Žmogaus resursai-energija

Pradėjo Creative, rugpjūčio 20, 2018, 13:49:07

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Creative

rugpjūčio 20, 2018, 13:49:07 Redagavimas: rugpjūčio 20, 2018, 22:56:48 by Creative
Kaip visi žinome žmogus turi tik tam tikrą kiekį energijos, kurį gali panaudoti. Jis veikia kaip baterija.

Žmogaus organizmui reikalingas energijos kiekis (ateinantis su maistu) priklauso nuo ūgio, svorio, amžiaus, lyties, aktyvumo lygio bei kitų faktorių.
Bazinei energijos apykaitai reikalinga 1500 kilokalorijų.

Jei žmogus veikia kaip baterija, turinti tik tam tikrą energijos kiekį, turėtume visi žinoti kur išleidžiame jį, sekti "kas vagia mūsų energiją", kas provokuoja ant kokio nors veiksmo, kurio jus net nenorėjote daryti, ar neplanavote. Būkite sąmoningi ir sekite save. Turint kažkiek energijos galima ir nuveikti tą spontanišką veiksmą, jei tik norima.

Vieni sako, kad "kuo daugiau padarai, tuo daugiau spėji", tai nėra visiška tiesa, nes energijos kiekis yra ribotas, tačiau taip gali pasirodyti, kai įvairinama savo veikla, kuri gali atrodyti kaip "tuo daugiau spėji", t.y. ne kiekis o kokybė.

Iš to seka ir, kad reikia  balansuoti tarp kiekio ir kokybės.

Grįžtant prie temos reikia turėti laiko ir padirbėti (kažką nuveikti, kas naudoja šiek tiek daugiau resursų) ir patinginiauti (kas gali naudoti mažiau resursų), kitaip sakant balansuoti.

Kaip ir minėta resursai-energija pasipildo su maistu, oru ir poilsiu bei miegu.

Kai kas sako, kad ir su kažkokia jiems patinkančia veikla. Čia svarbu nepadauginti ir daryti viską su saiku, nes vietoj to kad pasimėgauti ta veikla malonumo kreivė pasiekusi piko tašką pradeda kristi žemyn, kaip kad daugelis grįžtančių iš atostogų sako, kad vietoje poilsio dar labiau pavargo, nors nuovargį iš dalies kompensuoja patirti įspūdžiai.

Kuo gali baigtis netinkamas resursų naudojimas?
Išsekimu, chronišku pervargimu, perdegimu, o vėliau ir kitomis sunkesnėmis problemomis.

Tad tausokite save ir leiskite laiką protingai, leisdami sau kartais ir pašmaikštaut.

Aukštyn