Prastos prognozės regis pildosi...

Pradėjo exopolitics.lt, sausio 21, 2016, 19:46:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

exopolitics.lt

Panašu, kad pradedama eskaluoti asteroidų grėsmė planetai su siekiu dislokuoti ginkluotę kosmose, tai gali būti pavojinga, apie tai yra įspėjas V-2 raketos kūrėjas Verneris Van Braunas, įvykiai sukasi susirūpinimą keliančia linkme...

Straipsnis:

Rusija atominėmis bombomis gelbės Žemę

Europos Komisija finansavo Rusijos mokslininkų tyrimus, kad šie sukurtų planus, kaip gelbėti Žemę nuo didžiulių asteroidų. Plano idėja - panaudoti branduolinį ginklą.
Rusijos mokslininkai, kartu su ginklų ir raketų specialistais dalyvavo programoje kodiniu pavadinimu „NEOShield".
„Darbai buvo paskirstyti įvairiems dalyviams ir skirtingų šalių ir organizacijų, o užduotis nukreipti pavojingus kosminius objektus branduoliniais ginklais buvo patikėtas Rusijai", - nurodoma Centrinio mašinų gamybos mokslinių tyrimų instituto prie Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos" pranešime.
Branduolinių ginklų laikymą ir naudojimą kosmose draudžia Jungtinių Tautų 1967 metų kosmoso sutartis, tačiau rusai įsitikinę, kad ribojimai bus atšaukti, jei planetai kiltų neišvengiamas pavojus.
„Jei asteroidas keltų rimtą sugriovimų grėsmę ar net keltų pavojų gyvybei Žemėje, akivaizdu, kad šis draudimas būtų atšauktas", - teigė instituto atstovai.
Mokslininkai pabrėžė, kad branduolinį sprogimą būtų saugiausia atlikti tolimajame kosmose, o jo tikslas būtų ne susprogdinti asteroidą, bet nukreipti jį tolyn nuo Žemės. Sprogimas netoli kometos ar asteroido sudegintų dalį objekto ir stumtelėtų jį iš esamos orbitos.
„Dėl sprogimo išgaruotų išoriniai asteroido sluoksniai, kurie veiktų kaip raketinis kuras ir nustumtų jį tolyn nuo Žemės. Vaizdas būtų visai kitoks nei Holivudo filmuose, kuomet rodomi asteroidų sprogdinimai. Tai laikoma gerokai saugesniu ir efektyvesniu būdu apsaugoti Žemę", - nurodo mokslininkai.
Projekto metu taip pat buvo nagrinėjamos kitos galimybės, pavyzdžiui, asteroido orbitos pakeitimas pasinaudojant erdvėlaivio trauka arba tiesiog nukreipiant ir sudaužant kosminį laivą į asteroidą.
Žemė jau ne sykį patyrė stambių asteroidų smūgius. Manoma, kad prieš 65 mln. metų apie 10 km skersmens objektas iš kosmoso išnaikino dinozaurus bei apie 75 proc. visos tuo metu egzistavusios gyvybės.
2013-aisiais daugiau nei 1 tūkst. žmonių buvo sužeisti Rusijoje, virš Čeliabinsko sprogus 20 metrų skersmens meteorui.

http://it.lrytas.lt/

Carol Rosin liudijimas


tadasas99

Rusija su branduoliniu ginklu kosmose? As rinkciausi meteorita. ;D

exopolitics.lt

ne esmė Rusija, JAV ar Šiaurės Korėja...kalba visai ne apie tai...

time


tadasas99

Citata iš: exopolitics.lt  sausio 21, 2016, 20:02:18ne esmė Rusija, JAV ar Šiaurės Korėja...kalba visai ne apie tai...
Esme supratau, bet itankis nelabai patikimose rankose, gresmes data labai neaiski, o iki to laiko projektas tarptautinis, bet mokslininku patriotizmas ar valdzios paspaudimas gali savo duoti.

exopolitics.lt

Na čia jau iš kokios perspektyvos pažiūrėsi, patikimose ar nepatikimose, jei iš Lietuvos - taip, tikriausiai.

Aukštyn