Ar bijote to kas laukia musu po mirties?

Pradėjo Benamis, rugsėjo 09, 2011, 16:17:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

RoxiO

Jonai, labai panašiai pasakojo filme "Ponas Niekas", patariu pažiūrėt ;)

Jonas

CitataJonai, labai panašiai pasakojo filme "Ponas Niekas", patariu pažiūrėt.


Žinau.  ;) Esu matęs. Vienas iš geresnių mano matytų filmų.  Tai tik parodo, jog fantastiniai filmai gali bent iš dalies atspindėti mūsų realybę.  :)

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  gruodžio 12, 2011, 16:32:05
Jei nėra Dievo, tai kokią prasmę tu matai egzistencijoje? Juk jei viskas eina į nebūtį tai kokia išvis egzistencijos prasmė?


Sorry, kad toookia seną žinutę išknisu. Bet dabar skaitau Castanedos "Kelionė į Ikstlaną" ir radau gražią pastraipą/-as į egzistencijos baigtinumo-amžinybės temą. Tiesiog šiaip.. pasidalint noriu :))

"- Kai ką nors darai suvokdamas, kad tai gali būti tavo paskutinis veiksmas žemėje, apima keista palaima.
<...>
"- Tu neturi laiko, mano drauge, - pasakė jis. - Tai visų žmonių bėda. Nė vienas iš mūsų neturi pakankamai laiko, ir tas tavo tęstinumas nieko nereiškia šiame paslaptingame, baugiame pasaulyje. Tikėdamas tęstinumu, tu tik daraisi baikštus, - tęsė jis. - Tavo veiksmai negali turėti tos jėgos, tos galios, kurią turi veiksmai žmogaus, suvokiančio, kad kovoja paskutinę kovą žemėje. Kitaip tariant, tavasis tęstinumas nepadaro tavęs laimingo ar galingo.
<...>
- Argi taip jau negerai būti bailiu(=tikėti tęstinumu)?
- Ne. Visai nieko blogo, jei ketini niekada nenumirti. Bet jei žinai, kad mirsi, bailumui nėra laiko - paprasčiausiai todėl, kad bailumas verčia tave kabintis į kažką, egzistuojantį tik tavo mintyse. Kol aplinkui viskas ramu, tai tave guodžia. Bet vieną dieną paslaptingas, grėsmingas pasaulis pravers savo nasrus, kad prarytų tave, kaip ir kiekvieną iš mūsų, ir tada tu suprasi, kad tavo neva teisingas kelias anaiptol nebuvo teisingas. Bailumas trukdo mums ištirti ir panaudoti tai, kas mums lemta."


Suprantu, kad Castaneda, tai rašė gal ir neturėdamas galvoje pomirtinio gyvenimo neegzistavimo. Bet visai tinka paaiškinant kodėl faina manyti, kad užlenkus kojas, nebebus nieko. Kad kažkas yra tik dabar :)

Jonas

CitataSuprantu, kad Castaneda, tai rašė gal ir neturėdamas galvoje pomirtinio gyvenimo neegzistavimo. Bet visai tinka paaiškinant kodėl faina manyti, kad užlenkus kojas, nebebus nieko. Kad kažkas yra tik dabar.


Šaunu girdėti, kad Castanedą skaitai, tik aišku, turbūt priimi jo knygas kaip grožinius kūrinius, o ne kaip tikrus nutikimus..
  Ne kažkas yra tik dabar, o VISKAS KAS YRA, YRA ČIA IR DABAR, ŠIAME MOMENTE.

TinSoldier

Iš pradžių skaičiau kaip neįtikėtinus potyrius, įvykius, kurie tiesiog buvo arba truputį pagražinti, arba neteisingai suprasti. Bet esmę laikiau tikra. Bet daugiau pasidomėjęs, suradau, kad laabai didelė tikimybė, kad praktiškai viskas jo knygose - išgalvota. Net ir kokie pejoto sukelti potyriai tiesiog nukopijuoti nuo kitų knygų. Daug kas nukopijuota iš kitų kūrinių.. :) Bet kuriuo atveju, ar tai grožinė literatūra, ar tikri įvykiai - vis tiek paskaityti naudinga :)

rainiukee

Prisimenu, kai buvau maža, gal kokių 7-8 metų, kartą seneliui drąsiai pasakiau: aš mirties nebijau! Mat visada kažkaip žinojau ir tikėjau, kad taip negali būti jog iš niekur nieko atėjai į pasaulį ir taip pat dingsi iš jo... Tikėjau ir tebetikiu reinkarnacija... Bet senelis, kurį labai gerbiau ir gerbiu (nes protingas žmogus buvo) tada ,,nusodino'' mate ant žemės pasakydamas: visi bijo mirties, net mažiausias vabalėlis stengiasi išgyventi kuo ilgiau. Nereikia norėti ir laukti ar kažko tikėtis...''

Dabar 99proc manau, kad viskas neužsibaigs po mirties, tačiau nesistengiu labai į ją gilintis o branginu dabartinę minutę. Patarčiau daugumai taip daryt, bus geriau visiems.  :)


vitake

Mediumai teigia, kad mirę žmonės patenka į kitą realybe: numirę vaikai užauga, gyvūnai laukia savo šeimininkų. Sielos gyvena toliau, jei gyvenimo partneriai (buve žemėje) patenka į dangų (jų sielos būna skaidrios) ir mato, kad jie netinka vienas kitam susiranda naujus ir gyvena toliau. Nes ten yra tik tiesa ir sielos atviros.
Bet žiūrint iš budizmo pusės mirtis -tai aukščiausiasis gyvenimo lygis(iš dalies jie to medituodami ir siekia).

batum

#82
birželio 18, 2012, 21:58:38 Redagavimas: birželio 18, 2012, 22:00:09 by batum
Pacios mirties nemanau, kad bijau nes kazkaip susitaikes, kad viena diena teks mirt ir tai yra neisviangiama (nors cia neaisku gal mirties akimirka privarysiu ir i kelnes). O ar ten reik nusilenkt ten kokiam dievui po mirties ar ten nieko nebus tai velgi neaisku, bet asmeniskai tikrai nenoreciau tarnaut kazkokiam tai dievui ir pries ji lankstytis. Kaip sako dangui geresnis klimatas, o pragare idomesne hebra.  ;)

vaidille

ne,as nebijau.netikiu dievu,pragaru ir kitom dogmom.man nereikalingi psixologiniai ramentai,kad jausciausi uz kazka atsakingas,ir kad zinociau kad yra tinkama ir kas ne.as tikiu tik viena gyvenimo tiesa-lazda turi du galus.kaip pasauksi taip atsilieps ir t.t.tikiu,kad mes uz viska atkenciam jau cia,zemeje.uz kiekviena klaida uz kiekviena bloga poelgy.nebijau numirti-tai musu visu galutine stotele.

Teroras

Kodel toks kategoriskas poziuris, kad nieko uz musu fizinio pasaulio ribos nera? :)

.L.U.T.H.O.R.

Bent jau būtum parašęs - "manau" ;D O aš tikiu, kad visas taisykles galima apeiti, ir tą lazdą numesti šalin. Nebijau mirti - tai tik vieno etapo pabaiga.

Beelzebub

Citata iš: Šešėlis  birželio 19, 2012, 15:16:33
O aš tikiu, kad visas taisykles galima apeiti, ir tą lazdą numesti šalin. Nebijau mirti - tai tik vieno etapo pabaiga.


Man šitas požiūris irgi priimtinas, turiu omeny, kad mirtis, tai tik vieno etapo pabaiga. Tik nemanau, kad lengva išvengti tos "lazdos su dviem galais".

.L.U.T.H.O.R.

Tai nesakau, kad lengva :P Beeet, įmanoma.

Kaul

Nebijau. Tiesiog manau, kad tai kelias į geresnę būti.

Heichera

Mamos pilvelyje kai buvome juk nezinojom kas musu laukia "kazkur anapus".. mirtis,kaip ir gimimas, tik perejimas i kita etapa.Nors, nezinomybe visada baugina..tiesa,po vieno isimintino sapno ir susitikimo su  "kazkuo" lioviausi bijoti mirties,galima sakyti,kad sapne pajutau ta busena..Labai daug pasakojimu girdejau laidoje "As isgyvenau, buvau anapus ir sugryzau" cia isverciau lietuviskai,pas mus tos laidos nerodo, bet ivairiausi zmones pasakojo savo ispudzius, isgyvenimus ir patirti,kai jie buvo tiesiogine ta zodzio prasme- numire kelias minutes,tai patikekit manim, nei vienas nenorejo grysti i sita musu pasauli :) Manau nera ko bijot,tik priklauso nuo to ko tikim, vieni tiki, kad pateks i roju,kazkur i pomirtini pasauli,kiti tiki reinkarnacija,atgimimu naujame kune..Galu gale suzinosim visi kaip ir kas.. :)

Aukštyn