Žemėje privalo likti tik milijardas žmonių

Pradėjo Benamis, balandžio 28, 2012, 15:47:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Neiprastas

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 27, 2012, 15:36:10
Nereikia man priskyrinėti savo įsivaizduojamų savybių. Aš nesivadovauju stirpresniojo principu, nes manau kad žmogus toks pats gyvulys kaip ir kiti gyvūnai. Tačiau nematau gyvūnuose intelekto apraiškų. Retas gyvūnas suvokia (čia galima išskirti delfinus ir dar kelias rūšis gyvūnų) kurie nesuvokia nei savo nei gentainio mirties. Ne kartą teko matyti skerdžiamą kiaulę, nepasakyčiau kad ji suvokia jog ją tuoj paskers, bėgioja iki paskutinio momento lyg nieko nesiruošia įvykti.
Kas dl skerdyklų, tai čia manyčiau veikia kitas principas. Gyvūnas užuosdamas kraują instinktyviai saugosi galimo pavojaus. O skerdyklos tisiog prakvipusios krauju. Tai gi nieko čia mistiško ir jokios tai ne intelekto apraiškos. Tisiog veikia instinktai ir tiek.


Nesupyk žmogau, bet man gaila tavo, tokio požiūrio į gyvūniją, toks požiūris žmonijos tik toliau pateisina masines žudynes... Jeigu nežinojai, tai gyvūnai irgi verkia, ir tu man nori pasakyti, kad jie neturi jausmų ir nejaučia skausmo...? Gal tada matei skerdžiamą veršiuką arba avį? Arba kai iš karvės naujagimis atimamas? Jeigu mato vaizdą, tokį žmogus kur bent truputi jame yra gėrio jam plyšta širdis matant tokį reginį... Jeigu esi mėsėdis, tada pasigauk su savo nagais grobi su savo iltiniais dantimis perkask jam gerkle ir visa ji suvalgyk su lytiniais organais, taip pat nepamiršk smegenų ir žarnų........................

2Pacas


paragraf 78

Nepereikime prie asmeniškumų.
Gyvūnai neverkia, nes neturi ašarų liaukų. Išskyras iš akių žmonės dažnai palaiko ašaromis. Gyvūnams jautresni žmonės suteikia žmogisškus jausmus, taip gyvūną antropomorfizuodami. Taip elgėsi ir primityvios tautos, kurdamos totemus. Tačiau moksliniai duomenys rodo visiškai priešingus dalykus.
Tarkime iš tos pačios karvės atėmus jauniklį, ji tikrai ne iš meilės savo atžalai gailiai mūkia, tiesiog veikia palikuonių saugojimo instinktas. Ir jokių antropomorfizmų.
Jei nori sudievink gyvūnus, tik nereikia skelbti demagogijų kokie visi blogi kurie kitaip mąsto. Aš taip pat esu prieš gyvūnų kankinimus, tačiau nemanau kad protinga instinktus paversti žmogiškais jausmais. Taip elgiasi dauguma gamtosaugininkų fanatikų, kurie paniekina žmogų ir kaip duotybę iškelia gyvūnus. Tokeims lengviau pakenti žmogui, nei gyvūnui. Truputėli manyčiau susimaišę prioritetai pas tokius žmones.
Nenori, nevalgyk mėsos, tik nereikia kitiems aiškinti kaip gyventi. Man baisiausia tai, kad gyvūnų gynėjai nekenčia žmonių ir visada piktai gina gyvūnus. Tai nenormalu. Susimaišiusi moralė. Pikti tai žmonės.

Tačiau čia jau matau beužgimstanį offtopiką, tad gal grįžkime prie temos?

Neiprastas

#33
rugsėjo 27, 2012, 16:06:43 Redagavimas: rugsėjo 27, 2012, 16:17:43 by Neiprastas
Gerai grįžtame prie temos, kiek leidžia žmogiškoji moralė taip ir elgiames. Tik suprask dėl tų visu protestuotoju, yra investuojama didelės sumos užčiaupt jiems, kad nei vienas neprašnekėtų, kuris yra prieš tai nusiteikęs:)

paragraf 78

Necituok paklodžių. Tai yra forumo taisyklių pažeidimas. Būsiu priverstas trinti kitus pranšimus su paklodėmis. Persiskaityk taisyklių skyrelį apie citavimo taisykles. Pataupyk forumo vietą, jis ne guminis.

astropasaulis

O šiaip pagalvojus, kodėl žemėje per daug žmonių? Važiuoji, vien laukai aplinkui, nereikia visiem susigrusti tarp tų miestų...

coliuke

Gyvunai asaru liaukas turi ;) jeigu ka  ;) galndulae lacrimalis vadinas - kaip ir pas zmones ;)

paragraf 78

Na tada mano biologijos mokytoja buvo neišprususi šioje srityje :) ačiū už pataisymą

.L.U.T.H.O.R.

Neiprastas, remiesi tuo video, ir tikriausiai viskuo patikėjai, kuo sakė, net nepasitikrinęs faktų. Nes ten tikrai ne viskas teisinga :) Ir jei esi mėsėdis, tai nebūtina nagais gaudyti savo maisto, evoliucionuodami, radome paprastesnių ir patikimesnių maisto gavimo būdų (lankai, šautuvai, spąstai). O dėl žalios mėsos, vėl gi remiantis evoliucijos teorija, tie mūsų protėviai ją išmoko kepti ir ji daug skanesnė pasirodė nei žalia. Be to keptą daug patikimiau valgyti, nei žalią. O šiaip žmonių naikinimas, tai dar viena nesąmonė man atrodo. Nu o jei išnaikins, tai ką?

coliuke

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 27, 2012, 19:40:50
Na tada mano biologijos mokytoja buvo neišprususi šioje srityje :) ačiū už pataisymą

ner uz ka ;) idomus dalykas su tom gyvunu asarom, pvz zinot kad krokodilai verkia rydami savo grobi ;)? galvojat is gailescio  -  ne velnio...didelis grobis- kasnis tiesiog uzspaudzia tuo metu asaru liaukas ir istryksta jiems asaros ;) http://www.ltvirtove.lt/faktai.php?lt=faktai_apie_krokodilus :) p.s atsiprasau uz oftopic ;)

CLOWN.

Dar įdomus prie viso to faktas,kaip žinome,kad Popiežius ir bažnyčia didžiausi priešai su masonais ir veikia lyg priešinga "grupuotė".  Tai vat Vatikano ištekliai numanoma yra kur kas didesni už betkokių masonų,nes yra sukaupti per daugelį šimtmečių. Oficialiai Vatikanas nurodo,kad jų sąskaitoje yra 6 mlrd. tačiau aišku ten yra kur kas daugiau,bet niekas negali to patikrinti,nes Vatikano bankas yra unikalus tuom,jog turi nepriklausomybę nuo visokių tarptautinių inspekcijų ir t.t. Tai vat įdomu kas visgi laimės šį karą.

czech-kuolis

Bet realiai pagalvojus - o kur riba? Visi naudojam išteklius iš kurių dauguma neatsinaujina. Plečiantis gyvenamajai erdvei nyksta kitos rūšys. Tikrai prieisim vieną dieną tašką, kai gimstamumą reikės riboti. Jeigu dar nepriėjome. UN 2050 m. prognozuoja 8,3 milijardo ir čia mažiausias rodiklis. Seni žmonės gyvena ilgiau dėl išsivysčiusios medicinos (2050 m. prognozuojama, kad kas penktas gyventojas bus 60+, dabar kas dešimtas). Kur tai susiveda?
Nesakau, kad gerai naikinti gyventojus, bet manau pakankamai akivaizdu, kad mes visi harmonijoje negyvensime.

.L.U.T.H.O.R.

Jeigu visuomenė nebūtų vartotojiška, tai žemėje galėtų laisvai gyventi, kad ir 10+ mljrd. žmonių :) Aišku, su senais žmonėmis tai kitas reikalas. Na realiai, tai žinai kaip ten buvo, kai mašinų nebuvo, sakė jog po 20metų ar kiek ten visos gatvės bus pilnos arklių mėšlo :D bet atsirado automobiliai ir dingo visi arkliai. 2050 bus tiek, jei gyvensim kaip dabar gyvenam, bet akivaizdu, kad taip nebus.

czech-kuolis

Citata iš: Druwis  vasario 17, 2014, 22:30:43
Jeigu visuomenė nebūtų vartotojiška, tai žemėje galėtų laisvai gyventi, kad ir 10+ mljrd. žmonių :) Aišku, su senais žmonėmis tai kitas reikalas. Na realiai, tai žinai kaip ten buvo, kai mašinų nebuvo, sakė jog po 20metų ar kiek ten visos gatvės bus pilnos arklių mėšlo :D bet atsirado automobiliai ir dingo visi arkliai. 2050 bus tiek, jei gyvensim kaip dabar gyvenam, bet akivaizdu, kad taip nebus.

nu jo, ir 15, ir 20...
O dėl vartotojiškos visuomenės tai gal apsibrėžkime, ką tokia vadinam. Šimtai milijonų žmonių (dalis Afrikos, Indija ir kai kurios aplinkinės šalys, iš dalies Pietų Amerika) neturi tokios prabangos, kokią turi statistinis europietis, ir nors jie vartoja ką gali, nors jie siekia (ar bent svajoja) tų patogumų, kuriuos turi tasai vidutinis Vakarų gyventojas, bet vartotojiška visuomene juos galima vadinti labai sąlyginai. Tai čia šiandien. Gerėjant sąlygoms jie pamažu turėtų įgyti daugiau įvairių patogumų - ir nerandu nei vieno argumento, kodėl jie to neturėtų daryti. Ir įsivaizduokim, kad jie, burtų lazdele mostelėjus, staiga suvartoja energijos, maisto, vandens ir gyvena tiek pat, kiek mūsų minėtas everyday folk - nereikėtų nė tų 10 mlrd. manau, šiandieninėmis sąlygomis būtų ragas.
Taip, nesakau, gal ir teisybė, gal kažkas bus pakoreguota ir visi liks patenkinti, bet nežinau ar "ai kaip nors" yra labai tvirtas pagrindas taip teigti.

.L.U.T.H.O.R.

Turiu galvoj, suvartojamus kiekius maisto ir energijos.

Aukštyn