Buvau pagrobtas atevių?

Pradėjo Tadpole, liepos 27, 2017, 01:09:30

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Seenk

Sudomino tai, kad ir telefono baterija išsikrovė. Buvo ir man taip vieną kartą, bet nedrįstu teigti, kad tai susidūrimas su nežemiškomis būtybėmis.
Vieną vakarą vedžiojau šunį, jau buvo sutemę, netoli 12 nakties, kelias tuščias, aplink tyla. Iš kart pasakau, jog telefono baterija buvo 74%, pamenu puikiai. Staiga taip per širdį nudūrė, lyg kažkas atsitikę būtų, lyg kokią blogą žinią išgirdus. Pasijutau, lyg kelyje esu ne vienas, atrodo kažkas stebi, tai ėmiau skubėti namo tempdamas šunį. Šuo stabtelėjo prie medžio, suirzęs, kad čia jį tempiu namo jau, tad teko palaukti kol jis reikalus atliks, o tuo tarpu akys savaime į dangų pažiūrėjo. Dažnai žiūriu į dangų, tikrai, bet nebuvo tekę matyti žvaigždės(jai taip ją galima pavadinti) kuri blykčiotų melsva, netgi elektrine spalva, o galiausiai pradingtų. Net nupurtė dabar prisiminus. Neiškenčiau, paėmiau šunį ant rankų ir kone bėgt pradėjau namo. Grįžau, puoliau prie lango žiūrėti į dangų vėl ar nėra kažko panašaus, tačiau dangus buvo apniukęs, supratau, kad žvaigždžių nė nebuvo ir negalėjo būti. Tai kas ten po velnių buvo? Atsidarau telefoną norėdamas draugui apie tai mestelt žinią, ir žinot ką? Baterija 4%. Jokių problemų su telefonu nebuvo, ir dabar neturiu jų. Baterija atlaiko puikiai....

pilkasai

Tiesiog esu priverstas rasyti kaip skeptikas (nors toks neesu) ar veikiau kaip kritikas.

 Tadpole, tokiu kaip Jusu istoriju milijonai, ty daug daug MILIJONU, panasiu, identisku ir skirtingu, ji tokia ir liks jei Jus kaip ir dauguma, melojate arba nesileisite, kad Jus patikrintu, tai veikiau tik irodys sios istorijos farsa. Juk ar sunku kuomet yra tuom uzsiimantys asmenys, leisti patikrinti sia istorija, kuomet Jums tai nieko nekainuoja? Gal but Jus ir visi kiti gautume nors kokiu apciuopemesniu rezultatu, nei eiline pasakele nete, negi Jums paciam tai nerupi? Ir aplamai, kam idomi Jusu tapatybe? Jus ministras ar prezidentas? o ir siu tapatybes iki skausmo neidomios. Taigi sprestgi jums Tadpole judesim i prieki ar Jusu pasakojimas pasimes tarp daugybes kitu niekad normaliai netirtu ir priskirtu prie melagingu kliedasiu...

Ps nesupykit uz sarkazma tik kad siame fronte jau labai ilga laika nieko naujo ir apciuopiamo.

Tadpole

Suprantu ir Jus, kad mano istorija skamba neįtikinamai. Jeigu perskaityčiau ką nors panašaus, reaguočiau taip pat. Tik supraskite, kad kiekvienas žmogus skirtingas. Vienas eina į pažintis ir nežinomų žmonių susitikimus lengvai, kitas, toks kaip aš introvertas apskritai neina. Net nežinau kas man siūlo susitikimą. Ar čia anomalijos atstovai, ar čia tiesiog žmonės iš interneto kurie domisi tokiais reiškiniais... Lengva spręsti kai toks dalykas atsitiko ne Jums.

Šiaip ar taip kitą sav. sužinosiu ką man pasakys psichoterapeutas. Jeigu paaiškės, kad man reikalingas gydymas, tikrai nuo to neišsisukinėsiu sakydamas, kad aš esu blaiviai mąstantis žmogus. Parašiau čia tik dėl to, nes daugiau neradau kur galėčiau parašyti :)

O kas liečia žmoną, tai bent šiek tiek nuotaiką pakelėt :) Dar nuo mūsų draugystės pradžios žinojo, kad mėgstu stebėti dangų, kažkada ir kartu važinėjo. Čia tik paskutiniaisiais metais aš vienas žvaigždes stebiu :)

Ačiū už atsakymus ir nuomones ir nepykit jeigu pasirodė, kad aš čia tiesiog šaipausi. Taip tikrai nėra.

Dar kartą dėkui.

rutulys

Tadpole, Jūsų žodžiai neskamba kaip ligonio kliedesiai. Neparašėte, ar neieškojote gumbų ant galvos, gal kas taip savotiškai pajuokavo: prisėlino iš nugaros ir sudavė per galvą? Dėl vieno atvejo neverta sunerimti dėl savo sveikatos, juolab, kad pasitikrinote ir esate ramus, jog Jūsų galvoje nėra auglių. Net dėl dviejų tokių atvejų nevertėtų sunerimti dėl savo sveikatos.

Jei kreipsitės į jausmų tramdyklą, jau vien pats ligos ieškojimas, gydytojui pasirodytų pakankama priežastimi pradėti gydyti Jūsų nerimą, juolab kad iš Jūsų parašymų, gali susidaryti įspūdis, kad nebesugebate susitelkti ties kasdieniais dalykais ir galvojate tik apie nepaaiškinamus reiškinius - net aplinkiniai pastebėjo Jūsų pasikeitimą. Jausmų tramdykloje gali bandyti jus nuraminti gal net Jus atbukinti, kad primirštumėte šį savo gyvenimo įvykį ir dėmesį nukreiptumėte į kitus dalykus.

Tai kas su Jums vyksta, mano galva nėra jokia liga, nemanau, kad po metų ar dviejų vis dar taip stipriai domėsitės šiais dalykais, o šalutinė pasekmė gali likti gal net visam gyvenimui - įjunkimas kaip į kvaišalus į tokias svetainės kaip ši anomalija. Tokią priklausomybę gydyti vaistais man atrodo yra ganėtinai kvaila.

Jei visgi, kreiptumėtės į jausmų tramdytojus, tai būtinai išsiklausinėkite apie visus skiriamų vaistų šalutinius poveikius. Ten paprastai vyksta katės-gydytojo su pele-ligoniu žaidimai, nors pagal įstatymus gydytojai neturėtų nieko slėpti nuo savo lankytojų. Jei pasitaikytų koks slapukas iš karto patarčiau jį pakeisti.
Tramdyklų vaistai yra neįtikėtinai prasti. Ten net skiriami kiti vaistai, kad pašalintų pirmųjų vaistų šalutinį poveikį. Jei nebūsite budrus galite nusivažiuoti iki tokios būsenos, kai būna sunkų susikaupti ir perskaityti bent vieną knygos skyrių, jaučiamas didelis nerimas, arba net gali suprastėti regėjimas, tik neskubėkite pirkti akinių, verčiau nustoti vartoti tokius vaistus ir viskas palaipsniui savaime atsistato.
Perspėjimas: gana pavojinga tokiems "gydytojams" rodyti "ožius" savo nepasitenkinimą, jie gali pradėti Jūs tramdyti visą likusį Jūsų gyvenimą. Laikoma, kad dvasinės ligos nepagydomos. Pas tokius tramdytojus reiktų kreiptis, tik jei tikrai labai to reikia, kai Jums Jūsų būsena trukdo gyventi. Žymiai saugiau būtų kreiptis į psichologą, kuris negali Jūsų gydyti pasitelkęs vaistus.

Tadpole, jei kas rašo, kad jiems nerūpi Jūsų vardas, tai jie paprasčiausiai meluoja. Jūsų įvykis kai kam bado akis, ir vienas mėgstamiausių tokių veikėjų užsiėmimas yra tokių liudininkų kaip Jūs gyvenimų narstymas, siekiant įrodyti, kad esate paprasčiausias melagis ar trolis-juokdarys.

San IL

CitataTadpole, jei kas rašo, kad jiems nerūpi Jūsų vardas, tai jie paprasčiausiai meluoja. Jūsų įvykis kai kam bado akis, ir vienas mėgstamiausių tokių veikėjų užsiėmimas yra tokių liudininkų kaip Jūs gyvenimų narstymas, siekiant įrodyti, kad esate paprasčiausias melagis ar trolis-juokdarys.
Na man asmeniškai liudytojų vardai tikrai nėra svarbūs, daug svarbesnis dalykas, kad tiriant jų istorijas galima rasti patikimesnių įrodymų tiek dėl NC egzistavimo, tiek dėl liudijimo patvirtinimo - o nepriklausomų žmonių (kuo daugiau - tuo geriau) nepriklausomos išvados kaip tik labiausiai ir nervina trolius, nes tada tampa daug sunkiau užgęsinti tokias istorijas.

 O dėl psichiatrų - pilnai sutinku, geriau nueiti pas psichologą, jeigu ta patirtis iš tikrųjų vargina, - tai vadinama potrauminio streso sindromu. Nes kitaip lengvai atsidursi beprotnamyje su tokiomis istorijomis.

Creative

Citata iš: San IL  liepos 30, 2017, 17:47:19O dėl psichiatrų - pilnai sutinku, geriau nueiti pas psichologą, jeigu ta patirtis iš tikrųjų vargina, - tai vadinama potrauminio streso sindromu. Nes kitaip lengvai atsidursi beprotnamyje su tokiomis istorijomis.
Į beprotnamį niekas dabar nesiunčia, nebent artimieji pradėtų nerimauti dėl būsenos, bet ir tai be sutikimo neįleis, net gydyti be sutikimo negali.

Psichoterapeutas yra nebloga išeitis kad ir brangoka bet vis delto nemanau ar padės, nebent pakels saviverte, pasitikėjimą savimi, bet čia irgi priklauso nuo terapeuto, gali ir nuliudinti...

rutulys

#21
liepos 30, 2017, 19:48:34 Redagavimas: liepos 30, 2017, 20:01:08 by rutulys
Creative, Jūs, tikriausiai, turėjote omenyje psichologus? Klausimas būtų kitoks, Tadpoliui užtektų patvirtinimo, kad jis ne ligonis iš tokius dalykus išmanančio žmogaus. O dėl leidimo, taigi pats Tadpolius jau pasiruošęs gydytis, aklai pasitikėdamas gydytojais-tramdytojais. Psichoterapeutai ne gydo, jie tramdo.

Prieš kreipiantis į psichoterapeutus, siūlyčiau pažiūrėti "Skrydį virš gegutės lizdo".

Creative

Citata iš: rutulys  liepos 30, 2017, 19:48:34Creative, Jūs, tikriausiai, turėjote omenyje psichologus? Klausimas būtų kitoks, Tadpoliui užtektų patvirtinimo, kad jis ne ligonis iš tokius dalykus išmanančio žmogaus. O dėl leidimo, taigi pats Tadpolius jau pasiruošęs gydytis, aklai pasitikėdamas gydytojais-tramdytojais. Psichoterapeutai ne gydo, jie tramdo.
Psichhologai gali prakonsultuoti. Psicoterapeutai nežinau ką gali dažniausiai lenda į vidų gyliau, bet kad tramdytu man nevisai aišku, nebuvau sutikus tokio ne vieno nors ir patirties pas psichoterapeuta turiu manęs tikrai netramdė. Galvoju kad psichiatrai gali tramdyti su savo vaistais bet ir tai nežinau...

rutulys

#23
liepos 30, 2017, 20:09:12 Redagavimas: liepos 30, 2017, 20:27:20 by rutulys
Mano supratimu šioje srityje tėra dviejų atmainų gydytojai: psichologai ir psichoterapeutai. Gal juos kartu galima pavadinti ir senoviškai psichiatrais, nesu tikras.
Psichoterapeutai viską tramdo, visokias baimes, pakilimus. Jie pirmiausia siekia savo ligonius įvesti į prislėgimo būseną, o tada jau "žino" ką daryti, kaip gydyti tokius ligonius, nors tai nebeišgydoma, taip prislėgtiems žmonėms gan sunku prisitaikyti prie aplinkos. Taip apgydyti ligoniai, paprastai, nekelia jokių grėsmių aplinkiniams.

Creative

#24
liepos 30, 2017, 20:29:47 Redagavimas: liepos 30, 2017, 23:39:31 by Creative
Citata iš: rutulys  liepos 30, 2017, 20:09:12Mano supratimu šioje srityje tėra dviejų atmainų gydytojai: psichologai ir psichoterapeutai. Gal juos kartu galima pavadinti ir senoviškai psichiatrais, nesu tikras.
Psichoterapeutai viską tramdo, visokias baimes, pakilimus. Jie pirmiausia siekia savo ligonius įvesti į prislėgimo būseną, o tada jau "žino" ką daryti, kaip gydyti tokius ligonius, nors tai nebeišgydoma, taip prislėgtiems žmonėms gan sunku prisitaikyti prie aplinkos.
MAno žiniom yra (kažkur jau rašiau):

1. Psichiatrai - tie kurie išrašo vaistus
2. Psichologai - konsultuoja žemiškom temom ir daro asmenybės tyrimus
3. Psichoterapetai (nykstanti rušys) - mažai kas žinoma ką jie daro nes įvairių sričiu yra (geštaltterapeutai, psichoanalitikai, kognityviniai terapeutai ir dar gal kažkokie yra. Lietuvoj populiacija maža- reiktų į raudonąją knygą įrašyti ). Taip pat yra vadinami psichologai-psihoterapeutai arba psichiatrai-psichoterapeutai (šitie gali ir išrašyti vaistus)

Aš kai pas psichoterapeuta ėjau vieną kartą apsiverkiau ir daugiau nebeverkiau ten nes reakcija psicoterapeuto buvo tokia kad galvoju nereikėjo ma verkti nes atrode nežino ką su tuo daryti :D bet čia tik mano patirtis, kurios nepasakosiu.


Man atrodo kad tavo žinios šiektiek pasenusios, dabar gydomosiuose įstaiguose tera psichologai kurie daro tyrimus ir konsultuoja ir psiciatrai kurie gave tyrimu rezultatus išrašo vaistus. Psicoterapeutai jau atskiras derinis nepriklausomas nuo ligoniniu. Dažniausiai pasientai pas psichoterapeutus ateina jau turėdami kažkokią bėdą todėl nebūtina viską daryti pačiam psichoterapeutui, žmonės patys jau šneka apie tai todėl ir prislegta nuotaika būna (čia dažniausiai).

Edit: Atsiprašau dabar žiūriu kad netaip parašiau. psichoterapeutai priima ir klientus kurie nežino kas jiems yra.

Bet čia mes gerai offtopinam :D

pilkasai

Mazdaug tokio atsakymo-atmaskes ir tikejaus, sekmes pas psihologus jie tikrai tau viska "isaiskins"

San IL

#26
rugpjūčio 05, 2017, 12:02:58 Redagavimas: rugpjūčio 05, 2017, 12:07:37 by San IL
Ši istorija man nuo pat pradžių kėlė nemažai įtarimo, būtent dėl to ir pasiūliau atlikti realų tyrimą, kurio buvo atsisakyta. O šiandien man paskambino geras bičiulis ir, tikriausiai, padėjo visišką tašką šioje istorijoje. Štai ką jis man pasakė:

 Liepos 14 dieną, tose apylinkėse prie Visagino, buvo debesuota. Koks astronominis stebėjimas gali būti vykdomas per debesis? Aš pats patikrinau duomenis:

https://www.wunderground.com/history/wmo/26633/2017/7/14/DailyHistory.html?req_city=Utena&req_state=UT&req_statename=Lithuania&reqdb.zip=00000&reqdb.magic=1&reqdb.wmo=26633
https://www.wunderground.com/history/wmo/26633/2017/7/15/DailyHistory.html?req_city=Utena&req_state=UT&req_statename=Lithuania&reqdb.zip=00000&reqdb.magic=1&reqdb.wmo=26633

Duomenys iš Utenos stoties, 50km nuo Visagino. Buvo ir debesys ir rūkas naties metu.

 Tačiau kiti dalykai man irgi nesueina:

 Pranešimas parašytas liepos 27d, ketvirtadienį. Aprašomas įvykis vyko liepos 14d. penktadienį:
CitataLiepos 14 kaip visuomet nuvažiavau toliau nuo miestų šviesų, kad galėčiau patyrinėti dangų.
Nors antram poste rašo, kad nebežino kada tiksliai:
CitataTaip, tai buvo užpraeitą savaitgalį, tik nepamenu kada tiksliai važiavau ar penktadienį ar šeštadienį.
Tuomet, apie pirmadienį (17d) jam pradeda ryškėti prisiminimai:
 
CitataPo kelių dienų galvoje vis pradėjo mirgėti kažkokie atsiminimai.
Ir jau sekantį pirmadienį (24d) žmogus jau turi pasidaręs kompiuterinę tomografiją (kaip suprantu):

CitataŠį pirmadienį atlikau smegenų tomografiją, nes jau buvau išsigandęs, kad gal koks navikas. Tačiau nieko blogo nerado.
Nežinau, kaip Visagine, bet Vilniuj, net jeigu savo pinigais, be gydytojo siuntimo perki tomografiją, kažin ar per tokį trumpą laiką įmanoma suspėti ją padaryti, dėl eilių. Visagine yra tik vienas tomografas, Visagino ligoninėje, privačių įmonių man ten rasti nepavyko infopuslapiuose, o artimiausias kitas tomografas - Utenos ligoninėje.

 Ir dar reikia sugalvoti, kad tai gali būti smegenų navikas, o ne kitos bėdos. Abejoju ar astronomas savaraniškai užsiima medicinine diagnostika ir nori pats mokėti už radiologines procedūras, todėl tikrai jį turėjo nukreipti jo šeimos gydytojas, su įtariama diagnoze ir siuntimu nemokamam tyrimui. Nors man asmeniškai toks pirmas gydytojo žingsnis atrodo keistokas, pirmiausia pacientas turėtų būti siunčiamas neurologams, pirma turėtų sekti fizinis paciento ištyrimas ir laboratoriniai tyrimai, smegenų navikai dažnai turi ir daugiau simptomatikos, o tomografija būtų atliekama vėliau, jau radus už ko užsikabinti, kad patvirtinti diagnozę.

 Bet prisipažinsiu, kad tikslių neurologų algoritmų tokiam atvejui nežinau, tačiau dar pasidomėsiu, pasiklausiu.

Skubi galvos KT galėjo būti padaryta nebent jeigu tą pačią dieną po įvykio jį į ligoninę būtų atvežusi greitoji pagalba. Po savaitės atvejis nebelaikytinas skubiu ir pačiam nuvažiavus į ligoninę tai nebūtų laikoma būtinaja pagalba ir pacientui tektų pačiam susimokėti už tyrimus.

 Jeigu žmogui pirmadienį ėmė ryškėti prisiminimai, tuomet pirmos mintys apie tomografiją turėjo atsirasti bent antradienį-trečiadienį. Viskas užtrunka: užsirašyti pas šeimos gydytoją, gauti siuntimą tomografijai, tuomet registruotis tomografijai ir atlaukti eilėje, padaryti tomografiją ir sulaukti radiologo išvadų. O čia žmogus už savaitės nuo įvykio jau viską turi.

 Žinoma viską galima nuneigti, bet man pasirodė keistoka.

Tadpole

Sveiki dar kartą. Dėkoju visiems už atsiliepimus. Tikriausiai ne tiek daug ir mistikos mano istorijoje. Pakalbėjau su keliais medikais ir galiausiai teko man pripažinti, kad smegenys iškrėtė man "pokštą". Kelias savaitės iki įvykio darbe turėjau labai daug darbo, tad tikriausiai persidirbau ir viskas susidėjo į vieną krūvą.

Kas liečia automobilio akumuliatorių, telefoną ir pan. tai kaip gydytojai paaiškino, to galėjo tiesiog net nebūti. Visai įmanoma, kad viską tiesiog nesąmoningai išsigalvojau, t.y. to net nenorėdamas. Taip pat pasakė, kad žmonės įvairiai reaguoja į stresą, tad tai, jog atsidūriau visai kitoje vietoje negu buvau labai lengva paaiškinti. Galėjau užsnūsti ir kūnas lunatizmo būsenoje šiek tiek "prasivaikščiojo". Stresas gali iššaukti lunatizmą net pas tuos žmonės, pas kuriuos lunatizmas niekada nepasireikšdavo.

Dabar geriu medikamentus, tad viskas stabilizavosi, prisiminimai dingsta, sapnų nesapnuoju.

Tai tiek ;)

Creative

Prigavo tave skeptikai :D tai ką parašei pavadinčiau BS (Bull Shit). Ant tiek pritraukta kad vaje vaje :D Na kaip nori. Nes tas įvykis dar ilgai gulėtu galvoje ir neduotu tau ramybės normaliai gyventi.

Tadpole

Kaip paaiškėjo mano įvykis niekuo neišskirtinis jeigu vertinsime visumą. Suprantama, man kaip individui gali atrodyti, kad ir Žemė iš po kojų slysta, bet po bendravimų su medikais išėjau su gera nuotaika, nes pasirodo, mano pasakojimas ir "atsiminimai" yra dar visai vaikiški. Ten ne tokių istorijų jiems žmonės pripasakoja :D Džiugina, kad man nieko rimto. Mažiau darbo ir vaistų pagalba greitai turėčiau "susitvarkyti galvą" (jeigu taip galima išsireiškti). Dabar pats skaitau ir juokiuosi iš savo pradinių minčių :) Bet kaip sakoma, gyveni ir mokaisi.

Aukštyn