...o dėl ko egzistencija turėtų palaikyti žmonių dauginimosi galimybę?..

Pradėjo violetpink1, gruodžio 16, 2019, 16:46:17

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

violetpink1

Klausimas, kuris man kilo po to, kai perskaičiau temą apie tai, jog, atseit, bus išjungta ši galimybė. Išjungta turbūt nebus, tačiau iškilo klausimas: o dėl ko ją turėtų palaikyti egzistencija?.. Dėl kokių priežasčių?..
Aš manau, jog to pirma reikia nusipelnyti visai žmonijai arba paskiriems jos individams, o jei ne, tai bent jau neprieštarauti.
Tačiau žmonija daro labai daug klaidų, kurios prieštarauja gyvenimo dovanai, tad dėl ko ji turėtų susilaukti palaikymo?..
Dėl to, jog pažada tobulėti?..
Panašu, jog to procese, pažeidžia savo pačios pažadus...

Vytautas

#1
gruodžio 16, 2019, 17:53:10 Redagavimas: gruodžio 16, 2019, 19:56:23 by Vytautas
Egzistencijos prasmės iš viso nėra. Ir ne tik žmonėms. :) Bet jei žmonės nori egzistuoti ir juos tenkina sąlygos tegul sau egzistuoja. Žiūrint grynai iš praktinės pusės žemė ne guminė ir kova dėl išlikimo žmonės paverčia viską naikinančiomis būtybėmis. Pati esama tik vartojimui nukreipta sistema iš viso yra absurdiška. O be vartojimo kapitalizmo sistema iš viso negali egzistuoti. Vieno individo interesai svarbiau už visų individų išlikimą. Tai čia tokios nekokios bendros sąlygos. Maža to žmonės individualiai būna kenkiantys kitiems ir sugebantys nekenkti kitiems. Ir vertingi iš tikro yra būtent tie kurie nekenkia kitiems nes jie jau tapo tikrais "žmonėmis". Bet problema kad egzistuoja senėjimas ir mirtis. O po jos nieko nėra. Nėra jokio pomirtinio gyvenimo. Tie kas sukūrė žmonės nenumatė žmonėms jokio pomirtinio gyvenimo kaip ir žmonės dabar nenumato jokio pomirtinio gyvenimo robotams. Pomirtinis gyvenimas neturi jokios prasmės ir paskirties. Jei gali egzistuoti tai egzistuoji čia ir dabar. Kam dar kažkas papildomo. Ir labai gaila kad vertingi tikri žmonės beprasmiškai išnyksta nors galėtų puikiausiai egzistuoti bent tiek kiek jie nori. Ir žiūrint į tokia situaciją pasaulio keitimas vyks tų tikrų žmonių naudai tik ne taip kaip anksčiau rašiau. Viskas bus kitaip. Nepastebimai ir sklandžiai. Suprantama iš mano pusės daugiau nebus teikiama jokia informacija kas ir kaip nes tai absoliučiai nereikalinga. Ankstesni mano rašinėjimai buvo skirti sprendimo paieškai. Sprendimas galų gale rastas bet jis toks kad jo viešinti nereikia. Elementariai procesas labai lėtas, nepastebimas, nesukeliantis niekam streso ir informacija apie tai nereikalinga. Tegul viskas vyksta tarsi natūraliai :) O kas yra blogai ar gerai žmonės puikiausiai žino patys. Ir žmonių laisva valia rinktis. :)

Ir dar toks "techninis" niuansas. Pvz kaip žmonės žiūri į savo vaikus ir į savo kūrinius robotus. Tai visiškai skirtingi santykiai ir požiūris. O konkrečioje situacijoje žmonės yra kūrinių kūriniai. Labai jau toli ir jokio kažkokio ypatingo santykio su žmonėmis ir kūrėjais nėra. Atitinkamai viskas labai pragmatiška. :) Net iš "klasikinio" religinio supratimo žmonės tėra "dievo" kūriniai bet ne vaikai. Ir čia visa problema. :) Robotus galima gaminti visaip ir "utilizuoti" taip pat visaip. :) Jie ne tavo vaikai, o tik kūriniai. :)

Henrikas48

kalbant apie egzitencija, pritariu, kad vaikai mūsų kuriniai, kurių mes niekada nesutapatinsime su robotais ar kitais kuriniais kuriuos mes kuriame fiziškai.

tadasas99

Kodel as egzistuoju, klausimas toks sudetingas ir gilus  kad netikiu kad kasnors rastu bendra atsakyma.
 Bet, klausimas kodel egzistuoja zmones, kodel taip sprciai dauginasi atsakyti taip paprasta...
 Nes sita bezdzione turi pranasuma tarp kitu gyvunu ir tuo baudojasi savo kolonijos pletimuisi, nesvarbu kokia kaina

Informacija

Kiekvienas zmogus kazkuriame gyvenimo etape uzduoda sau egzistencini klausima, bet gyvename ne tik tam , kad daugintis.

Aukštyn