Ar gali žmonės sukurti kažką protingesnio už save?

Pradėjo a.t.sielis, sausio 27, 2023, 14:15:34

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Žmonės bando sukurti tokį dirbtinį intelektą, kuris būtų kūrybiškas ir generuotų naujos vertės turinį. Ar įmanoma, kad žmonija sukurtų kažką protingesnio nei ji pati?

cs

Kad - dirbtinės priemonės jau senai kuria žmonijai pagrindą egzistuoti. Bandau pasakyti, kad technologijos gali duoti, ko neduoda pavyzdžiui: gėlė, debesis ar akmuo. Ir galbūt technologijos duoda kažką naudingo kam to reikia tikrai.

Atsisakant gamtos kaip gyvenimo būveinės, pereinant į dirbtinus namus yra didelis pokytis, kuris stebimas istorijoje ir evoliucijoje. Šis pokytis atrodo labai skirtingas, bet proto išsivystymas ir kūrybos sąlygos dabar suteikiamos didesniems poreikiams. Stebint technologinį išvystymą, bandymą kurti dirbtinį intelektą kaip pagalbą yra šis pokytis. Išmanūs namai ir prietaisai yra gyvenimo dalis ir jų išplėšti iš rankų - nebūtų protinga. Tas pats yra kaip vaikams pavogti vaikystę. Ar galima technologijų išvengti? Bent šiuo laiku.

cs

Yra atrastų geresnių atradimų, nei dirbtinis intelektas, bet jie slapti ir neprieinami eiliniam žmogui. Aš nesu sąmokslo teorijų mėgėjas, bet taip manau.

Neketinu sukelti intrigos, bet evoliucijos teorija yra pagrindinė priemonė, kuria dangstomas eksperimentas. Apie tą rašiau, kad iš gamtos kūriami dirbtini namai. Ir kam įrodinėjamas žemesnės pakopos žmonijos išsivystymas (gyvenimas oloje ar medyje)? "Evoliucija" atrodo yra falsyvas, dabar reikalingi "žlugusieji žmonės", kurie sutrauktų visą kūriamą blogį. Gal technologijos giliai užvaldė žmogaus gebėjimus ir protą? Yra apklaustų žmonių, kurie atsakę, kad neišgyventų nė dienos be technologijų. O iš to išeiti norintys intensyviai praktikuojasi, bet išėję greitai vėl grįžta prie technologijų padarinių.

Dirbtinis intelektas ir tikroji ateitis nusimato netokia gera, tik vėl naivus įsivaizdavimas. Antras pripratinimas prie technologijų priklausomybės.

Man visa ši istorija siejasi tik su netikra "evoliucijos" teorija. Pokytis, kuris kūriamas tarp gamtos ir tarp dirbtinumo yra daugiau subalansuotas į dirbtinumo pusę. Jei tuo nepasitiki, tai skaudžiai kerta. Tas duoda pagrindą egzistuoti, bet tarp technologijų. Technologijos periima gyvenimo potyrį ir yra sutraukiamas visas "blogis". Kūrėju būti neapsimoka.

Vėl klausiu: ar galima technologijų išvengti? Bent šiuo laiku.

a.t.sielis

Nesukurs žmonės gyvo proto. Tik mašininę imitaciją. Nes gyvas protas nėra sudarytas iš grubiosios materijos. Tai subtilioji materijos forma, "astralinis kūnas". Mind-body dualism, protas yra atskiras nuo fizinio kūno ir nėra jo generuojamas. Kurdami mašinas iš grubiosios fizinės materijos, žmonės nesukuria subtiliosios materijos.

Aukštyn