05, 2016, 19:33:31
Citata iš: xsistemax  kovo 05, 2016, 19:28:30Juos,kaip skafandrus susikūrė protas,panoręs gyventi nedraugiškoje aplinkoje.
Kad protas daugiau nieko nedaro, kaip kartoja, ką darė prieš tai. Ir viskas kartojasi neaiškiu intervalu.

Ir/Arba Tai daro pats intelektas.

Manau jis geriau žino, ką padaryti, kad niekas nežlugtų. Čia nėra painiavos ir viskas teisinga, ką sakai. Tik nežinau, kam to reikia.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax kovo 05, 2016, 19:43:20
Bandau paaiškinti,kas gelbsti žmones kritiniu momentu.Jie patys,nes skęstančiųjų gelbėjimas-pačių skęstančiųjų reikalas... :)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: time kovo 05, 2016, 21:06:50
Citata iš: xsistemax  kovo 05, 2016, 19:43:20Bandau paaiškinti,kas gelbsti žmones kritiniu momentu.Jie patys,nes skęstančiųjų gelbėjimas-pačių skęstančiųjų reikalas...
Laikas yra blogas.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: paragraf 78 kovo 07, 2016, 08:12:23
@xsistemax daug žodžių, sakymo kad viskas įrodyta, tačiau pateikiant tik sofistinius ar subjektyvius vertinimus patraukiant oponentus per dantį iš tiesų nieko neįrodo.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax kovo 07, 2016, 10:56:36
Gerai.Pabandyk logiškai paaiškinti,kaip kažkokia nemateriali būtybė,kažkoks Angelas-sargas,sugebėjo akimirksniu pakeisti fermentaciją @Firenson virškinimo sistemoje ir taip jį išgelbėti.Ir kam jai to reikėjo?
O gal,vis dėl to,tai akivaizdi pasąmoninė veikla? :)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: paragraf 78 kovo 07, 2016, 11:00:22
Čia gali būti begalė visokių faktorių, ne vien intuicija ar pasąmonės veikla ar juo labiau kažkokia dvasinė esybė. Žinoma, mes dažnai linkstame redukuoti viską iki paprastai suvokiamų dalykų, bet redukavimas dažniausiai esti gana toli nuo tiesos.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax kovo 07, 2016, 11:22:39
Yra toks Okamo skustvvo principas.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: paragraf 78 kovo 07, 2016, 11:52:37
Na čia dėja ne Okamo skustuvas, o argumentacijos klaida Wishful thinking. Okamas nervingai rūko kamputyje
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax kovo 07, 2016, 14:03:06
Okamas nenustoja šypsotis:retai nutinka taip,kad priežastis,eiga ir pasekmė priklausytų nuo vienintelio faktoriaus. :)
Ir būtų atsakymai į visus klausimus:Kas,Kaip ir Kodėl.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: paragraf 78 kovo 07, 2016, 14:17:18
Tik ką teigei priešingai :) nu žodžiu tik įtikinai savo teorijos nepatikimumu :D
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: time kovo 07, 2016, 14:18:14
Citata iš: xsistemax  kovo 07, 2016, 14:03:06Ir būtų atsakymai į visus klausimus:Kas,Kaip ir Kodėl.
Neatrodo keista, kad čia M darbas aiškinti tai, ką ir sukūrė, bet nuslėpti kas sukūrė? Visa tai paaiškintu visko buvimą ir palaipsnišką traukimą į šviesą. Gal su pačiu žmogumi taip nebuvo padaryta, bet su materialiuoju reikalu buvo truputi idėta darbo norint sukelti nerealias iliuzijas?
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax kovo 07, 2016, 20:14:25
@ paragraf 78,mano hipotezė itin nuosekli,belieka tikrinti eksperimentiškai.Kur yra nors menkiausias prieštaravimas?
Situacija su intuicija analogiška santykiams su brangiausiais žmonėmis:
paskambina draugas,užsiplepame ir nepastebime,kad jau kuris laikas mūsų vaikas tampo mus už rankovės.Mestelim-"netrukdyk".O jis norėjo pasakyti,kad mūsų butas dega...
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: paragraf 78 kovo 08, 2016, 08:28:25
Ji gal tau ir atrodo nuosekli, bet to nuoseklumo tau kažkaip nepavyko pademonstruoti, ir kuo labiau tą nuoseklumą bandai parodyti, tuo ji nenuoseklesnė atrodo. O dirbtinių hiperbolizuotų situacijų modeliavimas čia tikrai nepadeda, o tik dar labiau menkina pačią teoriją. Nepyk, bet kuo toliau tuo labiau tavo teorija panašėja į wishful finking :)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax kovo 08, 2016, 09:29:04
Pateik racionalesnę teoriją. :) Atsitiktinumus atmesk,tai neegzistuoja tampriais ryšiais susietame pasaulyje.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: paragraf 78 kovo 08, 2016, 10:06:08
Kodėl kai tik kas nors iškelia kokią bredovą teoriją ir kas nors pradeda ją kritikuoti, visada pasigirsta: o tu pateik racionalesnę teoriją :)
Teorijos gynėjui tai paprastai atrodo, kaip rimtas argumentas ginantis jo teoriją, tačiau realiai tai tėra bandymas priversti oponentą įeiti į teorijos gynėjo sritį, kurią šis jau apmąstęs ir turi susidėliojęs (dažnai pseudo)argumentus. Neatsargus oponentas įžengia į šią sritį nepasiruošęs ir paprastai yra užvartomas, net ir silpnos argumentacijos, nes dažniausiai nespėja sureaguoti į gynėjo pateiktus argumentus (net ir silpnus bei nelogiškus). Taip kad sorry, tu gink ją sąžiningomis priemonėmis :)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: klajunas kovo 08, 2016, 10:29:22
Visos istorijos teorijos yra "bredovos", išskyrus tą, kuri paremta archeologija arba biologine antropologija. Net rašytiniai šaltiniai visi yra "bredovi", nes ten visais laikais buvo mėgstama sudėti  to meto kliedesius. Nebuvo jokios kritikos ir visa informacija buvo gaunama iš anomalijos tipo atpasakojimų.  8)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax kovo 08, 2016, 13:12:52
Kortas ant stalo.
Ar reiškinys iš tikrųjų egzistuoja?
Taip,nes nėra pasaulyje žmogaus,kuris su juo nesusidūrė.
KAS tai yra?
Perspėjimas.
KAIP jis pasireiškia?
Automatiniais veiksmais,nuojauta,norais,vizijomis,haliucinacijomis,sapnais ir fiziologinių funkcijų pokyčiais.
KODĖL jis egzistuoja?
Tam,kad išsaugotų kūno funkcionalumą ir gyvybę apskritai.
Grįžtame prie klausimo KAS tuo suinteresuotas?
Pats žmogus.
Okamo skustuvo principas patenkintas pilnai,nėra jokių abejotino patikimumo duomenų.
Klausimą,KAIP tai veikia,koks mechanizmas,galima nesunkiai išsiaiškinti pasitelkiant kvantų teoriją,psichologijos,psichiatrijos žinias,galima remtis"Laisvos valios tyrimais","5-ių sekundžių" fenomenu ir t.t.
Šitą mano postą galima pavadinti "Sukritikuok kritiką".
Nes absoliuti kritikų dauguma kritikuoja tik tam,kad kritikuotų.Nes nieko "nenuraukia"toje srityje,kurią kritikuoja.Tiesiog yra neįgalūs nurodyti teorijos spragas,nes nepajėgūs į ją įsigilinti.O naujo sugeneruoti jiems nepavyksta.Bet būtina jaustis svarbiais ir išmanančiais reikalą.
Matai,Gabrieliau,visai nesupykau.Bet tu eilinį kartą "užsirovei". :)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: time kovo 08, 2016, 15:42:46
@xsistemax geriau pataupytum savo gyvenimo laiką ir nesismulkintum. Viskas ką kalbi ir bandai įrodyti (klausimais), jau senai išbandyta ir kiekvienam.

Manau, šį feeling'ą nulemia daug baimės jausmas. Ir tai pagrindinis raktažodis, kodėl tai vyksta. Atsakymas paprastas: organizmas išjautrėja po didelio streso, įtampos, pykčio, nelaimių skaičiaus.

Bet faktorius lemiantis žinojimą apie ateities įvykius ir apsisaugojimą yra A.Į.N.S (Ateities įvykių nešiotojo sindromas). Tai nėra, kažkoks žinojimas, bet ateinančių laiko stotelių greitas atsijojimas ir lengvas/sunkus priėjimas prie šios laiko stotelės nesužinojus. Instinktai visa tai bando užmaskuoti, taškai erdvėlaikis nejaučiamas, jaučiamas kažkoks dirgiklis nesurištas su aplinka. Tai pasireiškia per anksti/per vėlai, bet ne laiku. Tai nėra kažkokia konstanta, kuri leistu sužinoti kaip vadovautis. Tik visa tai įvaldoma tinkamai nukreipus problemą - išjautrėjimą/nujautimą.

Tik noriu pasakyti, kad nuojauta yra baimės šalutinis produktas. Jos neturint gyvenimas nebekuria negerų įvykių ir niekam nereikia dėl to kurti baimės klaidingo įvaizdžio. Visa tai yra fenomenas iš praeities.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: paragraf 78 kovo 08, 2016, 15:43:25
To @xsistemax

Na jei tau nuo to lengviau :)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax kovo 08, 2016, 16:38:12
Forume reikėjo intrigos?Intriga yra.
Kur mano medalis? :)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: paragraf 78 kovo 08, 2016, 16:46:37
Apie kokią intrigą kalbi? Kažką praleidau?
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: time kovo 08, 2016, 16:51:01
Šį kartą intuicija taip gerai nesuveiks.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax kovo 08, 2016, 17:12:03
Iš kur tas gumos kvapas?  :)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: Gerasdviratis balandžio 22, 2016, 00:42:12
Man yra daug kas nutike, daug ka pats regiu daugiau. Paskutinis atvejas idomus.Atsitiktinai matau kaip kazkoks juodas seselis kyla aukstyn pro 10000 elektros stulpu laidus. 3 laidai, atstumai nemazi.Varna vargu ar uzkliudys. Aisku fazes uztrumpina, kibirkstys ir kazkas pavirsta i juodas dulkes ,kurios skrenda  greitai aukstyn. As apieskojau viska, jokio nukritusio paukscio, o ir itampa permaza,kad kazkas dulkemis pavirstu.Kas tai? Angelas uzsimuse? Tai buvo prie kokias 3 savaites.
 Ka tik kazkas desperatiskai-chaotiskai klibino duris, buvo uzdarytos.Kieme nieko.Isijungineja judesio davikliai, nors nieko nematyt.
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: Putkinas balandžio 26, 2016, 00:26:17
Man rodos tau paranoja
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: Supernatural sausio 23, 2017, 22:56:51
Matavau nebaigtose statybose nama, rengeme baigimo dokumentus, statybininkai dar denge stoga, baige isores apdailos darbus, buvo pavasaris ar ruduo toks, nu tokia purvina statybviete zodziu, as zinoma, su guminukais, be jokiu salmu be nieko, po ja ir landziojau (eilinis vaiksciojimas sijomis, lipimas per aukstus ciut ne sienomis ir panasiai- kasdienybe, zodziu), suziurejusi objekta jau ejau link masinos (velnias kaip salta buvo), einant per ta netvarkyta aplinka slystelejo viena koja, pasisuko tarsi kairiau (nikstelejau) - ta pacia sekunde isgirdau klaikuu statybininku rinksma ir pajauciau palei desine ausi lengva vejo dvelktelejima- nukrito visas pastolis, o laikancioji konstrukcija su kabliu - atsuktu i mane- krito per centimetra kita ant manes, - grynai paslydimas isgelbejo, tas mazas linktelejimas kairen isgelbejo mane, nes laikancios konstrukcijos konstruktyvo vamzdis su tokiu sasajos kabliu tiesiais ant manes krito kaip apskaiciaves tarsi buvimo vieta mano, o kablys butu toc toc i galva smiges, nes net pasisukes buvo taip, kad kirstu galvon....nu bet nekirto...paslydo mat merga statybose :D pries dvi savaites vaziavau magistraleje, laimingo atsitiktinumo deka isvengiau susidurimo su tralu, kuris gabeno apie 8nias masinas (dviem aukstais), as sau minu 140-160 magistrale, rami tokia, kazka su vaiku sneku ir staiga nei is sio nei is to priekyje pirmoje juostoje (as antroje variau), sumane tralas rikiuotis i antra juosta (jis ne daugiau 70-80 vaziavo), as pamaniau, na praleis gi mane, as daug greiciau arteju, jam taisykles draudzia rikiuotis, jei yra kliutis kitoje juostoje, pirma turi mane praleisti- bet ne motais jam, jis rikiuojantis dar numazino greiti matyt- ziuriu- pareina man kruva masinu priekyje...suveike instinktai, aciu dievui, kurie prota atjunge (kad nemastyciau ir nevertinciau situacijos), isikibau i vaira tvirtai (neaisku kur uzmest gali, kai stabdysiu, arba kur teks sukti, jei matysiu, kad nespeju stot) ir ant stabdziu...mano laimei- suveike abs, dygliuotos padangos ir zinoma masinos suvaldymas (slydo tiesiai, vairo nemete, tarsi kas kitas ji laikytu), masina pasieke tralo greiti likus vos 5-6 metrams iki gelzgaliu...nepalindom...sunus pasake, mam, isivaizduoji, ant musu visos tos is antro auksto butu uzkrite masinos, mums butu ragai buve, butume koncervas (sunus mazas)...nu bet nebuvom...isgelbejo, aciu angelui sargui...po dvieju valandu jau myniau savo 300 km atgal...ir ka, ir vel is tamsos vidury juostos isnyra diiiidelis diiiidelis ledo luitas (o gal net ne ledo), pamaniau ragai, uzkabins dugna, net neuzkabins, o nunes velniop iskart, pamaniau reik bandyt sukt vaira - gal pavyks apvaziuot ir nenulekt nuo kelio - greitis toks nebuvo labai didelis 120-140 kazkur, ivertinau, kad nespet galiu nusukt, kad uzkabint gali rata, bet surizikavau...pavyko apvaziuot kliuti net neuzkabinus jos..gavau pagyrima uz labai gera reakcija, kad sugebejau pamatyt tamsoje (naktis buvo) su trumpom lempom besvieciant kliuti ir nusprest kaip apvaziuot, ir apvaziuot, nepersukant vairo netinkamu kampu tokiam greiciui (siaip leduko nemazai magistraleje buvo), tada zmogus, kuris kartu vaziavo, papasakojo, kad kadaise jis jau vertesi su masina, atsitiktinai liko su minimaliais suzalojimais, as tik pamaniau, ot velnias, mirties pazymetaji pasiemiau kartu....aciu vel angelui sargui, kad manimi pasirupino..
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax balandžio 28, 2017, 02:06:51
@Supernatural ,jei gerai supratau,tai bent kartą išvengęs mirties žmogus yra kitiems pavojingas?Nešantis nelaimes?
Aš net neskaičiuoju,kiek tokių situacijų mano gyvenime buvo.Daugybė.
Tai aš- blogis? :)
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: Cerber balandžio 28, 2017, 02:09:49
Citata iš: xsistemax  balandžio 28, 2017, 02:06:51Tai aš- blogis? :)
o tu laikai save geriu?
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: Cerber balandžio 28, 2017, 02:16:37
Citata iš: Supernatural  sausio 23, 2017, 22:56:51as tik pamaniau, ot velnias, mirties pazymetaji pasiemiau kartu....
man panasiau kad tai tu su velnio pazymejimu lekioji kaip akis isdeges ir stebiesi kad tau niekas kelio nepalygina, duobiu neuzglosto pries pralekiant..
Antraštė: Keistas nutikimas
Parašė: xsistemax balandžio 28, 2017, 02:22:03
Laikau save subalansuota "sistema".Taigi,visko po lygiai.
Bet daugybė mane pažįstančių tvirtina,kad esu geras. :)