NASA duomenys verčia abejoti dėl globalinio atšilimo

Pradėjo Benamis, lapkričio 04, 2015, 12:53:17

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Naujausi tyrimai, kuriuos atliko Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūra NASA, padėjo išsiaiškinti, kad Antarktidoje pastaruoju metu atsirado daugiau ledo, nei jo buvo prarasta dėl kylančios oro temperatūros. Gauti rezultatai iš esmės prieštarauja daugumai atliktų tyrimų, įskaitant ir Jungtinių Tautų Tarpvyriausybinės klimato kaitos komisijos gautas išvadas.

Mokslinėje publikacijoje, kuri buvo išspausdinta žurnale „Journal of Glaciology", NASA mokslininkai iš Goddardo kosminių skrydžių centro kartu su inžinerijos kompanija „Sigma Space Corporation" pasiūlė naują palydovinių duomenų analizę, kuri parodė kiek netikėtus rezultatus.

Remiantis gautais duomenimis paaiškėjo, kad Antarktidoje nuo 1992 iki 2001 metų atsirado apie 112 milijardų tonų ledo. Nuo 2003 iki 2008 metų ledo prieaugis taip pat egzistavo, šiuo laikotarpiu atsirado apie 82 milijardai tonų ledo.

Tiesa, klimato pokyčius tiriantys mokslininkai perspėja, kad ši statistika nesuteikia tvirto pagrindo džiaugtis, kad globalinis atšilimas yra pasibaigęs. Iš esmės šie tyrimai parodo, kad apskaičiuoti ledynų kiekį Antarktidoje ar bet kokiame kitame regione yra išties itin sudėtinga ir tam reikia daugybės papildomų įrankių.

NASA atstovų teigimu, tai gali užtrukti keletą dešimtmečių, kol ledo tirpsmas Antarktidoje atsvertų prieaugį. Beje, gauti rezultatai ir išvados meta iššūkį dabartiniams paaiškinimams, kodėl taip drastiškai kyla bendras vandens lygis visame pasaulyje. Ekspertai iki šiol aiškino, kad tai yra dėl ledynų tirpimo Antarktidoje ir Grenlandijoje, tačiau gautos išvados šia versija verčia pradėti bejoti.

Belieka ieškoti kitų priežasčių, kas nulemia vandens lygio kilimą. Norėdami patikslinti gautus duomenis ir ieškoti atsakymų, mokslininkai jau kuria naujus įrankius, kurie padėtų atlikti mokslinius tyrimus 2018 metais.

http://launch.newsinc.com/share.html?trackingGroup=69016&siteSection=csmonitor_nws_non_sty_dynamic&videoId=26214372

alfa.lt

.L.U.T.H.O.R.

Nu taigi is visu upiu bega vanduo tai ir pakyla lygis  :-X :D

tadasas99

#2
lapkričio 04, 2015, 20:31:57 Redagavimas: lapkričio 05, 2015, 06:52:23 by tadasas99
kodel neimanomas varijantas kad gruntas sunkesnis uz vandeni ir vykstant svorio tolygiam pasiskirstymui plutoje tiesiog dalis grunto seda zemyn taip isstumdamas vandeni aukstyn, t.y. mums atrodo kad vanduo kyla nors istikruju mes krentame zemyn. tai reikstu kad vykstant sitam procesui vanduo "noretu" ar turetu padengti visa zeme, bet vandens kiekis liktu taspats, tik pasiskirstytu tolygiai, kodel taip neivyko per milijarda metu?
cia reik prisiminti tektoniniu ploksciu susidurima, teorija butu bangavimo principu, bet po kiekvieno krestelejimo kyla nauja banga, ir procesas galbut nera preciziskai stabilus, rysium su tuo ir vandens lygis zemeje. t.y. kiekvienas plokstes pakilimas panirimas turetu itakoti vandens lygi.
 cia buvo seip samokslo teorija vercianti paziureti kita kryptimi nei mums liepiama, o aplamai tai atsilimo ir kitomis globaliomis teorijomis skeptiskai ziuriu, kas del klimato tai ji stebime palygimus tik akimirka, ir kaip is to galime daryti isvadas, juk klimatui itaka daro ne tik metu laikai bet ir menulis, saule, galbut saules orbitos kelyje priartejantys kiti dangaus kunai.
 man kyla klausimai, kiek tokiu klimata itakojanciu intervalu reikia zinoti kad galetum sektdamas klimatinius svyravimus galetum garyti isvadas? ir kokio dydzio tie intervalai, i ka reiketu ziureti, ar intervalas kol zeme apskrieja apie saule, ar kol saule apskrieja apie savo orbita, ar kol pauksciu takas apskrieja  savo orbita, ar tokiu intervalu nepazystam ir todel ignoruodami juos renkames mazesnius darydami isvadas, tuomet cia panasiai kaip ziema vadinti ledynmeciu o vasara atsilimu
 p.s. kazkur skaiciau (nelb tikliai pamenu) kad temperaturos svyravimai turetu zemeje pasikartoti kazkur kas 25000m del elipsines orbitos ar kokios kitos priezasties zemei nutolstant ir priartejant prie saules, cia viena is teoriju

elteide

o kaip paaiškinti didžiojo rifo mirimą, jau užfiksuota kad per kelis lyg šimtus metų tokio dydžio mirimo laipsnio ir intensyvumo  nebūta

tadasas99

As apie tai ir kalbejau, kad galbut reiketu ne apie simtus metu o simtus tukstanciu metu kalbeti, gal tokiu mastu ziurint tas musu globalinis atsilimas pataptu tik maza dalele kazko didesnio kas yra naturalu

Linas Esu

Globalinis atšilimas ilgalaikis procesas , kurio reikšmę nustatyti galima tik tiriant , renkant informaciją ilgus dešimtmečius . Per visus pasaulio žemynus ritasi didžiausios karščio bangos , taip pat ir šalčio . Sezonai maišosi . Ir tai suintensyvėjo tik pastaruosius dešimtemčius . Tikrai keistai atrodo kai tiria tik mažiau paliestą žmogaus žemyną . Juk tai ne anomalija , o žmogaus nežabojamos industrinės taršos rezultatas . Kiekvvienas žemynas muša savo temperatūrų rekordus , geresnių tyrimų objektų negalima rasti . Komedija . Gal kitą kartą geriau vykti į mėnulį dėl klimato kaitos ? ?

elteide

Citata iš: Linas Esu  kovo 18, 2017, 17:09:24Globalinis atšilimas ilgalaikis procesas , kurio reikšmę nustatyti galima tik tiriant , renkant informaciją ilgus dešimtmečius .
mokslininkai padarė rifo analizę, išpjaustė mėginukus. dabartinis rifo balimas mirimias pagal stiprumą yra pirmas toks didelis per paskutinius 300 metų.. tai kažką jau sako

Linas Esu

Citata iš: elteide  kovo 20, 2017, 12:44:09
Citata iš: Linas Esu  kovo 18, 2017, 17:09:24Globalinis atšilimas ilgalaikis procesas , kurio reikšmę nustatyti galima tik tiriant , renkant informaciją ilgus dešimtmečius .
mokslininkai padarė rifo analizę, išpjaustė mėginukus. dabartinis rifo balimas mirimias pagal stiprumą yra pirmas toks didelis per paskutinius 300 metų.. tai kažką jau sako
Paskutiniais metais , labai daug komentarų Amerikos kongrese jog atšilimas buvo ir yra politinis žaidimas . Viskas išsipūtė nuo Al Goro kampanijos į prezidentus , įdomu kokie komentarai bus jeigu mokslininkai įrodys atšilimą moksliniais tyrimais  .

elteide

mačiau tuos grafikus , kur a la pritempti atšilimo duomenys ,netiksli statistika , kad tik įrodyt globalinį atšilimą ir maždaug gauti finansavimą... ber dabar jau yra mėginiai iš rifo, įrodantys gl.atšilimą, nejau tai ne mokslinis tyrimas?

Linas Esu

Citata iš: elteide  kovo 21, 2017, 12:50:08mačiau tuos grafikus , kur a la pritempti atšilimo duomenys ,netiksli statistika , kad tik įrodyt globalinį atšilimą ir maždaug gauti finansavimą... ber dabar jau yra mėginiai iš rifo, įrodantys gl.atšilimą, nejau tai ne mokslinis tyrimas?
Aš neesu mokslininkas ir su visa pagarba visiems šioje diskusijoje nemanau jog kas nors yra . Bet suprantu tik tiek kiek esu perskaitęs mokslinių straipsnių , literatūros . Manau jog šiuo metu yra didelė paneiva , kas yra globalinis atšilimas , o kas yra globalinis užterštumas . Tikrai norėtųsi skaityti faktus , o ne hipotezes mokslo atžvilgiu , bet dabar tenka tik spėlioti . Laikui bėgant mokslas duos atsakymų , nes ties tuo dirba , šiuo metu įžvelgiu tik hipotezes ir politinius žaidimus šia tema .

elteide

anyway labai gaila rifo.... ir įsitikinus , kad jis žuva dėl  žmogaus , tiksliau korumpuotų godžių žmonių grupės, kurie daro HARP, meteoinžinierinius ir kitokius baisius žmonijos pavergimo projektus

Linas Esu

Citata iš: elteide  kovo 23, 2017, 13:05:43anyway labai gaila rifo.... ir įsitikinus , kad jis žuva dėl  žmogaus , tiksliau korumpuotų godžių žmonių grupės, kurie daro HARP, meteoinžinierinius ir kitokius baisius žmonijos pavergimo projektus
Pavergimo ?

elteide

teip...nori mus padaryt vergais, jie kontroliuos populiaciją, pinigus, maistą, žodžio veiklos laisvę irpan....viską nori kontroliuot,juk tai akivaizdu iš to kas vyksta , kas daroma..pvz elementarus vienos valdžios siekimas kontinentuose

Linas Esu

Citata iš: elteide  kovo 24, 2017, 12:50:04teip...nori mus padaryt vergais, jie kontroliuos populiaciją, pinigus, maistą, žodžio veiklos laisvę irpan....viską nori kontroliuot,juk tai akivaizdu iš to kas vyksta , kas daroma..pvz elementarus vienos valdžios siekimas kontinentuose
kaip tai susiję su tema?

elteide

gal ir ne visai į temą,bet truputį visgi į...;]

Aukštyn