Vienuolystė

Pradėjo Smygolas, balandžio 10, 2012, 04:09:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Smygolas

Citata iš: OKULTISTE  gegužės 11, 2012, 19:04:43
Na dėl tikimo tai čia ką gali žinoti... Man irgi atrodo, kad nesąmonė jai, bet gi "Dievo keliai nežinomi"... Ar gi kas nors galėjo prieš kokius 5 metus pagalvoti, kad rašysiu bakalaurą, kuriame yra krikščioniškosios teologijos?

OKULTISTE, būtent kad Dievo keliai nežinomi :) Matai, o dabar rašai, nors negalvojai, kad taip bus. Aš irgi nebūčiau pagalvojusi, kad atsiras pašaukimas vienuolystei, bet...

Beelzebub

Kai tapsi - pranešk. Ateisiu pažiūrėti kaip tau sekasi.

Smygolas

Citata iš: Beelzebub  gegužės 11, 2012, 19:43:38
Kai tapsi - pranešk. Ateisiu pažiūrėti kaip tau sekasi.

Nepyk, bet tu man nei draugas, nei pažįstamas, tad nieko nepraneščiau..

Benamis

Baikit off-topa. Dekui.

Smygolas

Citata iš: Benamis  gegužės 11, 2012, 19:55:39
Baikit off-topa. Dekui.

Griežtas ir teisingas :)
Jo, čia jau offfftooopasss....

saone

Citata iš: TinSoldier  gegužės 11, 2012, 14:29:59
Sorry, kad toliau ne į temą varysiu, bet aš irgi dar noriu atsakyt :))
Jonas labai jau gražiai ir taktiškai parašė. Aš biški siaurapročiau noriu.

Galit fonui šitą dainą pasileist :D :

Aš manau, kad į kariuomenes savanoriškai eina tik moraliai supuvę debilai. Debilai ne ta prasme, kad matematikos kokios nemoka. Bet tiesiog nelabai besiorentuojantys aplinkoje, nesuvokiantys savo veiksmų pasėkmių, turintys pasenusias, žalingas vertybes siaurapročiai. Bet kuris žmogus, kuris nereikšmingus dirbtinius socialinius konstruktus: valstybes, vyriausybes iškelia aukščiau kito žmogaus gyvybės - man yra totalus debilas. Ir tik nereikia lialia, apie tai, kad kariuomenė "mus saugo" ar pan. Kaip Levas Tolstojus pavadino armijas: masinės žudikų verbavimo vietos. Nėra pavojingesnių žudikų, nei gerai organizuotų žudikų. O tam organizavimui išleidžiami milijardai pinigo. Kariai saugo tik nuo tokių pačių debilų, kokie ir patys yra. Užburtas debilų ratas. Kaip Jonas rašė, be karių, nebūtų karų. Ir nereikia lialia, kad jei nebūtų karių, mus užpultų kita šalis, kuri nebūtų tokia pacifistinė. Nekenčiu ne mūsų ar kitos šalies karių. O visų karių apskritai. Ir nereikia lialia, kad įstojimas į kariuomenę nereiškia noro kariauti. Jei nenori kariauti, tai mesk šalin tą sušiktą ginklą ir eik į klubą sportuoti. Jei nori pasilinksminti liedamas įniršį - dalyvauk tikslingose prasmingose ir idėjinese riaušėse, išprovokuotose tų pačių prakeiktų karių ar robokopų. Jei nori vyriškumą pademonstruot, tai ir kovok kaip vyras - iš savos idėjos, be aklo paklusimo, be mirtinų ginklų, gerbdamas priešininko gyvybę. O ne lakstyk kaip avinėlis apsikarstęs kalašnikovais ir pridengiamas dešimčių snaiperių.

Tuo labiau, kad nereikia būti genijumi, kad suvoktum ką kariuomenės iš tiesų "saugo". Praktiškai kiekvienas iš tų užverbuotų dundukų net neabejodami šaudytų į savo tautiečius, jei tik gautų įsakymą. O kas dalina įsakymus ir kuo jie rūpinasi - nepaslaptis. Panašiai kaip ir riaušių policija(labiau užsienio šalyse) atvaro į taikius, bet valdžiai nepatogius mitingus ir su didžiausiu užsidegimu kenksmingomis dujomis nuodija žmones, kuriuos turėtų saugoti. Tai yra veidmainystė. Tai yra apgailėtina. Ir tai yra debiliška.

Nu labai cia placiai viska aprepiai ir bene iskarto i visus mano argumentus, kuriuos mintyse kurpiau atsakei  ;D. Bet del to pasakymo "nebutu kariu, nebutu karu", sutinko su juo, bet cia jau mintys apie idealu pasauli kokio niekados nebus. Jei nereiketu pirkti maisto, o jis butu isdalintas visiem po lygiai - nebutu bado, ane? Pastaraji pavyzdi rodos SSRS bande pritaikyti, bet gavos snipstas.
O seip, kaip matau tavo pasauleziura stipriai skiriasi nuo manosios, tai nezinau ar dar verta toliau diskutuot siu klausimu (ypac su tuo nesusyjusioje temoje  ;D).

Jonas

Citatabet cia jau mintys apie idealu pasauli kokio niekados nebus.

Atsargiau su žodžiais. Stebėk kokias mintis, žodžius siunti į savo (ir kolektyvinę) realybę, į pasaulį. Jeigu pasakei, kad tobulo pasaulio niekada nebus - tai taip tau ir galimai nutiks, bet jeigu pasakysi, kad jis ateityje galbūt bus tobulas, arba suvoksi, kad jis dabar jau yra tobulas - tai bus visai kas kita.

TinSoldier

Citata iš: Beelzebub  gegužės 11, 2012, 18:03:22
Aš asmeniškai nemanau, kad tu tiktum į vienuoles. :)

Na, kodėl gi?.. Pagooglinau biški apie vienuoles ir, manau, Katastrofa visai galėtų pritapti:

No offence, jei ką. Draugiškai aš čia (:

Smygolas

Citata iš: TinSoldier  gegužės 12, 2012, 20:04:30
Citata iš: Beelzebub  gegužės 11, 2012, 18:03:22
Aš asmeniškai nemanau, kad tu tiktum į vienuoles. :)

Na, kodėl gi?.. Pagooglinau biški apie vienuoles ir, manau, Katastrofa visai galėtų pritapti:

No offence, jei ką. Draugiškai aš čia (:

Soldieri.. :D No comments :D Šita per sexy ://// Ir plaukų spalva negraži :D ;)

Smygolas

Šv. Klara man kaip ir idealas šia tema :)

OKULTISTE

Gražūs rūbai tos blondinės (noriu tokių kojinių), bet sijonėlį ir "stanikėlį" pamiršo...

Tai kreipkis pas klarietes... Va ir lengva pasirinkti...

Smygolas

Citata iš: OKULTISTE  gegužės 12, 2012, 22:31:32
Gražūs rūbai tos blondinės (noriu tokių kojinių), bet sijonėlį ir "stanikėlį" pamiršo...

Tai kreipkis pas klarietes... Va ir lengva pasirinkti...

Kojinės ir man patiko. Nusipirk, ne karvę kainuoja..
Pas klarietes niekas kojinių ir nematytų :) Ar dar kažko, kas po apačia.. Tikrai lengva pasirinkti :)

OKULTISTE

Vienuolė su kerziukais tai sava atrodo... Gal ir man į vienuolyną?

RoxiO

Tai kadangi visi eina, tai ir aš tada vienuolynan :D

OKULTISTE

... bet į moterų vienuolyną Tavęs nepriimsim... Cha cha che...

Aukštyn