Filmų recenzijos

Pradėjo Linas Esu, liepos 07, 2017, 19:27:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

Pasidalinkite savo mėgstamiausių filmų recenzijomis . Tematika : visi žanrai .



Linas Esu

Filmas kalba kas nutiktų jeigu nusileistų protinga būtybė kokius klausimus , spręstume , koks būtų žmonijos požiūris , kaip egltumėmės susidūrę su problemomis ?

Kiekvienas filmo prodiuseris leidžia pažvelgti į pasaulį taip kaip jis įsivaizduoja , gana realistiška interpretacija atsiževlgiant į šiandienos kai kurių šalių politiką .

Bet to gana taikliai pastebėta , nors istorijoje jau ne kartą yra buvę panašių situacijų , kada labiau pažengusi civilizacija nukariauja mažiau išsivysčiusias , net žinodami kokioje nepavydėtinoje padėtyje esame , filme žmonija vistiek galų gale mato kitą civiliaciją priešu .

Bendra kalba (susikalbėjimas ) tampa paskutinėje vietoje , atsiradus nesusupratimui ar nesutarimui . Filmas kuo puikiausiai parodo žmonijos minusus kasdienybėje , kaip mes nors ir daug pasiekėme per paskutinius šimtmečius mokslo,moralės ar religijos klausimais , vis dar evoliucionuojame lėtai ir kartojame tas pačias klaidas .



http://www.imdb.com/title/tt2543164/

Filmas---> lietuviškas vertimas--->
https://filmux.org/7679-atvykimas-arrival-2016.html#videoblock

Linas Esu

Lengvas filmas vakarui . Žinomi aktoriai . Puiki istorija ( beje paremta tikrais įvykiais ). Veiksmas prasideda JAV , pagrindinis veikėjas tiki dievu . Jis nutaria prisijungti prie armijos kovoje su Japonais . Įdomiausias faktas , jis atsisako į rankas paimti ginklą ...to pasekoje susiduria su  kitų karininkų diskriminacija jo atžvilgiu , engimu pratybose . Pradedant eiliniais , baigiant seržantais , visi nori jo atsikratyti dar prieš išsiunčiant į frontą . Meilė bei šeimos problemos , taip pat ne paskutinėje vietoje .


http://www.imdb.com/title/tt2119532/

Filmas---> lietuviškas vertimas--->
https://filmux.org/7743-pjuklo-ketera-hacksaw-ridge-2016.html#videoblock

elteide

 geras filmas

Linas Esu

200 tūkstančių dolerių biudžeto filmas . Įtraukianti istorija , deja negaliu daug pasakoti , reikia patiems pamatyti , nenoriu sugadinti viso žavesio . Užsiminsiu tik tiek , profesorius atsisveikinimo dieną su visais , draugams pasakoja neįtikėtiną istoriją .


http://www.imdb.com/title/tt0756683/

Filmas--->anglų kalba--->


illuminati

hacksaw ridge :D geras filmas - rabbit jumps from the hole runs around the tree then goes back to the hole
mokykites vaikai, gal gyvybe isgelbes :D gal siaip teks panaudot

Linas Esu

#6
rugpjūčio 01, 2017, 14:46:02 Redagavimas: rugpjūčio 01, 2017, 14:52:49 by Linas Esu
Didžiosios depresijos laikais gražioji bėglė Greisė (N. Kidman), gelbėdamasi nuo gangsterių, atsiduria mažame Amerikos provincijos miestelyje Dogvilyje.

Veiksmas vyksta vienoje scenoje, Dogvilio gatvės, namai ir krūmai nupiešti kreida ant juodų grindų. Pagrindinė miestelio gatvė - Guobų. Pagrindinis košmaras - mažo miestelio širdis ir siela, žmonės čia tokie geri, obuoliai tokie aromatingi, saulėlydis toks žavingas...

Įsivaizduojamos sienos, įsivaizduojamos durys, kreida nupieštas šuo, kurio tik lojimas tikras, bet žmonės čia - iš kūno ir kraujo.

Rašytojas Tomas (Paul Bettany) pirmasis pasitinka Greisę ir ima įkalbinėti miestiečius paslėpti ją. Atsidėkodama moteris sudaro gan keistą sandėrį: dirbti kiekvienam miestelėnui. Ji privalo kasdien padaryti gerą darbą, bet kai už Greisės galvą pasiūloma didelė pinigų suma, žmonės nutaria dar kartą peržiūrėti sutartį. Dogviliečiai sutinka priglausti bėglę, bet dabar ji privalės atidirbti tą pinigų sumą, kurią miestelis prarado.

Nuo šiol Greisė turi dirbti nuo ryto iki vakaro, kęsti pažeminimus, įžeidinėjimus, teikti miestelėnams lytines paslaugas. Palaipsniui ji tampa vergė ir kalinė. Viena, ko nežino miestelio gyventojai, yra tai, jog Greisė atlieka misiją ir visi jie žaidžia su ugnimi.


http://www.imdb.com/title/tt0276919/

Filmas---> lietuviškas vertimas--->
https://filmux.org/8015-dogvilis-dogville-2003.html

Linas Esu

„Skrodimas" - tai nuostabus provokatyvaus psichologinio siaubo užtaisas, kuris tiesiog lyste įlys į tamsiausias Jūsų sąmonės kerteles, panages ir odos ląsteles. Tai filmas apie merginos kūną, policijos atvežtą į tėvo ir sūnaus valdomą morgą. Apipintas įvairiausiomis misterijomis, puikios būklės kūnas rastas name, kuriame siaubingomis aplinkybėmis žuvę visi gyventojai. Iš matomos namo būklės, jie stengėsi ne kažko neįsileisti, tačiau atvirkščiai - neišleisti. Tad, kaip byloja filmo pavadinimas, viskas išaiškės būtent paslaptingojo kūno skrodimo metu.

Kitas nuostabus aspektas, tai aktorių darbas bei sukurtas tėvo ir sūnaus autentiškas ryšys. Tėvą Tommy vaidinantis Brian Cox'as, norėdamas idealiai atlikti savo rolę, pratinosi prie jos būdamas tikruose morguose. Čia jis tiesiog nuostabiai realizuoja visą autopsijos procedūrą - šaltai ir apskaičiuotai - nors atvežtos merginos kūnas kuria tik vienašališką irracionalumą. Tuo tarpu jo sūnus Austin (Emile Hirsch'as), puikiai atsiskleidžia kaip sutrikęs jaunuolis, bandantis persiplėšti tarp savo merginos bei didmiesčio, ir savo tėvo bei  šeimos morgo mažame miestelyje. Tad ties giminystės ryšiais čia buvo taipogi padirbėta ganėtinai smarkiai, nes įpusėjus filmui, tikrai galima pradėti jausti, kad apima slogumas ne tik dėl paties siaubo koncepcijos, bet ir dėl to, kaip tėvas sąveikauja su sūnumi.


http://www.imdb.com/title/tt3289956/?ref_=nv_sr_1

Filmas---> lietuviškas vertimas--->
https://filmux.org/7708-skrodimas-the-autopsy-of-jane-doe-2016.html

illuminati

Filmas išties patiko, pirmą kart žiūrėjau orginalo kalba, antrą syk nesusilaikiau pamatęs vienoj svetainėj įmestą jau išverstą. Kažkaip paskutiniu metu pasigendu orginalesnių siaubo filmų, kaip šis, the Lazarus effect ar... net nežinau niekas neateina į galvą, aišku visiškai nespjaunu ir ant tokių gore siaubo filmų visgi šiaip ar taip esu Robb Zombie gerbėjas :D

elteide

siaubo dabar nemėgstu , paskutinis buvo net nenoriu prisimint apie juodaja ragana pasikorusia kieme ir kuri poto lyg zude gyventojus, kol as ji pamirsau ,baisu..

Linas Esu

#10
rugpjūčio 02, 2017, 19:02:20 Redagavimas: rugpjūčio 02, 2017, 19:03:56 by Linas Esu
Yra temų apie kurias garsiai kalbėti - nepriimtina. Bet jie netylėjo. Skandalinga ir sukrečianti istorija dramoje „Sensacija" atvirai pasakoja apie šiurpiausią pastarųjų metų „atradimą". Pagal tikrus įvykius sukurtas filmas nukelia į 2002-uosius, kai Amerikos visuomenę sukrėtė vaikus tvirkinančių kunigų skandalas. Ilgiau nei metus trukęs tyrimas iki pamatų supurtė vieną stabiliausių pasaulio organizacijų - Bažnyčią, o žurnalistams pelnė „Pulitzerio" premiją.

2002-ieji, Bostonas, Masačiusetso valstija, JAV. Žurnalistiniais tyrimais garsėjančio amerikiečių dienraščio „Boston Globe" redakciją pasiekia protu nesuvokiama žinia - Bostono arkiviskupijoje kunigai įtariami vaikų tvirkinimu. Bažnyčios atstovai šią informaciją kategoriškai neigia ir, regis, niekas nenori tuo patikėti.

Tačiau tokia kraupi žinia taip paprastai neišnyksta. Ir žurnalistai pradeda ilgą ir painų kelią link tiesos. Skandalo aukos ir liudininkai pamažu pradeda kalbėti, ir pradeda ryškėti vis niūresnis šventųjų paveikslas.

Atkaklių žurnalistų tyrimas privertė susimąstyti viso pasaulio tikinčiuosius ir pasiekė bažnyčios vadovų ausis - būtent po šio skandalo Katalikų bažnyčia pagaliau oficialiai pripažino, jog ne visi Dievo tarnai - be nuodėmės. Bažnyčios atstovai itin palankiai įvertino ir šį filmą - už sąžiningumą ir kovą prieš ilgus metus slėptas nuodėmes.

„Oskarui" nominuoto režisieriaus Tomo McCarthy filmas atskleidžia vieną intensyviausių ir sudėtingiausių šio amžiaus žurnalistinių tyrimų.


http://www.imdb.com/title/tt1895587/?ref_=nv_sr_1

Filmas---> lietuviškas vertimas--->
https://filmux.org/6632-sensacija-spotlight-2015.html


----
Susipažinkite su 10 įdomių faktų apie „Sensaciją".

  • 1. Žurnalistinį tyrimą atlikusi „The Boston Globe" komanda „Spotlight" yra ilgiausiai kartu dirbanti tokių tyrimų komanda JAV. Visa jos tyrimo medžiaga yra laisvai prieinama čia https://goo.gl/jZA0N3.
  • 2. Kunigų seksualinės prievartos aukomis, apie kurias pasakoja filmas, tapo daugiau nei 1000 Bostone gyvenančių vaikų. Apie prievartos atvejus „Spotlight" žurnalistai paskelbė per 800 straipsnių.
  • 3. Ruošdamiesi savo vaidmenims „Sensacijos" aktoriai daug laiko skyrė susitikimams su istorijos liudininkais, teisininkais, nukentėjusiaisiais, jų šeimos nariais, žurnalistais ir redaktoriais.
  • 4. Sutikęs filmuotis „Sensacijoje", aktorius Michaelas Keatonas (prieš metus matytas filme „Birdman") pradėjo sekti savo personažo prototipą - „Spotlight" redaktorių Walterį Robinsą. Jis netgi apsigyveno netoliese ir slapta įrašė kelis vaizdo ir garso siužetus. Kai vyrai susitiko, žurnalistas nustebęs paklausė aktoriaus, iš kur šis tiek daug žino apie jį.
  • 5. Į susitikimą su žurnalistu Michaelu Rezendesu aktorius Markas Ruffalo atvyko iš anksto apsirūpinęs užrašų knygele ir iPhonu, kad galėtų įrašyti M.Rezendeso balsą ir tiksliai užfiksuoti jo kalbėjimo manierą. Tačiau to neužteko: aktorius paprašė žurnalisto pašūkauti ant kolegų, kad galėtų geriau perteikti jo susierzinimą.
  • 6. Nuo kolegų neatsiliko ir aktorė Reachelė McAdams. Ji taip gilinosi į žurnalistės Sachos Pfeiffer gyvenimą, kad ši kartais suglumdavo: „Rachel klausinėjo manęs apie viską - darbą, šeimą, vaikystę, mano religinius įsitikinimus. Ji norėjo žinoti, ką aš vilkėjau 2001-aisiais, ką tada nešiojausi piniginėje ir netgi tai, kaip atrodė mano nagai".
  • 7. „The Boston Globe" redakcija daug prisidėjo ruošiantis filmavimams. Ji konsultavo parenkant aktorių garderobą, įrengiant filmavimo aikšteles ir koreguojant filmo scenarijų.
  • 8. Pasak aktoriaus M. Ruffalo, dauguma „The Boston Globe" žurnalistų, atskleidusių kunigų pedofilijos skandalą, yra Romos katalikai.
  • 9. Filmo kūrėjai sulaukė pagyrų iš oficialaus Vatikano radijo, kuris pripažino, kad filmas skatina diskusiją, yra atviras ir įtikinamas. Pasak radijo komentatoriaus, „filmas padeda pripažinti nuodėmę, priimti ją viešai ir atsakyti už visas pasekmes".
  • 10. Daugeliui netikėta, kad kunigų prievartos skandalo epicentru tapo Bostonas. Tai vienas tankiausiai Romos katalikų apgyvendintų JAV miestų.


Linas Esu

#11
rugpjūčio 02, 2017, 19:26:30 Redagavimas: rugpjūčio 02, 2017, 23:10:48 by Linas Esu
Just, Melvin: Just Evil . Gilus žvilgnis į šio dokumentinio filmo režisieriaus , Jameso Ronaldo Whitney šeimos  istoriją, apimančią mažiausiai tris kartas ir niokojančias pasekmes , kurios apima piktnaudžiavimą narkotikais ir alkoholiu . Vieno žmogaus juodi darbai gali sugriauti dešimčių žmonių gyvenimus . Filmas kuo puikausiai parodo , kas nutinka , kai net artimiausi žmonės aplinkoje , žinodami tiesą , nesugeba atitinkamai reaguoti į sunkiai protu suvokiamą realybę .

Tai yra  greičiausiai pats galingiausias dokumentinis filmas , kurį kada nors teko matyti . 4 laimėjimai tarptautiniuose kino festivaliuose , kaip geriausias dokumentinis filmas , dar dviems nominuotas .  Grynas blogis , kurį išsiskleidžia Melvinas , yra neišmatuojamas . Mes esame paimami kartu su seksualinės prievartos terorizuotos šeimos varginančią kelionę .

Nebandykite žiūrėti šio filmo , jei esate jautrus žmogus , istorija pasakojama vaizdžiai , nauduojami žodžiai , gana realistiškai atkuria kai kurių žmonių kankinančius prisiminimus . Būkite pasirengę būti šokiruoti , giliai sutrikdyti .Tai - juodoji dokumentika .

http://www.imdb.com/title/tt0240641/

Filmas--->anglų kalba--->


Linas Esu

Turbūt teko girdėti apie 2013 m. birželio mėnesį paviešintus dokumentus, kuriuose atskleidžiama slapta Amerikos Nacionalinės Saugumo Tarnybos (NSA) vykdoma nelegali masinio šnipinėjimo veikla.

Remiantis pateikta informacija - organizacija naudoja modernią kompiuterių infrastruktūrą duomenims apie interneto vartotojų veiksmus ir telefono skambučius rinkti bei kaupti duomenų bazėse.

Duomenys apdorojami, archyvuojami ir nesuklysime - parduodami trečiosioms šalims. Šie metodai pasak NSA taikomi prevencijos tikslais - tikintis iš anksto numatyti galimas teroristų atakas, tačiau niekas neminėjo, kad bus renkami piliečių neturinčių nieko bendra su Al-Qaeda duomenys.

Vaikinas nusprendęs publikuoti šią slaptą informaciją - Edward Snowden - kuklus, 30 metų kompiuterių inžinierius iš Amerikos, kuris Lietuvos žiniasklaidos įvardinamas, kaip "paslapčių viešintojas", o tarptautinėse medijose žinomas, kaip "whistleblower" (pučiantis švilpuką).

Edwardas dirbo NSA ir stebėjo kokiais metodais renkama informacija, o galiausiai pasiryžo paviešinti savo įžvalgas. Tačiau, herojiškas poelgis buvo paskelbtas valstybinės paslapties išdavimu - šiuo metu gimtojoje šalyje (JAV) vaikinui pasirodyti būtų pražūtinga, nors pats Edwardas spaudos pranešimuose įvardina, kad norėtų ateityje grįžti.

Pabėgimas buvo planuojamas iš anksto. Snowdenas gerai pažinęs organizacijos praktikas, surinko svarbius duomenis išorinėje laikmenoje, persiuntė dokumentus saviems žurnalistams, o pats išvyko į Kiniją, Honkongą, kur slapstėsi, o vėliau pasiprašė  politinio prieglobsčio Maskvoje, Rusijoje.

Šią vasarą laikina Rusijos viza išimties tvarka Edwardui Snowdenui buvo pratęsta dar trims metams. Vaikinas aktyviai dalyvauja kompiuterių saugumo švietimo veikloje - informuoja interneto vartotojus, kaip apsisaugoti nuo šnipinėjimo tarptautiniu mastu. Tačiau, tai daro nuotoliniu būdu - video konferencijos metodu.


http://www.imdb.com/title/tt3774114/?ref_=fn_al_tt_1

Filmas---> lietuviškas vertimas--->
https://filmux.org/7864-snowdenas-snowden-2016.html

Linas Esu

#13
spalio 13, 2017, 23:43:24 Redagavimas: spalio 13, 2017, 23:46:17 by Linas Esu
Trys aktoriai ir trys puikūs pasirodymai, tačiau, visgi tik vienas vertas Oskaro nominacijos. Kalbu, žinoma, apie talentingą ir charizmatišką Johną Goodmaną, kuris atliko Hovardo vaidmenį. Tai bene geriausias per kelis dešimtmečius aktoriaus pasirodymas kine. Jis atliko ne vien stiprų vaidmenį, kuris pritraukė nuo pradžios iki pat finalo, bet kartu parodė daug savo veikėjo kaukių perteikdamas jį emocijų dėka.

Mary Elizabeth Winstead ir Johnas Gallagheris jaunesnysis taip pat įtikino. Jų baimė, noras išgyventi ir ramybė tam tikrais momentais sukeldavo labai daug emocijų. Silpni iš išorės, bet stiprūs vidumi patekę į lokio irštvą - toks jų veikėjų pateikimas. Pergyveni su jais, džiaugėsi su jais, liūdi su jais. Aktoriai labai gerai pritapo bendrame pasakojimo kontekste.

Iki pat filmo galo nežinoma, ar viskas, apie ką kalbama, ką daroma ir ką jaučiama yra tiesa - iliuzija ar melas. Ir, atėjus pabaigai, visos dėlionės detalės susideda į vieną gražų paaiškinimą. Be to, tai filmas ir apie pasirinkimą. Ką mes darytume, jeigu atsidurtume nepažįstamo žmogaus name, prirakinti, tačiau su mintimi, jog šis žmogus mus išgelbėjo nuo to, kas yra už jo namų durų? Į šį klausimą buvo bandyta atsakyti visos juostos metu.

Jeigu kas nors pasigedo filmuose nenuspėjamos pabaigos , šis siužetas būtent šiam vakarui !!!


http://www.imdb.com/title/tt1179933/

Filmas---> lietuviškas vertimas--->
https://filmux.org/6888-10-oji-kloverfyldo-gatve-10-cloverfield-lane-2016.html

mcgyver

Kaip tik sita filma turiu jau.

Aukštyn