Matricos filmo filosofija

Pradėjo Ezekiel, birželio 27, 2013, 14:29:16

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

la.benas

Bet ir dabar daug bugų pasitaiko. Pvz stebuklai, dvasios, apsėdimai,  ir t.t. tai ne kas kita, kaip sistemos klaidos.

paragraf 78

O kodėl manai kad tai sistemos klaidos? Gal sistema būtent taip ir turi veikti, tik mes ne pakankamai tobuli, kad suvoktume jos veikimo principus?
Aš pavyzdžiui stebukluose nematau nieko antgamtiško ar ekstraordinaraus. Kai tokių dalykų prisižiūri į valias, jie nustoja tave stebinti ir tampa kasdienybe.

eternal.bliss

Tai ne sistemos klaidos. Jeigu nematai sistemos tai negali žinoti kas yra bugas o kas ne. O visos sistemos matyti žmogus paprasčiausiai negali dėl mažo išsivystimo.
Išvis, kad pamatytum tą klaidą turi būti kūrėjas, sėdintis už valdymo pulto todėl šiuo atveju tu negali įrodyti tos teorijos realumo.
Todėl šis požiūris yra kaip apskritas ratas- jeigu tu sakai, kad yra klaidų tuomet tu teigi, kad esi tas kūrėjas kuris jas sukūrė.  :)

la.benas

Citata iš: paragraf 78  birželio 27, 2013, 20:53:47
O kodėl manai kad tai sistemos klaidos?


Na pažiūrėk į stebuklą. Wikipedia pateikia štai tokį apibrėžimą

"Stebuklas - netikėtas dieviškos kilmės įvykis. Kartais įvykį atlieka ar bent daro jam įtaką religingas žmogus (šventasis). Stebuklu laikomas įsikišimas į natūralią gamtos tvarką. Neretai stebuklu laikomas bet koks „dievo" veiksmas."


Reiškiasi, stebuklai eina prieš gamtos tvarką. Lygiai kaip ir bugai prieš sistemą. Gali kas nors dingti, arba kaip tik atsirasti ne vietoj. Jų ten įvairių yra.

Citata iš: eternal.bliss  birželio 27, 2013, 20:54:06
Tai ne sistemos klaidos. Jeigu nematai sistemos tai negali žinoti kas yra bugas o kas ne.


Negali įrodyti, bet teoriją iškelti galima kuo puikiausiai.

Jei žinom (tarkim), kad mes gyvename matricoje, t.y mūsų visata yra sistema, o mes esame jos dalis, tai bet kas (kad ir stebuklas), kas eina prieš nusistovėjusią (gamtos) tvarką, ar tai, kas yra neįmanoma, bet tampa įmanoma, yra bugas. Sistemos klaida.

Aišku, gali būti kaip tu sakai. Čia kaip 2pac'as minėjo, yra toks mindfuckas, kad žmogui sunku suvokt viską.


P.S  O jei žmogus - sistemoje įsiveisęs virusas?

eternal.bliss

na juk sakiau, kad pačios visatos negali suprasti pilnai, jeigu nori ją suprasti pilnai turi būti pats kūrėjas kuris žino kodėl viskas taip yra. Todėl tavo teorija pati save paneigia, nes jeigu tu matytum visą sistema t.y. būtum kūrėjas. iškarto akimirksniu ištaisytum betkokią klaidą, todėl jos išvis nebūtų net buvę. Tu klaidos negali pastebėti, ir jos išvis negali būti vien remiantis tavo teorija.(ačiū už teoriją, man ji patiko kaip paradoksas :})

Stebuklai- tėra žodis įvardijantis įvikius kurie žmogui nėra suvokiami, jis apibrėžia žmogaus ribotumą o ne visatos klaidas.

Master

Citata iš: la.benas  birželio 27, 2013, 21:08:57
P.S  O jei žmogus - sistemoje įsiveisęs virusas?

Geniali mintis, kuri daug ką paaiškintu :)
Bet anyway, garantuoju, kad iškart kiltų klausimas, o kas tą virusą sukūrė ir paleido į sistemą ir kodėl... :s (o tada vėl kalnas filosofijos)

la.benas

#21
birželio 27, 2013, 21:24:35 Redagavimas: birželio 27, 2013, 21:28:03 by la.benas
Na, yra tokių virusų, kurie sugeba patys save surinkti iš to, ką randa sistemoje. Bet ir tai kažkas jį turėjo paleist. O gal ir mes esame tik rimtesnio bugo padarinys, kur įsiveisė taip smarkiai, kad nebeįmanoma pašalinti. Mes visur, ir norint mus panaikinti, reikėtų pašalint labai didelę sistemos dalį.

Ir šiaip, gal yra kas moka labai gerai programuoti (turiu omeny LABAI GERAI), ir norėtu pamėginti sukurti panašia (primityvią) tokios sistemos versiją? Be graphic interface, tiesiog skaičiai. Viskas kad ir konsoles lange vyktų. Nors kol kas neįsivaizduoju, kaip tai turėtų veikti ir atrodyt, bet žinau, kad tikrai įmanoma.

a.t.sielis

#22
birželio 27, 2013, 21:27:58 Redagavimas: birželio 27, 2013, 21:40:42 by a.t.sielis
Citata iš: la.benas  birželio 27, 2013, 18:23:50
O gal dievas ir yra pagrindinė programa? Programa, atsakinga už kitų programų kūrimą ir pašalinimą, už kodo taisymą, visus "updeitus". Bet vėl gi... O kas yra programuotojas?


Super-Dievas.

Citata iš: Master  birželio 27, 2013, 20:04:53
Prisiminkime, kad religija išsivystė iš magijos

:) Pagrindimai, įrodymai?

----

Kas link sistemos bug'ų, ši sistema kaip matyti, nestringa. Laikas dar niekada nesustojo.

Ji labai didelė, todėl joks žmogus jos negalėtų suprogramuoti. Not possible. Ir jokio žmogaus vaizduotėje neegzistuoja ištisi pasauliai, su milijardais unikalių gyvų būtybių.

---

Diskutuodamas su gidu, daviau vieną (manau, sėkmingą) filosofinį išvedimą pagal Matricos analogijas, kas turėtų būti šios visatos sistemos priežastyje: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=1061.msg33611#msg33611



Master

#23
birželio 27, 2013, 21:44:33 Redagavimas: birželio 27, 2013, 21:51:16 by Master
Prašom:
Pirmiausia, manau visi žinome jog magija pradėta naudoti jau pirmykštėje žmonių bendruomenėje. Tad ir kelkimės į tuos laikus. Žmogus buvo supamas gausybės nepaaiškinamų reiškinių, nuo kurių jis priklausė. Ligos, nesėkmingos medžioklės, audros.. Visa tai kėlė nerimą, nepasitenkinimą ir baimę. Ieškodamas, kaip būtų galima paveikti tą nepaaiškinamą jėgą, kuri lemia mano įvardintus dalykus, imta ieškoti to, kas tai sukeltų. Taigi, atsirado gan paprasta filosofiją, kad viską valdo gerosios ir blogosios dvasios. Žodžiu, tada atsirado bandymas nuo jų apsisaugoti arba jas palenkti į savo pusę.

a.t.sielis

Master, kodėl visi turėjo bijoti? Kas žino, kokie buvo žmonės tais laikais? Tai tiesiog kai kurių šiuolaikinių žmonių įsivaizdavimai.

paragraf 78

Citata iš: la.benas  birželio 27, 2013, 21:08:57
Reiškiasi, stebuklai eina prieš gamtos tvarką. Lygiai kaip ir bugai prieš sistemą. Gali kas nors dingti, arba kaip tik atsirasti ne vietoj. Jų ten įvairių yra.



Dievas, Kūrėjas, yra tvarkos dievas ir jis nepažeidinėja savo sukurtų dėsnių. Stebukluose nieko antgamtiško nėra. Visa tai gali vykti tikinčiojo gyvenime, nes tai norma.
Mažiau pasitikėk wikipedija

Ezekiel

#26
birželio 27, 2013, 21:52:52 Redagavimas: birželio 27, 2013, 21:57:56 by Ezekiel
Citata iš: eternal.bliss  birželio 27, 2013, 21:17:58
Stebuklai- tėra žodis įvardijantis įvikius kurie žmogui nėra suvokiami, jis apibrėžia žmogaus ribotumą o ne visatos klaidas.


Tavo žodžiai kvepia determinizmu. O kas jei Visatos klaidos nutinka? Gal yra reiškiniai prieštaraujantis logikai.

Citata iš: paragraf 78  birželio 27, 2013, 21:47:52
Dievas, Kūrėjas, yra tvarkos dievas ir jis nepažeidinėja savo sukurtų dėsnių. Stebukluose nieko antgamtiško nėra. Visa tai gali vykti tikinčiojo gyvenime, nes tai norma.
Mažiau pasitikėk wikipedija


Kodėl kūrėjas negali kurti chaoso ar kurti tai kas prieštarauja jūsų tvarkos sąvokai?

Master

Matai Sieli, jeigu jie bandė spręsti tas problemas, reiškiasi jiems tai kėlė nepatogumus ir blogas emocijas. Aš manau :)

eternal.bliss

Logika yra tiesiog ryšys tarp tam tikrų "tiesų". Jeigu pasikeičia tiesos pasikeičia ir logika. Logika yra paprastas rišys tarp žinių. Jeigu nori pasakyti, kad visata turi klaidų, tuomet tu tuo pat metu sakai, kad supranti visatą, ir visa kas egzistuoja, turi visišką suvokimą, kuriuo naudojantis tavoji logika yra tobula.
Ar supranti, kad pats teiginys, jog yra klaidų, patį žmogų pastato į absoliuto vietą?

Kaip ir sakiau tokia teorija yra paradoksali nes ji nėra įmanoma pati savyje. Pati teorija save paneigia.

paragraf 78

Citata iš: Ezekiel  birželio 27, 2013, 21:52:52
Kodėl kūrėjas negali kurti chaoso ar kurti tai kas prieštarauja jūsų tvarkos sąvokai?


nes chaosas nebūdingas mūsų visatai
pasidomėk chaoso teorija

Aukštyn