Kuri religija tikroji?

Pradėjo a.t.sielis, spalio 06, 2015, 12:42:06

« ankstesnis - sekantis »

Kuri religija tikroji?

Krikščionybė
3 (8.1%)
Islamas
1 (2.7%)
Hinduizmas
1 (2.7%)
Budizmas
3 (8.1%)
Aš ateistas/agnostikas/Man nesvarbu
11 (29.7%)
Visos religijos teisingos
4 (10.8%)
Kita (parašysiu komentarą)
6 (16.2%)
Kai kurios religijos teisingos, bet ne visos
0 (0%)
Religija yra viena - meilė Dievui
1 (2.7%)
Tikroji religija - sielos ryšys su Dievu
5 (13.5%)
Atskiros religijos - tarsi mokyklos didelėje švietimo sistemoje
2 (5.4%)

Viso balsavusių narių: 37

Žemyn

a.t.sielis

Citata iš: nuorytojaus  rugsėjo 17, 2018, 11:08:05tikrovę kiekvienas matom kitaip.
aš už :) kad kiekvienas matytų kitaip


boba

Imkime žmogus turi savo namą sunkiai užsidirbęs per gyvenimą. Ir jis tada iškelia savo sąlygas - "Mano name mano taisyklės" ir kiti namiškai jo name yra žeminami, apeliuojant į tai, kad tas namas yra. Jo. Alio??? Žmogus netusi savo namo. Yra tik Dievo namai. Jei žmogus garbina materiją( namą), tai jau yra velnio garbinimas. Ir kitus namiškius jis irgi nori papirkti, kad tie imtų ir parduotų( už kažkokį tai namą...) savo dušią velniui. Yra baisus spaudimas ir laikimas kada tą dušią vis dėl to parduosi tam velniui.

a.t.sielis

boba, tavo tėvas - ateistas?

boba

#363
rugsėjo 18, 2018, 08:47:51 Redagavimas: rugsėjo 18, 2018, 09:03:45 by boba
Tėvas apsimeta kad jis nežino Dievas yra ar jo nėra. Bet Tėvas sako, kad jam su mano mama dangaus bus per maža( na jie turi savo nuomonę). Bet aš manau, kad jie yra velniai. Na puse žmonių žemėje yra angelų, kita pusė žemėje yra velnių. Aš taip manau. Ir tos dvi jėgos tarpusavyje konkuriuoja. Angelai eina Jėzaus Kristaus keliu, jų laukia išbandymas su tais velniais ( na tais žmonėmis kurie garbina materiją).
Nepasitikėkite gražiais, darbščiais, tvarkingais, negeriančiais, nerūkančiais žmonėmis. Tai yra musmirės( tai yra masalas arba nematoma kilpa...). Gražūs pažiūrėti ir nei grašio už dušios( jei jie garbina materiją)...

Velnias yra labai gudrus, jisai sukuria tokių žmonių iš pažiūros labai padorių, kad tik gauti tikrą sielą. Tu žmonių( tarnaujančių velniui) jam velniui  nereikia, jis - velnias tik medžioja tikras sielas su tų pagalbinių žmonių( tarnaujančių velniu( materijai)) pagalba.

a.t.sielis

Yra įvairių materijos pančių. Nikotinas irgi pančiai, irgi materija.

O tu gali pažiūrėti į viską iš pozityvios pusės: tėvukai padeda, tegu garbina tą savo materiją. Tau svarbiausia stabilizuoti savo protą, suvaldyti vidinį gyvenimą, pasiekti jame šviesią kokybę. Ką kiti daro to neveikia.

Kaip sakoma, "į balą puolęs, sausas nekelsi". Reikia gyventi su tuo, kas yra. Bent jau kol atsiranda geresnės perspektyvos.

Gal ir nusišneku. Nematėm, nežinom.

vytra

#365
rugsėjo 18, 2018, 10:35:37 Redagavimas: rugsėjo 18, 2018, 10:37:35 by vytra
Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 17, 2018, 13:37:26Tą pagrindei sakydamas, kad žydai, patys nepripažindami jo kaip mesijo, kažkodėl patys sufalsifikavo citatą, kurioje jį įvardino kaip vienintelį tikrą mesiją.
- anais laikais Judėja siekė išsilaisvinimo iš Romos imperijos, didžioji žydų dauguma palaikė patriotines idėjas, o ženkli tų dalis tikėjo, kad būtent Kristus juos išlaisvins ir būtent išlaisvins nuo Romos.

- visi apaštalai buvo žydai, jie buvo susipažinę su judaizmu ir rašydami, vienaip ar kitaip buvo to įtakojami: labai neaiškius tiems laikams Kristaus pamokymus, papildydavo visiem žydam gerai suprantamom judaizmo tezėm.

- dabartinio judaizmo pozicija gana neaiški, sakykim: judaizmo lyderis į Izraelį atvykusį popiedžių, apibara kaip netikusį mokinuką.

Išvada: mąstykime plačiau.

nuorytojaus

[quote author=a.t.sielis link=msg=94870 Dalis skirtumų - dėl skirtingų žmonių, skirtingų regionų, laikmečių, aplinkybų ir t.t. Dalis skirtumų - dėl skirtingų dvasinių tikslų ir nuotaikų,
[/quote]  

Čia iš kurios pusės pažiūrėti:  
Įvairovė kasdienybėje tai taip, kitaip ir būti negali. Jei visi būtumėm vienodai protingi, vienodi pomėgiai ir t.t. tai ir anomalijos forumas užsidarytų, bebūtu apie ką kalbėt.
 Jei imti matematiką ir sakyti "no probem" du kart du gali būti ir 3,999...- jau čia įvairovė netinka.
 Paėmus gamtos dėsnius, pav.  klimato atšilimą nėra vieningos nuomonės, bet dėsniai tikriausia yra konkretūs kaip du kart du, bet jų nežinom pilnai, tai ir gaunasi skirtingos nuomonės.
 Panašiai ir su religijom. Jei pripažinti kad egzistuoja konkretūs psichologiniai ir dvasiniai dėsniai, o religijoje į tai žiūrėti kaip į svarbiausią religijos dalyką, tai toje srityje neturėtų būti didelių skirtumų tarp religijų, bet taip nėra.

a.t.sielis

Citata iš: nuorytojaus  rugsėjo 19, 2018, 16:29:26Jei pripažinti kad egzistuoja konkretūs psichologiniai ir dvasiniai dėsniai, o religijoje į tai žiūrėti kaip į svarbiausią religijos dalyką, tai toje srityje neturėtų būti didelių skirtumų tarp religijų, bet taip nėra.
Dievas ne matematika. Begalybę padauginti iš begalybės, koks rezultatas?

Jeigu Dievas begalinis ir įvairus, tada ir garbintojai įvairūs, ir garbina įvairiai.

Be to, skiriasi regionai, laikmečiai, žmonių savybės skiriasi. Vieniems reikia vienokios mokymo programos, kitiems kitokios.

Paimkim kai kuriuos konkrečius skirtumus tarp abraomiškų religijų: krikščionybės, islamo ir judaizmo.

Islame alkoholis nevartojamas.
Krikščionybėje ir judaizme saikingai vartojamas.

Islame ir judaizme skyrybos leidžiamos.
Krikščionybėje skyrybos draudžiamos.

Krikščionybėje garbinama šv. Trejybė.
Islame garbinamas Alachas kaip vienis.
Judaizme garbinamas Jahvė.

Kaip išvesti dėsningumą?

Skirtingi žmonės, ne visiems vienodos taisyklės tinka.

Gydytojas paskiria kursą pagal konkrečią ligą.

Kas link garbinimo, akivaizdu, kad musulmonai prie Trejybės nepriaugę. Pas juos teologija paprastesnė. Bet jie pripažįsta Jėzų. O judaistai nepripažįsta.

Na gerai, sakykim, krikščionis gali sakyti, "islamas yra tiesiog netikras, o judaizmas yra pasiklydęs". O kas nulėmė judaizmo pasiklydimą? Skirtingi žmonės, vieni tuo metu kai gimė krikščionybė Izraelyje priėmė Jėzų, kiti nepriėmė. Tai priklausė nuo jų sąmonės lygio. Nors visi buvo laikomi išrinktosios tautos atstovais, ir gavę apreikštą ST religiją.

Taigi, pagal krikščionis, turėtų būti kaip ir dvi apreikštos religijos: krikščionybė ir ST religija. Tarp jų yra skirtumų. Kodėl ST religija nebuvo tokia kaip NT religija?

Taigi, skirtumai egzistuoja, apreiškimai skiriasi, šiuo atveju skiriasi laike.

Gali skirtis laike, erdvėje. Gali skirtis pagal Dievo įvairovę ir garbintojų įvairovę. Kodėl ne?

boba

... Per daug gerbiu, kad gerbčiau...

vytra

Citata iš: nuorytojaus  rugsėjo 19, 2018, 16:29:26apie ką kalbėt? Jei imti matematiką ir sakyti "no probem" du kart du gali būti ir 3,999...- jau čia įvairovė netinka.
- daugelis labai nustemba, kai sužino jog akštesnėse matematikose nei senovės aritmetika, du kart du ne visada keturi.

paaiškinimas: aritmetika nekelia tokio klausimo, kaip "du ko, kada, kur"? paimkim nesąmone aiškumui: koks bus rezultatas padauginus du elektronus iš dviejų karvių?

:)

a.t.sielis

Citata iš: vytra  rugsėjo 20, 2018, 09:56:36paaiškinimas: aritmetika nekelia tokio klausimo, kaip "du ko, kada, kur"? paimkim nesąmone aiškumui: koks bus rezultatas padauginus du elektronus iš dviejų karvių?
Labai taikliai.

Jurgis

Aš manau, kad tikrasis tikėjimas turi kilti iš sielos gelmių ir negali būti suvaržytas jokių išorės veiksnių. Todėl, esu skeptiškai nusiteikęs organizuotų religijų atžvilgiu, nes bet kokia organizacija ilgainiui apauga biurokratija ir nusigręžia nuo tikrojo tikėjimo.

vytra

Citata iš: Jurgis  spalio 09, 2018, 16:47:39Aš manau, kad tikrasis tikėjimas turi kilti iš sielos gelmių..
- taip, bet norint perduoti tavo "sielos gelmes" į ateitį bent mažiukus 2000 metukų, būtina organizacija.

Pastaba: jei susumuoti visus visų religinių pažiūrų atstovus, jų kiekis triškinančiai nugali "agnostikus".

:)

Aukštyn