ПРОЦВЕТАНИЕ: Как это сделать на Земле?

Pradėjo 481632, spalio 28, 2013, 01:06:21

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Citata iš: Marius  spalio 29, 2013, 21:34:52
Tai kad menkas tas tavo įkvėpimas,jei tesugebi dėl jo padaryt nedaugiau,nei žmogus kurio nieks neykvėpinėja..aišku kalbėt lengviau ,nei daryt..tokie tie jūs utopistai.


Gal įkvėpimas ir nedidelis, bet koks yra, toks yra :)

O dėl darymo kiekio, tai kaip ir minėjau pirmame post'e, laikausi principo, kad menkas judesys dėl Dievo vertesnis negu milijonai judesių ir darbų dėl "žmonių gerovės", nes dar pirma reikia žinoti, kas tą gerovę sudaro. "Gerais norais kelias į pragarą grįstas". Galima daryti labai daug, steigti ligonines, būti filantropu, kaip Bilas Geitsas, aukoti milijardines lėšas, pamaitinti visą Afriką, bet klausimas toks: ar tie "geri darbai" iš tikro duoda tą gerą efektą, ir padaro gyvas esybes laimingomis. Ar tai kuria harmonijos atmosferą Žemėje? Iš dalies taip, bendražmogiška pagalba labai gerai, bet tai jokiais būdais nenuvertina dvasinio būties lygmens, kuris yra svarbiausias.

varpainis

nu nu, tikrai, kad geriau(ir beabejones lengviau) pasimelsti dievui karta per diena, nei, kad labdarai paaukoti  ;D

Teroras

Man rodos a.t.sielis rase, kad esant galimybei aukoja, ar ne? Keista, nei jus zinote kokia pas zmogu finansine situacija nei ka, bet kadangi jis svajoja apie geresni pasauli, netiesiogiai verciate ji aukoti, nes kaip zmogus gali svajoti apie gera pasauli neaukojant pinigu ar ne? O mintis apie tai, kad zmogus gal pats vos gala su galu suduria nustumiam i sali? :)

Suprasciau jeigu cia taip kritikuotu zmogu kuris Hitlerio darba testi noretu, bet ant kupros joti zmogui, kuris niekam blogo nelinki mazu maziausiai yra keista.

a.t.sielis

Kaip sakoma, "kritikai - geriausi draugai", nes jie pasako tai, kas su tavim ne taip, ir jeigu gali tų savo ydų atsisakyti, tai jie tau suteikė didžiausią naudą.

Tai vat, Marius su Varpainiu šiandien pabuvo mano geriausiais draugais, ir jų išsakytas pastabas visai vertinu. Filosofiškai gal jie ne visai teisūs, todėl kai ką jiems atsakiau ir padiskutavau, bet asmeniškai, iš to, ką jie sako apie mane, kai kuo galiu pasinaudoti savo tobulėjimui.

Teroras

Kritika vertinti yra labai gerai :) Blogai, jeigu visa kritika priimama kaip neklystancia. Taip sau ir ivaryti ka nors nenorint galima ;D

Aukštyn