Kur gyvena angelai

Pradėjo Benamis, rugpjūčio 07, 2012, 19:10:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Rojaus ir pragaro idėja yra visose pasaulio religijose. Tačiau jeigu vieną dieną savęs paklaustum: "Ką aš po mirties tame rojuje veiksiu?", tikriausiai vietoj atsakymo tik pasikasytum galvą ir gūžtelėtum pečiais. Taigi kas mūsų laukia?

Islamas

Jei būsi doras musulmonas (reikia melstis, negerti ir turėti ne daugiau kaip keturias moteris), pateksi į dangiškuosius Alacho sodus, kur teka medaus, pieno ir vyno upės (valio, štai ir alkoholis!). Čia Tavęs laukia perlų rūmai, kuriuose pilna skaniausių valgių ir vyno, nuo kurio nesisuka ir neskauda galva (va, čia tai vynas). Galėsi ramiausiai sėdėti hiacintų pavėsyje, Tavo drabužiai patys mainys spalvas, o tokia maloni diena truks tiek, kiek 100 dienų Žemėje. Tačiau svarbiausia tai, kad rojuje galėsi mėgautis jaunų ir dieviškai gražių merginų draugija (tam čia ir rojus, kad tokio malonumo niekas nedraustų). Aišku, gražiausios moterys atiteks tiems, kurie kariavo šventajame džihado kare. Na, o jei nekariavai, galime Tave paguosti: savo žmonos šioje svajonių "šalyje" tikrai nesutiksi, mat musulmonėms rojaus lyg ir nėra.
Tačiau nusidėjėlių laukia karštos dienos. Musulmonų pragaras -- pilnas ugnies siauras klonis. Čia ir praleisi savo dieneles, be vyno ir moterų…

Induizmas

Na, su induizmu viskas aišku. Jei gyvensi kaip kiaulė, kiaule ir atgimsi. O gal trauklapiu, mėšlavabaliu, šunimi (tai priklauso nuo atliktų bjaurių poelgių kiekio ir masto). Jeigu būsi doras, atgimsi kitu žmogumi, tačiau vis tiek turėsi atsakyti už praėjusio gyvenimo nuodėmes. Taip gyvendamas kelis gyvenimus kaupsi išmintį, kad galiausiai patektum į vieną iš trijų rojų: dievo Indros "Amarawatui", dievo Višnu "Waikuntha" arba Šivos "Siwapura". Tačiau ir čia Tavo tobula siela neras ramybės. Nes tik kai ištrūksi iš reinkarnacijos rato ir susiliesi su Visata (nors gražiai skamba, bet tiksliau būtų sakyti -- išnyksi), Tavo kelionė pasibaigs.

Apie induistų pragarą kalbėti nebūtina: jau vien kiaulės ar šuns gyvenimas Tau suteiks pakankamai kančių (gal net įspūdingesnių nei karštos pragaro liepsnos). Tiesa, ypatingi nusidėjėliai pateks į Naraka -- vietelę, kurioje kankinsis tol, kol atpirks savo kaltes ir galės atgimti beveik apsivaliusia kiaule.

Budizmas

Jei esi budistas, apskritai neturi Dievo, galinčio suteikti Tau išsigelbėjimą, atleidimą ar amžiną gyvenimą. Viską turėsi padaryti pats: valgyti švarų maistą, užsiimti joga, medituoti ir atsisakyti bet kokių norų. Buda yra tik Tavo idealas, mokantis pasiekti "nušvitimą". Kaip ir induizme, už kiekvieną savo poelgį atsakysi kituose gyvenimuose. Logiška, jog tai Tave taip nualins, kad galiausiai nirvana (t. y. visiška nebūtis, absoliučios ramybės būsena) Tau atrodys tikrai pelnytas apdovanojimas.
Kaip jau supratai, budistiniame pragare esi būtent dabar, kai kiekvieną dieną esi kankinamas troškimų, norų ir jaudulių.

Judaizmas

Et, neblogai būti žydu ir žemėje, ir danguje. Jų pragaras Gehennas gan humaniškas: kad ir koks nenaudėlis esi, jame teks kankintis viso labo 12 mėnesių. Patirsi sąžinės graužatį ir išgyvensi visą skausmą, kurį kitiems sukėlei, o tuomet kraustysies į rojų. Tai puiki vieta, kurioje nėra nei valgių, nei gėrimų (musulmonai šiuo atžvilgiu daug praktiškesni), tik laimingieji sėdi su karūnomis ant galvų ir mėgaujasi dieviškąja ramybe.
Beje, reikia pasakyti, kad visiškų nusidėjėlių sielos sunaikinamos amžiams, bet juk Tu toks nesi, ar ne?

Krikščionybė

Neaiškumų su ta krikščionybe kaip visada daug. Kiekvienas doras krikščionis tiki kūno iš numirusiųjų prisikėlimu. Bet iš pradžių jam reikia numirti, patekti į skaistyklą (kas jaučiasi nepadaręs nuodėmės, lai meta į save akmenį), kažkur dausose sulaukti paskutiniojo teismo dienos, ir tik tuomet galima patekti į rojų. Ir bendravimas su Dievu yra ne toks buitiškas, kaip musulmonų, o dvasingas ir tyras. Be to, krikščionys ne tokie nuolaidūs kaip žydai. Mat yra tokių nuodėmių, kurios negali būti atleistos. Štai tokie bėdžiai amžiais degs pragare. Na, apie pragarą ir pats žinai: velniai, derva, kortos… Reikia pridurti, kad Senajame testamente buvo ir konkretesnis rojaus apibūdinimas: miestas iš gryno aukso, per vidurį teka krištolo upė, šalia auga šventasis medis, nokinantis gydančią galią turinčius vaisius. (kadangi nepaminėtas vynas, moterys, tai ilgainiui rojaus samprata darėsi vis dvasingesnė, kol galiausiai neliko jokių aliuzijų į materialines gėrybes. Taigi aišku, kam reikalingas tas krištolas ir obuoliai!)

Egiptas

Gerieji egiptiečiai ir dabar bastosi kažkur "dovanų laukuose". Jie augina žmogaus ūgio rugius, plaukioja valtelėmis, dalyvauja prašmatniose puotose, medžioja ir mylisi. Panašu, kad taip puikiai laiką leidžia ir nedorieji egiptiečiai, mat buvo specialus užkalbėjimas, kurį kalbėdamas galėjai paneigti savo begalines nuodėmes. (Patarimas archeologams: ne lobių, o to užkalbėjimo reikėtų ieškoti -- daug kam praverstų.)

Vikingai

Visi garbingi vikingai šiuo metu sėdi Valhaloje. Jie kiekvieną dieną drauge su dievu Odinu joja į mūšį, o po to valgo šernieną ir geria midų. (Vargšeliai, o kur moterys? Kažkodėl kalbama tik apie valkirijas, bet neatrodo, kad jos yra patrauklios merginos.) Bjaurybės nusidėjėliai sėdi mirties namuose Helheime (tai toks didelis namas, tik euroremontas nepadarytas).

Graikai

Visi senovės graikai seniai atsigėrė iš Letos ir pamiršo apie savo žemišką gyvenimą. Dabar tik linksminasi Eliziejaus laukuose ir negali palyginti -- geriau buvo gyvenant Žemėje ar čia, mirusiųjų karalystėje.

Inkai ir actekai

Mirę indėnai gyvena su dievais Chanak Pače, o nusikaltę (čia turbūt tie, kurie gėrė su ispanais vynelį) graužia akmenis Uku Pače.

Is: http://www.biteplius.lt/lt/2content.content_view_club/2010392-=(1456784838

.L.U.T.H.O.R.

Islame kartojant ten kažkokius žodžius šimtą kartų per dieną, tau atleidžiamos net ir didžiausios nuodėmės. Dar ten kažką kartojant gauni palmę rojuje. Užtai jie ir fanatikai, nes jų Dievas jiems viską atleidžia ;D

Asasinas

"Angelai sargai", kurie mus saugo yra ne tik anam pasauly, bet ir čia, šalia - policija, apsauga ir t.t. :)

paragraf 78

Nesąmoningas kažkoks straipsnis

astropasaulis


paragraf 78

Dar viena nesąmonė lengvatikiams :)

omcikas

#6
rugpjūčio 08, 2012, 12:46:50 Redagavimas: rugpjūčio 09, 2012, 00:25:31 by omcikas
Islamas religija grynai subalansuota vyrams.. kazi ka mano islamo moterys apie ju religija, kuri teigia,kad moterys i roju nepatenka..arba: - turi kariauti, kad rojus patrauklesnis butu, apsurdas kazkoks.. Na tai tik dar karta patvirtina mano mintis, jog krikscionybe lyginant su tokiomis kaip islamas relgijomis tikrai yra viena is taikiausiu, humaniskiausiu religiju.

.L.U.T.H.O.R.

Senai senai, religijas sukūrė ateiviai. Islamą kūrė koks nors norintis pasaulį užkariauti ateivis, antifeministas :D

paragraf 78

Nenuvertinkit islamo moterų, jos jaučiasi laimingos tokioje santvarkoje. Štai prancūzijoje kai norėjo uždrausti islamo išpažinėjoms nešioti čadras, buvo masiniai streikai. Vien todėl kad jų kultūra ir pasaulio samprata skiriasi, jų nepadaro nei antifeministais nei kokiais kitokiais. Tisiog jie kitokie ir nemums juos teisti.
KAs dėl islamo ir karų, tai perdėtas dalykas. Yra kelios grupės islamo fundamentalistų apie kurias mus informuoja žiniasklaida ir pagal tai mes susikuriame įvaizdį jog islamas karinga religija. Tai griežta bet taiki religija.

zalia.arbata

Tikinčių žmonių galvose  ::)

Aukštyn