Mormonai

Pradėjo 2Pacas, liepos 19, 2013, 20:35:00

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

2Pacas

liepos 19, 2013, 20:35:00 Redagavimas: liepos 19, 2013, 20:48:09 by 2Pacas
Esat kanors apie juos girdeja?Manau paragraf tu galetum biskuti apsviesti.As pamenu is vaikystes,kad pas mus i namus aidavo du jaunuoliai baltais marskineis ir juodom kelnem,tevas mano megdavo su jais pasneket.Nesenai isiaiskinau kad ten buvo mormonai,tevas sake kad jie pirma gydo gydo gal net koki puse metu o poto siulo kanors pirkti ar investuoti nu zodziu sukciai.Ir db karts nuo karto as juos matau gatvese,beto prie pramones maximos(Kaune) jai zinot yra baznytcia,tai ten ju.Aplamai idomu man kas jie tokie ko jie siekia,ka propoguoja

preacher

Apie tokius mormonus turėjai omenyje?  :D

http://lt.wikipedia.org/wiki/Mormonas


2Pacas

preacher :D
Apie tokius:

preacher

Balti marškiniai, juodos kelnės ko nepanašus  :D

Šiaip paguglink ir rasi info apie juos  :)

.L.U.T.H.O.R.

Seniau dažnai sutikdavau ir užkalbindavo visada :D Dabar kažkaip labai retai juos sutinku :D Nors stotelėje prie bažnyčios dažnai būna :D Visi ne lietuviai, bent jau jų nesutikau. Lietuvių tikriausiai nepritraukia :D

lt133

#5
liepos 19, 2013, 22:28:55 Redagavimas: liepos 19, 2013, 22:49:25 by lt133
Mano viena pažįstama šeima tapo mormonais. Mėgsta kalbėti apie Dievą. Šiaip normalūs, nuo to laiko nevartoja alkoholio, negeria kavos, arbatos iš parduotuvės. Griežtai laikosi pasninko. Vaikai dalyvauja vasaros stovyklose.
Kiek žinau, tai vaikai paskui siunčiami į misijas į kitą šalį skleisti tikėjimo jų.

Bažnyčia juos laiko pseudo krikščionimis. Pvz jie negali būti krikšto tėvais ir pan.

Nežn, nieko bogo negaliu pasakyti :)

Jie tiki, kad kažkokiam amerikiečiui apsireiškė Jėzus ir apreiškė, kad visos bažnyčios ir tikėjimai yra netikri, o tikras yra tas, kurį apreikš jam.

Kas mėnesį reikia mokėti dešimtadalį savo pajamų.

paragraf 78

Mormonai yra kvazikrikščioniška sekta, kuri naudoja visus žinomus smegenų plovimo dalykėlius. Tai kad pas mus užsieniečiai vaikšto yra jų kasdienybė. Kai įstoji pas mormonus, tave jie išsiunčia į kitą šalį idant nutrūktu visi ryšiai su artimaisiais ir draugais.
Sekta remia savo teologija Mormono knyga, kurią ne va Josefas Smitas, XIX amžiuje užrašė. Ši knyga naudojama greta biblijos. Smitui ne va apsireiškė Jėzus ir pasakė, kad anas yra pranašas turėsiantis atgaivinti apaštalams perteiktas tiesas.
Teologija pas juos gan įdomi. Va pavyzdžiui jie sako jog po mirties kiekvienas mormonas valdys atskirą planetą ir t.t.
Šiaip JAV ji yra viena iš tradicinių religijų. Berods Jutos valstija yra visisškai mormoniška. Nors žinoma jie pagal JAV įstatymus turi laikytis vienpatystės, nors mormono knyga leidžia turėti kelias žmonas. Žinoma Jutoje daug kas turi neoficialias žmonas.
Šiaip jie žmonių pritraukimui naudoja visokias nemokamas anglų kalbos pamokas ir t.t. Įtraukimas į sektą gana standartinis. Principu: tu mums reikalingas, mes tavimi pasirūpinsime ir tu būsi išganytas.

2Pacas

Citata iš: lt133  liepos 19, 2013, 22:28:55


Kas mėnesį reikia mokėti dešimtadalį savo pajamų.
Idomei.

Aukštyn