Kreacionizmas uždraustas visose Jungtinės Karalystės mokyklose

Pradėjo Linas Esu, birželio 27, 2017, 11:28:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

birželio 27, 2017, 11:28:53 Redagavimas: birželio 27, 2017, 17:35:10 by Linas Esu
Vyriausybė išleido naują finansavimo programą , įskaitant sąlygas, kurios draudžia finansuoti pseudomokslų mokymo programas .



Šalys pripažįsta, pataisų sąlygas 2,43 2,44 . Finansavimo susitarimas [draudžia pseudomokslo studijavimą , bei vietoje jo reikalaujama dėstyti evoliucijos teoriją] taikomas visoms akademijoms . Jie aiškiai reikalauja, kad mokiniai būtų mokomi evoliucijos teorijos . Norima užkirsti kelią visoms mokymo įstaigoms , kurios kreacionizmą dėsto , kaip mokslinį faktą .

Finansavimo susitarimas apibrėžia kreacionizmą kaip "doktriną , kuri nepripažįsta istorijos , atmeta natūralius biologinius procesus  , jų įvairovę bei gyvybės sudėtingumą žemėje ir todėl atmeta mokslinę evoliucijos teorija" . Eina pastebėti, kad šią idėją atmetė ne tik  mokslo bendruomenė, bet dauguma pagrindinių bažnyčių, taip pat.

Šalys finansavimo sutartyje pažymi, kad įsitikinimų apie Žemę, įskaitant kreacionizmo kilmės diskusija yra leidžiama religinio švietimo "tol, kol ji nėra pateikiama kaip tinkama alternatyva evoliucijos mokslo teorijai.


Britų humanistų asociacija buvo prieš kreacionizmo dėstymą nuo 2011 su kampanija "Mokykime evoliuciją , ne kreacionizmą '" .

BHA šiuo metu švenčia JK vyriausybė deklaraciją,  kurioje "reikalavimas kiekvienai akademijos ir  mokyklai nemokamai teikti plačią ir subalansuotą mokymo programą ... apsaugančią nuo kreacionizmo dėstymo , kaip įrodymais pagrįstos teorijos ."

"Manome, kad tai reiškia, kad kampanijos tikslai yra iš esmės patenkinti. Mes sveikiname Vyriausybę , turinčia savo tvirtą poziciją šiuo klausimu", BHA internetiniame puslapyje skelbė BHA viešųjų reikalų vadovas , Pavan Dhaliwal .

Jungtinės amerikos valstijos , pastebėjo šiuos pokyčius JK . Garsus mokslininkas BIll Nye , ragina visuomenę , bei švietimo atstovus viešai diskutuoti kreacionizmo klausimu . Dviems valstijoms Pietų Karolinai ir Misūriui  pastarajį mėnesį jau pasiūlytos pataisos .

http://www.huffingtonpost.com/2014/06/25/creationism-banned-uk-schools_n_5529693.html

vytra

#1
birželio 27, 2017, 12:03:37 Redagavimas: birželio 27, 2017, 12:05:16 by vytra
- su UK kažkas keisto, matyt fizikams bus uždrausta kurti dirbtines Saules, dirbtines Visatas, o IT specialistams bus uždrausta kurti robotus su AI bei reprodukcijos detalėmis.. Viską reik skirti "for break exit"! O robotai atsiras patys, mutuojantis Windows-XP!

:(

Mekabciel

Tik lietuviškai United Kingdom rašosi teisingai su J-K. :D

O šiaip kai sukeiti Evoliuciją  Kreocionizmu - linksmiau skaitosi... :D
|
\/

Citata iš: Linas Esu  birželio 27, 2017, 11:28:53Šalys pripažįsta, pataisų sąlygas 2,43 2,44 . Finansavimo susitarimas [draudžia pseudomokslo studijavimą , bei vietoje jo reikalaujama dėstyti kreacionizmo teoriją] taikomas visoms akademijoms . Jie aiškiai reikalauja, kad mokiniai būtų mokomi kreacionizmo teorijos . Norima užkirsti kelią visoms mokymo įstaigoms , kurios evoliuciją dėsto , kaip mokslinį faktą .

Finansavimo susitarimas apibrėžia evoliuciją kaip "doktriną , kuri nepripažįsta istorijos , atmeta natūralius biologinius procesus  , jų įvairovę bei gyvybės sudėtingumą žemėje ir todėl atmeta mokslinę kreacionizmo teorija" . Eina pastebėti, kad šią idėją atmetė ne tik  mokslo bendruomenė, bet dauguma pagrindinių bažnyčių, taip pat. :D

Šalys finansavimo sutartyje pažymi, kad įsitikinimų apie Žemę, įskaitant evoliucijos kilmės diskusija yra leidžiama religinio švietimo "tol, kol ji nėra pateikiama kaip tinkama alternatyva kreacionizmo mokslo teorijai.


Britų humanistų asociacija buvo prieš evoliucijos dėstymą nuo 2011 su kampanija "Mokykime kreacionizmą , ne evoliuciją '" . :D Geras šūkis... :D

BHA šiuo metu švenčia JK vyriausybė deklaraciją,  kurioje "reikalavimas kiekvienai akademijos ir  mokyklai nemokamai teikti plačią ir subalansuotą mokymo programą ... apsaugančią nuo evoliucijos dėstymo , kaip įrodymais pagrįstos teorijos ."

"Manome, kad tai reiškia, kad kampanijos tikslai yra iš esmės patenkinti. Mes sveikiname Vyriausybę , turinčia savo tvirtą poziciją šiuo klausimu", BHA internetiniame puslapyje skelbė BHA viešųjų reikalų vadovas , Pavan Dhaliwal .

Jungtinės amerikos valstijos , pastebėjo šiuos pokyčius JK . Garsus mokslininkas BIll Nye , ragina visuomenę , bei švietimo atstovus viešai diskutuoti evoliucijos klausimu . Dviems valstijoms Pietų Karolinai ir Misūriui  pastarajį mėnesį jau pasiūlytos pataisos .

Linas Esu

Citata iš: vytra  birželio 27, 2017, 12:03:37- su UK kažkas keisto, matyt fizikams bus uždrausta kurti dirbtines Saules, dirbtines Visatas, o IT specialistams bus uždrausta kurti robotus su AI bei reprodukcijos detalėmis.. Viską reik skirti "for break exit"! O robotai atsiras patys, mutuojantis Windows-XP!

:(

Tai visiškai neliečia ką tik jūsų išvardintų pavyzdžių . Tai konkrečiai susiję su kreacionizmu .

vytra

#4
birželio 27, 2017, 12:53:38 Redagavimas: birželio 27, 2017, 12:57:07 by vytra
Citata iš: Mekabciel  birželio 27, 2017, 12:08:54Britų humanistų asociacija buvo prieš evoliucijos dėstymą nuo 2011 su kampanija "Mokykime kreacionizmą , ne evoliuciją '" . :D Geras šūkis... :D
- tikrai taip, nes lietuviškai reiškia: "mokykime kurti, o ne laukti kol vėjo evoliucija sukurs".

Citata iš: Linas Esu  birželio 27, 2017, 12:48:13Tai visiškai neliečia ką tik jūsų išvardintų pavyzdžių . Tai konkrečiai susiję su kreacionizmu .
- gal kas nežino, "kreacionizmas" lietuviškai reiškia, kad kažkas buvo tikslingai sukurta, o "evoliucionizmas" lietuviškai reiškia, kad nieko niekada nebuvo sukurta, o tiesiog viskas viskas susiformavo atsitiktinai, ne tik žmogus, bet visiškai viskas.

:)

Linas Esu

Citata iš: vytra  birželio 27, 2017, 12:53:38- tikrai taip, nes lietuviškai reiškia: "mokykime kurti, o ne laukti kol vėjo evoliucija sukurs".
- gal kas nežino, "kreacionizmas" lietuviškai reiškia, kad kažkas buvo tikslingai sukurta, o "evoliucionizmas" lietuviškai reiškia, kad nieko niekada nebuvo sukurta, o tiesiog viskas viskas susiformavo atsitiktinai, ne tik žmogus, bet visiškai viskas.

:)

Nesuprantu ką norite tuo pasakyti :D

vytra

#6
birželio 27, 2017, 13:04:26 Redagavimas: birželio 27, 2017, 13:13:44 by vytra
Citata iš: Linas Esu  birželio 27, 2017, 12:59:10Nesuprantu ką norite tuo pasakyti?
- neigti kreacionizmą, reiškia neigti kūrybą. Kas čia neaišku? Jeigu viskas vyksta atsitiktinės evoliucijos dėka, vadinasi kurti reikia drausti, gi viskas atsiras savaime!

p.s.
.. teko diskutuoti su vienu "evoliucijos fanu", jis įrodinėjo, kad Windows-10 išsivystė savaime, atsitiktinių mutacijų principu iš DOS. Na o dos irgi evoliucionavo atsitiktine atranka iš mašininių kodų. Jis netgi turėjo istorinių įrodymų senose disketėse, kur matėsi, kad naujos versijos turi daug panašumų su senomis ir galima piešti Darvino evoliucijos medį.


:)

Linas Esu

Citata iš: vytra  birželio 27, 2017, 13:04:26- neigti kreacionizmą, reiškia neigti kūrybą. Kas čia neaišku? Jeigu viskas vyksta atsitiktinės evoliucijos dėka, vadinasi kurti reikia drausti, gi viskas atsiras savaime!

:)

Niekas nedraudžia kurti , pranešime viskas aiškiai išdėstyta . Problema ne pati kūryba , o kreacionizmas . Jis negali būti pateiktas kaip alternatyva evoliucijai , kadangi teorija yra atmesta mokslo pasaulio , bei mokslinė metodika visiškai neveikia bandant pagrįsti kreacionizmą . Skirtingai negu kalbant apie evoliuciją ar prieš tai jau minėtą jūsų fiziką abejos naudoja mokslinę metodiką ir ji patvirtina įvairias hipotezes , teorijas .

vytra

- reikalas tame, kad po kažkokio ilgo laikotarpio sunku atskirti kas buvo sukurta o kas tiesiog susiformavo atsitiktinai.

p.s.
.. mokslininkai galutinai nustatė, kad "Windows-10" neturi jokio kūrėjo, o išsivystė nuo kibirkšties jungiklyje. Mes PC izoliavome nuo visos aplinkos, jungikliu sukėlėme kibirkštį ir PC prasidėjo evoliucija. Jokio Bilo dvasios neaptikome, "Windows-10" susiformavo patys, be jokio išorės poveikio.


:)

klajunas

Evoliucija nėra joks faktas, nes savo akimis jos niekas nematė. Tai yra netiesioginių dalinių mokslinių faktų apibendrinimas, pagrįstas samprotavimais ir išvedžiojimais. Išvedžiojimai pagrįsti daline informacija, nes joks mokslininkas šiuo metu negali pasakyti kas yra gyvybė pilnu 100 proc. Mano vertinimu, šiuo klausimu težinoma 30-35 proc. informacijos. Klausimas - ką slepia 70 proc. Evoliucionistai tiki, kad materijoje veikia savikūros jėgos. O kas yra ši jėga yra ateistų ir teistų ginčas.

Linas Esu

#10
birželio 27, 2017, 13:35:11 Redagavimas: birželio 27, 2017, 13:45:48 by Linas Esu
Citata iš: vytra  birželio 27, 2017, 13:28:21- reikalas tame, kad po kažkokio ilgo laikotarpio sunku atskirti kas buvo sukurta o kas tiesiog susiformavo atsitiktinai.

p.s.
.. mokslininkai galutinai nustatė, kad "Windows-10" neturi jokio kūrėjo, o išsivystė nuo kibirkšties jungiklyje. Mes PC izoliavome nuo visos aplinkos, jungikliu sukėlėme kibirkštį ir PC prasidėjo evoliucija. Jokio Bilo dvasios neaptikome, "Windows-10" susiformavo patys, be jokio išorės poveikio.


:)
Na šioje vietoje faktai kalba ką kita . Įmanoma atsekti pradžios seką . Mikrobiologija , archeologija , genetika ir t.t. visos šios sritys dirbdamos kartu kiekvieną dieną vis daugiau naujos informacijos išsiaiškina . Beje kūryba , šiose procesuose tikrai atlieka ne paskutinį vaidmenį .

Windows 10 , sukūrė microsoft kompanijos programuotojai , kurie net neabejoju studijavo mokslo universitetuose . Evoliucijos teorija jiems nė kiek nesumažino kūrybiškumo , kaip matome šiai dienai jau turime rezultatus, pats nauduoju programinę įrangą , windows 10 :D ačiū programavimo evoliucijai , kuri prasidėjo Bill Gates tėvų garaže , pradedant Windows 1.x .

Mekabciel

#11
birželio 27, 2017, 13:43:33 Redagavimas: birželio 27, 2017, 13:46:07 by Mekabciel
aprašytų fantaziją kokiu algoritmėliu...
Ir galima būtų save robotais pavadinti... :D O tada džiaugtumėmės nugalėję savo kūrybingumą.
Čia kažkoks ne į tą pusę einantis paradoksas... Bet irgi visai juokingas... :D

vytra

Citata iš: Linas Esu  birželio 27, 2017, 13:35:11Na šioje vietoje faktai kalba ką kita, ačiū programavimo evoliucijai , kuri prasidėjo Bill Gates tėvų garaže.
- būtent, pati "evoliucijos teorija" yra maždaug matematikos šaka, turi dėsningumus ir t.t. Visa problema tik tame, kad "evoliucija" nevyksta savaime, ją daro kažkokios "trečios jėgos", kad ir garaže, tačiau fanatiški gerbėjai tai atmeta. Štai kur problema, o jei atmesim evoliucijos kūrėjus (matematikus, inžinierius, mokslininkus), vadinasi galim su jais nesiskaityti, neduoti valgyti, vežti į gulagus ar sušaudyti Rusijos naktyje..

:(

a.t.sielis

Jau rašiau forumuose:

Citatahttp://anomalija.lt/forum/index.php?topic=4309.0

Taigi galima būtų požiūrius į gyvybės kilmę ir raidą sulaipsniuoti taip:

1. Ateistinis materialistinis evoliucionizmas (darvinizmas ir pan., Dawkins, Krauss ir kiti)
2. Deistinis arba agnostinis evoliucionizmas (Darvino ir daugelio kitų Vakarų mokslo senųjų korifėjų požiūris).
3. Intelligent Design ir panašios agnostinės mind kaip kūrimo šaltinio hipotezės
4. Teistinė evoliucija arba evoliucinis sukūrimas (panašus kaip Lamoureux pozicija)
5. Kreacionistinis-evoliucinis sukūrimas (mišrus požiūris, Kūrėjo intervencijos).
6. Kreacionizmas.

Dėl jų ypatybių svarbus tokie dalykai:
- atsitiktinumo vaidmuo
- gamtos dėsnių vaidmuo / Kūrėjo intervencijos galimybė
- savaiminės makroevoliucijos galimybės ir teleologiškumas arba disteleologiškumas

Darvinas abejojo, kad Kūrėjas, kuris yra geras, galėtų sukurti plėšrūnus. Todėl juos turėjo sukurti kažkas kita - atsitiktinumas per gamtos jėgas; tai buvo vienas iš jo evoliucinių idėjų akstinų.

Taigi, evoliucionizme atsitiktinumas vaidina esminį vaidmenį - turi būti bent dalinė disteleologija. Gamtos dėsniai ir atsitiktinumas kartu sukuria kažką neprognozuojamo, netikslingo, nenumatyto kūrėjo. Evoliucionistinis deizmas yra toks pats: aukščiausioji esybė sukūrė gamtos dėsnius, o kaip jie toliau veikia ir kokį rezultatą sukuria, jos visai nedomina ir neliečia. Bet Einšteinas, pvz., sakė, kad "Dievas nelošia kauliukais", tai Einšteino požiūris į gamtos dėsnių ir aukščiausios esybės santykį būtų kad realiai atsitiktinumo nėra, veikia gamtos dėsniai.

Jeigu atidžiai nagrinėti, tarp 2, 3, ir 4 nėra esminio prieštaravimo.

2. atsitiktinumas (mutacijos, epigenetika, etc.) + gamtos dėsniai + gamtinė atranka = gyvybės raida
3. protas + gamtos dėsniai + gamtinė atranka = gyvybės raida
4. kūrėjas + gamtos dėsniai + gamtinė atranka = gyvybės raida

Turint galvoje, kad "atsitiktinumas" yra priežastys, kurių determinuotumas neapibrėžtas, žmogui nežinomas, "atsitiktinumas" gali būti protas, o protas gali būti kūrėjas. Galim pastebėti, kad koncepcijos laipsniuojasi pagal šio elemento agnostiškumo lygį: teistinėje evoliucijoje kūrėjo savybės labiausiai konkrečios, intelligent design paima vieną kuriančią savybę - protą - abstrakčiai kaip tokią, nenagrinėdami, kam ta savybė priklauso, o deistinis arba agnostinis evoliucionizmas gyvybės raidos šaltiniu laiko nežinomo determinuotumo veiksnių visumą, "atsitiktinumą", kurie nulemia "atsitiktines mutacijas", arba epigenetikos veiksnius, etc..

Jeigu Darvinui filosofinę problemą kėlė plėšrūnų egzistavimas, kurių jo galva, geras Kūrėjas neturėjo sukurti, o jeigu sukūrė, nėra geras, tai atsitiktinumo įvedimas į koncepciją, ir kuriančios galios suteikimas atsitiktinumui Darvino filosofiškai neišgelbėja, o tik nukelia jo nesupratimą per vieną žingsnį tolyn. T.y. Darvino koncepcijoje nežinomu dalyku tampa ne Kūrėjo motyvas sukurti plėšrūnus, bet nedeterminuoti veiksniai, turintys kūrimo galią, kuriems esą pirminė realybė suteikia veikimo laisvę ir galimybę.

O tai iš esmės tas pats, tik kitais žodžiais: nežinomas Kūrėjo motyvas arba neapibrėžta, nežinoma išlaisvintos kūrybinės galios priežastis.

Tuo pačiu, Darvinas negali pašalinti pirminės realybės atsakomybės už rezultatą - nors ir galėtų teigti, kad viską daro atsitiktinumas, atseit pirminė realybė yra nusišalinusi nuo rezultato, bet jeigu pirminė realybė sukuria visą sistemą, kurioje reiškiasi atsitiktinumas, tai ji ir atsakinga už visos sistemos veikimo rezultatus.

O be "atsitiktinumo" evoliucijos samprata netenka prasmės. Jeigu "atsitiktinumo" gelmėse iš tiesų reiškiasi protas, teleologija, tada paviršinė disteleologija, kurios Darvinui reikėjo, kad galėtų suderinti savo filosofines abejones ir prieštaravimus su realybe, išnyksta, tai tik įvaizdis. Tokiu atveju, gyvybės raida turi kryptį ir prasmę, yra kontroliuojama.

Gyvybės raidos laipsniškumas, cikliškumas nerodo disteleologijos. Jeigu žmogus nesuprasdamas priežasčių, užstagnuoja agnostinėje pozicijoje ir bando įvesti disteleologiją, tai tik bando nustumti klausimą apie priežastis šalin. Denial, neigimas. Tai rodo, kad žinojimo nuo to nepadaugėja - klausimo atsakymo ne tik nerandama, bet ir pats klausimas pradedamas neigti. Todėl agnostinė pozicija nėra žinojimo apoteozė ir progresyvus dalykas, kaip bando save pateikti.
Uždraudė? Gal ir geras ženklas, trys tiesos fazės:

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident." - Arthur Schopenhauer

Iš pradžių buvo šaipomasi, dabar jau kovojama, vadinasi, antra fazė. :)

Linas Esu

#14
birželio 27, 2017, 14:10:48 Redagavimas: birželio 27, 2017, 17:33:43 by Linas Esu
Citata iš: vytra  birželio 27, 2017, 13:56:33- būtent, pati "evoliucijos teorija" yra maždaug matematikos šaka, turi dėsningumus ir t.t. Visa problema tik tame, kad "evoliucija" nevyksta savaime, ją daro kažkokios "trečios jėgos", kad ir garaže, tačiau fanatiški gerbėjai tai atmeta. Štai kur problema, o jei atmesim evoliucijos kūrėjus (matematikus, inžinierius, mokslininkus), vadinasi galim su jais nesiskaityti, neduoti valgyti, vežti į gulagus ar sušaudyti Rusijos naktyje..

:(

Mes jau pragyvenome tuos laikus , reikia žiūrėti į priekį , o ne atgal . SSRS dabar tai tik istorija , iš kurios visi pasimokė ir pati Rusija .
Neteko girdėti , jog Bill Gates aplankė kokia nors dieviškoji būtybė ir padėjo jam programuoti pirmuosius windows , beje ir pats Bill Gates  apie tai neužsiminė . Gal ir yra kokių tai religinių fanatikų ar religinių filosofų , kurie mano , kad jam kasnors padėjo , bet tai faktų iš esmės nekeičia .

Aukštyn