Pilnatis

Pradėjo Teroras, gruodžio 23, 2011, 11:47:20

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

"Ši mėnulio fazė turi didžiausią įtaką žmogaus psichikai ir sveikatai. Šiuo metu žmonės dažniausiai būna neramūs, agresyvūs. Šiuo metu užfiksuojama daugiausia savižudybių, nusikaltimų. Neveltui liaudis tikėjo, kad per pilnatį žmonės virsta vilkais, suaktyvėja vampyrai."

Kaip jus reaguojate i pilnati? Ar daro ji jums kokia nors itaka?

2012

Uzauga kailis, islenda iltys ir einu medzioti nekaltu mergaiciu  :P

Benamis

Nezinau, visur skelbiama, kad per pilnati zmones keistai elgiasi, blogai miega ir pns. Asmeniskai man tas pats - ar pilnatis, ar jaunatis - vienodai. Ir miegu kaip iprastai ir nuotaika tokia pati kaip visada. Cia gal daug kas ir nuo zmogaus priklauso.

coliuke

Pilnatis tikrai veikia ;) Esu girdejusi darbą apie menulio faziu įtaką žmonių elgesiui ir pan...Vaikinukas nagrynejo gauta statistika is greitosios pagalbos ir policijos man rodos apie įvykius įvykusius pilnaties ir kitų fazių metu...Paaiškėja kad tikrai per pilnatį padaugėja smurto atvėjų, nelaimingų atsitikimų, gimdymų ir t.t ;) cia siaip info : http://www.medicinavisiems.lt/Astrologija/Menulio-fazių-įtaka-zmogaus-organizmui.html ; :) O siaip is savo patirties galiu pasakyti kad pilnatis tikrai veikia...zmones dazniau pykstasi, tai viskas krinta is ranku tai musu rajono iskrypelis gatvej pasirodo dazniausiai per pilnatį :D

Teroras

Negali tai buti tiesiog Placebo efektas?

2012

Citata iš: Teroras  gruodžio 27, 2011, 16:30:11
Negali tai buti tiesiog Placebo efektas?

Ne, jis tiesiog iskrypelis  :'(

Teroras

Citata iš: 2012  gruodžio 27, 2011, 17:52:03
Citata iš: Teroras  gruodžio 27, 2011, 16:30:11
Negali tai buti tiesiog Placebo efektas?

Ne, jis tiesiog iskrypelis  :'(


Apie ka tu cia?

mastyrukas

Na teigti kad visus tuos ivykius veikia 100% menulis manau yra klaidinga.  Avaringuma ir 'psichiskuma' lengvai galima paaiskinti pvz kad ir algos periodiskumu, kuris yra beveik lygus menulio faziu periodiskumui...

Mazas

Ką aš žinau... Kartais nutinka, kad imu jaustis "lyg narve besiblaškantis įkalintas žvėris, negalintis ištrūkti į laisvę". tada atrodo, kad "vilku užstaugtum" ir palengvėtų. Tai trunka nuo kelių valandų iki paros. Pasižiūri, o pilnatis pažymėta kalendoriuje už kokių poros dienų... O kartais viskas "praeina lengva forma" :D Kad pagal zodiakus mano planeta mėnulis, tai gal ir yra kažkoks ryšys/sutapimas dėl savijautos.

OKULTISTE

... o juokingiausia, kad mėnulis - ne planeta...

Šiaip pilnaties metu tikrai daugiau vargo su "psichais", o man ima kutenti blauzdas (tai vaikštau mėnulio kalendoriumi)... galima rasti daug: nuo potvynių ir atoslūgių iki Evaldo atlyginimo...
Šiaip manau, kad ne pats Mėnulis daug ką veikia, o tiesiog jo ciklas sutampa su kitais...

feja

Tegu skeptikai mano,kad pilnatis jų neveikia.Pilnatis veikia visą gyvąją gamtą ir tai įrodyta

paragraf 78

Pasakymas "tai įrodyta" nepasako nieko. Kur tie įrodymai?

TinSoldier

Citata iš: feja  balandžio 05, 2012, 15:01:24
Tegu skeptikai mano,kad pilnatis jų neveikia.Pilnatis veikia visą gyvąją gamtą ir tai įrodyta


Kuria prasme veikia? Ir kaip yra įrodyta?
Dėl gravitacinių jėgų, gali kilti mėnulio sukeliami potvyniai-atoslūgiai. Mėnulis dėl tos pačios gravitacinės traukos gali palengvinti ar pasunkinti daigų prasikalimus ir pan. Ir taip, tai yra įrodyta.

Tačiau, jei turi galvoje, kad veikia žmones, kad verčia juos kitaip elgtis ar pan., tai tokių įrodymų nėra.

Pvz, 1996 metais Ivan Kelly, James Rotton ir Roger Culver išnagrinėjo 100 tyrimų apie mėnulio poveikį žmogui. Ir, pasirodė, kad statistiškai nėra jokios priklausomybės tarp mėnulio fazių ir nusikaltimų, savižudybių, gimimų, mirčių, katastrofų, smurto, užpuolimų ir t.t. ir pan.

Policininkai, medikai ir pan., visuomet aiškina, kad per pilnatis padaugėja darbo. Bet peržvelgus statistikos suvestines, visas tas tikėjimas subliūkšta. Žmonės tiki, kad mėnulis daro kažkokį poveikį, todėl ir mato tą poveikį. Arba jaučia. Įsikalba sau.

Hekate

Aš tai negaliu užmigti, nes man į langus šviečia mėnulis  :D Ir nežinau, daugiau lyg ir nieko  :-\

Smygolas

Per pilnatį aš nemiegu savo noru, ne visas paras, aišku, bet pilnaties naktys man patinka..
Kaip aš noriu normalaus teleskopo, kad galėčiau dangaus kūnais grožėtis, tyrinėti ir fiksuoti.
Brangus malonumas....
O šiaip mėnulio fazės netgi labai veikia žmones, ypač jautrios psichikos. Tad jei pilnatis, jautresnis žmogelis gali kankintis net nematydamas mėnulio šviesos.

Aukštyn