Vienuolystė

Pradėjo Smygolas, balandžio 10, 2012, 04:09:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Smygolas

Citata iš: Asasinas  gegužės 09, 2012, 15:10:49
Aš manau už vienuolystę geresnis variantas yra karinė tarnyba. Nu o ką, irgi savotiška "vienuolystė". Galėsi ten išsirėkt, išsiliet ir požiūris paskui į gyvenimą pasikeis - yra gerąją pusę žinoma.  :D

Tu. Asasinai. Na nai, na nai. Gal pačiam reikėtų į armiją, kad gerai šikną atspardytų? Nerašinėtum tokių kvailysčių po to ir nelygintum vienuolystės su armija. Tavo požiūris irgi pasikeistų, suvyriškėtum pagaliau ir GAL dar suprastum ką su kuo lyginti..

saone

Nu man tai kazkaip vienuolyste ir kariuomene niekuom nesisieja. ??? Is vis kaip netikinciam zmogui vienuolyste visiskai beprasmiska atrodo, na nebent ten pastoviai pagalbos vargsams akcijas daro ir vienuoliai jauciasi gerai padedami kitiems. O kariuomene as laikau ne ka prastesne profesija uz kitas, aisku daugiau pasiryzimo ir galbut pasiaukojimo reikalaujanti, bet jai zmogus jaucia tam pasaukima tai nei kiek neproblema. Ir isvis ten kazkas rase apie smegenu praplovimus, jei ten nebuvo sarkazmas, tai taip ir isivaizduoju to posto autoriu nubeganti 50 metru ir infarkta gaunanti. Maziau filmu ziurekit, ar su sovietu armija nelyginkit.

TinSoldier

Citata iš: saone  gegužės 09, 2012, 21:57:04
Ir isvis ten kazkas rase apie smegenu praplovimus, jei ten nebuvo sarkazmas, tai taip ir isivaizduoju to posto autoriu nubeganti 50 metru ir infarkta gaunanti. Maziau filmu ziurekit, ar su sovietu armija nelyginkit.

Į šitą palieku Jonui atsakyt :)
Bet tik noriu paklaust: kuo rišasi fizinis pasirengimas ir smegenų plovimas? :)

Smygolas

Citata iš: TinSoldier  gegužės 09, 2012, 23:15:34
Citata iš: saone  gegužės 09, 2012, 21:57:04
Ir isvis ten kazkas rase apie smegenu praplovimus, jei ten nebuvo sarkazmas, tai taip ir isivaizduoju to posto autoriu nubeganti 50 metru ir infarkta gaunanti. Maziau filmu ziurekit, ar su sovietu armija nelyginkit.

Atsiprašau labai, bet kalba ne apie armiją, infarktus (čia jau nesąmonė), o apie vienuolystę. Ar ne taip? Gal dar pradėkim kalbėti apie branduolinius ginklus, Afrikos vaikus, ar dar kažką tokio nelabai į temą? Išvis nesuprantu, kaip vienuolystę su karine tarnyba lyginti galima. Tai ne kažkokia prievolė, ne sovietų laikai, tai pašaukimas tarnauti Dievui, o ne ginklą rankoj laikyti.

saone

Citata iš: TinSoldier  gegužės 09, 2012, 23:15:34

Nezinau, galbut tuo kad kariuomenei jo tikrai reikia, ir zmogui toki neigiama, paranojiska poziuri sukelia pyktis ant stipresniu zmoniu negu jis, ir todel gali pasiguosti bent tuo, kad ten plaunamos smegenys, ar eina tik debilai. Na arba aisku jis labai labai nemegsta jokio smurto (nors kalbam apie kariuomene, ne kara). Ten taip mintis atsirado galvoje, tai ir uzrasiau, o seip jeigu cia neatspejau nei kiek, tai apsvieskit kodel toks neigiamas poziuris i kariuomene? ;)

Jonas

CitataNezinau, galbut tuo kad kariuomenei jo tikrai reikia, ir zmogui toki neigiama, paranojiska poziuri sukelia pyktis ant stipresniu zmoniu negu jis, ir todel gali pasiguosti bent tuo, kad ten plaunamos smegenys, ar eina tik debilai. Na arba aisku jis labai labai nemegsta jokio smurto (nors kalbam apie kariuomene, ne kara). Ten taip mintis atsirado galvoje, tai ir uzrasiau, o seip jeigu cia neatspejau nei kiek, tai apsvieskit kodel toks neigiamas poziuris i kariuomene?

Stengiuosi visur išlaikyti harmoningą, neutralų požiūrį, bet taip tikrai ne visada pavyksta padaryti. Kariuomenė man nepatinka tuo, kaip jau minėjau, jog tenai vargšus žmones paverčia paklūsti "vyresnių" žmonių paliepimams, juos muštruoja ir visaip kitaip engia, vyksta nesutarimai, patyčios tarp pačių kareivių, jie yra mokinami žudyti ir t.t.
Nesakau, jog ten eina tik debilai, nes aš stengiuosi nevartoti jokių etikečių, čia tavo iškraipymai. Negaliu taip teigti, nes nesu susipažinęs su kiekvienu atveju. Bet pabuvę kariuomenėje kai kurie žmonės tikrai gali tokiais patapti dėl psichologinių ar kitokių traumų.
Jeigu nebūtų kariuomenės, nebūtų karo. Kas svarbiausia, jeigu nebūtų žmonių paklūstančių vyriausybėms, savo patriotiniams-nacionalistiniams ar kitokiems instinktams ar faktoriams, ir einančių į kariuomenes, tai jų (kariuomenių) irgi nebūtų.
  Anksčiau irgi aš taip galvojau: „Ooo.. Reikia gal eiti į kariuomenę.... Tenai tikrai tapsiu vyru, gausiu stiprybės....". Nė velnio!
Žmogaus visapusiškas stiprumas tikrai nėra matuojamas jo raumenų mase ar tuo kaip jį išmuštravo kariuomenėje...
Tik išreiškiau savo nuomonę, jog kariuomenėje žmonėms daromas poveikis yra neigiamas.

TinSoldier

Sorry, kad toliau ne į temą varysiu, bet aš irgi dar noriu atsakyt :))
Jonas labai jau gražiai ir taktiškai parašė. Aš biški siaurapročiau noriu.

Galit fonui šitą dainą pasileist :D :

Aš manau, kad į kariuomenes savanoriškai eina tik moraliai supuvę debilai. Debilai ne ta prasme, kad matematikos kokios nemoka. Bet tiesiog nelabai besiorentuojantys aplinkoje, nesuvokiantys savo veiksmų pasėkmių, turintys pasenusias, žalingas vertybes siaurapročiai. Bet kuris žmogus, kuris nereikšmingus dirbtinius socialinius konstruktus: valstybes, vyriausybes iškelia aukščiau kito žmogaus gyvybės - man yra totalus debilas. Ir tik nereikia lialia, apie tai, kad kariuomenė "mus saugo" ar pan. Kaip Levas Tolstojus pavadino armijas: masinės žudikų verbavimo vietos. Nėra pavojingesnių žudikų, nei gerai organizuotų žudikų. O tam organizavimui išleidžiami milijardai pinigo. Kariai saugo tik nuo tokių pačių debilų, kokie ir patys yra. Užburtas debilų ratas. Kaip Jonas rašė, be karių, nebūtų karų. Ir nereikia lialia, kad jei nebūtų karių, mus užpultų kita šalis, kuri nebūtų tokia pacifistinė. Nekenčiu ne mūsų ar kitos šalies karių. O visų karių apskritai. Ir nereikia lialia, kad įstojimas į kariuomenę nereiškia noro kariauti. Jei nenori kariauti, tai mesk šalin tą sušiktą ginklą ir eik į klubą sportuoti. Jei nori pasilinksminti liedamas įniršį - dalyvauk tikslingose prasmingose ir idėjinese riaušėse, išprovokuotose tų pačių prakeiktų karių ar robokopų. Jei nori vyriškumą pademonstruot, tai ir kovok kaip vyras - iš savos idėjos, be aklo paklusimo, be mirtinų ginklų, gerbdamas priešininko gyvybę. O ne lakstyk kaip avinėlis apsikarstęs kalašnikovais ir pridengiamas dešimčių snaiperių.

Tuo labiau, kad nereikia būti genijumi, kad suvoktum ką kariuomenės iš tiesų "saugo". Praktiškai kiekvienas iš tų užverbuotų dundukų net neabejodami šaudytų į savo tautiečius, jei tik gautų įsakymą. O kas dalina įsakymus ir kuo jie rūpinasi - nepaslaptis. Panašiai kaip ir riaušių policija(labiau užsienio šalyse) atvaro į taikius, bet valdžiai nepatogius mitingus ir su didžiausiu užsidegimu kenksmingomis dujomis nuodija žmones, kuriuos turėtų saugoti. Tai yra veidmainystė. Tai yra apgailėtina. Ir tai yra debiliška.

Smygolas

Citata iš: TinSoldier  gegužės 11, 2012, 14:29:59
Sorry, kad toliau ne į temą varysiu, bet aš irgi dar noriu atsakyt :))
Jonas labai jau gražiai ir taktiškai parašė. Aš biški siaurapročiau noriu.

Galit fonui šitą dainą pasileist :D :

Aš manau, kad į kariuomenes savanoriškai eina tik moraliai supuvę debilai. Debilai ne ta prasme, kad matematikos kokios nemoka. Bet tiesiog nelabai besiorentuojantys aplinkoje, nesuvokiantys savo veiksmų pasėkmių, turintys pasenusias, žalingas vertybes siaurapročiai. Bet kuris žmogus, kuris nereikšmingus dirbtinius socialinius konstruktus: valstybes, vyriausybes iškelia aukščiau kito žmogaus gyvybės - man yra totalus debilas. Ir tik nereikia lialia, apie tai, kad kariuomenė "mus saugo" ar pan. Kaip Levas Tolstojus pavadino armijas: masinės žudikų verbavimo vietos. Nėra pavojingesnių žudikų, nei gerai organizuotų žudikų. O tam organizavimui išleidžiami milijardai pinigo. Kariai saugo tik nuo tokių pačių debilų, kokie ir patys yra. Užburtas debilų ratas. Kaip Jonas rašė, be karių, nebūtų karų. Ir nereikia lialia, kad jei nebūtų karių, mus užpultų kita šalis, kuri nebūtų tokia pacifistinė. Nekenčiu ne mūsų ar kitos šalies karių. O visų karių apskritai. Ir nereikia lialia, kad įstojimas į kariuomenę nereiškia noro kariauti. Jei nenori kariauti, tai mesk šalin tą sušiktą ginklą ir eik į klubą sportuoti. Jei nori pasilinksminti liedamas įniršį - dalyvauk tikslingose prasmingose ir idėjinese riaušėse, išprovokuotose tų pačių prakeiktų karių ar robokopų. Jei nori vyriškumą pademonstruot, tai ir kovok kaip vyras - iš savos idėjos, be aklo paklusimo, be mirtinų ginklų, gerbdamas priešininko gyvybę. O ne lakstyk kaip avinėlis apsikarstęs kalašnikovais ir pridengiamas dešimčių snaiperių.

Tuo labiau, kad nereikia būti genijumi, kad suvoktum ką kariuomenės iš tiesų "saugo". Praktiškai kiekvienas iš tų užverbuotų dundukų net neabejodami šaudytų į savo tautiečius, jei tik gautų įsakymą. O kas dalina įsakymus ir kuo jie rūpinasi - nepaslaptis. Panašiai kaip ir riaušių policija(labiau užsienio šalyse) atvaro į taikius, bet valdžiai nepatogius mitingus ir su didžiausiu užsidegimu kenksmingomis dujomis nuodija žmones, kuriuos turėtų saugoti. Tai yra veidmainystė. Tai yra apgailėtina. Ir tai yra debiliška.

Soldieri, nu nejau negalima kartais patylėti.. Bet daina gera :D

RoxiO

Citata iš: Katastrofa  gegužės 11, 2012, 15:57:34

Bet jis turi ką pasakyti.

Smygolas

Citata iš: RoxiO  gegužės 11, 2012, 17:02:44

Šito aš neneigiu, bet sakyti reikia į TEMĄ.

Beelzebub

Citata iš: Katastrofa  gegužės 11, 2012, 17:25:36
Citata iš: RoxiO  gegužės 11, 2012, 17:02:44

Šito aš neneigiu, bet sakyti reikia į TEMĄ.

Tu jau pati nuo temos nukrypsti.

Smygolas

O kaip nenukrypsi, jei kalba eina apie vieną, o tema sako ką kitą? Nemanau, kad turiu tylėti.

Beelzebub

Citata iš: Katastrofa  gegužės 11, 2012, 17:34:28
O kaip nenukrypsi, jei kalba eina apie vieną, o tema sako ką kitą? Nemanau, kad turiu tylėti.

Tai sakyk kąnors į temą, o ne kitus tildyk.
Aš asmeniškai nemanau, kad tu tiktum į vienuoles. :)

OKULTISTE

Na dėl tikimo tai čia ką gali žinoti... Man irgi atrodo, kad nesąmonė jai, bet gi "Dievo keliai nežinomi"... Ar gi kas nors galėjo prieš kokius 5 metus pagalvoti, kad rašysiu bakalaurą, kuriame yra krikščioniškosios teologijos?

Smygolas

Citata iš: Beelzebub  gegužės 11, 2012, 18:03:22
Citata iš: Katastrofa  gegužės 11, 2012, 17:34:28

Tai sakyk kąnors į temą, o ne kitus tildyk.
Aš asmeniškai nemanau, kad tu tiktum į vienuoles. :)

Čia ne tau aiškinti ką man sakyti, ko ne.. O tas "tildymas" buvo juoko forma..
Tu nemanai? Mane matei? Pažįsti? Bendrauji? Ne. Nesuprantu, kaip gali taip sakyti, net nepažinodamas žmogaus... Gal ne man suprasti...

Aukštyn