Kaip atpažinti psichopatą

Pradėjo Creative, birželio 11, 2017, 01:58:05

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Creative

Klinikinis gydytojas, psichiatras Robertas D. Hare yra sukūręs psichopatų atpažinimo sąrašą, kuriuo siekiama įvertinti žmonių, įvykdžiusių nusikaltimą, būklę.

Tačiau šis sąrašas dažnai pasitelkiamas ir tuomet, kai reikia nustatyti diagnozę žmonėms, demonstruojantiems tam tikrus psichopatams būdingus bruožus.

Dauguma psichiatrų apibrėžia psichopatus kaip plėšrūnus, naudojančius žmones savo tikslams pasiekti. Jie pasitelkia asmeninį žavesį, apgaulę, smurtą ir kitus metodus - bet ką, kad tik pasiektų savo tikslus. Išmokite atpažinti psichopatus padedant šiam sąrašui ir, žinoma, savo asmeninei intuicijai.

Išorinis žavesys. Specialistai mano, jog psichopatai po simpatiška ir malonia kauke slepia šaltą išskaičiavimą.

Išpūstas savęs suvokimas. Psichopatai dažnai galvoja, kad jie yra protingesni ir galingesni nei yra iš tikrųjų.

Nuolatinės stimuliacijos poreikis. Tyla ir ramybė - tai ne psichopato bruožai. Jiems reikia nuolatinių pramogų ir aktyvumo.

Patologinis melavimas. Psichopatas meluoja dėl menkiausios priežasties, jis klaidina žmones nereikšmingu melu ir didelėmis išgalvotomis istorijomis.

Skirtingi manipuliavimo lygiai. Visiems psichopatams būdingas gudrumas, jie pajėgūs priversti daryti žmones tuos dalykus, kurių šiaip niekada nedarytų. Psichopatai gali sukelti kaltės jausmą, naudodami jėgą ir kitus manipuliavimo metodus.

Kaltės jausmo nebuvimas. Vienas esminių psichopato bruožų - kaltės jausmo ar sąžinės graužimo nebuvimas.

Emocionali reakcija. Psichopatai demonstruoja labai silpną emocinę reakciją į mirtį, traumas, sužeidimus ar kitus įvykius, kurie turi sukelti didesnį atgarsį.

Gailesčio nebuvimas
. Psichopatai yra bejausmiai ir savęs su ne psichopatinio elgesio žmonėmis nesieja.

Parazituojantis gyvenimo būdas. Psichopatai dažnai gyvena kitų žmonių sąskaita.

Stebėkite žmogaus elgesį. Kontrolinis R. D. Hare sąrašas apima tokius tris elgesio parametrus: blogai kontroliuojamas elgesys, palaidas seksualinis elgesys, ankstyvos elgesio problemos.

"Psichopatai yra manipuliavimo mūsų emocijomis ir nepasitikėjimu meistrai, jie verčia galvoti, kad jie yra „vargšai, nuskriausti žmonės".

Aptarkite tikslus. Psichopatai turi nerealius ilgalaikius tikslus: arba tikslų nėra visai, arba jie yra nepasiekiami, nes padiktuoti per didelio pasitikėjimo savimi jausmo.

Atsakomybės vengimas.
Psichopatas niekada nepripažins, kad buvo neteisus, padarė klaidą ar klaidingai galvojo.

Daugybė santuokų. Jeigu žmogus turėjo daug trumpalaikių santuokų, tikimybė, kad jis psichopatas, išauga.

Nusikaltimai nepilnametystėje.
Daugybė psichopatų jau paauglystėje padaro kokį nusikaltimą.

Nusikalstamas universalumas.
Psichopatams gali pavykti išvengti bausmių už nusikaltimus, net jeigu jie buvo pagauti. Nusikalstamas lankstumas yra vienas iš psichopato atpažinimo bruožų.

Nuskriausto žmogaus įvaizdis. Psichopatai yra manipuliavimo mūsų emocijomis ir nepasitikėjimu meistrai, jie verčia galvoti, kad jie yra „vargšai, nuskriausti žmonės". Taip jie sumažina mūsų budrumą ir padaro mus pažeidžiamus, kad galėtų toliau išnaudoti. Jeigu toks psichologinis elgesys dar būna pastiprinamas netinkamu elgesiu, tai akivaizdžiai byloja apie tikrąją šio žmogaus prigimtį.

Atkreipkite dėmesį, kaip šis žmogus elgiasi su kitais žmonėmis. Psichopatai linkę maldauti, žeminti, kankinti, tyčiotis ir net fiziškai atakuoti (kraštutiniu atveju, net nužudyti) žmones, kurie įprastai jiems negali būti naudingi, pavyzdžiui, pavaldiniai, fiziškai silpnesni, vaikai, pagyvenę asmenys ir net gyvūnai, ypač pastarieji. Atsiminkite žinomą Artūro Šopenhauerio posakį „Negali būti geru tas, kuris žiaurus su gyvūnais".

Patarimai

Tikėkite savo instinktais ir intuicija. Jeigu jūs galvojate, kad žmogus turi psichopatams būdingų bruožų, laikykitės nuo jo atokiau. Toks žmogus gali jumis manipuliuoti ar įtraukti į santykius, kurie suteiks tik skausmą.

Perspėjimas

Nereikia apibūdinti žmogaus psichopatu tik dėl to, kad jis jums nepatinka ar turi kelis bruožus iš šio sąrašo. Diagnozuoti psichopatą gali tik psichiatrai ar kvalifikuoti specialistai, dirbantys psichiatrijos srityje.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/gyvenimas/naujiena/savijauta/kaip-atpazinti-psichopata-1030-649639

elteide

viskas išsamiai...
nors gal šių 3 užtenka diagnozuot tokį
Išpūstas savęs suvokimas. Psichopatai dažnai galvoja, kad jie yra protingesni ir galingesni nei yra iš tikrųjų.
Kaltės jausmo nebuvimas. Vienas esminių psichopato bruožų - kaltės jausmo ar sąžinės graužimo nebuvimas.
Atsiminkite žinomą Artūro Šopenhauerio posakį „Negali būti geru tas, kuris žiaurus su gyvūnais".

kiskis

O kokios profesijos be politikos dar tinka psichopatam ? :D

Creative

#3
birželio 11, 2017, 19:20:58 Redagavimas: birželio 11, 2017, 19:53:40 by Creative
Citata iš: kiskis  birželio 11, 2017, 13:12:35O kokios profesijos be politikos dar tinka psichopatam ? :D
Kai kurių įmonių direktoriai gali būti tie patys psichopatai.

Edit: Dar gali būti pardavėjai (pardavimų vadybininkai) kai kurie. Kažkur internete dar mačiau video su psichoanalitiku kuris buvo labai panašus į jį.

Linas Esu

#4
birželio 11, 2017, 21:35:03 Redagavimas: birželio 11, 2017, 21:36:55 by Linas Esu
Citata iš: elteide  birželio 11, 2017, 12:59:53viskas išsamiai...
nors gal šių 3 užtenka diagnozuot tokį
Išpūstas savęs suvokimas. Psichopatai dažnai galvoja, kad jie yra protingesni ir galingesni nei yra iš tikrųjų.
Kaltės jausmo nebuvimas. Vienas esminių psichopato bruožų - kaltės jausmo ar sąžinės graužimo nebuvimas.
Atsiminkite žinomą Artūro Šopenhauerio posakį „Negali būti geru tas, kuris žiaurus su gyvūnais".

Neužtenka tik trijų kriterijų , kitu atveju visi vaikščiotu su baltais bilietais . Net jeigu ir atitinka daugelis iš išvardintų bruožų , būtina atlikti testus . Nes tai gali būti paprasčiausiai trumpalaikė depresija , o gal net lengvesnė šizofrenijos forma . Atsakomybės vengimas , gailesčio nebuvimas kai kuriais atvejais tinka prie šiu diagnozių .

Beje psichopatija negydoma . Šia nepagydoma " liga " dažniausiai susergama vaikystėje , dėl sunkių emocinių traumų . Fiziniai galvos sutrenkimai irgi turi didelę reikšmę . Už galesičio nebuvimą , empatiją kitiems žmonėms , atsakinga tam tikra smegenų dalis . Jeigu ji pažeista , gali prarasti šią sveikam žmogui priklausančią funkciją .

elteide

tai gal įdėk, Linai, kokį testą ir čia ..:)

Linas Esu

Citata iš: elteide  birželio 14, 2017, 13:10:21tai gal įdėk, Linai, kokį testą ir čia ..:)
Lietuvių kalba nieko nėra panašaus internete , bet anglų paieškosiu

Aukštyn