Šampanas padeda!

Pradėjo zipphead, gegužės 16, 2013, 10:13:00

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

zipphead

D. Britanijos mokslininkai iš Redingo universiteto žino, kaip kovoti su atminties praradimais, kai į duris pradeda belstis senatvė. Viena iš išvadų, kurią mokslininkai padarė po vieno iš tyrimų - reikėtų gerti šampaną, tačiau ne daugiau kaip tris taures per dieną, ir tuomet bus galima stebėti teigiamą efektą. Beje, kalbama būtent apie šampaną ir ne apie jokį kitą gėrimą.

Paaiškėjo, kad šampane esančios medžiagos gali pagerinti erdvinę atmintį, kuri atsakinga už žmogų supančios erdvės duomenų „įrašymą", taip pat jų išsaugojimą ateities navigacijai. Paprastai per šventes naudojamas gėrimas sėkmingai keičia kiekį baltymų, kurie susiję su efektyviu atminties smegenyse saugojimu. Senstant pastarųjų skaičius mažėja, o tai blogina atmintį.

Žodžiu, šampanas stabdo tokius neigiamus procesus, todėl galima sakyti, kad nutolina kognityvinius sutrikimus, su kuriais susiduriame tipinio ir atipinio smegenų senėjimo proceso metu. Šampanas turi sąlyginai didelį fenolų lygį, lyginant su baltu vynu, kuris paprastai gaunamas iš raudonų „Pinot Noir„ ir „Pinot Meunier" vynuogių. Ir būtent šie fenolų junginiai teigiamai įtakojo putojančio gėrimą poveikį smegenims.

Beje, tie patys mokslininkai nustatė, kad dvi šampano taurės per dieną teigiamai įtakoja širdį ir kraujotaką, taip pat mažina tikimybę susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, insultu.

FACEIT
IT naujienos iš viso pasaulio


Na ką, piliečiai, Į SVEIKATĄ  :D

Aukštyn