Aklas šuo pacientams įkvepia vilties

Pradėjo Benamis, rugsėjo 19, 2013, 14:06:12

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Terapijos šuo iš Niujorko, JAV, kuris apako dėl sunkios akių ligos, toliau tęsia darbą ligoninėse ir slaugos namuose, savo pavyzdžiu suteikdamas pacientams vilties.

9 metų auksaspalvio retriverio kalytė, vardu Dutchess, susirgo akies obuolio kraujagyslinio dangalo uždegimu. Dutchess teko kentėti stiprius skausmus, tad buvo nuspręsta pašalinti kalytei akis, kad ji galėtų gyventi be skausmo. „Kai lašeliai į akis pradėjo nebeveikti, vienintelė išeitis buvo akių operacija", - pasakoja auksaspalvio retriverio šeimininkas Markas Condonas.



Dutchess greitai prisitaikė prie gyvenimo be akių ir tuo nustebino ne tik šeimininką, bet ir aplinkinius. Jau praėjus savaitei po operacijos kalytė tapo žaisminga ir aktyvi, o po trijų savaičių šeimininkas nusprendė grąžinti Dutchess į „darbą". Kalytė yra apmokytas terapijos šuo, kuris lanko mokyklas, ligonines ir slaugos namus. Kartu su šeimininku ji dalyvavo ne vienoje savanoriškoje veikloje ir net buvo tapusi gyvūnų globos reklamos kampanijos veidu.

Pasak M. Condono, labiausiai Dutchess patinka žaisti su vaikais, kurie serga autizmu. Taip pat kalytė mėgsta lankytis slaugos namuose, kur ji ramiai guli ir leidžiasi glostoma, šukuojama, klausosi pacientų istorijų. Šeimininkas pasakoja, kad vyresnio amžiaus pacientai mėgsta Dutchess skaityti knygas. „Po operacijos ji dar labiau pamėgo žmonių dėmesį, todėl dirbame daugiau nei anksčiau. Matydami jos gyvybingumą ir norą gyventi, pacientai taip pat trokšta pasveikti. Jie ima iš Dutchess pavyzdį", - sako M. Condonas.



Akla kalytė netgi įkvėpė rašytoją Julia Phillips, kuri parašė knygą vaikams „A Day with Dutchess: Life Lessons from a Blind Therapy Dog", kurioje pasakojama kaip visai mažyčiais veiksmais Dutchess pakeičia neįgalių žmonių gyvenimą.

Alfa.lt

varpainis

Suo turbut pats nuostabiausias sutverimas, vien del savo prieraisumo ir atsidavimo zmogui

Aukštyn