Straipsnio Komentaras

Pradėjo JZZ, rugsėjo 14, 2014, 01:51:32

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

JZZ

Straipsnio nuoroda:
http://anomalija.lt/2014/09/galaktikos-federacija-ir-zmonijos-perejimas-i-aukstesni-lygi/
Rašau čia, nes rašymas forume prideda daugiau estetiškumo, atsižvelgiant į teksto formatavimo galimybes.
Noriu pakomentuoti tą straipsnį. Kai kurios teksto vietos tiesiog "spindi" - labai norisi jas pabrėžti ar pakomentuoti.

Du asmenys, kaip teigiama, užmezgę kontaktą su kita civilizacija, vykdo savo užduotis, turi savo tikslus, siekius, bei jų aktyviai siekia, pasinaudodami technologiniais pranašumais bei naujais gebėjimais (abilities). Ko gero tai ne viena grupelė, kontaktuojanti su nežemiečiais ir užsiimanti savomis veiklomis. Gerai, darbuokitės ir toliau - good for you; tačiau toliau parašyti teiginiai vietomis neatrodo vienareikšmiški, o ganėtinai dviprasmiški.

"Mūsų atstovai Galaktikos federacijoje, laukia kol žmonija pasikeis ne tik dvasiškai bet ir kūniškai, bei įvyks sąmonės virsmas."
Galima manyti, kad civilizacijoms tobulėjant padidėja protiniai ir psichiniai gebėjimai, atsiranda tvirtų įgūdžių ir paranormalių gebėjimų. Vis dėlto, ši planeta yra "kultūrinis miksas" - puodas, kuriame susilieję įvairaus pažengimo individai. Kol mažiausiai pažengę patobulės iki bendro vidurkio, kiek aukščiau pažengę taps "belekaip" galingi - stiprios, protingos ir teigiamos būtybės. Tad pastarąjį cituotą teiginį reiktų apriboti, kad laukiama kol atitinkama procentinė žemiečių dalis patobulės iki atitinkamo lygio ar kriterijaus. :)

"kai Žemės magnetinis laukas suirs, mūsų DNR susikurs naują apvalkalą, kuris bus daug tobulesnis už dabartinius kūnus"
Skamba labai įspūdingai ir viliojančiai. Norisi nepaisyti teiginio apie magnetinio lauko suirimą, gal tai parašė per klaidą, o gal norėjo pasakyti kažką kitą... visgi magnetinio lauko nebuvimas beveik neabejotinai reikštų planetos žuvimą.
Nuoširdžiai smalsu, kodėl minimas DNR, lyg tai būtų įspūdžio sustiprinimo priemonė. Darbas su atitinkamais genais arba bendrai su DNR reikalauja bent molekulinės genetikos pagrindų. Tokias žinias turintys asmenys pritartų, kad nors DNR kode ir yra netobulumų, tačiau esminis DNR pakeitimas geriausiu atveju reikštų kokį nors trūkumą ar neįgalumą lemiantį sindromą, jeigu ne išvis mirtį. Kitais žodžiais, pokyčiai DNR struktūroje dažniausiai būna letalūs - nesuderinami su organizmo gyvavimu.
Atlikus DNR pokyčius ir kūnui numirus, likęs energetinis kūnas (dvasia) tam tikrais atžvilgiais iš tiesų yra "daug tobulesnis už dabartinius kūnus".
Nors cituoti teiginiai skamba labai gražiai, tačiau jei tai reiškia DNR pažaidų sukeliamą mirtį, tokiu atveju tie teiginiai jau nebėra taip raminantys. :)

"Žemės perėjimą į penktąjį išmatavimą"
Kaip ir anksčiau, taip pat ir čia - tai yra sudėtingas, tačiau viliojantis, teiginys. Jeigu nuo praeities įvykių einanti laiko linija, einanti link ateities įvykių, yra suvokiama kaip ketvirtoji dimensija, tai penktąją sudarytų daug išsišakojančių pastarųjų linijų, kurių kiekviena nuo ankstesniųjų skirtųsi bent kokia nors smulkmena. Gyvenimas penktoje dimensijoje gali būti suvokiamas kaip matymas praeities įvykių, bei stebėjimas ateities įvykių, kurie galėtų įvykti, esant vienoms ar kitokioms aplinkybėms arba pasirinkimui. Turbūt dauguma žmonių norėtų tai sugebėti. :)


"Kai Žemė pakeis savo vietą galaktikoje, mes tapsime Sirijaus sistemos dalimi."
Atsižvelgiant į nežemiečių kontaktuotojų, mokslininkų ir kitų asmenų skelbtas istorijas, galima manyti, kad ši planeta jau ilgą laiką yra šioje visatos vietovėje. Tapimas kitos sistemos dalimi kai kam gali pasirodyti nepriimtina, tuo labiau, kad pastaraisiais mėnesiais tam tikros Ukrainos vietos tampa Rusijos dalimi.
Be to, planetą perkėlus į kitą visatos vietą reikėtų ko gero dirbtinai sukurti daugybę sąlygų, kurios natūraliai egzistavo planetai esant ankstesnėje buvimo vietoje, o visi organizmai buvo prisitaikę būtent prie tųjų sąlygų.
Kai apie tą perkėlimą pateikta tiek nedaug informacijos, tai pastarasis cituojamas teiginys skamba grėsmingai. :)


Vis daugėja visokių grupių ir pavienių žmonių, skelbiančių apie būsimus teigiamus pokyčius. Būsimi teigiami pokyčiai skamba patraukliai ir maloniai, tad išties būtų smagu jei tie pokyčiai įvyktų. Tačiau taip pat būtų gerai, kad pastarieji teigiami pokyčiai nebūtų netinkamai įvardijami arba įvardijami per daug abstrakčiai, ar netiksliai. Paprastai tos žinios skleidėjai būna ne autoriai, o perpasakotojai/ cituotojai, kurie šaltinio tiksliai negali nurodyti, o į detalesnes diskusijas nesileidžia. Tai stipriai pastebima kai gerų ateities žinių pranešėjai pradeda kalbėti apie su DNR susijusius pokyčius.
Pasikeitus DNR struktūrai, norint organizmui toliau sėkmingai gyvuoti, turėtų pasikeisti ir DNR nuskaitymo mechanizmai, bei su baltymų gamyba susiję procesai.
Kai kas skelbė, kad DNR kiekis bus padidintas - neva tai būtų teigiama savybė. Nors manoma, kad didesnė variklio galia, didesnė mašina ar didesnis litražas yra privalumai, tačiau daugiau DNR būtų ne privalumas o polisomijos sindromas. Pavyzdžiui, triskart daugiau dvidešimt pirmą chromosomą turintys žmonės turi Dauno sindromą.

...
Šį tekstą sukūriau norėdamas padėti suvokti, kad skelbiamą informaciją reikia perfiltruoti ir ne visada suprasti tiesiogiai. Tikiuosi, kad kam nors tai buvo naudinga. :)

Pagarbiai,

paragraf 78

Na taip, čia tiesiog padariau vieno atvejo mini apžvalgėlę. Labai įdomiai sureagavo kai kurie skaitytojai :) toks jausmas kad kai kurie asmenys negeba suvokti informacijos perdavimo tikslo.

Sharikovas

Visata tokia didele, kad greiciausiai ten egzistuoja ne viena skirtingu civilizaciju sajunga ir tiketina mes kada nors prie vienos prisijungsim. Tam reikia tik vieno, tai pakankamai greito tarpzvaigzdinio erdvelaivio.

Visos kalbos apie kazkoki samones perejima i aukstesni lygi yra nesamones, o ka jau kalbeti apie kunu keitima. Visi tie sarlatanai kalbantis apie samones keitima yra religiniai, ezoteriniai fanatikai, zmogus gali pakeisti mastyma, bet ne samone ir nematau skirtumo kodel tai tureti rupeti kitu civilizaciju federacijom. Pazangios civilizacijos kurios skraido tarp zvaigzdziu manau daug geriau nei mes supranta tarprasinius skirtumus ir santykius, kad priimtu juos tokius kokie yra, o ne keistu ar pavergtu.

Technologinis issivystimas, tai vienintele salyga prisijungti prie tokios federacijos, kada pasieksim pakankama lygi kurti tarpzvaigzdinius laivus tada ir tapsim tokiu sajungu nariais.

Lapino šešėlis

Norėčiau pridėti kai kuriuos pastebėjimus dėl DNR.

Iš esmės, tas vadinamasis DNR netobulumas atsiranda tik todėl, kad DNR funkcija nėra iki galo suprasta.

Žmogus ar kiti aukštesnieji gyvūnai turi įvairių pakitusių organų kurie tariamai nenaudingi, rudimentiniai, pakitę ar kitaip nereikalingi, neatliekantys savo funkcijų, be kurių iš esmės jie galėtų egzistuoti. Bet iš tikrųjų kuo gamtoje sutinkamos struktūros mažesnės, tuo šių trūkumų mažėja. Pradedant daugialąsčiais, baigiant mikroorganizmais.

Molekuliniame lygmenyje, gamta klaidų paprastai nedaro (bent aš tokių nežinau). Nes iš esmės tokios klaidos gali būti be gali reikšmingos. Jei baltymo molekulėje ne vietoje pridėsime ar atimsime vieną vandenilio atomą, tai gali pakeisti viso baltymo funkciją, kas savo ruožtu gali įtakoti ir organizmo išlikimo galimybes.

DNR baltymus kodujanti dalis, atsakinga už mūsų gyvybines funkcijas, tesudaro viso labo 1.5 proc. viso mūsų kūne esančio DNR.

Likusioji nekoduojančioji DNR, iš esmės neturi jokios funkcijos (tiksliau mes apie tokią nieko nežinome). Kai kurie mokslininkai vadina tai organizmo šiukšlėmis... Bet ar tai gali būti, kad gamta ėmė ir sugalvojo mums tokį "pokštą"?

Galime sakyti, jog mes nesuprantame visiškai nieko apie 98,5 proc. mūsų kūne esančio DNR.

Iš to ir gimsta įvairios prielaidos apie neatrastas žmogaus galimybes. Manau, kad kai kalba pakrypsta apie DNR pokyčius, tai turima galvoje ne struktūriniai, bet funkciniai pasikeitimai. Tai yra išmoksime pažaboti likusį gyvybės potencialą tūnantį toje paslaptingoje, iki šiol nepažįstamoje DNR dalyje. Ir iš esmės tai nėra taip jau nerealu.

Aukštyn