Ar bijote to kas laukia musu po mirties?

Pradėjo Benamis, rugsėjo 09, 2011, 16:17:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas

Nežinau kaip jūs, bet aš tai nebijau, nes viskas išsijungia ir tu nei keliauji į dangų nei kur nors kitur.Nėra ten ko bijoti. Atsakau į klausimą ar bijote to kas mūsų laukia po mirties.

TinSoldier

#46
kovo 03, 2012, 12:59:49 Redagavimas: kovo 03, 2012, 13:12:40 by TinSoldier
Citata iš: Jonas  kovo 01, 2012, 21:10:20
Na, kad nelabai, nelabai čia tie tavo išvedžiojimai man prie širdies...
Aš suprantu, jog šiame pasaulyje, šioje vietoje, šiuo momentu esu ne šiaip sau.. Aš esu čia tam, kad patirčiau meilę, džiaugsmą, ramybę ir padaryčiau ką galiu geriausio dėl pasaulio ar bent jau aplinkinių žmonių gerovės, kad ir be tų ezoterinių/metafizinių ar kitokių išvedžiojimų..
Aš nelaukiu mirties, perėjimo į kitą "lygi", nes suprantu, jog čia ir dabar yra geriausias "lygis", kuriame tik galiu būti...
Jeigu norėčiau mirti - nebūčiau net gimęs.
Čia būti yra mano paties pasirinkimas.. Gyvenimas yra pasirinkimas...


Įdomi filosofija :) Dar pora dalykų noriu sužinot. Sorry, jei kažką ne taip supratęs būsiu. Įsčiose miręs kūdikis pats pasirinko tokį dalyką, ar ne?

Citata iš: Jonas  kovo 01, 2012, 21:10:20vaikas miręs motinos įsčiose - būtent tai ir turėjo patirti, nes galbūt, toks ir buvo jo pasirinkimas sielų pasaulyje<...>


Taigi, pats gyvenimas ir koks tas gyvenimas(jei galima pasirinkti mirtį dar net negimus), mes pasirenkame, ar ne? Ar galėtum į akis merdėjančiam iš bado vaikui, netekusiam savo namų ir tėvų, pasakyti: "toks buvo tavo pasirinkimas"? Ir kad tai geriausia, ką jis gali turėti? Kad jis to nusipelnė?

Ar, pvz, Breiviko siela pasirinko gyvenimą vien tam, kad išskerstų kuo daugiau žmonių? Jei mes visi esame homogeniška sąmonė, jei mes visi esame viena, kodėl taip skiriasi žmonės? Kodėl tu čia atėjai padaryti kažką gero pasauliui, o Breivikas paskersti žmonių? Na taip, jis irgi galvojo, kad daro gerą darbą, bet, tuomet, kodėl taip skiriasi suvokimai?

Ir aš neklausiu, kaip yra. Žinau, kad negali to atsakyti. Klausiu tik kaip tu manai.

EDIT: Taip pat, tokia filosofija visai pateisina ir suteikia prasmę savižudybėms, ar ne? Jei aš ant muiluotos virvės pasikabinsiu, reikš, kad man būtent to ir reikėjo, kad tokia buvo mano gyvenimo prasmė? Jei aš dabar norėčiau nusišauti, aš tai ir turėčiau padaryti, nes, galbūt, būtent tam ir pasirinkau gyvenimą - kad nusišaučiau?

2012

Oh, senai nerasiau. Bet kai trukstelsiu tai turbut nepatikesit.

Mire man brangus zmogus, teko su juo bendrauti ilgai esant jam givam, ir daug rupintis butent kad butu palaidotas kaip priklauso. Ir ka as pastebejau, kas mane sujaudino ar nustebino. Ogi nieko  :(

Jokiu dvasiu, jokiu sielu, mistisku sapnu, jokiu siurpuliuku per kuna, nieko kas bent arti butu zodzio "antgamtiska", tai turbut reiketu pasakyti kad uzteks jum sapaliot ir svajoti kaip mazi vaikai, laikas suaugti  :(

Benamis

2012, mano uzuojauta, kas del artimo zmogaus, taciau turetum bent del vieno dalyko dziaugtis.

Nuo senoves kalbama, kad jeigu mirusysis niekam nesisapnuoja, jokiu kaip tu sakai "antgamtisku" dalyku nedaro tai reiskia viena - jog jo siela be jokiu sunkumu surado kelia i "ana" pasauli ir jam nereikia gyvuju pagalbos... Nors man ir ne 15 ir ne 20, taciau kazkodel siais zodziais tikiu :-\

2012

Turbut tiketum ir kaledu seneliu jeigu tai butu parasyta wikipedijoje, istikro esu nusimines ir gan skeptiskai nusiteikes pries tuos visus pasakorius kurie cia svaigsta apie visokias sviesas tunelio gale. Viskas yra daug paprasciau ir maziau romantiska. Bet, zmogus nebutu zmogus jeigu nepakeltu sau uodegos ir nepadaritu is saves kazko auksciau uz kitus gamtos sutverimus.

Benamis
Girdejau ir kita teorija, kalbejau su zmogum kuris irgi palaidojo savo artima. Uzvedziau tema apie tai, ka mes kalbame butent dabar, apie gyvenima po mirties. Sakau ar tiki? ir kodel tiki? sako: "sapnavau, sapnavau ji ir kalbejausi sapne, jis sake kad viskas grazu gamta ir laukai, tik nera nei vieno namo".

Manau kas tikejo tai ir toliau tikes, o kas buvo mokslo zmogus bus ir toliau toks, as tik pasidalinau savo mintim kurios yra gyvenimiska praktika, o ne kazkur perskaityta.  :(

Benamis

Tai, kad mano mintys kurias parasiau buvo ne kazkur perskaitytos. Cia pasidalinau informacija kuria daug kas perduoda is kartos i karta :)

Anyway, kiekvienas pasirenka kuom tiketi, o kuom ne. Kai kurie tiki, jog po mirties nieko nera. Zmogus issijungia ir tuom viskas pasibaigia. Kai kurie tiki, kad mirtis, tai tik pradzia kazko mums nesuvokiamo.

Asmeniskai man, priimtiniau yra tiketi, kad po mirties visgi musu kazkas laukia :-\

Jonas

CitataĮsčiose miręs kūdikis pats pasirinko tokį dalyką, ar ne?


Na galima sakyti, jog taip. Sakau, galbūt jam tiek laiko pabūti fizinėje erdvėje ir tereikėjo.

CitataAr galėtum į akis merdėjančiam iš bado vaikui, netekusiam savo namų ir tėvų, pasakyti: "toks buvo tavo pasirinkimas"? Ir kad tai geriausia, ką jis gali turėti? Kad jis to nusipelnė?


Ne, aš jam to tikrai nesakyčiau, aš stengčiausi jam padėti kaip tik begalėčiau...
Jo kaip ir kiekvienos šioje žemėje įsikūnijusios sielos pasirinkimas buvo gyventi, jis tai ir patyrė.

CitataAr, pvz, Breiviko siela pasirinko gyvenimą vien tam, kad išskerstų kuo daugiau žmonių? Jei mes visi esame homogeniška sąmonė, jei mes visi esame viena, kodėl taip skiriasi žmonės? Kodėl tu čia atėjai padaryti kažką gero pasauliui, o Breivikas paskersti žmonių? Na taip, jis irgi galvojo, kad daro gerą darbą, bet, tuomet, kodėl taip skiriasi suvokimai?


  Nemanyčiau, jog Breiviko siela pasirinko gyvenimą žemėje todėl, kad žudytų žmones.. Mes visi juk kartais klystame, jis ir suklydo, nuėjo iš kelio.
Žmonės skiriasi (yra taip sakant "blogis" ir "geris"), todėl, kad priešingu atveju nevyktų dvasinis, fizinis ar kitoks tobulėjimas, evoliucija, tada būtų stagnacija.

CitataTaip pat, tokia filosofija visai pateisina ir suteikia prasmę savižudybėms, ar ne? Jei aš ant muiluotos virvės pasikabinsiu, reikš, kad man būtent to ir reikėjo, kad tokia buvo mano gyvenimo prasmė? Jei aš dabar norėčiau nusišauti, aš tai ir turėčiau padaryti, nes, galbūt, būtent tam ir pasirinkau gyvenimą - kad nusišaučiau?


Su tavo sugalvotais išvedžiojimais gal ir pateisina. Niekas nepateisina savižudybės. Nėra tokios priežasties, kuri būtų teisinga tam, kad atimtum iš paties savęs gyvybę ir gyvenimo džiaugsmą..

DEMAN

Ne nebijou nes as zinou jog visi kada nors mirsim ;) :P

ateivis

As tai nebijau, nes tikiu, kad jeigu is tiesu egzistuoja dangus i ji pateksiu kadangi gyvenime nesu niekam nieko blgo padares. Tik idomu ar tas pomirtinis gyvenimas yra, nes nenoreciau numires visai isnykti ir, kad butu amzina tamsa, nwa net miego metu tamsu nera. Arba galimas toks variantas, kad mirtis tai lyg amzinas sapnas is kurio pabusti neimanoma, o mes net galime nesuprasti, kad mireme. Atsiprasau uz rasybos klaidas, nes rasyti su lieciamuoju ekranu melabai patogu.

TinSoldier

Citata iš: ateivis  balandžio 12, 2012, 21:54:17
As tai nebijau, nes tikiu, kad jeigu is tiesu egzistuoja dangus i ji pateksiu kadangi gyvenime nesu niekam nieko blgo padares.<...>


Nesirūpink, dar suspėsi padaryti :)

Benamis

Citata iš: TinSoldier  balandžio 12, 2012, 23:20:50
Nesirūpink, dar suspėsi padaryti :)


Kas tiesa tas ne melas ;DDD

Citata iš: ateivis  balandžio 12, 2012, 21:54:17
As tai nebijau, nes tikiu, kad jeigu is tiesu egzistuoja dangus i ji pateksiu kadangi gyvenime nesu niekam nieko blgo padares.<...>


O gal jau padarei tik pats to nesuvokei? :)

ateivis

Na priklauso nuo to kas pagal Dievo isakymus yra nodeme. Jeigu kada ir ka blogo padariau nesuvokdamas tai juk pagal biblija yra tai mazytei nuodemei atpirkti skaistytkla .siaip tai zmones kurie lengvas nuodemes netycia kada padare ir to neatsimena tai Dievas atleidzia. Juk duokliu nemokejimas baznyciai ir jos nelankymas nodeme nera?

neuronas

Na norėdamas prisidėti prie šios temos, pareiškiu, kad visiškai sutinku su Jono samprotavimu ir man keistas ir nesuprantamas nario 2012 požiūris, iš kur tas toks piktumas ant kitaip mąstančiųjų ir ką tuomet toks skeptikas veikia šitam forume?

Vytautas

Kas bus po mirties manau malonumas su tuo kas vyksta gyvenime  :) . Gal ir ne į temą nuoroda, bet bendram supratimui http://www.youtube.com/watch?v=WNBA3lMO1y0&feature=player_embedded#!

Benamis

Dekui uz nuoroda Vytautai ;) Butinai paziuresiu. Gaila tik, kad tokie dokumentiniai filmai dazniausiai buna rusu kalba, o daug zmoniu rusu k. nemoka :-\ Kazin, kodel niekas i lietuviu nevercia ... ;/

Aukštyn