Kas protingesnis: senovės žmogus ar dabartinis?

Pradėjo TinSoldier, vasario 25, 2015, 13:22:25

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

scream

#30
rugsėjo 27, 2015, 03:51:20 Redagavimas: rugsėjo 27, 2015, 04:07:23 by scream
o as manau jog mes visi esame protingi, taciau musu laike susiduriame su daugybe klaidingos informacijos, ju kiekio ir motyvacijos trukumo. skirtumas tarp protingo zmogaus ir durno - tai toks jog "durnas" turi maziau informacijos uz 'protinga", arba ji klaidinga daugumos atzvilgiu.
galiausiai kyla klausimas kuri puse is tikruju yra 'protinga"? kuri turi teisinga informacija. vyksta manipuliavimas.isivaizduok jog esi tu ir dar kokie 5 zmones. jus susigincijot del kazkokio dalyko kurio jus negalit akivaizdziai patikrinti atsakymo. tu esi isitikines jog tavo informacija teisinga ir jie bus taip pat isitikine. tokioje situacijoje tu nesugebesi itikinti tu 5 zmoniu jog esi teisus, nebent turi tam reikiamus igudzius. tiek tu, tiek jie manys kad yra teisus kol nebus irodyta priesingai :) yra geras posakis - ir protingas tarp durnu bus beprotis ar kazkaip panasiai :) o protinio skirtumo tarp dabartiniu naujagimiu ir tu kurie gime pries 300 metu nelabai ir yra, tik is genetines puses. o realiai cia tas pats tuscias kunas, juk kudikis kai gimsta jis yra visiskai tuscias. tik rinkinys procesu, jutikliu ir saugikliu su keletu  tikslu. mes patys juos mokom, manipuliuojam jais, sudedam musu manymu reikalingas zinias, tiek klaidingas tiek ne, ikisam iprocius ir trukumus.

tadasas99

perverciau pirma puslapi, ir susidare nuomone kad neskiriate issilavinimo ir intelekto, tema turetu buti apie intelekto t.y. protiniu sugebejimu nekitima per laika o jus kalbat apie issilavinima, musu vaikai bus daugiau issilavine nei mes bet tai nereiskia kad ju intelektas bus didesnis, jus protiniai sugebejimai bus toki patys bet issilavinimo sritys kitos ir isigilinimas i sritis kitas

idenmeyou

Dabartinis žmogus daugiau matęs ir išsilavinęs, pas senąjį labiau veikia instinktai.

Senas žmogus nesuprastų kokius prietaisus naudojame, nesuprastų jos principų, bei nemokėtų elgtis su įvairia įranga. Suprantama kiek daug žinių įgijo žmonija per laiką, tad senajam žmogui informaciją būtų per sunki.

Senasis žmogus tik geriau moka išgyventi, jis protą išnaudoja išgyvenimui, medžioklei.

Aukštyn