Paklodžių citavimas

Pradėjo Creative, kovo 09, 2015, 22:14:49

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Creative

Ką reiškia "Necituokit Paklodžių"?

paragraf 78

Citata iš: Creative  kovo 09, 2015, 22:14:49
Ką reiškia "Necituokit Paklodžių"?


Cituoti reikia konkrečią vietą į kurią atsakinėji, va kaip čia.
Paklode vadinamas viso ilgo pranešimo citavimas, dėl ko tas citavimas iš esmės tampa beprasmis, nes 1. jo niekas neskaitys 2. taip ir lieka neaišku į kurią pranešimo dalį atsakinėji.

Paklodės pavyzdys:

Citata iš: paragraf 78  kovo 09, 2015, 22:13:41
Citata iš: illuminati  kovo 09, 2015, 21:57:33
kodel tuomet astronomai buvo persekiojami del tarkim heliocentrines idejos pletojimo? neatitiko idejos. baznycia is esmes priesinosi daugumai naujoviu sviecianciu visuomene. mokslas buvo isrinktiesiems. rimtesnis mokslas. apie baznytines mokykleles, kuriose buvo mokoma pagrinde baznytiniu tiesu  nekalbu.


Deja ne visai taip buvo :)
Heliocentrinę idėjoje bažnyčia nematė nieko blogo, tačiau tam priešinosi gamtamokslininkai arstoteininkai. Kol nepradėjo Galilėjaus šmeižti bažnyčia net skatino Galilėjaus tyrimus. Tačiau kadangi bažnyčia nuo seno linkusi vadovautis gamtamoksliu, tai ji vadovavosi to meto gamtamosklininkų patarimais.
Beje, kuo labiau vystėsi gamtamokslis, tuo sunkiau buvo padaryti mokslines revoliucijas, nes mokslas tapo labai dogmatizuotas, kaip beje yra ir dabar. Viduramžiais apskritai mokslininkai turėjo daugiau laisvės nei dabar. Jie disputo būdu galėjo skelbti bet kokias net pačias idiotiškiausias ir eretiškiausias idėjas, dabar tu pabandyk bent disputo metu paskelbti tokius dalykus, kaip mat būssi išmestas iš akademinės bendruomenės :)

Citatao ka pranciskus asizietis? nei jis kataliku baznycia verte is pamatu nei jis kenke nei kazkoks inovatorius baisus buvo. kaip tik populiarino ja savo veikla. o ir popieziaus palaikyma turejo tam ka daro.


Na va matai, jis nieko nepadarė. Tai bažnyčia be reikalo Pranciškaus reforma laiko viena didžiausių Bažnyčios istorijoje? :)

Citatacia tu tarsi irodineji, kad baznycia nebuvo bloga. bet juk as taip ir nesakau, apie kataliku baznycios geri ar blogi net nesneku. kalbu apie itaka visuomenei.


Aš taip pat nekalbu nei apie gėrį nei apie blogį, tik noriu parodyti, kad ne viskas taip paprasta kaip tu bandai pateikti :) tavo pateikimas atrodo labai mokyklinis, o gal geriau sakyti populistinis, nesiiriantis į gilumą, o tiesiog kartojimas to ką visi kartoja nesigilindami kaip ten iš tiesų viskas buvo. Na čia kad ir tas aiškinimas apie heliocentrizmą ir geocentrizmą kaip kriščionybės pavedą ir priešinimąsį, nors viskas buvo šiek tiek kitaip.

Citatana vien istorinej Ldk vykde inkvizicinius teismus, kureno lauzus...


Aš nesakiau, kad jie ja visai neužsiėmė, bet vien labai siaurą laikotarpį padaryti esminiu, yra netikslu :) ir tiek jau tų laužų čia bebuvo toje LDK
Beje, bažnyčia paprastai teisiamųjų nedegindavo, viską darydavo pasaulietinis teismas. Kiek tenka skaityti inkvizicijos bylas, paprastai bažnyčia siūlydavo nuplakti ir paleisti. Va čia tipinį teismą aprašiau http://anomalija.lt/2015/01/tissas-lietuvis-vilkolakio-kailiu/


Taip ir neaišku į kurią vietą atsakinėsiu

Creative

Dėkui, dabar aišku.

illuminati

nes tema labai plati. tai arba ja susiaurint reik ir apsiribot kazkokiu konkretesniu klausimu, arba tu paklodziu ir nepavyks isvenkti. :)

Aukštyn