Astralinio pasaulio gyventojai

Pradėjo Benamis, liepos 25, 2012, 22:28:47

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Astralo „gyventojų" bendra schema pagal europinę tradiciją, kaip labiausiai artimą mums.

1. ŽMONĖS

1.1. Gyvi žmonės (t.y. Turintys fizinį kūną tuo metu):
1.1.1. Adeptai ir jų Mokiniai - paprastai yra mentaliniame kūne ir užima, jei pasirodo astrale, aukštąsias astralo sritis. Čia taip pat yra visų laikų ir visų Žemės vietų okultistai, taip pat ir iš Himalajų Brolijos, kaip žemiškųjų adeptų aukščiausios „ložės".
1.1.2. Psichiškai labai išlavėję žmonės ne iš Adeptų. Čia turima galvoje ne protiniai, o kaip tik psichiniai sugebėjimai suvokti aukštąsias plotmes. Skirtingai nuo Adeptų, jie blogiau orientuojasi aukštuosiuose pasauliuose, ir būna juose ne mentaliniuose, bet astraliniuose kūnuose.
1.1.3. Paprasti miegantieji. Gali pasiekti įvairius astralo lygius priklausomai nuo psichinio išlavėjimo lygio. Atsikėlus prisiminimai apie astralą dažnai išdyla.
1.1.4. Magai ir jų mokiniai - panašiai kaip 1.1.1. asmenys, bet naudojantieji savo sugebėjimus ne tiek „aukštai". Daugelio jų ložių lopšys yra Tibetas.

1.2.Negyvi žmonės (neturintys fizinio kūno, „mirę"):
1.2.1. Nirmanakaja - asmenybės iš aukštesnio evoliucinio lygio pasaulių, astrale pasirodo tik kartais.
1.2.2. Adeptų Mokiniai, laukiantieji įsikūnijimo.
1.2.3. Paprasti „numirėliai", dar neatsiskyrę nuo astralinio kūno. Kiekvienas pereina 7 astralo lygius, likdamas kiekviename tiek laiko, kad galėtų išgyvendinti aistras ir jausmus, atitinkančius šį lygį. Reikia pažymėti, kad jeigu žmogaus asmenybė tam tikrame įsikūnijime labiausiai atitinka konkretų astralo lygį, kaip tik ten jis užtruks iki naujo įsikūnijimo; aukštesni lygiai jam bus pasiekiami tik kaip aukštosios sąmonės blykstelėjimai arba padedant gerokai labiau išlavėjusiems astralo gyventojams. Fizinio kūno praradimas nekeičia individo charakterio ir raidos, todėl žemesniuose lygiuose astralo struktūra ir santykiai panašūs į žemiškus, bet jie išreiškiami tik jausmais.
1.2.4. Šešėliai - lieka po astralinio ir mentalinio kūnų išsiskyrimo, kai aukštasis „Aš" ir svarbiausia sąmonės dalis pereina į subtilesnius pasaulius. Astraliniai šešėliai palengva išsisklaido, bet per tą laiką gali įvairiai keistis. Šešėliai turi mirusiojo formą, tam tikrą dalį atminties ir kai kurias asmenines mirusiojo ypatybes, bet tik pačias žemąsias. Jie neturi sielos, taip pat ir dvasios.
1.2.5. Kevalai - tai astralinis kūnas vėliausiuose išsisklaidymo stadijose, kai nebelieka paskutinių mentalo detalių, sąmonės, pasyvūs astralo energijinių srautų atžvilgiu, jie dar išsaugo mirusiojo formą, gali atgaminti kai kurias jo savybes (rašysena, mėgstami pasisakymai ir pan.). Juos gali matyti jautrūs žmonės - paprastai kaip vaiduoklius, ypač kapinėse.
1.2.6. Atgaivinti kevalai - iš esmės yra dirbtinės būtybės, atgaivintos blogų žmonių valios pastangų. Jų siekiai patys kenksmingiausi ir bjauriausi. Šioms būtybėms nėra kitų paskatų, išskyrus jų norus.
1.2.7. Savižudžiai ir nelaimingų atsitikimų aukos - gyvenime nespėję sunaudoti astralinės ir aukštesnės materijos atsargų, priversti ilgai ir dažniausiai su kančiomis atsikratyti jausmų bei norų. Kartais apsėstieji savo norais gali būti pavojingi, mat stengiasi juos patenkinti mediumų ir jautrių asmenų energijos sąskaita (prie jų priskiriami ir inkubai bei sukubiai - demonai suvedžiotojai).
1.2.8. Vampyrai ir vilktakiai - šiais laikais iš esmės nesutinkami; jie yra ankstesnės, ketvirtosios rasės žmonių sąmonės liekanos. Jiems priskiriami ir asmenys, užsiiminėjantys juodąja magija, ir po mirties palaikantys gyvybę gyvų žmonių energija, o kartais ir fizinės materijos (kraujo) dėka.
1.2.9. juodieji magai ir jų pasekėjai - priešingai 1.1.2, bet vietoje greitesnio įsikūnijimo naudojantys magijos priemones išsilaikyti astraliniame pasaulyje Priešgamtinė grupė.


2. NE ŽMONĖS

2.1. Elementari (arba elementali) esencija, būdinga mūsų evoliucijai: vertinama kaip dieviškosios jėgos, dar nepasiekusios individualizacijos, nors ir atgaivinusios apatinės raidos pakopos - mineralų, augalų ir gyvūnų karalijas, emanacija. Iki mineralų karalijos ši esencija egzistuoja kaip elementari ecensija. Skiriamos septynios elementaliosios esencijos grupės, besiskiriančios pagal subtilumo laipsnį, iš kurių labiausiai žinomos 4 "stichijos" ir „eteris" - 5-oji. Pažanga elementalų karalijai - tai nusileidimas į materijos lygį, kryptis į visišką materializaciją, kas būtinai sutampa su pakilimu - žmogaus evoliucija. Svarbiausias elementalios esencijos savybė - išorės poveikių, taip pat ir žmogaus minčių, priėmimas. Kaip tik naudodamasis mentaliniu ir astraliniu kūnu, žmogus iki mirties ir po jos astrale bei menale sugeba sukurti „eterinius miestus", visokias sudėtingas įvairaus tobulumo konstrukcijas. Kaip tik tai turint galvoje teigiama, esą visi materialūs dalykai pirmiausia „sukuriami danguje". Naudojant elementalią esenciją, galima mūsų pasaulio kūnus materializuoti, transformuoti bei kitaip paveikti. Šio, kaip dabar aišku, minčių ir jausmų panaudojimo universalus būdas, sugebant jausti elementalią esenciją, leidžia ją kryptingai keisti. Paprastas mintis atitinka greit praeinantys elementaliai, o ilgalaikė koncentracija leidžia sukurti jaučiančius, ilgai gyvenančius ir sugebančius palaikyti savo gyvastį astralinius padarus - dirbtines būtybes.
2.2. Gyvūnų astraliniai kūnai - plati, bet ne ilgaamžė grupė, siekianti kuo greičiau įsikūnyti. Naminiai gyvūnai, žmogaus išauklėti ir sužmoginti, sugeba įsikūnyti žmogaus pavidalu, jų evoliucija pagreitėja.
2.3. Visų kategorijų stichijų dvasios. Šios plotmės būtybės niekada nebuvo ir nebus žmonėmis; jų tobulėjimas susijęs su kitomis plotmėmis. Paprastai jos priskiriamos prie išvystytų elementalų - veikiančių kiekvienas savo srityje - stichijoje (žemės, vandens, oro, ugnies dvasios ir kt). Jos gali keisti formas, nors kai kurioms teikia pirmumą, ir paprastai nematomos fizinėje plotmėje. Jos skirstomos į rases pagal charakterį ir protą. Arčiausiai žmonių yra ir noriai kontaktuoja su jais oro dvasios. Kol kas lyginant su žmonėmis jų protingumo dalis gerokai didesnė, negu individualumo dalis.
2.4. Devai - aukščiausia būtybių rūšis, turinti tiesioginių ryšių su mūsų Žeme (arba vadinami Dievo angelai, Dievo sūnūs ir pan.). Jų karalija yra betarpiškai aukštesnėje sferoje, negu žmonių karalija. Devų tobulėjimo būdas - vienas iš žmogaus tobulėjimo būdų ateityje. Prie žemiškųjų Devų priskiriami: Kamadeva - jo žemutinis kūnas astralinis. Rupadeva - kūnas apatinių lygių žemutinis mentalinis. Arupadeva - užima tris aukštuosius mentalinio pasaulio lygius. Kadangi kai kurie iš jų kilę iš mažiau evoliucijos keliu nuėjusios kitų planetų žmonijos, savaime aišku, jie dvasingesni, bet ne visi labiau išsirutulioję už žmogų. Dar aukščiau yra Planetinės dvasios, jau neturinčios nieko bendro su astraline plotme. Devaraja valdo keturias stichijas ir niekada nenuėjo žmogiškosios raidos kelio. Tai keturių pasaulio pusių „angelai" su jiems pavaldžiais elementais (simbolinės jų spalvos: balta - rytai, mėlyna - pietūs, raudona - vakarai ir auksinė - šiaurė). Paprastai jie apibūdinami kaip „sparnuoti rutuliai" arba „ugnies ratai". Jie nustato žmogaus gyvenimo Karmą. Didžiausios Kosmoso karminės dievybės - Lipikai, naujai įsikūnijusiems skiria tam tikrą astralinio kūno sudėtį. Devaraja formuoja antrininkus. Apie kitas Devarajas mažai težinoma.

3.DIRBTINĖS BŪTYBĖS

3.1. Nesąmoningai sukuriami elementai - atsiranda veikiant mūsų emocijoms, mintims ir pan. Pirmiausia jie veikia juos sukūrusį žmogų, bet gali paveikti ir bet kurį kitą žmogų, jautrų šiam jausmui, minčiai. Beje, šie elementai veikia atliekant įtaigą ir magiškuosius veiksmus. Pakankamai stiprus elementalas gali užvaldyti kevalą. Šiai grupei taip pat priskiriami elementalai globėjai, taip pat atėjusieji iš astralinio pasaulio. Kartais stipri emocija gali reikštis kaip angelas sargas ir netgi kaip šviesaus žmogaus Deva siela.
3.2. Sąmoningai sukurti elementai - atsiranda veikiant magijai ar tiesiog sąmoningai minčiai, taip pat maldai. Šiai grupei priskiriamos pagonių dievybės, gyvenviečių globėjai ir pan....

Pagal Č. Ledbiterio knyga „Astralinis lygmuo"

Gaila, kad kolkas forume tik rainiukee moka iseiti i astrala, bet ji kol kas kiek zinau nebuvo sutikusi jos gyventoju. Na bet gal ateityje atsiras kas nors, kas gales daugiau papasakoti apie sias butybes is savo patirties :)

apokalypse

Kai tik iseinu i astrala susiduriu visalaika su  butybem, is saraso priskirciau juos i seselius.

Benamis

Citata iš: apokalypse  spalio 14, 2012, 00:46:45
Kai tik iseinu i astrala susiduriu visalaika su  butybem, is saraso priskirciau juos i seselius.


Ilgai praktikuoji astralines keliones?

astropasaulis

Kaip kiti taip paprastai išeina į tą astralą? Būtų begalo malonu, kad pasidalintumėte patirtimi ir parašytumėte, kaip patenkate į jį. :)

apokalypse

Nepraktikuoju, deja turiu tai nuo vaikystes. Nors kai buvau maza tai budavo labai retai, o pastaruoju metu vis dazniau. Ir isgyvenimai yra sunkesni.

As buvau ju smaugiama, tampoma, is manes tyciodavosi, o as to tiesiog psichologiskai neatlaikydavau, jie vagia energija, maitinasi mano baime.

Kalbejausi su vienu mokytoju jis man pasake, kad ten astraliniai bomzai ir privalau iveikti savo baimes.

apokalypse

Nezinau kaip paaiskinti, kodel taip yra, bet mano kunas visalaik vibruoja, kai guliu ramybeje. Nesvarbu ar diena ar vakare. Keistas dalykas.

O kai iseinu i astrala pries tai dazniausiai nenutuokdama. Tik pradedu justi beprodiskai stiprias vibracijas, lyg butu zemes drebejimas, arba elektros nutrenkimas. Galvodama kas nutiko as atsikeliu ir stai vel matau savo kuna, kaip jis miega. Taciau toli neinu niekur, nes dazniausiai pasirodo jie, tos bjaurybes, kurios jau man nebeleidzia is vietos pajudet.

astropasaulis

Ta tu nieko spiceliai nedarai? Tave tos vibracijos automatiškai iškelia, išstumia iš fizinio kūno?

apokalypse

nepasakyciau, kad isstumia tiesiog po vibraciju atsikeliu,jauciuosi zveli ir kad reikia keltis, viena karta atsikeliau, nes turejau isjungti kitam kambari telika, taciau kai atsikeli keista jausma pajunti nera kad butu akys uzsnudusios ar siaip koks sunkumas kaip buna fiziniam kune, kai dar kunas truputeli miega. Tik va pats keliamasis  sunkokas atrodo kad nusimeti visa s nuo saves, arba is kokios komos reiktu atsikelt, arba sunkaus ryto kelimasis, atrodo prilipes prie lovos esi :D o del ko taip yra neisivaizuoju yra kas sako, kad tai is praeitu gyvenimu pasilike tokie dalykai. O siaip rytoj vaziuoju pas viena nusvitusi mokytoja, tai manau kad jis man viska isaiskins kaip kas kodel, ir ka daryt. :) Astralo nebijau, taciau tos butybes ....

astropasaulis

#8
spalio 15, 2012, 19:42:20 Redagavimas: spalio 15, 2012, 19:43:59 by astropasaulis
O gal dauguma tų gyventojų tik tavo baimės išraiška? Jei patenki ne savo noru į astralą, tai susikurk apsaugini skydą, kad tavęs niekas neliestų. :) Įsivazduok, kad aplink tave sukasi rožinės spalvos siena, kuri spinduliuoja meilę. :)

apokalypse

Visko gali buti, as ir taip manau, tai tikiuosi su tuo susidorosiu :)

Aukštyn