Miego paralyžius

Pradėjo unco, sausio 26, 2012, 19:49:23

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

unco

Miego paralyžius - žmogaus kūno paralyžius, ištinkantis REM miego fazėje. Tai natūrali kiekvieno žmogaus kūno funkcija, kurios tikslas - neleisti žmogui fiziškai judėti sapnavimo metu. Žmogui sapnuojant, smegenys į raumenis siunčia nervinius impulsus, todėl siekiant, kad raumenys nejudėtų, šie impulsai blokuojami. Miego paralyžius dažniausiai baigiasi žmogui prabudus, o kartais ir prabudus reikia palaukti kelias sekundes ar ilgiau, kad būtų galima pajudinti galūnes.
Žmonės, prabudę ir pirmą kartą patiriantys šį jausmą, dažnai ima šiam paralyžiui priešintis ir supanikuoja. Jei prabudus, jaučiamas paralyžius, specialistai rekomenduoja jam nesipriešinti, nes tai tik dar labiau kelia baimę ir stipriną paralyžiaus jausmą.

Miego paralyžiaus metu gali ištikti įvairios haliucinacijos, pasireiškiančios vaizdais, garsais arba jausmais. Šios haliucinacijos yra labai tikroviškos ir gali žmogų įbauginti. Būtent dėl šių haliucinacijų, kai kurių mokslininkų teigimu, žmonės tikina buvę pagrobti ateivių, matę vaiduoklius ir kitus reiškinius.

(vikipedija)




Taigi tokia tema  :) Gal kas esate patyrę?

Benamis

Idomi tema :)

Man asmeniskai patirti neteko, taciau pasakojo mano pazystamas kuris tai buvo patyres, jog tai LABAI nemalonus jausmas. Tiesa vaizdiniu haliucinaciju neturejo, o tik garso.

Vienas is zinomiasiu Johno Henrio Fuselio paveikslu sia tema:


paragraf 78

O aš taip iki šiol nesuprantu ar vienas nutikimas buvo miego paralyžius ar ne.
Prabudau, negalėjau pajudėti nes kažkas buvo lyg ir užgulęs mane. Jaučiau kad kažkas stovi. Norėjau uždegti šviesą, bet negalėjau to padaryti. Bandžiau šaukti kambarioką, bet negalėjau nė graso išleisti. Tada pradėjau melstis mintyse ir viskas atsileido. Tada įsijungiau šviesą ir visą naktį negalėjau užmigti

unco


Insomnia, mano pažįstamai panašiai nutikę buvo, nors ir labai seniai. Pasakojo, kad pabudus negalėjo pajudėt, jautė spaudimą. Girdėjo kaip virtuvėj mama vaikšto, tačiau negalėjo fiziškai jos pakviest. Žodžiu, ir tik nusiraminus pagaliau pajudino koją.


Asasinas

#4
sausio 26, 2012, 20:11:16 Redagavimas: sausio 26, 2012, 22:04:42 by Asasinas
Tai čia kažkas panašus į lunatizmą ar ne? Aš pats esu rodos patyręs lunatizmo poveikį kelis kartus. :)

paragraf 78

Ne, nepanašu. Lunatizmo atveju žmogus vaikšto miegodamas, miego paralyžius būna pabudus (na techniškai jis vyksta miegant, tačiau mus dominanti sritis yra jo tęsimasis jau pabudus. Lunatikuojantis asmuo vaikšto, turbūt todėl kad nesuveikia miego paralyžiaus refleksas

Benamis

Citata iš: insomnia  sausio 26, 2012, 19:59:53
O aš taip iki šiol nesuprantu ar vienas nutikimas buvo miego paralyžius ar ne.
Prabudau, negalėjau pajudėti nes kažkas buvo lyg ir užgulęs mane. Jaučiau kad kažkas stovi. Norėjau uždegti šviesą, bet negalėjau to padaryti. Bandžiau šaukti kambarioką, bet negalėjau nė graso išleisti. Tada pradėjau melstis mintyse ir viskas atsileido. Tada įsijungiau šviesą ir visą naktį negalėjau užmigti


insomnia, pagal tavo aprasyma ir pagal kitus pasakojimus tai cia tau buvo ti[cenzūruota]as miego paralyzius :)

paragraf 78

Matai, jei nebūtų kitų įvykių kurie buvo tokie patys jau gerokai pabudus ir pajudėjus, o kūną surakindavo kelioms dienoms. Jei kažkas nebūtų bandęs lysti į mano kūną su metalo džeržgesiu, jei tai būtų pavienis tuo metu vykęs dalykas, tada laisvai pasakyčiau kad tai buvo miego paralyžius. Bet tokie įvykiai kartojosi ne vieną ir ne du kartus. Ir kaip sakiau, ne visada tai būdavo tik prasibudus.

Benamis

Citata iš: insomnia  sausio 26, 2012, 22:09:44
...o kūną surakindavo kelioms dienoms.


Cia suprasti tiesiogiai? :o Kraupoka :-\

paragraf 78

#9
sausio 26, 2012, 22:15:53 Redagavimas: sausio 26, 2012, 22:18:36 by insomnia
Aha, vaikščiodavau susisukęs visas, kalbėti galėjau tik pro sukąstus dantis, nes net žandikaulį buvo sunku pajudinti. Šiaip malda padėjo. Dabar jau kokia 10 metų ramu. Niekas nepuola.
Šiaip tie visi išgyvenimai sakyčiau buvo magijos pasekmė. Greičiausiai taip ir yra.
Tai gi, kaip ir sakiau, tas pavienis atvejis norisi tikėti jog yra miego paralyžius, bet negaliu būti šimtu procentų tikras

unco

Man pats miego paralyžius atrodo labiau dvasinis nei fizinis dalykas. Čia lyg koks sąmoningas sapnavimas, kurį norint pasiekt turi išlaikyt vidinę pusiausvyrą.

paragraf 78

Aš atvirkščiai sakyčiau, kad tai labiau fizinis išgyvenimas, nes tu būni pabudęs, tik tavo motorinės funkcijos nespėjo laiku įsijungti.

OKULTISTE

Žinau ir aš tą nemalonumą, kai yra sąmoninga būsena, be fizinių traumų, bet niekaip neina valingai pajudėti... Na kaip pasakojo (pvz.: girdima aplinka, kaip tave apkalba, nes mano, jog miegi ar kaip)... Tai man "atsibusti" irgi padėjo malda...

Beelzebub

Vieną kartą tai patyriau, gal prieš 2-3 mėn. Tada dar nieko nežinojau apie miego paralyžių, tai tikrai labai išsigandau.

Tiesiog miegojau ir staiga pabudau vidury nakties. Bet kai atsimerkiau, aplink viskas galima sakyt vos ne sukosi, atrodė, kad svaigsta galva ir kažkas mane lygtai traukia/siurbia ir jaučiau labai stiprų siaubo/baimės jausmą. Aš iškart aiškiai supratau, kad tikrai nemiegu, bet atrodė, kad aš kažkokiam kitam bute, visi baldai buvo kitokie (turbūt haliucinacija trumpa). Po poros sekundžių supratau, kad aš tikrai savo kambaryje, visi baldai staiga atsirado ir buvo vietoje. Bet tas šlykšus baimės/siaubo jausmas buvo toks stiprus, sunku net paaiškinti. Atrodė, lyg kokie ateiviai man smegenis tuoj iščiulps :-\ Rimtai, atrodė lyg kažkas trauktų į viršų. Bandžiau judėti, šaukti, bet nė krustelti neišėjo, bandžiau visaip rankas pajudinti, atrodė, kad mane tiesiog suparalyžavo. Visa tai truko apie 30 sekundžių maždaug (net nežinau kiek tiksliai). Buvo tikrai labai nemalonu, neįsivaizduoju, kaip įmanoma ištverti tą jausmą ilgesnį laiką.

Hekate

Kai kurių iš jūsų pasakojimai man primena anomalijoje skaitytą straipsny: http://anomalija.lt/2011/05/annelieses-michel-istorija/
Ir šią vieta: "1968 metais prieš šešioliktąjį merginos gimtadienį po vienos nakties Anneliese negalėjo pajudėti, jautė lyg kas ją spaustų prie lovos su didele jėga, buvo sunku kvėpuoti.""  :-\

Aukštyn