Mokslininkai pastebėjo stebinantį neigiamą marihuanos poveikį – apie jį žmonės sužino tik apsilankę pas gydytoją

Marihuana, kaip ir kiti svaigalai, turi ir neigiamą poveikį. Tai – nėra paslaptis ir daugelis tai suvokia. Tačiau dabar mokslininkai iš JAV aptiko vieną netikėtą neigiamą kanapių savybę, apie kurią jos mėgėjai sužino tik apsilankę pas gydytojus.

 

Svaiginimasis marihuana rekreaciniais tikslais Kolorado valstijoje yra legalus nuo 2012-ųjų. Parduotuvėse legali žolė pasirodė tik po dvejų metų, tačiau tie 2012-ieji tapo lemtingo lūžio laiku. Būtent nuo to momento pas gydytoją atėjęs žmogus galėjo drąsiai pasakyti, kad reguliariai rūko marihuaną. Todėl mokslininkai nusprendė pasidomėti skirtumais tarp tų, kurie vartojo marihuaną rekreaciniais tikslais, ir tų, kurie teigė, kad jos nevartoja.

 

Mokslininkai itin didelį dėmesį skyrė anestezijos veiksmingumui. Paaiškėjo, kad tie, kurie reguliariai svaigianasi marihuana yra ne tokie jautrūs praktiškai visoms įprastoms anestezijos priemonėms. Pavyzdžiui, mokslininkai nustatė, kad tiems, kurie reguliariai rūko marihuaną, vidutiniškai reikėjo 220 % didesnės propofolio dozės, kad būtų pasiektas reikiamas efektas. Kitokių anestetikų taip pat reikėjo gerokai daugiau.

 

Markas Twardowskis, pagrindinis tyrimo autorius, teigia, kad gydytojai nujautė, kad kanapių mėgėjams reikia daugiau anestetikų, tačiau jokių įrodymų nebuvo. Reikalas tame, kad anksčiau, kai marihuana buvo nelegali, žmonės dažniausiai slėpė ją vartojantys. Įdomu ir tai, kad ir dabar mokslininkai negali tiksliai pasakyti, kodėl marihuanos mėgėjai yra atsparesni įprastai anestezijai. Greičiausiai veikliosios marihuanos medžiagos veikia tuos pačius nervų sistemos receptorius kaip ir anestezija.

 

Šiame tyrime atskleista informacija yra svarbesnė nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Anestetikai taip pat turi šalutinį poveikį ir jis dažnai priklauso nuo dozės. Kuo didesnė dozė, tuo didesnė tikimybė, kad sveikatai bus pakenkta. Dar didesnė problema yra tai, kad gydytojai negali užtikrintai skirti anestezijos, nes rekomenduojamos dozės veikia ne visiems. Gerai bent tai, kad šiais laikais pacientai kur kas užtikrinčiau pripažįsta vartojantys marihuaną, todėl gydytojai gali pasiruošti neįprastai reakcijai į anestetikus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Žinoma, tai nėra toks neigiamas poveikis, kuris atbaidytų nuo marihuanos vartojimo. Tačiau tie, kuriems ketinama atlikti planines operacijas, tikriausiai turėtų bandyti susilaikyti nuo narkotikų vartojimo bent kelias savaites. Taip pat, žinoma, jie turėtų atvirai apie tai kalbėtis su gydytojais. O mokslininkai toliu tęs tyrimus ir, tikėtina, suras geriausią strategiją, kaip saugiai taikyti anesteziją žolės mėgėjams.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Šaltinis: http://www.technologijos.lt

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
paprika [aitrioji]

yra galybe zmoniu rukanciu zole ir legaliai ir nelegaliai….. ..pramoga tokia. kazkas valgo sokolada, kazkas geria alkocholi, kazkas slidineja kalnuose, kazkas plaukioja, sokineja su parasiutu =viskas pavojinga, kenksminga, bet zmones tai megsta..

H2O

Neesu rukalius, bet toks jausmas, kad straipsny uzsake Lietuvos valdzia. Siame straipsnija nepamineta, kad marichuana (zole) stiprei padeda epileptikams, anareksikams, sergantiems depresija, parkinsono liga ir t.t Ce taspats kas mesa su bulvemis valgiti, kartu iskiria pavojinga toksina, bet zmones vistiek valgo ir gyvena sau laimingi.

Kanapinis Senasis

>> epileptikams, anareksikams, sergantiems depresija, parkinsono..

Gal viskas atvirkščiai? Vadinamų liaudyje “Kanapinių” vaikai ir anūkai tokie?

H2O

Ponas pykti, jai serganciam vaikui (5 metukai) pradejus naudot kanapiu alieju, turinti kanapinoidiniu draudziamu Lietuvoja medziagu epilepsijos priepoliai sumazejo nuo 120 kartu per metus iki vos 2, tai nebepezek nesamoniu, zmonems tai padeda.

Pyktis.

“Ponas pykti”

Nu siaip as cia…idomu kodel dabar cia sugalvojot,kad as po kitais nickais slepiuosi…

Tai ka parasiai sutinku 100%. Butu mano valia kanapes legalizuociau visiskai. Pluostines kanapes butu nr1 visur. Nuo rubu gamybos iki buties reikmenu. Is jos net masinu kebulus galima daryti kurie yra laabai tvirti. O “narkotines” del jos gydomuju savybiu. Bet kaip ir visur turetu buti saikas,ribos.
Nes dabar kai ji uzdrausta rukantys is barygu gauna neaisku ka…o legalizavus butu galima uztikrinti kokybe. Nes kokybiska naturali turi teigiamu savybiu ko nepasakysi apie nupurkstas neaisku kuom…

Qrva

Same IP :D

Pyktis.

Jo jo cia kazkada buvo vienas kuris bande cia prikolint apie ta “same IP”….cia tu? ;D

Nzn ka jus en matot,bet tikrai jums gliucina.

NASA to pyktis

Nepaduosi jai teisma galiu nuoroda toi imest be to komen hakerio ka tu esi ce rases, nuo 2016 metu 173 koment ir vienas nikas 132 kartai

Pyktis.

To NASA

Galvokit ka norit. Man gyyyliai px. As komentus rasau tik siuo nicku.

Beje NASA isvertus butu APGAUTI.

La La

Medicinoje ne tik kanapių aliejus, bet ir herojinas neuždraustas! Nereikia čia “la la”..

Taip pat skaitykite