Kūdikiai su trijų asmenų DNR – jau netrukus?

Pradėjo _Anonimas_, birželio 29, 2013, 23:49:29

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

_Anonimas_



Didžiosios Britanijos vyriausybė pirmoji pritarė prašymui atliekant dirbtinį apvaisinimą kūdikio embrioną sukurti iš trijų asmenų DNR, praneša BBC.

Šiais metais Didžiojoje Britanijoje bus parengti įstatymų projektai, o dėl jų galutinių versijų parlamentas tikriausiai balsuos 2014 metais.

Ekspertai teigia, kad dirbtinis apvaisinimas naudojant trijų asmenų DNR gali padėti panaikinti sunkias mitochondrijų ligas, kurias motina genetiškai perduoda kūdikiui. Mitochondrijos yra ląstelių dalys, kurios gamina energiją ir kurias kūdikiai paveldi iš motinų. Vienas iš 6 500 kūdikių gimsta su mitochondrijų defektu.

Dėl šio sutrikimo jų ląstelėms trūksta energijos, ir tai pasireiškia raumenų silpnumu, aklumu, širdies nepakankamumu, o ekstremaliausiais atvejais - ir mirtimi.

Tyrimai rodo, kad, tikrosios motinos mitochondrijas pakeičiant donorės, galima užkirsti kelią tokioms ligoms. Manoma, kad per metus šiuo apvaisinimo būdu galėtų pasinaudoti iki 10 porų.

Po tokio apvaisinimo gimęs kūdikis turėtų trijų asmenų DNR - daugiau nei 20 tūkst. genų jis gautų iš tėvų, o iš donorės gautų 37 mitochondrijų genus.

Kritikai teigia, kad Didžioji Britanija gali atsidurti ant bedugnės krašto. Anot jų, galiausiai gali būti peržengta riba, ir siekiant pagerinti žmogaus genus, kūdikiai bus kuriami laboratorijose.

elta.lt

Išsamesnis straipsnis anglų kalba: www.huffingtonpost.com/2013/06/28/babies-with-dna-from-3-parents_n_3516000.html

----------------------------------------------------------------------------------------------

Ką manote apie šią iniciatyvą? :)

Aukštyn