Didysis sprogimas. Pirma dalis: kaip gimė visata

Pradėjo Linas Esu, birželio 26, 2017, 11:22:03

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Mekabciel

Teisingai, pratryniau. ;)

vytra

Citata iš: Mekabciel  birželio 26, 2017, 23:10:28kas tą pragarą užkūrė?
- panašu, kad mokslininkai.. kažką tyrinėdami sukūrė "didijį bum".. :)

CitataVyksmą užkūrė priežastis - pragaras... O gal rojus? Gall pragaras yra rojaus mašina?
- taip, ši "mašina" plačiai vartojama, kad "įgyti patirtį", Kristus taip pat buvo "nuėjes į pragerus", po trijų dienų sugrįžo..


Mekabciel

#32
birželio 27, 2017, 12:20:50 Redagavimas: birželio 27, 2017, 12:25:27 by Mekabciel
Sukurtas ar natūralus... Štai kur klausimas! :)

To be or not to be?



vytra

Citata iš: Mekabciel  birželio 27, 2017, 12:20:50Sukurtas ar natūralus... Štai kur klausimas!
- klausimas nėra toks gilus, kaip gali atrodyti.. Sakykim aš sukūriau PC, tai PC natūralus ar sukurtas? Aš gi dėsnių nekūriau, materijos nekūriau, aš tik kristalo molekules pastumdžiau taip, kad veiktų asimetrija - srovės tekėjimas viena kryptimi. Toks reiškinys pasitaiko ir laukinėje gamtoje kai kuriuose sieros kristaluose, bet skirtumas tas, kad ši sąvybė tuose laukiniuose kristaluose neturi dvasios, techniškai - neturi sistemos, yra padrika, neorganizuota, negyva. Sunku suvokti naivumą tų, kurie tikisi kada nors tame akmenyje rasti IBM..

:(



Mekabciel

Citata iš: vytra  birželio 27, 2017, 12:49:14- klausimas nėra toks gilus, kaip gali atrodyti.. Sakykim aš sukūriau PC, tai PC natūralus ar sukurtas? Aš gi dėsnių nekūriau, materijos nekūriau, aš tik kristalo molekules pastumdžiau taip, kad veiktų asimetrija - srovės tekėjimas viena kryptimi. Toks reiškinys pasitaiko ir laukinėje gamtoje kai kuriuose sieros kristaluose, bet skirtumas tas, kad ši sąvybė tuose laukiniuose kristaluose neturi dvasios, techniškai - neturi sistemos, yra padrika, neorganizuota, negyva. Sunku suvokti naivumą tų, kurie tikisi kada nors tame akmenyje rasti IBM..

:(

Aišku tik reikia užduoti klausimą - kodėl tu jį sukūrei ir kas lėmė tave jį sukurti? Vat tada ir sužinosime atsakymą ar jis natūralus ar sukurtas? :) Galima kažką daryt ar nedaryt? Gali neparašyt sekančios žinutės? Arba - gali nebeskaityt po va šio klausimo toliau? :)

arba iš kitos pusės priėjimas. Jei pc yra sukurtas tai kas tas, kuris sukūrė erdvę kurioje poto kuria pc? :) Ir jei kažkas sukūrė erdvę, kurioje poto kuria, tai ta erdvė ir kuriami objektai nėra to pačio kūrėjo dalis/gyvastis, konvertuota energija į materiją? Ar kai jis atskiria nuo savęs dalį sukurdamas erdvę ir joje objektą tai tampa, vadinama negyvu? O klonavimas yra sukurtas ar natūralus? O vaiko gimdymas - natūralus ar sukurtas? nes juk reikia dar ir pasistengti kad būtų ką gimdyt...? Ir t.t...

Įsivaizduok dabar esi savo realybės kokone prieš save matai ekraną ir ką tas ekranas jau ne dalis tavęs? Kaip tu realybę jaustum jei jis nebūtų dalis tavęs? Kaip jis gali būt negyvas? Jis tiek pats gyvas kiek ir tu... Nei daugiau nei mažiau... Tik yra skirtingi "lygiai" dominacijos. Yra žmogus, kuris mąsto ir yra aukščiausia išsivystymo pakopa yra taip pat gyvūnai, kurie mažiau, augalai dar mažiau ir akmuo išvis negyva. Bet viska savyje pajungia - žmogus. Tai žmogus pats savyje iš savęs kuria ar natūraliai fliuktuoja? Ir tik nuo žmogaus pasirinkimo priklauso ar tai yra kuriama ar tai natūralu ar ir viena ir kita vienu metu.


vytra

- štai kodėl CCCP komunistai-ateistai sakė: kūrybinis darbas nėra darbas, tai pūvančio kapitalizmo tvaikas. Mes visi žinome, kad atlikti darbą, būtina jėgą sudauginti su nueitu keliu. Sakykite kokį kelią nueina kabinete sėdintis "mokslininkas"? Kiek raumenų jis panaudoja? Šalin mokslininkus, darbo žmonių išnaudotojus!

:(

Mekabciel

-Ką jums apskaičiuoti?
-Visata!
-Visata? A okay, tuoj...

:D

vytra

Citata iš: Mekabciel  birželio 27, 2017, 13:33:44
-Ką jums apskaičiuoti?
-Visata!
-Visata? A okay, tuoj...


- štai Jums, čia visas Jūsų Visatos portretas, kaip matome centre, vyksta tikras prageras.. Jūsų galaktika randasi mėlyname vėsiame pakraštyje..

:)

Benamis

#38
birželio 27, 2017, 13:51:29 Redagavimas: birželio 27, 2017, 13:53:25 by Benamis
Citata iš: vytra  birželio 27, 2017, 13:48:31visas Jūsų Visatos portretas
Viso Visatos portreto niekas neturi. Nebent jus cia visa laika su ironija ir sarkazmu tarpusavyje kalbate (tuomet klausimas kokia tokios diskusijos esme?).

Mekabciel

#39
birželio 27, 2017, 14:00:02 Redagavimas: birželio 27, 2017, 14:02:07 by Mekabciel
Vytra ačiū tau.

:D

@Benamis Mes apie temą bendraujame.
Forma kažkuo neatitinka? Normaliai bendraujame... :) Ar reikia dar padetalizuoti, kad tie kurie nesusirašinėja suprastų apie ką čia bendraujama?

vytra

#40
birželio 27, 2017, 14:05:08 Redagavimas: birželio 27, 2017, 14:38:19 by vytra
Citata iš: Benamis  birželio 27, 2017, 13:51:29Viso Visatos portreto niekas neturi.
- iš kur tokios "žinios"? Visata jau labai seniai modeliuojama su "super kompiuteriais" pagal esamas hipotezes ir pagal turimus giliojo kosmoso (deep space) stebėjimo duomenis.

p.s.
.. na o ši iliustracija paimta iš mano minėto UFO'nauto interviu, kaip ji ten pateko ir iš kur, aš nežinau, iš bendro išsilavinimo sakyčiau čia yra vienas iš kompiuterinių modelių.


:)

Benamis

Citata iš: vytra  birželio 27, 2017, 14:05:08- iš kur tokios "žinios"?
Tai ka pateikei paveikslelyje yra viso labo regima Visatos dalis ir jokie "super kompiuteriai" tos dalies nepadidins.

https://lt.wikipedia.org/wiki/Metagalaktika

https://en.wikipedia.org/wiki/Observable_universe

Skeletonas

Citata iš: vytra  birželio 27, 2017, 14:05:08- iš kur tokios "žinios"? Visata jau labai seniai modeliuojama su "super kompiuteriais" pagal esamas hipotezes ir pagal turimus giliojo kosmoso (deep space) stebėjimo duomenis.

p.s.
.. no o ši iliustracija paimta iš mano minėto UFO'nauto interviu, kaip ji ten pateko ir iš kur, aš nežinau, iš bendro išsilavinimo sakyčiau čia yra vienas iš kompiuterinių modelių.


:)

Kaip imanoma suprojaktuoti ta dalyka kai nežinai kaip jis visas atrodo?

vytra

Citata iš: Benamis  birželio 27, 2017, 14:08:12.. jokie "super kompiuteriai" tos dalies nepadidins.
- taip jau "nuvertinate" teoriją? Galiu pateikti vieną iš naujesnių modelių, kuris šiuo metu pateikia 25 milijardus galaktikų, bet tai ne riba. Modelis skaičiuojamas 4000 GPU.

p.s.
.. abejoju ar ten "metagalaktikos" atvaizdas.. :( Manyčiau, kad vis tik Visatos modelis.


:)

Benamis

As apie ratus, tu apie batus...

Aukštyn