Rusijos informacinis karas?

Pradėjo a.t.sielis, spalio 16, 2015, 22:20:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Jums neatrodo keistas šitas straipsnis ir komentarų "į vienus vartus" gausa?

http://www.delfi.lt/verslas/energetika/lietuvai-galvos-skausmas-del-sgd-islaikymo.d?id=69304906

.L.U.T.H.O.R.

Lietuviai visa laika linke skustis ir bambeti nera cia ko stebetis :)

a.t.sielis

Bent jau man, kai skaičiau, pasirodė keista, kad tie veikėjai, kurie varo ant dujų terminalo, priklauso su Rusija susijusioms partijoms, bet žurnalistas to niekaip nepamini.

Supera

Su energetinių išteklių kainom taip yra, kad jos susietos su kitų išteklių kainom, pvz.: dujų kaina susieta su naftos kaina, jei brangsta nafta atitinkamai ir su dujom. Taip pat, jei pvz, kur nuskendo tanklaivis tai atsilieps išteklių kainom.

Kas dėl Gazprom, tai kiek teko skaityti mokslinius straipsnius, jie manipuliuoja ištekliais, jei neklystu buvo momentas Baltarusijoj, kai išvis nurašė skolą už tai, kad energetiką tvarkančios įmonės akcijų paketą jiem pardavė. Mėgsta jie ir dujas užsukt, Lietuvai teko tą patirti irgi, tad galimas daiktas, kad jie specialiai pigiau pardavinėja, kad pavadinkim priviliotų pigiom kainom ir pirktume vien tik iš jų. Kad palaikytum energetinį saugumą, geriausias sprendimas yra arba savo turėt arba diversifikuot tiekėjus, aišku kaina atitinkamai gali išaugti. Taip, kad reikėjo ir elektrinę statytis.

Kas dėl žmonių tai jie visada nepatenkinti ir nevengsiu pasakyt nevisada turi ekspertinių žinių, kaip kad jau minėtos atominės elektrinės atveju. Gerai vokiečiam, kai jų ekonomika stipri ir gali jie sau leist užsidarinėt visas atomines, ir iš vėjo jėgainių gyvent. O mes ne.





a.t.sielis

Įžvelgiamas scenarijus yra toks:

Faktoriai:

- krito naftos kainos
- krito dujų kainos (bet kodėl tada norvegai jų nenuleidžia?)
- Rusija susiduria su sankcijomis
- Rusija bando neprarasti savo įtakos Europai per žaliavų pardavimą
- Rusija nesveikai investuoja į kariuomenę ir parodė "raumenis" Sirijos kare

Žodžiu, Putinas turi planų, ir juos bando įgyvendinti.

Rusai specialiai muša dujų kainą, ir tuo pačiu pjudo savo paperkamus politikus, kad jie pultų dujų terminalą ir bandytų uždaryti. Delfis irgi greičiausiai priklauso nuo konjunktūros (sakykim, tiesiog verslo situacija, reklamos užsakovai, savininkai, ar dar kažkas), todėl nerašo kaip yra, o dalyvauja spektaklyje.

O norvegai elgiasi kvailai, kad nori pasipelnyti. Taip ir gaunas, kad ir Rusija ir Vakarai mus engia.

Supera

Nereikia taikyt to klasikinio mąstymo, kad niekas mūsų nemyli ;) .

Kad Rusija turi kažkokių interesų tai net nesistebėčiau, juk Putinas pasakęs, kad Sovietų Sąjungos griuvimas buvo didžiausia istorinė klaida ir jo siekis yra ją atkurti su visomis buvusiomis teritorijomis. Aišku, vat pamatė Ukrainoj, kad buvusios teritorijos jo nepasiilgo ir nebėga į jo glėbį.

Kas dėl Norvegijos, tai manau papraščiausiai pasipelnyti nori ir tas noras yra labai logiškas, gausi pelno, stiprės valstybės ekonomika, išaugs galia. Aišku, dar reik atsižvelgt į tai, kad vat gal Lietuvai yra brangu iš Norvegų pirkt, o kitai valstybei nelabai, nes papraščiausiai turi didesnį biudžetą.

Vytautas

Citata iš: a.t.sielis  spalio 16, 2015, 22:20:33Jums neatrodo keistas šitas straipsnis ir komentarų "į vienus vartus" gausa?
Nieko čia keisto pagal visus fizikos dėsnius gaunasi kad gamtinių dujų suskystinimas o po to vėl pavertimas dujomis reikalauja energijos. Transportavimas vamzdžiu visuomet neišvengiamai pigiau. Vokiečiai derina su rusais antrą vamzdį ir vargo nemato. O pietų srauto atsisakiusios valstybės lieka durniaus vietoje. Pagal mūsų suvartojimą mes esam nykstamai maži ir nereikšmingi. Draugų šiame pasaulyje nėra yra tik interesai ir jei kažkokius durnelius galima apgauti taip ir bus padaryta. Jei pasirašėm iš baimės dėl rusų kvailą sutartį tai čia tik mūsų problemos. Kažkas tipo ale mūsų draugai trina rankomis ir skaičiuoja pinigus. O kadangi politikai tikriausiai net nebaigę 4 klasių tai atitinkamai ir rezultatai. Mausto kas netingi.  :) Šioje sistemoje jei tu neapgausi tai tave apgaus. Svarbiausiai pinigai.  :)

;D

kaip buvom ubagai taip ir busim ir nieko cia nesitikekit  :D

a.t.sielis

Jeigu norvegai dujas parduoda žymiai brangiau negu dabartinė rinkos kaina, tai sutartis buvo sudaryta kvailai - kaina nepririšta prie rinkos. O jeigu ne, tai čia tik rusai kelia šaršalą, kažin po kiek jie dujas vokiečiams parduoda.

Vytautas

Na čia galit pasižiūrėti kaip treniruojami Islamo valstybės vaikai https://www.youtube.com/watch?v=Ho8eWF2KJ60

Niekas

Citata iš: a.t.sielis  spalio 16, 2015, 22:20:33Jums neatrodo keistas šitas straipsnis ir komentarų "į vienus vartus" gausa?
Visiškai neatrodo, juolab, kad dar prieš statant terminalą buvo gana plačiai kalbama, jog dujos bus brangesnės už gazpromo, jog terminalas per didelis, tačiau ne visi tai norėjo girdėti. Tikslas buvo bet kokia kaina "išsivaduoti" nuo Rusijos. Net ir ta pati laivo nuomos sutartis buvo sudaryta tokia, jog už jos sumą buvo galima įsigyti pilnai vieną ar du tokius laivus. Iš esmės veikiama principu: nesvarbu kiek tai kainuos Lietuvos piliečiams, svarbu, kad pinigai nekeliautų į Rusiją.

Žinoma, dabar kas nors pasakys, kad vat pasistačius terminalą Rusija atpigino dujas, bet ką tai keičia, jei dujos vistiek brangesnės nei anksčiau buvusios rusiškos. Mūsų šalis (valdžia ir didžioji dalis jos gyventojų) mėgsta sadomazochistinius dalykėlius.

a.t.sielis

#11
spalio 18, 2015, 10:36:40 Redagavimas: spalio 18, 2015, 10:44:36 by a.t.sielis
Citata iš: Niekas  spalio 18, 2015, 10:28:26Žinoma, dabar kas nors pasakys, kad vat pasistačius terminalą Rusija atpigino dujas, bet ką tai keičia, jei dujos vistiek brangesnės nei anksčiau buvusios rusiškos
Parašyk kainas jeigu žinai. Kiek mačiau kitus rašant, rusiškos dujos buvo brangesnės kokiu +150 dolerių.

Be abejo, kad geriau, jeigu pinigai eina pas norvegus negu pas rusus. Jeigu pinigai eina Putinui, jis finansuoja kariuomenę, kuri mus anksčiau ar vėliau pradės terorizuoti.

Ekonominė logika tokia: mums būtina šildytis žiemą ir pan. Tam naudojam dujas. Milžiniškos sumos. Kai jos išimamos iš ekonomikos, iš dalies ji nukraujuoja. Jeigu tos sumos liktų šalies viduje, stimuliuotų ekonomiką.

Norvegijoje dirba kokių 40000 lietuvių. Jeigu tos sumos eina į Norvegiją, tada stimuliuoja tos šalies ekonomiką, tuo būtų tų 40000 lietuvių padėtis darosi stabilesnė. Jie uždirba pinigus ir parveža į Lietuvą.

Supera

Čia mes mokam kainą už energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos, bent dujų atžvilgiu. Ir čia yra normalus dalykas, tik sakau, būčiau neskubėjus Ignalinos AE uždaryt, greičiau naujos projektą sutvarkyt. Bet čia va irgi liaudis po Fukušimos išsigando atominės energetikos, nu bet žmonės mes negyvenam ant ugnikalnių žiedo, kaip kad Japonija.

Kas dėl sutarties, jei joje buvo nustatyta kaina, tai už tokią kainą visada ir [irksim, kol galios sutartis. Aišku pasvarstykit ir apie tai, kas jeigu kaina būtų pririšta prie rinkos ir bam kur Saudo Arabijoj pasprogdina naftos telkinius (minėjau, kad energetinių išteklių kainos susietos), tai bam dujos gali žymiai brangiau kainuot.

Niekas

Citata iš: a.t.sielis  spalio 18, 2015, 10:36:40Parašyk kainas jeigu žinai. Kiek mačiau kitus rašant, rusiškos dujos buvo brangesnės kokiu +150 dolerių.
Dabar taip greitai skaičių nerasiu, bet kažkokį tai informacinį šaltinį (daugiau-mažiau susijusį) vistiek esu nusiteikęs pateikti: http://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/verslas/is_gazprom_nuolaidos_virsta_snipstu/,print.1


Citata iš: a.t.sielis  spalio 18, 2015, 10:36:40Be abejo, kad geriau, jeigu pinigai eina pas norvegus negu pas rusus. Jeigu pinigai eina Putinui, jis finansuoja kariuomenę, kuri mus anksčiau ar vėliau pradės terorizuoti.
Ar finansuosi vieną kariuomenę (NATO), kuri žudo žmones, ar finansuosi Rusijos, tai tikriausiai šiai dienai keis tik tai, kad NATO išžudė daugiau žmonių, nei mūsų motušė Rusija. Aplamai, aš kaip Lietuvis, nematau problemos ar priklausyti vienai ar kitai sąjungai, nes akivaizdu, kad mes patys nepriklausomai elgtis absoliučiai nemokame ir nesugebame, o norime, jog mums padiktuotų elgesio taisykles kas nors iš šalies. Tas buvo tiek prie rusų (grybauskaitės pavyzdys), tiek yra prie ES ir JAV. Kas moka, pagal to muziką ir šokam.


Citata iš: a.t.sielis  spalio 18, 2015, 10:36:40Norvegijoje dirba kokių 40000 lietuvių. Jeigu tos sumos eina į Norvegiją, tada stimuliuoja tos šalies ekonomiką, tuo būtų tų 40000 lietuvių padėtis darosi stabilesnė. Jie uždirba pinigus ir parveža į Lietuvą.
Tie lietuviai Norvegijoje dirba gana vergiškus darbus, žinoma, kai kurie prasimuša. Viename kambaryje gyvena po 4-6 žmones. Dar atrodo būtų galima nekreipti dėmesio į šį faktą, tačiau ir atlyginimai tų  vargšelių yra žemesni nei norvegų (o kur dar darbas po 12-16 valandų kartais net šešias dienas per savaitę - po to nesistebėkime dėl kokių priežasčių jie parlėkę atostogų lietuvon čia taip geria... jie praktiškai palaužiami psichologiškai). Dar kitas aspektas yra tas, kad kai kurie išvažiuoja šeimomis ir ten gyvena, tad piniginė išraiška į Lietuvą išvis negrįžta. Esant pastarajai didėjančiai situacijai tie pinigai, grįžtantys į Lietuvą neišvengiamai pradės mažėti, tad jūsų išreikštas pozityvumas yra tik laikina euforijos išraiška.

a.t.sielis

Nu ką aš žinau, čia LT knisiesi kaip vergas už 500 Eurų, kai būsto nuoma kainuoja 300 Eurų, o Norvegijoje gali dirbti atsipūtęs už 3000 Eurų. Skirtumas jaučiasi?

Kas dirba Norvegijoje, jeigu ne pijokai, susitvarko gyvenimus. O LT likę toliau vergaus.

Jeigu Rusija tokia gera, kodėl ten nevažiuoja lietuviai? Užsakomosios žmogžudystės - normalus reikalų tvarkymas, čiurkų pjovimas gatvėse, įsigalėjęs nusikalstamumas ir visoks kitoks briedas toje Rusijoje. Ukraina palaikė stiprius ryšius su Rusija ir ką laimėjo? Buvau Ukrainoje prieš kelis metus, 1990-ieji tenai, laukinė santvarka. Ir pas mus tas pats būtų, kas buvo 1990-2000. Visokie uspaskiai ir paksai būtų herojai, koks nors jų padlaižys sugalvotų tave nuspirti nuo kelio, ir nuspirtų. Jokios tvarkos, jokios teisės.



Aukštyn