Badavimas

Pradėjo Sleeping_angel, vasario 11, 2014, 20:26:50

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vytautas

Citata iš: Sleeping_angel  vasario 11, 2014, 21:07:22
Ar daugiau?
Kol kas esu tik domėjimosi stadijoje. Ar jūs gėrėte paprastą vandenį? Skaičiau, kad geriau gerti vandenį iš versmės.
Ar tą savaitę, kai gėrėte sultis, jūsų sveikata pagerėjo, ar buvo taip pat sunku, kaip ir pirmą savaitę?

Badaujant daugiau kaip savaitę jau reikia statytis klizmą. Todėl ir pasirinkau savaitės terminą. Vandenį gėriau skiestą per puse mineraliniu vandeniu. paprastas vanduo bent man tiesiog nesigėrė. Pradėjus gerti vaisių sultis savijauta jaučiamai pagerėja. Bent man geriant sultis buvo toks jausmas tarsi vien jomis ir galėčiau visą laiką gyventi. Tiesa vėlesniais badavimo kartais vaisus valgiau vietoj sulčių gėrimo.
Bendrai badauti vandeniu galima iki mėnesio laiko. Bent taip teigė mano rastas šaltinis. Taunytė badaudavo po dvi savaites. Visai neblogai ir viena diena. Net nepajauti.  :)

Skunk

Bent jau aš, nepavalgęs visą dieną, niekaip naktį neužmigčiau, kas prisidėtų prie organizmo alinimo dvigubai.

Vytautas

Savotiškai viskam reikia "pribręsti". Organizmas pats pasako kad to jam reikia. Su miegu atvirkščiai bent man viskas buvo labai gerai. Tiesiog po antros dienos badavimo pradeda jaustis silpnumas. Bet nepasakyčiau kad dėl to neįmanoma dirbti. Tas žmogus kurio badavimo techniką skaičiau mėnesį laiko badavo JAV gindamasis mokslinį darbą. Praktiškai žmogui teko net kelias paras nemiegoti dėl darbo krūvio. Badavimo mintis paprasta organizmas pradeda doroti visokias nuosėdas.

Monologue

Dar galima paskaitinėti Polio Brego literatūrą

Sleeping_angel

Citata iš: Druwis  vasario 11, 2014, 22:57:25
O šiaip ilgiausiai 3 dienas esu nevalgęs :D

O po tų trijų dienų maistą kaip nors ribojai ar valgei taip pat, kaip iki badavimo?

Citata iš: Skunk  vasario 11, 2014, 23:05:35
Aš nesuvokiu kaip dieną išbūt be maisto, ką jau čia kalbėt apie badavimą savaitę!  :D

Šiais metais badavau du kartus po vieną dieną. Pirmą kartą buvo sunkiau, buvo šeštadienis ir nelabai kuo turėjau užsiimti. Antrą kartą badavau pirmadienį. Gal dėl to, kad darbo diena, o gal dėl to, kad organizmas kažkiek jau priprato, buvo lengviau :)

Citata iš: Supera  vasario 11, 2014, 23:11:31
aš manau numirčiau po kokių dviejų dienų, o dar kaip specialiai, kai negalima tai visi skanumynai akis bado :D

Taip net įdomiau, nes pradedi pastebėti, kaip tave valdo protas. Realiai, atrodo, valgyti net nenori, bet vis prisimeni, kaip viskas skanu. Todėl net apima azartas mesti sau iššūkį :)

Citata iš: Skunk  vasario 12, 2014, 13:53:21
Bent jau aš, nepavalgęs visą dieną, niekaip naktį neužmigčiau, kas prisidėtų prie organizmo alinimo dvigubai.

Mane vakare kaip tik prie miego pradėjo traukti. Be to, sapnavau sąmoningą sapną, kuris dar labiau privertė pagalvoti apie badavimo naudą :)

.L.U.T.H.O.R.

Po to, kitą dieną, sultis gėriau ir minkštą maistą valgiau, dėl viso pikto ^^

nereikalinga

Aš tai griežta prieš badavimus,ypač silpnumo pojučius.Man tai nenormalu.

Master

O aš už. Tai yra prigimtinis instinktas.Kodėl susirgus dingsta apetitas? Ir būtent taip gydosi gyvūnai. Apsivalyti yra gerai.  Per savaitę pabadauti kartą per dieną yra rekomenduotina. Išsivaloma nuo toksinų, pailsi organizmas. Per 3 badavimo dienas susireguliuoja gi, o per savaitę išvalomas visas organizmas. Ir velniškai daug ligų išgydoma paprasčiausiu maisto apribojimu. (:
Priedo stiprinama valia, apribojami troškimai. Tai pakelia žmogų dvasiškai.

nereikalinga

#23
vasario 13, 2014, 14:25:01 Redagavimas: vasario 13, 2014, 14:29:31 by nereikalinga
matyt aš būsiu prieš tik dėl to ,kad ir taip nesu "daugiavalgė" :) Bet kaip minėjau silpnumo pojūčiams išvis nepritariu. O apsivalymai šiokie tokie reikalingi valgantiems nesaikingai,persivalgantiems,valgantiems daugiau nesveiko maisto,ir taip toliau.Nes ir taip aišku ,kas būna tokiems besaikiems su sveikata.

Master

Štai failiukas bendram išprusimui ;)

pi

Labai daug galėčiau papasakoti apie badavimą iš savo patirties. Su vandeniu ilgiausias etapas (buvo dar 7, 10, 14 d.) - 21 d. (Stolešnikovo metodas). Trumpai: rezultatas - toks energijos antplūdis, jog teko pradėt valgyt dėl to, kad kaip nors ją tam kartui nusodinčiau, nes nežinojau, kur dėt.
Visgi badavimas su vandeniu nepalyginamas su badavimu be vandens: http://govorusha.com/books/suhoe-golodanie-po-leonidu-schennikovu
Jei kam pasirodys įdomu, galėsiu smulkiau papasakot.

Benamis

Citata iš: pi  vasario 17, 2014, 19:36:47
Jei kam pasirodys įdomu, galėsiu smulkiau papasakot.


Tai zinoma papasakok smulkiau. Nes man tai galvoje netelpa kaip pas zmones atsiranda jegu/energijos antpludis nevalgant :-\

Sleeping_angel

Man irgi įdomu :D
Citata iš: pi  vasario 17, 2014, 19:36:47
Visgi badavimas su vandeniu nepalyginamas su badavimu be vandens

Tai be vandens geriau? O kiek tuomet ilgiausiai galima badauti? Kaip paskui grįžti prie normalaus maisto? Tiek dienų, kiek buvo badauta, geriant sultis?
Beje, po bado ar buvo taip, kad norisi pakeisti mitybą, kažko (pvz. dalies nesveiko maisto) atsisakyti?

pi

Pasistengsiu rytoj prisėdus asmenines patirtis kiek plačiau aprašyt. Be vandens viskas vyksta trigubai greičiau ir kitaip, nei su vandeniu. Ščennikovo knygoj rekomenduojama 11 dienų (maksimumas čia, esu išbuvus kartą tiek, bet šiaip nuo 7-tos dienos prasideda ekstremalumai. Iki 7-tos man asmeniškai be vandens gal net lengviau, nei su vandeniu, nes niekas skrandžio neerzina ir apie jokias klizmas nereik galvot). Ir išėjimas iš badavimo trumpesnis. Nors kaip tik jis sunkiausia viso proceso dalis.
Visgi pagrindinis sau pačiai atradimas buvo, kad ne tokios jau ir teisingos tradicinės medicinos žinios apie žmogaus kūno galimybes: juk ten savaitė be vandens jau laikoma mirtina riba. Visgi, manau, svarbiausia išmokti pačiam girdėti savo kūną ir nieko nedaryti be jo sutikimo (t.y. nepulti badauti, kol tebekankina baimė, jog tai pakenks. Tada tikrai ir pakenks).

nereikalinga

#29
vasario 18, 2014, 08:42:21 Redagavimas: vasario 18, 2014, 08:44:23 by nereikalinga
O tai nekenkia organizmui be vandens ? Juk dehidratuoja organizmas,oda. Išvis kas veikiama kasdienybėje jei dar pavyksta ir be vandens ? Negana to juk kitais būdais išeina skysčiai iš organizmo,kad ir prakaitu. Įdomu būtų po tokių badavimų pasidaryti tyrimus,ką vistik daro badavimai organizmui. Turbūt nuo vieno badavimo dar nekažką . Vat iš smalsumo. O kokia po badavimų pasekmė  ,ypač vandeniu jau gerokai vėliau, brandžiam amžiui ( senatvėje ) ?

Aukštyn