NASA duomenys verčia abejoti dėl globalinio atšilimo

Pradėjo Benamis, lapkričio 04, 2015, 12:53:17

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

Citata iš: elteide  kovo 25, 2017, 00:00:22gal ir ne visai į temą,bet truputį visgi į...;]
Konkrečiai ?

elteide

nagi tuo , kad NASA kaip HAARP ir kt priklauso ar lengvai įtakojami pasaulio valdyme suinteresuotos grupės žmonių, tai ką jie ten pateikia kaip išvadas per NASA vargei ar reiktų tikėt, gamta šneka pati už save..tas pats vargšas rifas, klimatas šalyse, kur matyta, kad Lietuvoje vasaros net 7 metai buvo kaip Ispanijoj

vytra

Citata iš: elteide  kovo 25, 2017, 12:26:47.. kur matyta, kad Lietuvoje vasaros net 7 metai iš eilės buvo kaip Ispanijoj?
- jei pažiūrėtum ilgametę Lietuvos statistiką, tai tokios ir karštesnės, vasaros buvo tarpukario Lietuvoje.

p.s.
.. visi kalbėjo sovietų laikais: "atšalimas Lietuvoje neįtikėtinas"!


:)

tadasas99

Bet suveskit man mintis, kodel siandien zinome kad zemes istorijoje temperatura nebuvo  stabili, klimatas turejo ne viena sukretima bet atlaike, kaip gyvas organizmas adaptavosi ir isliko, kodel db keli laipsniai ir epokalipse.
 Bei kodel kalbant apie temp pokycius nekalbama apie praeities temp svyravimus? Pvz nesigines speju kad kad temp kartojasi kas 50metu, t.y. Pries 50m buvo silta, pries 25metus vaikai sniego urvuose stati vaiksciodavo, db vel silta.

TinSoldier

Citata iš: tadasas99  birželio 15, 2017, 19:22:24Bei kodel kalbant apie temp pokycius nekalbama apie praeities temp svyravimus?
Temperatūros kaita dabar yra daug spartesnė nei praeityje vykusių kaitų. Dabartinė klimato kaita nebeatitinka jokių natūralių gamtoje iki XX amžiaus fiksuotų modelių, nebeatitinka Saulės aktyvumo ciklų ir t.t.

Tam, kad organizmai prisitaikytų prie pakitusių sąlygų, jie turi evoliucionuoti. Evoliucija vyksta gana lėtai. Todėl nenatūraliai spartus klimato keitimasis kelia grėsmę.


Citata iš: tadasas99  birželio 15, 2017, 19:22:24klimatas turejo ne viena sukretima bet atlaike, kaip gyvas organizmas adaptavosi ir isliko, kodel db keli laipsniai ir epokalipse.
Kelių laipsnių pokytis vidutinėje pasaulinėje temperatūroje iš tikro yra žiauriai reikšmingas.
Šiaip, jeigu prakalbai apie klimato sukrėtimus, tai gal prisimink, kokios jų pasėkmės buvo gyvūnijai? Esi girdėjęs apie masinius rūšių išnykimus, kuriuos didele dalimi ir sukėlė pernelyg sparčiai drastiškai pasikeitęs klimatas (dėl vulkanizmo ar asteroido)?

Po vieno iš tokių išnykimų dinozaurų vietą užėmė žinduoliai ir gavom galimybę išsivystyti mes. Kaip manai, naujas panašus išnykimas mums būtų toks pat sėkmingas?



tadasas99

#20
birželio 15, 2017, 20:45:33 Redagavimas: birželio 15, 2017, 20:47:07 by tadasas99
Nu as kalbejau ne tik apie saules aktyvuma ir turiu itarima kad klausimas pernelyg ispustas, argumentai strbetuju klimato pokyciu juoka kelia, ka jie ten pristebejo 100, 200m irasus turi, tai asara juroj pries milonus metu, archeologiniu klimato kaitos tyrimu koks tikslumas, 500, 1000 10000 metu? Manau mazesniuju svyravimu praeityje niekas nezino, tai ir ju itakos nezinom.
 Nu o ir globalinis isnykimas nieko blogo musu gamtai, netgi atvirksciai, blogai tik tiems isnykusiems.
 Man cia panasu i obuoliu medi, pavasari suzalioja suklesti, subrandina vaisius, o rudeni juos numeta, bet kita pavasari jis vel klestes, tai nera cia ko verkti.
 T.y. Obuolys negali perilgai gyventi maitinamas motininio medzio, taip ir zmogui yra laikas kada jis prades prazituoti ir motina zeme juo atsikratys, naturalus procesas, zmogus pats didziuliais suoliais bega i savo lemti.

.L.U.T.H.O.R.

Vienos rūšys išnyks, kitos atsiras, čia tik žmogus bijo išnykt.

Vytautas

Citata iš: Legionas  birželio 16, 2017, 03:33:45kitos atsiras
Va šitoj vietoj problema nes jokios naujos rūšys neatsiranda. :) Nykimas vyksta gan masiškai o atsiradimo naujų jokio. Iš to išplaukia mintis kad viskas sukurta dirbtinai, tiksliau genetinio konstravimo pagalba. Ką jau ir žmonės moka. Be to neliko tų "konstruktorių" ir sistema paprasčiausiai degraduoja. Taip kad čia viskas paprasta, normalu ir būti kitaip negali. :)

TinSoldier

Citata iš: Legionas  birželio 16, 2017, 03:33:45Vienos rūšys išnyks, kitos atsiras, čia tik žmogus bijo išnykt.
O ar tai ir nėra esmė?
Aš nelabai suprantu, kaip žmonėms gali pasirodyti, kad toks ciniškas požiūris kažkiek sumenkina klimato kaitos grėsmę?

Tipo: "Ai, ko čia nervinatės, juk tik žmonės išnyks, o planeta kaip gyvavo, taip ir gyvuos".


Koks prakeiktas skirtumas, jeigu planeta gyvuos, bet žmonijos nebebus? Ar tikrai jums labiau rūpi apskritas uolienos luitas negu tai, kad jūsų anūkai ir proanūkiai pragariškomis sąlygomis gyvens? Kad galiausiai galybė gyvų padarų mirs žiauriose kančiose?

Aišku, kad čia tik žmogus bijo išnykti. Bet tai su nemažu pagrindu to bijoti. Jums patiems neatrodo bjaurus toks požiūris: "o po manęs nors ir tvanas"?

Vytautas

#24
birželio 16, 2017, 12:20:46 Redagavimas: birželio 16, 2017, 12:22:58 by Vytautas
Citata iš: TinSoldier  birželio 16, 2017, 12:07:09Aišku, kad čia tik žmogus bijo išnykti.
Nėra ko bijoti - žmonės neišnyks. :) Bet va visi dirbtinai sukurti padarai tai tikrai išnyks nepriklausomai nuo pastangų juos išsaugoti. :) Nykimo procesas matomas akivaizdžiai. :) Kas liečia žmonių poveikį aplinkai tai pasibaigs nafta pasibaigs ir poveikis. :)

Teroras

Ir vel ta pati dainele is kai kuriu dalyviu: zmones kalti del klimato atsilimo, nes taip pasake mokslininkai. Kritiskas mastymas ties zodziu "mokslininkas" ir sustoja... Ka ten reiskia milijardu milijardai kurie vartosi salia zodziu "Klimato atsilimas". Cia gi viso labo tik samokslo teorija... Nejaugi mums meluos, ar ne taip? :D

Mekabciel

Na bet čia galima pratęsti ir pridėt, kad kritinis mąstymas sustoja ties tuo jog milijardų milijardai vartosi...
Na ir ką kad jie ten vartosi... Ir net jei yra tas sąmokslas, ką su juo daryt... Laikytis šios pozicijos, kad neįtakoji aplinkos? Tai čia vėl tokia neatsakinga paradigma:
Va yra milijardai, va yra melas, sąmokslas, dėl to automatiškai turiu neliečiamybės pozicija ir galiu elgtis kaip man tinka.

Kas ten ištikro žino kaip yra ar nėra... Neseniai buvo straipsnis apie valdančiasias šeimas, kad jos puikiausiai supranta gamtos dėsnius ir dėl to investuoja į "visatą" dešimtinę... Aišku jiems tai grįžta, bet jie cirkuliaciją palaiko ir gal pas juos mąstymas yra visiškai kitoks, nei kad mato eilinis pilietis iš šono? :)

elteide

#27
birželio 16, 2017, 12:52:41 Redagavimas: birželio 16, 2017, 13:09:24 by elteide
Citata iš: Teroras  birželio 16, 2017, 12:28:18Ir vel ta pati dainele is kai kuriu dalyviu: zmones kalti del klimato atsilimo, nes taip pasake mokslininkai. Kritiskas mastymas ties zodziu "mokslininkas" ir sustoja... Ka ten reiskia milijardu milijardai kurie vartosi salia zodziu "Klimato atsilimas". Cia gi viso labo tik samokslo teorija... Nejaugi mums meluos, ar ne taip? :D
gal ir vartosi milijonu milijonai ties sukurta problema, bet kas uztikrintai gali pasakyt, kad ji netikra, kad zmogus visiskai nesukele klimato atsilimo, kad tai tik eilinis klimato etapas?
taip neatrodo vien paziurejus, kiek siuksliu sukuria pramone , kiekvienas sh. saldainis , daiktelis ipakuotas i celfana, plastika... vartojimo kultura begaline -daiktu keitimas i naujus , o tie i siuksles..visi su auto, dazniausia vienas masinoj..lektuvai, kurie tonas dyzelio eikvoja skraido kaip autobusai...tt.. jau net nekalbu apie geoinzinierinius bandymus.

vytra

Citata iš: Teroras  birželio 16, 2017, 12:28:18Ir vėl ta pati dainelė, nes taip pasakė šventi mokslininkai. Kritiškas mąstymas sustoja..  Nejaugi mums meluos, ar ne? meluoja tik nešventi šventikai!
- iš tiesų, tai žmogaus technologinė veikla daro įtaką, paskaičiuota nešąliškų ne mokslininkų, kad žmonijos išskiriama energija gali pasiekti kažkur iki 0.1% Saulės energijos srauto. Vadinasi ir temperatūra gali pakilti vidutiniškai 0.1% ne nuo Celsijaus, o nuo absoliutaus nulio skaičiuojant.

p.s.
.. rūšys žūsta ne nuo temperatūros ar dūmų, rūšys žūsta nuo Černobylio ir Fokušimos, bet labiausiai nuo tūkstančių termobrandulinių bandymų po žeme. Radioaktyvi tarša išlieka šimtus, o kai kuri tūkstančius metų! Tai naikina ir tave ir tavo anūkus, parašyk apie tai Lukošenkai.. Nėra ir net teoriškai nenusimato branduolinio kuro utilizavimo. Štai kur "mieganti gražuolė"!


:(

Teroras

Citata iš: elteide  birželio 16, 2017, 12:52:41bet kas uztikrintai gali pasakyt, kad ji netikra, kad zmogus visiskai nesukele klimato atsilimo, kad tai tik eilinis klimato etapas?
O kas uztikrintai gali pasakyti, kad del to kalti tik zmones? Zemeje klimatas keitesi milijardus metu. O tuomet zmoniu nebuvo. Buvo atsalimai, buvo atsilimai, Saule irgi ivairius ciklus pereina ir t.t. ir pan. Kodel as turiu netiketi pvz. nesisteminemis organizacijomis, kuriu mokslininkai tvirtina, kad sis atsilimas yra naturalus procesas? Todel, kad jie neturi tokiu milijardu ir per CNN negali sukurti surezisuoto spektaklio zmonems apkvailinti?



Susimildami. Pasaulis nera toks, koki jums nupaiso per TV ar per kontroliuojama ziniasklaida. Viska imti uz gryna piniga gali tik paskutinis idiotas. Cia panasiai kaip tiketi, jog stiptizo sokejai tu tikrai patikai ir todel ji ant taves soka, o ne todel, kad nori siek tiek tavo euru i savo stringus susikisti.

Ten kur pinigai, ten tiesos nera. O tai mums istorija irode ne karta.

Jeigu jau norit jaustis ant tiek svarbus, kad galvojat, jog jusu pirstelejimas WC ar aerozolio panaudojimas sukelia visa griaunanti efekta, tai galite ir toliau jaustis Visatos bambomis. O as tuo tarpu varau issiurbsiu savo kambari su savo seniai nupirktu 2000 vatu dulkiu siurbliu ir dar karta pasijuoksiu skaitant tokius ES draudimus: http://www.delfi.lt/verslas/mano-eurai/galingieji-dulkiu-siurbliai-skaiciuoja-paskutines-dienas.d?id=65643510


Aukštyn