Vėžio ir kitu ligu gydimas.

Pradėjo Virus, lapkričio 03, 2017, 15:12:32

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

#30
sausio 31, 2018, 14:39:30 Redagavimas: sausio 31, 2018, 14:42:13 by TinSoldier
Citata iš: vytra  sausio 31, 2018, 14:13:14Kurie turi galimybę (susiję su medicina), juos gali rasti uždaroje mokslinių straipsnių bibliotekoje.
Ką tik pasitikslinau „Wayne Enterprises" duomenų bazėje, tai šios savaitės duomenimis iki šiol mokslinių straipsnių su tokiomis išvadomis nėra.

Kas dar esat Betmeno bendražygiai, galit prisijungt ir patys pasitikrint.

Linas Esu

Citata iš: vytra  sausio 31, 2018, 14:13:14- kažkaip jaučiasi "asmeniškumai"?.. :( Jūs pateikėte senus 2002 ir 2006 metų straipsnius, aš kalbėjau apie šiandieninius tyrimus, t.y. jau po dešimties metų.. Kurie turi galimybę (susiję su medicina), juos gali rasti uždaroje mokslinių straipsnių bibliotekoje.

:(

Citatap.s.
.. galiu tik paliūdyti, kad tyrimai šia linkme tikrai vyksta. Yra mokslinių straipsnių, bet neprašykit, čia nepateiksiu, ieškokite patys.
@vytra pats tokius straipsnius bent matėte ? jeigu taip , kodėl nepateikiate ? :D

Manau akivaizdu , kad @TinSoldier ieškojo ir nerado .

vytra

Citata iš: Linas Esu  sausio 31, 2018, 21:59:17@vytra pats tokius straipsnius bent matėte ?
- Matau truputį nesusikalbam: Virusai formuoja vėžį, tačiau dėl to jie savaime nėra vėžys. Vėžys, reikalauja kelių nuoseklių įvykių stadijų.

Kam įdomu, trumpai parašysiu: Šiuo metu žinoma, tik keli virusai, kurie sukuria žmogaus vėžį. Tai apima tiek DNR virusus, tiek retrovirusus, kurie yra RNR tipo virusai. (Žr. HIV arba AIDS).

 Virusas, siejamas su vėžiu, yra žmogaus papilomos virusas (genitalinės karcinomos), hepatitas B (kepenų karcinoma), Epstein-Barr virusas (Burkitto limfoma ir nasopharyngeal karcinoma), žmogaus T ląstelių leukemijos virusas (T ląstelių limfoma); ir galbūt herpeso virusas vadinamas KSHV (Kapoši sarkoma ir kai kurios B ląstelių limfomos). Retrovirusų gebėjimas kurti vėžį yra susijęs su onkogenų buvimu šiuose virusuose. Šie onkogenai yra labai panašūs į protooncogenus gyvūnuose.

 Retrovirusai įgyja proto-onkogeną iš užkrėstų gyvūnų ląstelių. To pavyzdys yra įprastas ląstelinis c-SIS proto-onkogenas, kuris gamina ląstelių augimo faktorių. Šio geno virusinė forma yra onkogenas, vadinamas v-SIS. V-SIS virusu užkrėstos ląstelės perprodukuoja augimo faktorių, dėl kurio susidaro per daug ląstelių augimo ir naviko ląstelių susidarymo.

 Virusai taip pat gali kurti vėžį, įterpdami DNR į ląstelės-šeimininkės chromosomą. DNR viruso įterpimas į proto-onkogeną gali mutuoti geną į onkogeną, dėl kurio atsiranda naviko ląstelė. Įterpimas viruso DNR  prie chromosomos geno, kuris reguliuoja ląstelių augimą ir skilimą, gali padidinti šio geno transkripciją, taip pat sukurti naviko ląstelę. Kitokį mechanizmą naudoja žmogaus papilomos virusas, kuris kuria proteiną, kuris jungiasi su dviem augimą slopinančiais baltymais: p53 baltymu ir RB baltymu, transformuoja šias ląsteles į naviko ląsteles.

:(

Linas Esu

Citata iš: vytra  vasario 01, 2018, 11:05:21Jūs pateikėte senus 2002 ir 2006 metų straipsnius, aš kalbėjau apie šiandieninius tyrimus, t.y. jau po dešimties metų.. Kurie turi galimybę (susiję su medicina), juos gali rasti uždaroje mokslinių straipsnių bibliotekoje.

:(

p.s.
.. galiu tik paliūdyti, kad tyrimai šia linkme tikrai vyksta. Yra mokslinių straipsnių, bet neprašykit, čia nepateiksiu, ieškokite patys.
@vytra pats tokius straipsnius bent matėte ? jeigu taip , kodėl nepateikiate ?

klajunas

Citata iš: Linas Esu  vasario 01, 2018, 11:21:50@vytra pats tokius straipsnius bent matėte ? jeigu taip , kodėl nepateikiate ?
@Linas Esu kodėl paklausėte @vytra 'os? Kokius straipsnius jūs matėte?

TinSoldier

Virusų ir infekcijų sąlygoti vėžiniai susirgimai yra gana reti ir jie nereiškia nei to, jog pats vėžys yra užkrečiamas, nei to, jog visi vėžiniai susirgimai yra sukeliami virusų, tik kai kurie jų dar neatrasti.

Yra bakterijų ir virusų sukeliančių aklumą. Ar vien dėl to yra verta spekuliuoti, kad aklumas yra infekcinė liga? Daugeliu atveju taip nėra ir nėra jokios rimtos priežasties manyti, jog visi aklumo atvejai sukeliami dar nežinomų virusų.

Jeigu vėžys būtų grynai virusinė liga, būtų nepalyginamai daugiau duomenų apie jo užkrečiamumą. Jų nėra, nepaisant to, jog tai yra viena plačiausiai, aktyviausiai ir ilgiausiai intensyviai tyrinėjamų ligų.

Nebent vytra iš savo slaptų duomenų bazių ištrauks kokį revoliucinį tyrimą.

vytra

#36
vasario 01, 2018, 14:36:39 Redagavimas: vasario 01, 2018, 14:38:49 by vytra
Citata iš: TinSoldier  vasario 01, 2018, 13:21:20Nebent vytra iš savo slaptų duomenų bazių ištrauks kokį revoliucinį tyrimą.
- taip, yra hipotezių, kad vėžį sukelia radiacija ir cheminė tarša (sugadina DNR), bet būtent su radiacija vėžys gydomas! taip pat su chemoterapija! Kaip tai gali būti? Labai paprasta, radiacija ir chemija tikrai sugadina DNR ir tada žūsta, pabrėžiu žūsta, vėžinė lastelė.

p.s.
.. gi vėžio atveju DNR gadinama ne atsitiktiniu "sprogdinimu", o tikslingu pakeitimu, skirtu daugintis (apie tai rašiau auksčiau). Tikslingus DNR pakeitimus gali atlikti tik virusai ir tik Genomikos guru.

p.s.2
Kuo anksčiau aptinkamas vėžys, tuo veiksmingiau jį gydyti; tačiau ankstyvoje stadijoje vėžys paprastai neturi simptomų. Mokslininkai parengė molekulinius metodus, skirtus labai ankstyvam vėžiui nustatyti. Naudojant tokias technologijas kaip masės spektrometrija, jie taip pat kuria specifinius kraujo tyrimus, kad nustatytų naujų baltymų modelį žmonių, sergančių tam tikro tipo vėžiu, kraujyje. (Žr. "Proteomics") Be to, mokslininkai kuria DNR mikroskopijas, norėdami identifikuoti genus, išreikštus tam tikrose vėžio ląstelių rūšimis. (Žiūrėkite "Genomikos").


:(

elteide

vytra , panašu, yra gydytojas, nepasiginčiosi su juo :)

Linas Esu

Citata iš: TinSoldier  vasario 01, 2018, 13:21:20Nebent vytra iš savo slaptų duomenų bazių ištrauks kokį revoliucinį tyrimą.
Čia šuo ir pakastas , vienu metu aiškina kad žino daugiau negu visi , liudija kad vyksta tyrimai , Yra mokslinių straipsnių . Tačiau kai reikia argumentuoti , pateikia dar daugiau velniai žino iš kur trauktos info , nenurodant jokių šaltinių .

Matyt "paprasti žemiečiai" , negali prieiti prie slaptos mokslinių straipsnių bibliotekos :D . Sveikinu @vytra atradus niekam iki šiol nežinomą informacijos lobyną ! Tikiuosi laikui bėgant tie X-failai taps prieinami ne tik išrinktiesiems tarp kurių esate jūs :D

San IL

CitataMatyt "paprasti žemiečiai" , negali prieiti prie slaptos mokslinių straipsnių bibliotekos :D Sveikinu @vytra atradus niekam iki šiol nežinomą informacijos lobyną ! Tikiuosi laikui bėgant tie X-failai taps prieinami ne tik išrinktiesiems tarp kurių esate jūs
Tau tik kad ant ko nors užstumt, nors pats nieko nenutuoki.

 Nematau nieko neteisingo iš mokslinės ar medicininės pusės ką jis rašo. O tamstos žiniai, ne visi tyrimai (ypač naujausi) yra skaitmenoj ir pasiekiami internetinėmis nuorodomis tokiems tinginiams ir diletantams kaip pats esi. Yra popieriniai prenumeruojami žurnalai. Nereikia būti išrinktuoju, reikia tik mokėti skaityti ir sugebėti užsiprenumeruoti laikraštį.

Aukštyn