Kinijoje – daug klausimų keliančios linijos

Pradėjo Benamis, rugpjūčio 03, 2014, 18:19:02

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Ką iš tikrųjų reiškia paslaptingos linijos Gobio dykumoje šiaurės vakarų Kinijoje nežino, ko gero niekas. Jų koordinatės yra: 40°27'28.56″ šiaurės platumos ir 93°23'34.42″ rytų ilgumos. Nėra žinoma, kada tiksliai atsirado linijos. Manoma, kad jos galėjo atsirasti 2004 metais. Fenomenalus reiškinys atsirado šalia Mogoa urvų, įtrauktų į „UNESCO" paveldo sąrašą. Nepaisant nelygaus paviršiaus ir dydžio, mozaika pasižymi idealiomis proporcijomis ir tiesiomis linijomis.

Google Maps nuoroda: https://www.google.com/maps/place/40°27'28.6"N+93°23'34.4"E/@40.4561341,93.3958126,2513m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x0:0x0

Mozaiką Kinijoje užfiksavo „Google Maps" satelitas Gobio dykumoje. Iškart po to žiniasklaidoje pasipylė spėliojimai, ką galėtų reikšti mistiškas „piešinys" ant Žemės rutulio. Vieni manė, kad tai kažkoks paslaptingas ateivių kodas (ar kodas ateiviams?), kiti - kad tai kariniai palydovų taikiniai. Dar labiau intriguoja, kad linijos ant Gansu provincijos ir Sindziango regiono šiaurės vakarų Kinijoje sienos. Šioje vietoje supervalstybė stato karinę, kosminę ir atominę įrangą. Maždaug už 160 kilometrų iš tiesų įrengtos kinų kosmoso programos būstinės ir paleidimo aikštelės. Be to, maždaug už 640 kilometrų yra Ding Xin karinė bazė, kur Kinija vykdo slaptą orlaivių bandymo programą. Įtariama, kad karinės bazės įrengtos neatsitiktinai šioje vietoje.

Kai kurie tiki, kad šios struktūros gali būti panaudojamos kaip šablonas kariniuose kėsluose prieš Jungtines Amerikos Valstijas. Manoma, kad tai tam tikra schema, kurią būtų galima pritaikyti įvairiems Jungtinių Valstijų miestams. Tačiau ši teorija turi daug skeptikų, esą, jei kinai norėtų pulti amerikiečius, jiems tikrai nereikėtų kažkokio žemėlapio dykumoje, kad pasipraktikuotų.

Mozaiką dykumoje gaubia dar didesnių paslapčių šleifas, nes bent kol kas neįmanoma pasakyti, iš ko padaryta struktūra. Nėra aišku, ar jos yra nupieštos žemės paviršiuje ar iškastos. Vis dėlto kai kuriose satelito nuotraukose, priartinus vaizdą matyti lėktuvai ir apdegę sunkvežimiai, todėl galima spėti, kad čia iš tikrųjų vyksta kažkokios karinės pratybos. Manoma, kad čia išbandomi patys slapčiausi orus kontroliuojantys bei atominiai ginklai.

Skirtingu laiku padarytos satelito nuotraukos išskirtinės ir kitokios. 2007 metais padarytoje nuotraukoje matyti oranžiniai blokai, kurie taisyklingai išdėstyti ratu. Vėlesnėje nuotraukoje blokai jau pakrikai išmėtyti ir nutolę maždaug 4 kilometrais nuo pradinės vietos. Trečioje nuotraukoje galima įžvelgti metalo kvadratus, nuolaužas, kurie galbūt galėjo atsirasti dėl sprogimo. Paskutinėje nuotraukoje užfiksuotas tinklas, kuris tęsiasi beveik 30 kilometrų. Piešinį Kinijos dykumoje galite pamatyti zemiau:



Ši vieta lyginama su 51-ąją teritorija pietvakarių Nevadoje (JAV). Tai ypač slapta karinė bazė, kurios egzistavimas ilgą laiką buvo kruopščiai slepiama, valstybinė paslaptis. Sklido kalbos, esą ten saugomi ir tiriami nežemiškos kilmės erdvėlaiviai. Galbūt kai kuriose satelito nuotraukose matomos oro ir žemės transporto priemonės Kinijos dykumoje taip pat yra iš ateivių planetos.

Taip pat kinų mozaika lyginama su Naskos piešiniais Peru Atakamos dykumoje. Manoma, kad tai magiški ženklai skirti perduoti žinią ateiviams, kuriuos Naskos žmonės laikė dievais. Tiek Naskos, tiek kinų piešiniai matyti iš kosmoso, bet tai nereiškia, kad jie buvo sukurti tam, kad būtų matyti iš kosmoso.

Saltinis: priekvos.lt

Aukštyn