Ką daryti sapnuojant samoningai

Pradėjo Artūrassss, spalio 26, 2016, 01:09:39

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Artūrassss

Deja, Jūs negalite matyti šio pranešimo lankydamiesi forume kaip svečias.

Kodėl verta užsiregistruoti?

- Matysite visą nuo svečių paslėptą turinį.
- Galėsite bendrauti su kitais nariais privačiomis žinutėmis.
- Matysite visus forumo prisegtukus.
- Galėsite kurti naujas temas ir dalyvauti jau esančiuose.

Nelaukite, prisijunkite prie didžiausios bendruomenės, nagrinėjančios paslaptingus reiškinius jau šiandien!


Prašome prisijungti arba užsiregistruoti.

Benamis

Keisti tie tavo sapnai su bildukais ;/ Kai man pavykdavo sapnuoti samoningai, tai maciau tai, kas ir realiame gyvenime egzistuoja, t.y. jokiu bilduku ir kitu butybiu neteko pamatyti sapnuojant samoningai.

Ejau, skraidziau, dariau tai ka pavykdavo padaryti ir tiek. Tad tokiu klausimu ka man daryti net nekildavo.

Creative

#2
spalio 26, 2016, 16:19:51 Redagavimas: spalio 26, 2016, 16:30:36 by Creative
O aš irgi nežinau kokia to prasme, na ką daryti toliau kai susivoki sapne. Skraidimai, teleportacija, telekinezė ir t.t. nežinau kam skirta, nebent kūrybiškumui ugdyti. Ar yra dar kam nors skirta? Knygose kai kuriuose fantastika aprašyta, o realiai aš iš savo samoningu sapnu patirties sakau kad tik kūrybiškumui ar kažkokio atsakymo suradimui (irgi kūrybiškam išeina bent  jau man),arba pasislėpti sapnuose nuo kasdienybės. Ar yra dar kam nors skirta?

Benamis

O tai kam jus norite, kad butu skirta?

Man pvz. atrodo, kad samoningi sapnai tai tiesiog vieta kurioje mes galime padaryti tai, ko tikrame gyvenime niekada negaletume del tam tikru priezasciu: ar del fizikos desniu, ar del finansu, ar del tam tikru sveikatos sutrikimu.

Kaip tai kokia prasme? Juk ten negalia turintys zmones gali vaikscioti, blogos sveikatos zmogus gali nuskristi i Menuli, galime iveikti visus fizikos desnius, susitikti su garsenybemis, vairuoti Buggati ir t.t. ir pan. Tokia ir prasme.

Creative

Man idomu ar yra koks nors didesnis tikslas nei vien tai...

pilkasai

#5
spalio 28, 2016, 12:52:32 Redagavimas: spalio 28, 2016, 13:14:43 by pilkasai
tiksle tu tiksle, pirma ismok "normaliai" samoningai sapnuot,ir jei samone tavo atlaikys ir neatsidursi psicheatrineje ligonineje, tada kelk kitus tikslus, kad ir pamegink medituot sapne, prikrausi kelnes is baimes ar ekstazes ir nebereiks tikslu daugiau. beja samoningas sapnavimas visiskai nelygu susivokimui sapne ar pusiau suvokiant ir duodant komanda paskrist ir po akimirkos kitos atsibust ar but permestam i kita sapna, samoninogo sapno pasiekimas (o juo labiau ilgesnis kaip 1 min jo islaikymas) tai tolygy realybei visiskai, o ne koks pro migla susivokimas, samoningam sapne ispardytum tiem bildukam uzpakalius ir sumestum juos i sulini.
 o Arturuiiii nesvarbu kas tie tavo matomi nykstukai, ar ezoterijoje aprasomos ivarios astralines ir kt pasauliu butybes mintancios tavo energija- baime, ar tavo pacio pasamones dalis su baimem ir uzleptais troskimais (Anima Animus, libido. archetipai ir pan. pagal K.G. Junga) esme nebijoti ir stoti i kova tik taip gali suprasti kas vyksta ir laimeti, nugalejes nesijausi pavarges ir issikes ir jokio skirtumo kokios kilmes tie nikstukai, pabaisos gyvates ir pan esme , kad jie slypi tavyje ir pasireiskia vienokia ar kitokia forma ir dirbt su savim reikia ne tik sapne, bet ir perziureti ka netaip darai realiame gyvenime ar ko isvis nedarai... JUST DO IT

Creative

@pilkasai ir ką tu 1 val ten darai?

pilkasai

#7
spalio 28, 2016, 22:27:06 Redagavimas: spalio 28, 2016, 22:46:18 by pilkasai
creative, apie kokia 1 val tu cia? :) maksimum gal esu islaikes apie 30 sek, (tiek speju apytikslai sapne, nzn kiek realybej) 60-80 proc grynumo, ryskumo ar kaip cia pavadint realistiskumo sapne, but gerai pradziai bent jau stabiliai ismokt persokt is valdomus sapnus ir realybes suvokima pagilint iki 90 -100 o tada jau apie laiko pratesima kalbet. Pamenu ir prie manes pirmus kartus lipdavo ir seseliai kazkokie (gyvi, dumu kamuolio pavidalu) ir zmogiskos butybes puldavo, tai tuom ir pasibaigdavo isgastis- prabudimas, kai pasigilinau labiau i sias baimes ir kad ju ner ko bijot, tai keleta kartu idomumo delei sudauziau jas, beja suprasdamas kad mane jos nori gazdint, tipo pult, tai puldavau juokdamasis pirmas, tai kaip mat visi tie baubai kazkur prapuldavo, po keliu tokiu kartu, nebepamenu samoningo sapnavimo, kad kas bandytu gasdint ar pult, tuom viskas ir baigesi su tom baimem :)
 Dar pamenu kai tipo taip vadinami panikos priepoliai(tada net nzn kad tokie dalykai yra) budavo ir kaip kovojau. Nzn is kur ir kaip, kokia to priezastis bet nuo kokiu 20 metu kai likdavau vienas miske (uogaujant, grybaujant) ir nebematydavau keliuko, kitu zmoniu, ar itardavau kad pasiklydau, pradedavo nei is sio nei is to kalt sirdis, vos ne drebet zandikaulis, akyse pabaldavo,uzpuldavo mintys kad taba as tipo nualpsiu, manes nieks neras cia, taip ir numirsiu neprabudes tai skuosdavau kuo greiciau i kelia ar link kokiu zmoniu ir pan, bet vis nieko nenutikdavau. zodziu taip man atsibodo o ir grybaut megstu vienas ir ten kur nenugrybauta, taigi atsisedau ir nutariau paanalizuot save ir pasidaryt isvadas, o jos tokios: jei jau man kas butu negerai su sveikata, tai ne tik vienam bunant miske taip butu bet ir visur kitur, juo labiau , kad miske prabuni vos keleta dienu ar savaite kita per metus, taigi sutapimo cia negalejo but jokio, vadinas problema manyje, vos tik pasidares sias isvadas progai pasitaikius ismoviau i miska, roviau spec kuo gilyn, kuo toliau, tel rysio ten nera, na ir ka aisku nieko nebuvo visikai pramyniau visa diena ir viskas chiki, na kagi galvoju zakon podlasti, bet ir kita ir dar kita nieko nepasikartojo, viena diena po kokiu  4 metu po paskutinio ale priepulio kai senai jau buvau pamirses apie tai opa be grybaujant jauciu pareina tas jausmas, as na ka ateik cia sakau, atsisedau ir sakau na ka alpstam mirstam, jei jau laikas atejo, nagi pirmyn, jei mirt tai koks skirtumas miske vienam, scenoj pries 1000 ziurovu ar kur kitur, taigikaip nelauktai prasidejo, taip akimirksniu ir baiges, nuo to laiko jau gal kokia 10 metu ner pasikartoja. Veliau mastydamas ir analizuodamas net atkapsciau keleta veriantu is vaikystes nuo ko ta baime galejo kilt ir isispaust pasamonej, taigi tiek ziniu sia tema  :)  Nuo tol vadovaujuosi taisykle tokiuose atvejuosia jei jau bijot ko gyvenime tai tik vieno dalyko- pacios baimes. sekmes visiems

P.S. del samonigo sapnavimo is patirties galiu pasakyti, kad pasiekiant tam tikra samonigumo (auksta) lygi sapne ir kuo met jie padazneja, jauciasi kad atsiranda tam tikra plonyte riba kuomet protas atrodo gali nuciuozt ir atrodo apims nevaldoma baime, todel mano manymu pasiekus tam tikra riba jau reikalingas profesonalas sios srytes, mokytojas vedlys ar pan, kuris suteiktu pagrinda po kojom is savo turimos patirties, o kur tokiu surast, tai neisivaizduoju, ne tokie nesiafisuoja, prie PC nesedi ir pranasais tikriai nesiskelbia, beja tos ribos gan neblogai aprasytos tam keliom pastraipom keliuose C. Castanedos ir kituose, ezoteriniuose veikaluose apie SS. Dar jei apie C. Castaneda tai praktiskai visose jo knygose paimti mokymai, pasauleziura ir kt, is ivairiu senoves mokymu, indu, kinu, romenu ir kt isminties ,religiniu ir filosofiniu mokymu, tik pakeisti, pavyzdziai, terminai ir gan gudriai uzmaskuota ir interpretuota nepakankamai apsisvietes skaitytojas gali pasakyti kad tai unikalus mokymas, taciau anaiptol, na arba jau labai tas mokymas panasus i visus kitus.tai tiek is mano stovyklos :) Atsiprasau uz klaidas

Creative

Citata iš: pilkasai  spalio 28, 2016, 22:27:06creative, apie kokia 1 val tu cia? :) maksimum gal esu islaikes apie 30 sek, (tiek speju apytikslai sapne, nzn kiek realybej)...
Matai aš nepažįstu ne vieno sapnuotojo, kuris ilgiau nei 5 minutes ištveria sąmoningas sapne. Gal kas pažįsta?
Būtų įdomu kad pasipasakotu.

Benamis

O kaip galima zinoti kiek tu tiksliai issilaikai samoningame sapne? :D Apie ka jus cia kalbat?

Laiko suvokimas kardinaliai skiriasi sapnuose ir realime gyvenime. Tos penkios minutes sapne, gali prilygti 5 valandoms realybeje.

Creative

Vakar kaip tik skaičiau straipsnį
http://www.delfi.lt/sveikata/sveikatos-naujienos/sapnus-ivaldziusiu-zmoniu-patirtys-ka-galima-isgyventi-sapnuojant.d?id=63710004

Citata. Pavyzdžiui, galima matuoti laiką - kaip jis teka sapne ir kaip realybėje. Tarkime, Ch. Nolano filme „Pradžia" yra pateikiama teorija, kad laikas sapne labai išsitęsia, o sąmoningame sapne galima paprašyti žmogaus suskaičiuoti iki 10, pasignalizuoti, kada jis tai padarė, tą patį veiksmą pakartoti budrioje būsenoje ir pamatyti, kad laiko tėkmė yra labai panaši", - pasakojo pašnekovas.

Benamis

Parasyk kaip tu tai isivaizduoji padaryti praktikoje.

Creative

Ten parašyta:
CitataPaprastai mes sapnuojame greitų akių judesių miego (REM) fazėje. Išsiaiškinta, kad šie akių judesiai sutampa su akių judesiais sapne - jos juda į tą pačią pusę, į kurią krypsta žvilgsnis sapne. Todėl su žmogumi galima susitarti, kad tuomet, kai jis supras esąs sąmoningas, duos akimis tam tikrą iš anksto sutartą ženklą. Polisomnografo matavimuose labai akivaizdžiai tai matysis. Tokiu būdu galima atlikti įdomių tyrimų: žmogus gali padaryti kažkokį veiksmą ir akių ženklais pažymėti jo pradžią bei pabaigą.
Realiai kitos galimybes nežinau. čia reikia ne vieno žmogaus tam.

Aš vat prisimenu savo pirmųjų sąmoningus sapnus, begu begu ir staiga prisimenu kad tai sapnas, staiga sustoju apsižiūriu ir galvoju ką toliau daryt o galvoje tuščia visiškai, jokio prieš tai numatyto plano, jokio kitokio veiksmo,prisimenu tik tai kad turiu kažka padaryt jei tai sapnas o ka nežinau, taip susiparinau kad išmetė  mane iš sapno.

pilkasai

#13
spalio 29, 2016, 18:38:57 Redagavimas: spalio 29, 2016, 19:04:04 by pilkasai
uztat planas ka veiksi sapne turi buti brandinamas is vis kartojamas is anksto samoningai ir tai ta plana prisiminti ir igyvendinti, bent man prireikia 4-5 SS, kartais maziau. Noreciau as pabendraut labai labai su tais kurie sugeba islaikyt 100 proc demesio tas 5 min kaip tu creative rasai, gal zinai kaip su jais susisiekti? o del laiko sapne skaiciavimo, tai faktas kad jis nesutampa su realiu laiku, todel bent jau as skaiciuoju taip kaip suvokiu pagal ivykiu seka kuri buvo SS, BET keleta kartu esu uzfiksaves laikrodziu nuo pakartotinio uzmigimo su iskart pereimu i ss ir pabudimu, tai realybes laikas SS atzvilgiu stipriai issitesia, ty SS nieko nenuveikei, laiko atrodo praejo iki minutes taciau laikrodis relybej rodo kelias ar net keliolika, todel mano manymu dar kazkur praziopsomos is atminties laiko duobes
Beja prisiminiau viena veikeja kuris forume (napamenu ar siame) pries kokia 10m rase, kad sapne pragyveno apie 20 m visai kitoj planetoj, kai zemej praejo vos nepilna naktis, ir kad po to su ateiviais paleike kontakta kurie jam kazkokias super tevhnologija perdavinejo kaip namu salygom sukurt amzina varikli ;) dar kuri laika su juo palaikiau kontakta el pastu, bet kaip dingo taip dingo...

Creative

Ką daryti sapne?

Aš pvz prekybos centre supratau kad sapnuoju, nuėjau į gatve ir prisiminiau kad reiktu į biblioteka nueit, bet buvo per toli ji jaučiau ir kad net nežinau kur ji yra iš tikrųjų :D tai paėmiau vidury gatvės padariau tokia laiko ir erdves skylę prie pat knygų lentynos atsirado. aš vis dar stovinčia gatvėje ištiesiau raka ir paėmiau pirma knygą, kuri pagal viską turėjo būti tą kuri man reikalingiausia ir ištraukiau savo darbo kalendorių kuriame rašinėjau viską netik įvykius. Vėliau atėjo kažkas iš bibliotekos darbuotojų ir pamatę mane pusiau ten pusiau čia klausia ką darau... gaila nepaklausė ar galėtų man kuo nors padėt :D tai būčiau susakius, o taip nieko sakau knygos ieškojau ir tiek. iš traukiau dar viena knyga pavarčiau ir prabudau

Tai va SS gali padaryt tokia skyle ore kur tau reikia ir gali net žengti į ją, būtų teleportaciją. O knygos tai knygom.

Aukštyn