Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?

Pradėjo a.t.sielis, gegužės 19, 2017, 16:55:22

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

kiskis

Citata iš: Linas Esu  kovo 01, 2018, 10:01:23Žmogus atsitiktinumo dėka gimsta vieną kartą 
Nenoriu oftopint, del to cia prisimenu kalbejom, gali paskaityt , jei netingi .
http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2682.0

vytra

Citata iš: Linas Esu  kovo 01, 2018, 10:01:23nori , reikia patarnauti religinių idiotų bendruomenei , kadangi vos gimęs gavo idioto štampą .
CitataGerai kad nors pasirodei, kokią nykią mąstyseną turi. Viskas aišku su tavim.
Atsuku kairįjį skruostą , dar ką nors "protingo" pasakysi ?
- pagalvojus nešališkai, tai šiuolaikinė "civilizacija" labai abejotina.. :(

 Pirmiausia todėl, kad neigia žmogaus prigimtį su teze: "gimei atsitiktinai vieną kartą".

 Antra, tai todėl, kad viską suveda į "kreivai sujungtų pojūčių sensorių" prasmę, pvz: "saldus kerštas", kai saldus gali būti tik cukrus.

 Trečia, tai todėl, kad visi tampa visai bejėgiai, nes absoliučiai priklausomi nuo netobulų technologinių tiekimų, pvz. sunaikinama elektra, kaip gyvena miestas? O anie net nepastebi..

:)

Linas Esu

Citata iš: kiskis  kovo 01, 2018, 10:25:30Nenoriu oftopint, del to cia prisimenu kalbejom, gali paskaityt , jei netingi .
http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2682.0

Perskaičiau . Neturiu ką pridėti apart tingiu šį kartą spaudinėti toje temoje ant @TinSoldier pranešimų , "like" .

a.t.sielis

Citata iš: Linas Esu  kovo 01, 2018, 10:01:23Vistiek jie neturi savo žodžio , išvežė akis atverti , va pažiūrėkit kaip galit gyventi , turėti laisvę ir pasirinkimą , tačiau jūs negalite kadangi esate tikėjimo vergai ...
Akys žmonėms atsiveria iš tikro, jie pamato kiek bjaurių papročių yra bedievių gyvenimo būde. Tokia jų spontaniška reakcija į daugelį dalykų matyti ir filme. Ir jie teisūs.

Čia tas pats, kas žmones atvežti pasižiūrėti kaip gyvena narkomanai. Žmonės tik pasišlykšti ir jokiais būdais nebenori vartoti narkotikų. T.y. žmonėms padaromas susidūrimas su niūria realybe, kad išnyktų iliuzijos.

Citata iš: Linas Esu  kovo 01, 2018, 10:01:23Geriau būtų toliau bibliją krimtę , gi reikės to paties mokinti ir savo vaikų vaikus , tai didžiausias žmonijos tikslas , ignorokim tą faktą , jog žmonės nauduoja elektrą , skraido lėktuvais , važinėja mašinomis , studijuoja .
Na iš tikro, žmonijos tikslas yra išspręsti materialios būties problemas - pvz. gimimą, ligas, senatvę, mirtį, - ir pereiti į amžiną prigimtinį dvasinį būvį. Tai didžiausias tikslas, visa kita yra kramtyto kramtymas ir malimasis problemų jovale jų nesprendžiant. Kas iš to, kad žmonės naudoja elektrą, skraido lėktuvais, važinėja mašinomis, studijuoja, jeigu viso to nedarantys amišai turi geresnių gyvenimo ir disciplinos įgūdžių, gyvena laimingiau ir ramiau, ir tuo pačiu prasmingai eina link didžiausio tikslo. Tuom tarpu kiti zuja su mašinomis pirmyn atgal, daužosi ir užsimušinėja avarijose, ir iš to nėra nei kokios laimės, nei prasmingo progreso.

Linas Esu

#34
kovo 01, 2018, 13:46:35 Redagavimas: kovo 01, 2018, 14:00:32 by Linas Esu
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 13:11:16Akys žmonėms atsiveria iš tikro, jie pamato kiek bjaurių papročių yra bedievių gyvenimo būde. Tokia jų spontaniška reakcija į daugelį dalykų matyti ir filme. Ir jie teisūs.
Čia tas pats, kas žmones atvežti pasižiūrėti kaip gyvena narkomanai. Žmonės tik pasišlykšti ir jokiais būdais nebenori vartoti narkotikų. T.y. žmonėms padaromas susidūrimas su niūria realybe, kad išnyktų iliuzijos.
Yra religingų  kurie vartoja , geria , prievartauja , žudo ir t.t. tad neskleisk čia demagogijų ir nebūk hipokritas , ale tikintys yra šventieji ir tik "bedieviai" geba nusiristi . Realybė tokia , kad pasaulis sukasi su ar be fanatikų , kol tokie užsidarę dvasiškai mastubuojasi , kaip pvz tos religinės bendruomenės , mormonai , amišai ir t.t. Tikintis į dieva ar ne , ne tai svarbiausia . Koks žmogus parodo elgesys , etika , intelektas , o ne tikėjimas kažkieno išgalvotomis dievais/dievybėmis .

CitataNa iš tikro, žmonijos tikslas yra išspręsti materialios būties problemas - pvz. gimimą, ligas, senatvę, mirtį, - ir pereiti į amžiną prigimtinį dvasinį būvį. Tai didžiausias tikslas, visa kita yra kramtyto kramtymas ir malimasis problemų jovale jų nesprendžiant. Kas iš to, kad žmonės naudoja elektrą, skraido lėktuvais, važinėja mašinomis, studijuoja, jeigu viso to nedarantys amišai turi geresnių gyvenimo ir disciplinos įgūdžių, gyvena laimingiau ir ramiau, ir tuo pačiu prasmingai eina link didžiausio tikslo. Tuom tarpu kiti zuja su mašinomis pirmyn atgal, daužosi ir užsimušinėja avarijose, ir iš to nėra nei kokios laimės, nei prasmingo progreso.
Jokios prasmės nėra , žmonai užstatyti 10 vaikų ir visus įdarbinti savo ūkyje žvakių šviesoje , tuo pačiu izoliuojant nuo realybės ir kišti mėšlą į galvą apie dangų , pragarą ir t.t. Ką "dievas" ( bendruomenė ) leidžia , o ko ne .

Kaip tarakonai , dauginasi , o vaikai ėda jų išmatas  ir kaifuoja - ciklas toliau sukasi . Paskui visi stebisi , kodėl tiek daug bukagalvių aplinkui ir iš kur tos problemos kaip išsilavinimo nebuvimas , daugpatystė , kraujomaiša , genetinės ligos . Ir tas problemas sprendžia tikrai ne amišai ar kitos panašios degradavusios religinės bendruomenės .

Paauglė norėdama užsidėti surfinimo kostiumą skambina mamai klausti ką ji apie tai galvoja . Jokio svarankiškumo ir elementarių sprendimų negali priimti , be idiotų bendruomenės užtarimo . Ir tau dar kelia nuostabą , kodėl jie į viską keistai žiūri , išgyvena kultūrinį šoką , kritikuoja aplinką , bet tuo pačiu patys saves nemato iš šono , kas šiuo atveju svarbiausias dalykas . Jų tikėjimas ir gyvenimo būdas degradavęs ir užstrigęs XIX amžiuje , nėra net kalbos apie tai .

TinSoldier

Ak, koks nuostabus, prasmingas amišų progresas ir laimė.
Moterys, kurių gyvenimo tikslas yra norėti daryti tai, ką jų vyrai nori, kad jos darytų (sakinys iš to filmo).
Epidemijos lygio moterų prievartavimas ir žiaurumas prieš gyvūnus.

Kaip šaunu, kad didysis pasipiktintojas priekabiavimais prie moteru (metoo istorijomis) ir gyvūnų užtarėjas, vegetaras a.t.sielis randa tobulą harmoniją gyvūnų kankintojų ir moterų prievartautojų bendruomenėje.

Aišku, viskas yra daug moraliau, jeigu moterį prievartauji ne elektros lemputės, o žvakių šviesoje, o po to ką nors lepteli dar apie dievo valią ar citatą iš biblijos.

Žmonija primityviai ir necivilizuotai turėjo galimybę gyventi keliasdešimt tūkstančių metų. Ir prie ko visa tai privedė? Ai, tiksliai, - prie civilizacijos.

Ai, tiesa, yra ir kas judėjo kitomis kryptimis - įvairios, izoliuotos čiabuvių gentys. Ir, kokia staigmena, ten vėl randame prievartavimus, žudynes, religinius ir politinius karus, kanibalizmą ir visą pluoštą "prasmingo progreso".

vytra

#36
kovo 01, 2018, 14:04:09 Redagavimas: kovo 01, 2018, 14:05:42 by vytra
Citata iš: TinSoldier  kovo 01, 2018, 13:47:35Aišku, viskas yra daug moraliau, jeigu moterį prievartauji ne elektros lemputės, o žvakių šviesoje.
- kažkaip nesusijusi (neadekvati?) postulacija.. Esant technologinei civilizacijai prievartaujama daugiau, todėl kad atsiranda daugiau technologinių galimybių.. Civilizuotoje technologiškai visuomenėje prievarta jau nevadinama prievarta, nes auka to jau nesuvokia, kad ji yra auka..

Netiki? tai tu pats vargu ar suvoki, kad prievartautojas yra tokia pati auka kaip ir išprievartautas, nepriklausomai nuo menamo sutikimo, nes jau nėra kriterijų buvo ar nebuvo sutikimas, iki tiek aukštas prievartos lygis!

:(

Linas Esu

#37
kovo 01, 2018, 14:07:57 Redagavimas: kovo 01, 2018, 14:24:10 by Linas Esu
Citata iš: vytra  kovo 01, 2018, 14:04:09- kažkaip nesusijusi (neadekvati?) postulacija.. Esant technologinei civilizacijai prievartaujama daugiau, todėl kad atsiranda daugiau technologinių galimybių.. Civilizuotoje technologiškai visuomenėje prievarta jau nevadinama prievarta, nes auka to jau nesuvokia, kad ji yra auka.. Netiki? tai tu pats vargu ar suvoki, kad prievartautojas yra tokia pati auka kaip ir išprievartautas, nepriklausomai nuo menamo sutikimo, nes jau nėra kriterijų buvo ar nebuvo sutikimas, iki tiek aukštas prievartos lygis!
:(
Pagal pateiktą analogą , kol trolinai šioje temoje tave išprievartavo klaviatūra . Viva Technology !

a.t.sielis

#38
kovo 01, 2018, 14:21:29 Redagavimas: kovo 01, 2018, 14:32:48 by a.t.sielis
Citata iš: Linas Esu  kovo 01, 2018, 13:46:35Koks žmogus parodo elgesys , etika , intelektas , o ne tikėjimas kažkieno išgalvotomis dievais/dievybėmis .
Ką ir kalbu, viskas matosi iš elgesio. Yra daug elgesio aspektų, kai kuriais aspektais bedieviai gali lenkti "fanatikus" amišus, bet dažniau bus atvirkščiai. Kas ir matyti iš filmo.

Citata iš: Linas Esu  kovo 01, 2018, 13:46:35Paauglė norėdama užsidėti surfinimo kostiumą skambina mamai klausti ką ji apie tai galvoja . Jokio svarankiškumo ir elementarių sprendimų negali priimti , be idiotų bendruomenės užtarimo
Filme buvo aiškiai atvaizduota, kame buvo reikalas, amišai pateikė savo argumentus, kodėl kukli apranga ir kūno formų nedemonstravimas yra civilizuočiau ir priimtiniau. Kad paauglė sprendė dilemą, rodo, kad jai iš esmės rūpi dalykai, o neplaukia paviršiumi negalvodama, a la "darau bet ką, ir pasekmės tegu būna bet kokios". Atsakingi žmonės siekia gerų pasekmių, ir atitinkamai renkasi veiksmus. Dileminiais klausimais visi žmonės natūraliai su kažkuo tariasi.

Citata iš: TinSoldier  kovo 01, 2018, 13:47:35Moterys, kurių gyvenimo tikslas yra norėti daryti tai, ką jų vyrai nori, kad jos darytų (sakinys iš to filmo).
Kitas sakinys iš filmo: "tai nereiškia, kad moteris turi virsti vyro "durų kilimėliu". Turi būti abipusis paklusnumas."

Kaip matyti, amišų sistemoje auga psichologiškai sveikesni ir stipresni žmonės, labiau išlavinto būdo ir dorybių. Sistemą reikia vertinti pagal rezultatus. Jeigu rezultatas akivaizdžiai geresnis, vadinasi, sistema teisingesnė.

Reikia skirti šeimos sistemą ir moterų ir vyrų vaidmenų šeimoje apibrėžimą ir gyvenimo tikslą. Jų gyvenimo tikslas yra paklusnumas Dievui pagal Bibliją, o gyvenimas pagal biblinę šeimos sampratą yra gera priemonė einant tuo keliu, kas ir matyti iš rezultatų.

CitataEpidemijos lygio moterų prievartavimas ir žiaurumas prieš gyvūnus.
Moterų prievartavimo nematau, matau žmonių pasirinkimą, kokį gyvenimo būdą jie nori gyventi, ir tada ištikimybę tam gyvenimo būdui. O dėl žiaurumo prieš gyvūnus - taip, jie nėra tobuli, bet jie yra pakeliui. Aišku, kad jie turi savų ydų, ir jų gyvenimo būdas turi savų ydų, bet jie eina progreso keliu.

Klausimai TinSoldieriui:
1. Kas yra civilizacija, ir ar žmonija pasiekė civilizacijos lygį?
2. Kas yra labiau civilizuota: patriarchatas, matriarchatas, mišri sistema, dar kažkas, ar tai iš viso nesusiję su civilizuotumu?

Linas Esu

#39
kovo 01, 2018, 14:36:50 Redagavimas: kovo 01, 2018, 14:43:12 by Linas Esu
Citata iš: TinSoldier  kovo 01, 2018, 13:47:35Ak, koks nuostabus, prasmingas amišų progresas ir laimė.
Moterys, kurių gyvenimo tikslas yra norėti daryti tai, ką jų vyrai nori, kad jos darytų (sakinys iš to filmo).
Epidemijos lygio moterų prievartavimas ir žiaurumas prieš gyvūnus.

Kaip šaunu, kad didysis pasipiktintojas priekabiavimais prie moteru (metoo istorijomis) ir gyvūnų užtarėjas, vegetaras a.t.sielis randa tobulą harmoniją gyvūnų kankintojų ir moterų prievartautojų bendruomenėje.

Aišku, viskas yra daug moraliau, jeigu moterį prievartauji ne elektros lemputės, o žvakių šviesoje, o po to ką nors lepteli dar apie dievo valią ar citatą iš biblijos.

Žmonija primityviai ir necivilizuotai turėjo galimybę gyventi keliasdešimt tūkstančių metų. Ir prie ko visa tai privedė? Ai, tiksliai, - prie civilizacijos.

Ai, tiesa, yra ir kas judėjo kitomis kryptimis - įvairios, izoliuotos čiabuvių gentys. Ir, kokia staigmena, ten vėl randame prievartavimus, žudynes, religinius ir politinius karus, kanibalizmą ir visą pluoštą "prasmingo progreso".
Simpatizuoja kadangi nemaža dalis atitinka jo ideologiją , tad belieka nusispjaut jog moterys prievartaujamos , yra vaikapisių , kraujomaiša , žiaurumas prieš gyvūnus ( gi biblijoje nerašoma apie jų sielas ) ir t.t. Čia iš to serijos , rezultatas pateisina priemones .

Mormonai dar labiau degradavę , vyras veda keletą moterų , po to dulkina savo nepinametes dukras ir kai paauga jas veda . Svarbiausia visi laimingi ir tiki į dievą . Šiuolaikinis pasaulis tokioms bendruomenėms per PRASTAS . Kai gyveni užsidaręs su "Šventa" knyga rankoje gali daryti ką nori . Progresyvūs žmonės , ką čia bepridursi .

a.t.sielis

kur ten ta kraujomaiša pas amišus, ką čia svaigsti?

Linas Esu

#41
kovo 01, 2018, 14:58:22 Redagavimas: kovo 01, 2018, 15:00:31 by Linas Esu
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 14:21:29Ką ir kalbu, viskas matosi iš elgesio. Yra daug elgesio aspektų, kai kuriais aspektais bedieviai gali lenkti "fanatikus" amišus, bet dažniau bus atvirkščiai. Kas ir matyti iš filmo.
Ir ? jie pamatė paauglius , kurie geria alų ir rūko cigaretes , ot kokia tragedija . Turbūt visa Vokietija prasmegs pragare , nes nuo 16m parduoda . Režisieriai ne ką mažesni idiotai , galėjo bent jau parodyti , ne vieną medalio pusę , dėl to ir sakau , kad čia šou , reikėjo į Tailandą juos iškart skraidinti .

CitataFilme buvo aiškiai atvaizduota, kame buvo reikalas, amišai pateikė savo argumentus, kodėl kukli apranga ir kūno formų nedemonstravimas yra civilizuočiau ir priimtiniau. Kad paauglė sprendė dilemą, rodo, kad jai iš esmės rūpi dalykai, o neplaukia paviršiumi negalvodama, a la "darau bet ką, ir pasekmės tegu būna bet kokios". Atsakingi žmonės siekia gerų pasekmių, ir atitinkamai renkasi veiksmus. Dileminiais klausimais visi žmonės natūraliai su kažkuo tariasi.
Koks skirtumas kaip jie rengiasi , gali ir su bulvių maišu ant galvos gatvėmis šlepenti . Esmė , kad jų apsirengimo kodą nustato religiniai fanatikai . Iš žmogaus atimamos prigimtinės teisės , su savo kūnu daryti ką nori . Ne ką nusileidžia musulmonų šalims kur pagal šariatą gyvena .

Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 14:40:29kur ten ta kraujomaiša pas amišus, ką čia svaigsti?
Gal tu pagaliau nusiimk rožinius akinius ir pasidomėk daugiau ? jie net pokštą turi "our family trees don't fork" .

a.t.sielis

#42
kovo 01, 2018, 15:05:47 Redagavimas: kovo 01, 2018, 15:08:46 by a.t.sielis
Nežinau, negirdėjau tokių dalykų, kad kraujomaiša pas juos normalu. Kad yra problemų, skaičiau: https://www.popsugar.com/love/Amish-Girls-Expected-Forgive-Rape-1791252

Citata"It's like any other society. You have great families, very well-balanced, but you also have dysfunctional ones," Mary said, "Take the Amish off the pedestal. They're just like everybody else."
Ko ir reiktų tikėtis realiame pasaulyje: daug žmonių su daug ir didelių problemų.

Sistema pati savaime neveikia, kiekvieną sistemą įgyvendina konkretūs žmonės. Bet vis vien sistemas galima palyginti pagal sėkmingus pavyzdžius. Kokius geriausius rezultatus duoda. Kad bus bėdų ir "šūdo" - tai ir taip aišku, visur tas yra. Lietuviškos bėdos pvz. kraupios. Amišai, matyt, irgi tokių turi.

CitataIš žmogaus atimamos prigimtinės teisės , su savo kūnu daryti ką nori . Ne ką nusileidžia musulmonų šalims kur pagal šariatą gyvena .
Kliedesiai. Kiekvienas žmogus elgiasi pagal savo išsiauklėjimą ir įsisavintas kultūrines normas. Kiekvienas daro ką nori, skiriasi dorybių ar sugedimo laipsnis. Jeigu taip mąstyti, kaip čia pasakei, tai nusikaltėliai geriausiai naudojasi prigimtinėmis teisėmis, nes jie daro ką nori, nepaisydami nieko.

Linas Esu

#43
kovo 01, 2018, 15:10:27 Redagavimas: kovo 01, 2018, 15:14:21 by Linas Esu
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 15:05:47Nežinau, negirdėjau tokių dalykų, kad kraujomaiša pas juos normalu. Kad yra problemų, skaičiau: https://www.popsugar.com/love/Amish-Girls-Expected-Forgive-Rape-1791252
Tai iš kur ta problema jeigu jie tokie dievobaimingi ir pagal tave kultūriniu aspektu stipriai pakilę virš bedievių ?

CitataKliedesiai. Kiekvienas žmogus elgiasi pagal savo išsiauklėjimą ir įsisavintas kultūrines normas. Kiekvienas daro ką nori, skiriasi dorybių ar sugedimo laipsnis. Jeigu taip mąstyti, kaip čia pasakei, tai nusikaltėliai geriausiai naudojasi prigimtinėmis teisėmis, nes jie daro ką nori, nepaisydami nieko.
Žmogaus prigimtinė teisė yra laisvė  . Jie daro tai ką liepia jų bukagalviai bendruomenės nariai ir net nesusimąsto , jog gali kitaip pasielgti .

a.t.sielis

Citata iš: Linas Esu  kovo 01, 2018, 15:10:27Tai iš kur ta problema jeigu jie tokie dievobaimingi ?
O iš kur pas visus vakariečius problemos, jeigu jie buvo tokie dievobaimingi viduramžiais?

Vienas dalykas yra tikslas ir procesas, o kitas dalykas - kas bando to tikslo siekti ir kaip laikosi to proceso. Kad kažkurie iš jų bando būti dievobaimingi, nereiškia kad tokie yra. Gyvenimo būdas kaip ir paremtas tuo tikslu ir procesu, bet gali būti, kad praktiškai gaunasi nesąmonės.

Kaip ir krikščioniška luominė viduramžių sistema turėjo vesti prie gero, bet gali būti, kad nuo pradžių joje buvo tokių ydų, ir patys žmonės buvo tokie ydingi, kad bendras rezultatas gavosi nekoks.

Grynas gėris ir vertybės apskritai labai retas dalykas, ir praktiškai aptinkamas tik retų šventųjų gyvenimuose.

Aukštyn