„Impossible Foods“ pristatė dirbtinę kiaulieną

0
69

Augalinė kiaulienos imitacija padės užimti Rytų Azijos rinkas ir taip pat taps naujų produktų, tokių kaip dirbtinės mėsos dešrelės, pagrindu. Tai išbandyti galima bus jau artimiausiomis savaitėmis „Burger King“ restoranuose.

 

Kalifornijoje įsikūręs „Impossible Foods“ startuolis, yra vienas iš jaunų, bet sparčiai augančios pramonės, gaminančios dirbtinę mėsą iš daržovių ingredientų, lyderių.

 

Iki šiol įmonės sėkmė buvo siejama su vienu produktu – „Impossible Burger“ kotletais, imituojančiais jautieną. Dabar linija išsiplėtė dirbtinės kiaulienos dėka. Naujas produktas vadinamas Impossible Pork.

 

„Neįmanoma kiauliena“ bus parduodama faršo ir dešrelių pavidalu. Pastarosios taps pagrindu Impossible Croissan’wich kruasanams, kurie šio mėnesio pabaigoje pasirodys kelių Amerikos „Burger King“ restoranų meniu.

 

Kaip pažymi New Atlas, daugelyje regionų, ypač Rytų Azijoje, žmonės renkasi kiaulieną. Impossible Pork leis daugeliui vietinių vartotojų pereiti prie daržovių mėsos neatsisakant mėgstamo maisto. Be to, išauginti tikrą kiaulieną tampa vis brangiau dėl nepagydomos ligos, nuo kurios kenčia gyvuliai Azijoje ir Europoje.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Naujas produktas yra pagamintas remiantis „Impossible Foods“ patentuotu komponentu – molekule, vadinama heme, kuri lemia mėsos spalvą ir iš dalies skonį. Bendrovė jas gauna iš genetiškai modifikuotų mielių, o po to prideda prie augalinių baltymų mišinio.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kaip skelbia įmonė, pagrindinis jos tikslas yra didelę žmonijos dalį pervesti nuo mėsos į produktus iš augalų komponentų. Tai turėtų sumažinti spaudimą aplinkai, įskaitant pažeidžiamas ekosistemas, tokias kaip atogrąžų miškai, ir sulėtinti klimato pokyčius. Toks štai kilnus tikslas.

 

Šaltinis: https://infa.lt

2500