Kunigų seminarijos studijų programa

Pradėjo arkliukas, vasario 04, 2018, 00:51:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

arkliukas

Kilo toks mažytis klausimėlis. Kiek metų studentai praleidžia kunigų seminarijose? Ko jie mokosi? Kaip vyksta atsiskaitymai, kaip organizuojama mokymo programa (sesijos, ciklai)? Kitaip sakant, ar būtų kas nors, kas galėtų papasakoti, kas ten vyksta iš tikrųjų, t.y. koks akademinis filtras ten vyksta? Ir galiausiai kokių dalykų jie mokosi ten?

mcgyver

Nori buti kunigu?

.L.U.T.H.O.R.

Gal @paragraf 78 galėtų ką ta linkme papasakoti, nes jam gal artimiausia sritis :D

paragraf 78

Sveiki.
Lietuvoje yra trys seminarijos ir visos šiek tiek kitokio pobūdžio, bet principas panašus visur.
Kaune:
Parengiamasis kursas
Du metai filosofijos
Trys metai teologijos
+ spec dalykai kaip homiletika ir pan. o šiaip niekuo nesiskiria nuo VDU teologijos fiakutelto bakalauro programos.
Vilniuje mokosi kiek ilgiau, bet ten kiek žinau iškart gauna religijos mokslų magistrą.
Dėl Telšių seminarjos, tai nieko ypatingo nežinau, apart tai kad bent jau anksčiau ten galėjai studijuoti nuo 15 metų, bet šventimų anksčiau 24 (jei nepainioju) negausi niekur

a.t.sielis

Citata iš: paragraf 78  vasario 17, 2018, 19:59:42bent jau anksčiau ten galėjai studijuoti nuo 15 metų,
jeigu taip, tai protingai buvo padaryta. Metai nuo 13 iki kokių 21 - geriausias laikas, ir dažniausiai blogai panaudojamas.

paragraf 78

Citata iš: a.t.sielis  vasario 18, 2018, 13:11:56jeigu taip, tai protingai buvo padaryta. Metai nuo 13 iki kokių 21 - geriausias laikas, ir dažniausiai blogai panaudojamas.

Manau, kad kvailai padaryta.
Apskritai manau, kad į kunigų seminariją be kokių 25 metų, pabaigtų studijų ir pagyvenimo savarnkiškai neturėtų priimti.

a.t.sielis

Tai rodo, kad mokymo sistema ir bažnyčios struktūra yra problematiška, jeigu reikia, kad žmogus būtų įgijęs patirtį kitur. T.y. bažnyčia negali išugdyti žmogaus.

paragraf 78

Nemanau, kad tai bažnyčios kaip tokios paskirtis.
Problema čia labiau tame, kad Lietuvoje paprastai labai jauni žmonės stoja į seminarijas. Jie neįgauna gyvenimiškos patirties, nes iš po mamos sijono eina į seminariją, kurioje gyvenama bendruomenėje, tad jis negali išmokti gyventi savarankiškai, t.y. skaičiuotis finansus ir pan.
Kitas svarbus momentas: jaunas žmogus labai retai tikrai žino ko nori, jis nesubrendęs tokiems rimties sprendimams (nors žinoma, čia ne aksioma).
Aš ir tuoktis neleisčiau iki 25 metų. Priežastys lygiai tos pačios.

Aukštyn