Vudu ritualai iš vidaus (18+)

Pradėjo Benamis, lapkričio 11, 2013, 19:59:14

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Haitis: vudu tikėjimas, ritualai, aukojimas ir dvasių kvietimas... Visa tai „iš vidaus" nufotografavo Anthony Karen. Nuotraukos - išties dramatiškos. Fotografo patirtį aprašo „DailyMail".

Kerinti ir užburianti nuotraukų kolekcija, gyvūnų aukojimas ir piktųjų dvasių kvietimas. Bet tai - dar ne viskas. Ne kiekvienas norintis gali patekti į tokio ritualo vidų. Anthony Karen išdrįso nuvykti į Karibų šalį ir įamžinti viską iš vidaus. Prieš išvykdamas fotografas tikėjosi išvysti kažką baisaus ir į nieką nepanašaus, tačiau... nuvykęs pajautė, kad vudu - viena natūraliausių dvasingumo formų.

Niujorke gyvenantis fotožurnalistas teigė, kad vudu bijomasi dėl nežinojimo apie šią religijos išpažinimo formą: „Vudu yra smerkiama be reikalo. Žmonės bijo, nieko nežino, o, ko nežino, tai laiko blogiu. Kaip ir bet kuri kita religija, vudu taip pat turi savo tamsiąją pusę, pavyzdžiui, yra įvairių dvasios burtininkų ir užkalbėtojų, bet tai nėra dažna praktika."

Štai gyvūnų skerdimas ir šviežio, dar garuojančio ir šilto, kraujo gėrimas yra nesuprantamas Vakarų visuomenėje. Fotografas mano, kad toks ritualas - tai stiprybės šventė, susiliejimo su gamta išraiška: „Praktika aukoti gyvūnus yra ne kas kita, kaip šventas ritualas, reiškiantis dvasios pamaitinimą ir gerųjų žemės dvasių patraukimą savon pusėn. Tokie ritualai transformuoja ir apjungia įvairias jėgas, sustiprina kūną ir sielą, apvalo, padeda išgyventi."

Paaukoto gyvulio mėsa yra išdalijama bendruomenės nariams, nė kąsnis nėra nepanaudojamas. Tiesa, nuo 2010 metų daugelis žmonių nusigręžė nuo vudu praktikavimo, nes pamanė, kad būtent ši dvasinė praktika sukėlė visas katastrofas saloje.

Anthony pridūrė, kad, praėjus keleriems metams, žmonės vėl truputį gręžiasi į vudu: „Tokiu būdu žmonės tikisi įgauti energijos, teigiamos energijos, paprašyti protėvių jėgų, patobulėti."















Daugiau: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2499453/Anthony-Karen-Vodou-Inside-rituals-Haitis-Vodou-faith-Mesmerizing-photos-animals-sacrificed-worshipers-overcome-spirits-ceremonies-intriguing-Caribbean-religion.html

Aukštyn